Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Imre07
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Imre07 »

Komoly jó kábeleik vannak.  Nekem a tápban van kettő.  Valószínűleg minden kábelük igényes. Hívd fel a fazont, aztán kiderül.
Köszi, dolgozom az ügyön!

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Köszi, GTomi!
Közben én is nézegetem a netet, találtam egy DH Labs nevű kábelgyártót (http://www.silversonic.com/docs/where_to_buy.html), aki más audió kábeleket is gyárt. Magyar importőrnek a Triola Audió van megdva. Erről tud valaki valamit? Ebben (http://www.bestcovery.com/best-digital- ... le-toslink) a tesztben jókat írnak rőla. Egyébként árban hasonló kategória az általad vásárolttal.

Komoly jó kábeleik vannak.  Nekem a tápban van kettő.  Valószínűleg minden kábelük igényes. Hívd fel a fazont, aztán kiderül.

Imre07
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Köszi, GTomi!
Közben én is nézegetem a netet, találtam egy DH Labs nevű kábelgyártót (http://www.silversonic.com/docs/where_to_buy.html), aki más audió kábeleket is gyárt. Magyar importőrnek a Triola Audió van megdva. Erről tud valaki valamit? Ebben (http://www.bestcovery.com/best-digital- ... le-toslink) a tesztben jókat írnak rőla. Egyébként árban hasonló kategória az általad vásárolttal.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 665

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Köszönöm mindenkinek a választ, segítséget!
Én is úgy gondoltm, ahogyan opel123 leírta! Azt egyébként honnan lehet megtudni - csak az ár sejteteti? - hogy az optikai kábel tényleges kábel része ténylegesen üvegszál-e, vagy valamilyen műanyag, amiből törésmutatójánál fogva szintén nem lép ki a fény. (ezt feltüntetik valahol?) Esetleg tudnátok ajánlani -akár priviben is - valamilyen középkategóriás, jobb minőségű optikai kábelt?

én ezt vettem: http://www.corg.hu/products/hididi/FiberPlus.html

külföldi oldalon olvastam róla tesztet.
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Imre07
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Köszönöm mindenkinek a választ, segítséget!
Én is úgy gondoltm, ahogyan opel123 leírta! Azt egyébként honnan lehet megtudni - csak az ár sejteteti? - hogy az optikai kábel tényleges kábel része ténylegesen üvegszál-e, vagy valamilyen műanyag, amiből törésmutatójánál fogva szintén nem lép ki a fény. (ezt feltüntetik valahol?) Esetleg tudnátok ajánlani -akár priviben is - valamilyen középkategóriás, jobb minőségű optikai kábelt?

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

igazából ez a legfontosabb tényező.

igen

megtapasztaltam magam is, amióta kicseréltem az olcsót, egy drágább és tényleges üvegszálasra
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

és sokat számít(hat), hogy kvarc, plasztik vagy éppen ténylegesen üveg-e a belseje az optikainak...igazából ez a legfontosabb tényező.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, egy optikai kábelnél milyen jelntőséggel bír, hogy "aranyozott" csatlakozással rendelkezik? Az árnyékolás" is továbbít valamit? Amennyiben igen, tévhitben élek...
Köszönöm a felvilágosítást a szakértő uraknak!

és sokat számít(hat), hogy kvarc, plasztik vagy éppen ténylegesen üveg-e a belseje az optikainak...

Papageorge
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Papageorge »

Köszönöm a hozzászólásokat, az Ebayesről letettem, próbálok itthon vadászni egy eredetit.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, egy optikai kábelnél milyen jelntőséggel bír, hogy "aranyozott" csatlakozással rendelkezik? Az  árnyékolás" is továbbít valamit? Amennyiben igen, tévhitben élek...

A szépségén túl semmit nem számít.  Az optikai kábel úgy működik, hogy a forrás oldalon a készülék a digitális feszültségjelet fényjelekké alakítja.  A fényjeleket bevezetik a műanyag vagy üvegszálköteg belsejébe.  A fényjelek a teljes visszaverődés miatt elvileg veszteség nélkül eljutnak a kábel belsejében a kábel végéig, ahonnan a fogadó készülék belsejébe lépve a fényjeleket visszaalakítják feszültségjelekké.  Ebből az következik, hogy az "árnyékolás" nem nagyon számít.  A külső burkolat csak a optikai szálakat védi a mechanikai hatásoktól.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, egy optikai kábelnél milyen jelntőséggel bír, hogy "aranyozott" csatlakozással rendelkezik? Az  árnyékolás" is továbbít valamit? Amennyiben igen, tévhitben élek...

Elméletileg annyi a jelentősége hogy stabilabban "csatlakozik" a kábel mint a műanyag, és tán ez minőségibbnek hat jellemzően.
Az árnyékolást nem tudom, de a vezető alapanyaga, tisztasága nagyon fontos!
Na meg hogy éppen mennyire merev a vezető...
Elég nagy és észlelhető különbségek vannak kábel és kábel között itt is!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2118

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Sziasztok!

