Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kezdő hifi - tanács kéne

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6178

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

A dobozok közt cca. 3 m távolság lesz azt hiszem ez azért nem olyan rossz.
És sikerült egy jó dobozt elcsípnem a típusa Tannoy Mercury M2.
Van ezzel a típussal tapasztalatotok?
Ehhez milyen erősítő passzolna szerintetek?

Jó kis doboz.Amit én ajánlanék hozzá kapásból (bár keretet nem írtál):

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... z%C3%BCst/

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... lad%C3%B3/

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... lad%C3%B3/

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ra-935-bx/
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

maxi
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: maxi »

A dobozok közt cca. 3 m távolság lesz azt hiszem ez azért nem olyan rossz.
És sikerült egy jó dobozt elcsípnem a típusa Tannoy Mercury M2.
Van ezzel a típussal tapasztalatotok?
Ehhez milyen erősítő passzolna szerintetek?

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Doky »

Ha lesz lehetőségem megteszem. Szemezgetek ,még az Ecotech LS-601 illetve az E-803
pianoval is bár az utóbbi már egy kicsit meghaladja a keretet.Van ezekkel tapasztalata
valakinek?Az erősítő is képlékeny még a Marantz és a Rotel is szimpatikus és
használtan elérhető ebben az ársávban.

Sajnos amit olvasok az azt feltételezi hogy a dobozok között max 1-1.5 méter távolság lesz... ami elég kevés...
De persze nem reménytelen!
A jobb térleképezés és gyorsaság miatt ebben az árban én mindenképpen monitort keresnék és lehet akár nagy monitor is (gondolok itt régebbi Pioneer, JBL dobozokra is)!
Az Echotech dobozokat inkább én háttér sugárzóknak ill csak mozihoz használnám (az igazság hogy régen hallottam, sztereó erősítővel és nem volt partner, a CAV állója már jobb volt)!
Érdemes lenne megfülelni Tannoy dobozokat ha esetleg van rá lehetőséged (sajnos az aprókban nemigen látni mostanában)!

Az említett stílusokhoz a szóba kerülő Denonok és Rotelek nagyon jó választások!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

goodman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 504

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: goodman »

Üdv mindenkinek!

Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Adott egy cca 20m2 nagyságú nappali amibe hallgatható zenét szeretnék
produkálni.Elsősorban Jazz,blues műfajt hallgatok.
A rendszer még most áll össze egyenlőre egy régi Technics cd lejátszóval
indítva.Erősítőt és hangfalat keresek erre cca 30-30-e. forintot tudnék rászánni.
A hangfal mérete eléggé korlátozott úgyhogy csak kisebb monitor vagy polcsugárzó
jöhet számításba.Amit eddig találtam és szimpatikus volt egy Mission 720 hangfal illetve
egy Denon PMA-260 erősítő volt.

Várom az ötleteket véleményeket

Egy pár konkrét ajánlat ami nagyjából a keretedbe is belefér.

Erősítők:

Rotel Ra-920 Ax - Erősítők - AVX Fórumok
ROTEL 840 - Erősítők - AVX Fórumok
Rotel Ra-935 Bx - Erősítők - AVX Fórumok
Cambridge Audio P25 Mk2 Integrált Erősítő Eladó - Erősítők - AVX Fórumok
Cambridge Audio A500 Integrált Erősítő Eladó - Erősítők - AVX Fórumok
A&r Cambridge Arcam Alpha - Erősítők - AVX Fórumok
Aeron A2 Olasz Erősítő - Erősítők - AVX Fórumok
Nad 3155 - Erősítők - AVX Fórumok
Nad 302, Nad 5425 - Erősítők - AVX Fórumok
Denon Pma-360 Zene A Fülnek Szinte Ingyen - Erősítők - AVX Fórumok

Hangsugárzók:

Celestion Ditton 15Xr Hangfal Pár. - Hangsugárzók - AVX Fórumok
Mb Quart Ql 602S Álló Hangfalpár. - Hangsugárzók - AVX Fórumok
Elac El-50 - Hangsugárzók - AVX Fórumok
Kanton Karat 930 Monitor Sugárzó. - Hangsugárzók - AVX Fórumok

Jó válogatást!

maxi

Kezdő hifi - tanács kéne

Persze nekem is jobban tetszene egy álló doboz
de sajnos nincs helyem hozzá.És az állvány sem opció sajnos
Kövezzetek meg érte de kénytelen leszek a két hangfalat
a tv állványom alsó részére tenni. Esetleg tüskét tudok alá tenni ha az
segít.

Vendég

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szia!

Én a helyedben a kis monitor-t nagyon meggondolnám, mert mire a megtalálod a rendes helyét, lehet, hogy több helyet fog elfoglalni mint egy álló. Főleg ebben az árkategóriában. Ez tapasztalat.

Az állót kb. ugyanúgy nem mindegy, hová helyezed:) Kivétel csak a falhoz tervezett állók jelentenek. Viszont megspórolható velük 1 pár hangdobozállvány.

maxi

Kezdő hifi - tanács kéne

Ha lesz lehetőségem megteszem. Szemezgetek ,még az Ecotech LS-601 illetve az E-803
pianoval is bár az utóbbi már egy kicsit meghaladja a keretet.Van ezekkel tapasztalata
valakinek?Az erősítő is képlékeny még a Marantz és a Rotel is szimpatikus és
használtan elérhető ebben az ársávban.

gyurmaember
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 101

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: gyurmaember »

Üdv mindenkinek!

indítva.Erősítőt és hangfalat keresek erre cca 30-30-e. forintot tudnék rászánni.
A hangfal mérete eléggé korlátozott úgyhogy csak kisebb monitor vagy polcsugárzó
jöhet számításba.Amit eddig találtam és szimpatikus volt egy Mission 720 hangfal illetve

Szia!

Én a helyedben a kis monitor-t nagyon meggondolnám, mert mire a megtalálod a rendes helyét, lehet, hogy több helyet fog elfoglalni mint egy álló. Főleg ebben az árkategóriában. Ez tapasztalat.

mivamma
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 35

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: mivamma »

Üdv mindenkinek!

Szia!

Ha maradnál a Technics vonalon, akkor abban tudok segíteni, sőt ha gondolod el is jöhetsz meghallgatni.

Üdv

maxi

Kezdő hifi - tanács kéne

Üdv mindenkinek!

dib

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: dib »

Szia !
Ha a PC-hez keresel külső DAC-ot viszonylag olcsón (és egész hallgatható minőségben) , ajánlom a HRT Music Streamer II - t .
Ez egy kiváló ár /érték arányú készülék , számos nemzetközi díjat is besöpört . http://www.whathifi.com/review/hrt-music-streamer-ii
Feltétlen megér egy próbát !

Szia!

Köszönöm a tippet, próbáltam, de végül egy Heed Dactilus lett a befutó 

üdv.:

dib

KTomi0
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: KTomi0 »

Az a fő probléma, hogy nem fér el egy nagy doboz úgy, hogy megfelelően lehessen hallgatni. Ezek a Tannoyok megfelelő méretűek, direkt úgy készültek. Egy pár hete készültek el. Nagyon megvagyok elégedve a hangjával a nagyon mély hangokat leszámítva. Sok zenénél megfelelő, de van amikor erőtlen a mély.

Szoba elrendezése olyan, hogy széles, mély asztal, ezeken van jobbra, balra tőlem a két Tannoy. A mélyeket vagy az asztal alá, vagy a hátam mögé tudom elhelyezni. Innen ez az elrendezés. Egyébként Pázmándi Úr javasolta.

Mi a baj az erősítővel? Nekem egyenlőre megfelel. Az egész egy pár DC2080-at váltott le, illetve egy ITT Nokia erőtlenkedőt. A mostani rendszer az eddig hallottak után kellően részletes.

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 366

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: charlie-obrian »

Sziasztok!

Házilag épített Tannoy dobozokat szeretném kiegészíteni mély tartományban. Technics SU-A700mk2-vel hajtom őket. 50Hz alatt szinte semmi nem jön ki belőlük, 60Hz-ig nagyjából jó. Ezeket egészíteném ki két Pázmándi-féle 25R672N hangszóróval 64 iteres dobozokban.
Ehhez milyen hangváltót érdemes keresni? Nem szeretnék 15000-nél drágábban venni. Autós hangváltók mennyire felelnek meg a célra? Vagy inkább vegyek valami PA célra szánt váltót? Egyenlőre kísérletezésre kellene, hogy hol vágjon. Érdemes költeni 24db/oktáv meredekségűre?
Hallgatok Jazzt, rockot, szimfonikus nagyzenekari műveket, illetve elektronikus zenéket is.

Talán magát Pázmándi L-t kéne erről megkérdezni.
Biztosan ilyen irányban akarsz fejleszteni? Én látok némi esélyt arra, hogy össze-vissza szóljon. Mi lenne, ha lecserélnéd a hangdobozokat inkább?? Azután talán az erősítőt?

"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)

"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)

KTomi0
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: KTomi0 »

Sziasztok!

Házilag épített Tannoy dobozokat szeretném kiegészíteni mély tartományban. Technics SU-A700mk2-vel hajtom őket. 50Hz alatt szinte semmi nem jön ki belőlük, 60Hz-ig nagyjából jó. Ezeket egészíteném ki két Pázmándi-féle 25R672N hangszóróval 64 iteres dobozokban.
Ehhez milyen hangváltót érdemes keresni? Nem szeretnék 15000-nél drágábban venni. Autós hangváltók mennyire felelnek meg a célra? Vagy inkább vegyek valami PA célra szánt váltót? Egyenlőre kísérletezésre kellene, hogy hol vágjon. Érdemes költeni 24db/oktáv meredekségűre?
Hallgatok Jazzt, rockot, szimfonikus nagyzenekari műveket, illetve elektronikus zenéket is.

domper73
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: domper73 »

Sziasztok!

Kb. 10 évvel ezelőtt még rajta tartottam a fél szememet a hangtechnika fejlődésén. Azután család, gyerekek stb.
és az évek elrepültek úgy, hogy a zenehallgatásra nem maradt soha idő. Most azonban szeretném újra kezdeni,
ehhez kérem majd a segítségeteket. Akusztikailag nem igazán ideális a használt helyiség, ugyanis tetőtér, és
nem is túl nagy, ezáltal nem is nagyon férnek el álló hangsugárzók. Zeneileg mindenevő vagyok, a komoly zenétől,
a filmzenéken és a Lajkó Félixen át a Depeche Mode-ig sok mindent szeretek, még az ambient műfajt is. Talán a
jazz, amit nem kedvelek, de tényleg jöhet minden csak a műfaján belül jó legyen! Jelenleg a következő konfiggal
rendelkezem:

CD: DENON DCD-920
DECK: DENON DRS-640
AMP: DENON PMA-1080R
SPEAKER: Monitor Audio MR1
SPEAKER CABLE: van den Hul M.C. THE CLEARWATER
IC: valami noname
HEADPHONES: beyerdynamic DT 411

Első lépésben szeretném a számítógépemet bevonni jelforrásként, mert a CD gyűjteményemet már nem szaporítanám
tovább (plz. no flame!). Milyen árkategóriájú, és milyen típusú/felépítésű DAC-ot javasoltok ehhez a konfigurációhoz,
illetve van e olyan elem szerintetek a rendszerben (az IC-n kívül), melynek cseréjével érdemben lehetne javítani a
hangzás minőségén? Ezt a topicot bemelegítésként már végig olvastam, nyilván a "DAC-olás" lesz a következő ,
csak jó enne egy irányvonalat találni.

A válaszokat előre is köszönöm!

Üdv.:

dib

Szia !
Ha a PC-hez keresel külső DAC-ot viszonylag olcsón (és egész hallgatható minőségben) , ajánlom a HRT Music Streamer II - t .
Ez egy kiváló ár /érték arányú készülék , számos nemzetközi díjat is besöpört . http://www.whathifi.com/review/hrt-music-streamer-ii
Feltétlen megér egy próbát !

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok!

...

Üdv.:

dib

Én nem bántanám a láncot ha meg vagy elégedve a hanggal (nem fejlődött akkorát az elekrtonika)!
DAC és kábelen gondolkoznék!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

dib

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: dib »

Sziasztok!

Kb. 10 évvel ezelőtt még rajta tartottam a fél szememet a hangtechnika fejlődésén. Azután család, gyerekek stb.

és az évek elrepültek úgy, hogy a zenehallgatásra nem maradt soha idő. Most azonban szeretném újra kezdeni,

ehhez kérem majd a segítségeteket. Akusztikailag nem igazán ideális a használt helyiség, ugyanis tetőtér, és

nem is túl nagy, ezáltal nem is nagyon férnek el álló hangsugárzók. Zeneileg mindenevő vagyok, a komoly zenétől,

a filmzenéken és a Lajkó Félixen át a Depeche Mode-ig sok mindent szeretek, még az ambient műfajt is. Talán a

jazz, amit nem kedvelek, de tényleg jöhet minden csak a műfaján belül jó legyen! Jelenleg a következő konfiggal

rendelkezem:

CD: DENON DCD-920

DECK: DENON DRS-640

AMP: DENON PMA-1080R

SPEAKER: Monitor Audio MR1

SPEAKER CABLE: van den Hul M.C. THE CLEARWATER

IC: valami noname

HEADPHONES: beyerdynamic DT 411

Első lépésben szeretném a számítógépemet bevonni jelforrásként, mert a CD gyűjteményemet már nem szaporítanám

tovább (plz. no flame!). Milyen árkategóriájú, és milyen típusú/felépítésű DAC-ot javasoltok ehhez a konfigurációhoz,

illetve van e olyan elem szerintetek a rendszerben (az IC-n kívül), melynek cseréjével érdemben lehetne javítani a

hangzás minőségén? Ezt a topicot bemelegítésként már végig olvastam, nyilván a "DAC-olás" lesz a következő ,

csak jó enne egy irányvonalat találni.

A válaszokat előre is köszönöm!

Üdv.:

dib

millerdaemon

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: millerdaemon »

No talaltam egy kepet a neten, igaz ez a 9.1 de az enymben total mashogy volt belerakva a tomes - az egesz a melykozep mogott volt dupla retegben.

http://www.stereophile.com/images/archi ... wharf2.jpg

millerdaemon

Kezdő hifi - tanács kéne

Nem túl érzéketlen ez a doboz az erősítődhöz? 86 dB-t ír az adatlapja. Régen volt egy 90W-os H/K erősítőm és egy érzéketlen (kb 85-86dB-es) monitorral alig volt basszus. Aztán Focalra váltottam 91-92 dB-esek és a mélyekkel sincs gond. Persze a mélyeket sok minden befolyásolja, a tápkábeltől egészen a biztosítékig de ezekkel egyelőre ne próbálkozz. Ahogy a hangulatodból érzem komponens csere lesz belőle (hangfal vagy erősítő) és azért azok nagyságrendekkel többet változtatnak az összképen.Biztos, hogy ez is benne van, de most, hogy kivettem a gyari csillapito anyagot (valami vattaszeru csak kemenybb ize), es a hatso falhoz ulok, egesz elfogadhato lett.De nem vagyok elegedett, ez a rendszer addig marad, amig nem jon ossze 100-150e ft uj rendszerre, mert az alatt nem latom, hogy lenyegesen jobbat kapjon az ember.

Koszi mindenkinek a segitseget!!

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Most azt probaltam ki, hogy magamat rakosgatom, ez sokkal hatekonyabb, ha a hatso falnal ulok egesz elfogadhato
De azert ne vegyetek ilyet proba nelkul.

Nem túl érzéketlen ez a doboz az erősítődhöz?  86 dB-t ír az adatlapja. Régen volt egy 90W-os H/K erősítőm és egy érzéketlen (kb 85-86dB-es)  monitorral alig volt basszus.  Aztán Focalra váltottam 91-92 dB-esek és a mélyekkel sincs gond.  Persze a mélyeket sok minden befolyásolja, a tápkábeltől egészen a biztosítékig de ezekkel egyelőre ne próbálkozz.  Ahogy a hangulatodból érzem komponens csere lesz belőle (hangfal vagy erősítő) és azért azok nagyságrendekkel többet változtatnak az összképen.

millerdaemon

Kezdő hifi - tanács kéne

Ebbe a hibába én is beleestem, a monitor hangfalak, és a standmount-ok eléggé érzékenyek az elhelyezésre, és a hallgatási pozicióra is...
Most azt probaltam ki, hogy magamat rakosgatom, ez sokkal hatekonyabb, ha a hatso falnal ulok egesz elfogadhato
De azert ne vegyetek ilyet proba nelkul.

gyurmaember
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 101

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: gyurmaember »

Mar probaltam, bi-kabelezve is, minden be van kotve a helyere.

Igy hogy kivettem a tomest jobb lett, kezdem azt hinni, hogy nincs ennek semmi baja egyszeruen ennyit tud, es tul sokat vartam tole

Ebbe a hibába én is beleestem, a monitor hangfalak, és a standmount-ok eléggé érzékenyek az elhelyezésre, és a hallgatási pozicióra is...

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: audioline »

kezdem azt hinni, hogy nincs ennek semmi baja egyszeruen ennyit tud, es tul sokat vartam tole
Sajnos így fest a dolog, bár meglehet, hogy a szoba akusztika/elhelyezés/hallgatási pozíció is hozzájárul a végeredményhez.
.

millerdaemon

Kezdő hifi - tanács kéne

Szia!
A lemezek alatt azokat a fém összekötőket értem, amivel a magas/mélyközép és a mély banánaljzatokat zárod rövidre.  Ha ezek eltávolítása nem okoz változást, akkor nincs bekötve a mély a váltóba.  Nem hiszem, hogy ez lenne, pláne mindkettőnél, de nem árt megnézni.
Üdv,
NL

Mar probaltam, bi-kabelezve is, minden be van kotve a helyere.

Igy hogy kivettem a tomest jobb lett, kezdem azt hinni, hogy nincs ennek semmi baja egyszeruen ennyit tud, es tul sokat vartam tole

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 667

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Hát azért az durva lenne még a Wharfedale-től is ha nem lenne bekötve.

"Vettem itt a forumn egy wharfedale Diamond 9.2 -t."

tehát ezek szerint itt hirdette  az eladó, meg kellene kérdezni erről.
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”