Az lenne a kérdése,hogy ismeri -e valaki a Siltech spx-28 -as tápkábelt?Az érdekelne, hogy milyen minőséget képvisel és jobb vagy rosszabb az spx-20 -ashoz képest (azt akartam venni de sehol nincs eladó jelenleg).Az Ebayen találtam, de nem tudom hogy nem hamisítvány -e ( http://www.ebay.com/itm/NEW-0-5M-SILTEC ... 232d044b0d ) .
Minden észrevételt örömmel fogadok.Előre is köszönöm!

Hififalván most hirdetnek egy spx 20-ast.

Vendég

Kábelezzünk

Nekem SPX-20-am van, abban vezetőér szál több van, keresztmetszet nagyobb, viszont SILTECH kábeleken mindig van köpeny felirat, ezen nincs, egyébként is 0,5m-t hálózatiból ritkán hirdetnek, ha a fickónak csak ennyi van, akkor a tekercs meg nem az övé, szóval nagyon sok jel van arra, ez nem SILTECH kábel.

Egyáltalán volt valaha SPX-28 jelzésű kábel a SILTECH-nél?

http://siltechcables.com/news-detail.php?id=42

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3445

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Sziasztok!

Az lenne a kérdése,hogy ismeri -e valaki a Siltech spx-28 -as tápkábelt?Az érdekelne, hogy milyen minőséget képvisel és jobb vagy rosszabb az spx-20 -ashoz képest (azt akartam venni de sehol nincs eladó jelenleg).Az Ebayen találtam, de nem tudom hogy nem hamisítvány -e ( http://www.ebay.com/itm/NEW-0-5M-SILTEC ... 232d044b0d ) .

Nekem SPX-20-am van, abban vezetőér szál több van, keresztmetszet nagyobb, viszont SILTECH kábeleken mindig van köpeny felirat, ezen nincs, egyébként is 0,5m-t hálózatiból ritkán hirdetnek, ha a fickónak csak ennyi van, akkor a tekercs meg nem az övé, szóval nagyon sok jel van arra, ez nem SILTECH kábel.

Egyáltalán volt valaha SPX-28 jelzésű kábel a SILTECH-nél?

Vendég

Kábelezzünk

Sziasztok!

Hamisítvány.
Semmi köze a Siltechez.
Nézd már meg, hogy honnan szállítanák 21 dollárért!
Ennyit persze megér, csak nem Siltech.

Papageorge
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Papageorge »

Sziasztok!

Imre07
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Sziasztok!

4you
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1140

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: 4you »

Találkozott már valaki,Siltech FTM- 4 SI ic kábellel?
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1

domper73
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: domper73 »

A második változat a nyerő.
Köszi , magam is úgy gondolom érdemes lenne átköttetni .

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 746

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Újra lenne egy kérdésem a fórumtársakhoz :
- Straight Wire Encore II összekötő kábel , négy belső vezetőérrel plusz egy árnyékolással .
Jelenleg a kábel az rca dugóba úgy van bekötve - a négy belső ér közösítve a meleg ponthoz és az árnyékolás megy a testre. Itt jön a kérdés : nem lenne jobb ha két belső ér a meleg pontra , a másik kettő a testre és az árnyékolás csak a forrás oldalon lenne bekötve ? Melyik a jobb bekötési mód ? Változna a hangkép ?
Előre is köszönöm a válaszokat !

A második változat a nyerő.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2118

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Több helyen olvastam hogy a Naim NacA5 hangfalkábel ideális hossza 4-5m körül van.Ez csak Naim rendszerekben helytálló tapasztalat,vagy más rendszerekben használva is?

domper73
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: domper73 »

Újra lenne egy kérdésem a fórumtársakhoz :
- Straight Wire Encore II összekötő kábel , négy belső vezetőérrel plusz egy árnyékolással .
Jelenleg a kábel az rca dugóba úgy van bekötve - a négy belső ér közösítve a meleg ponthoz és az árnyékolás megy a testre. Itt jön a kérdés : nem lenne jobb ha két belső ér a meleg pontra , a másik kettő a testre és az árnyékolás csak a forrás oldalon lenne bekötve ? Melyik a jobb bekötési mód ? Változna a hangkép ?
Előre is köszönöm a válaszokat !

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2272

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: cables »

Hallotta már valaki, mit tud?

Én az eredetit hallottam Fehérváron, az nem szólt jól, énekhangnál lehetett érezni, hogy valami nincs rendben. Az én olcsóbbik hangfal kábelemet vette meg a tag. Gondolom ez a klón se jobb nála!

Vendég

Kábelezzünk

Rám nem fogják.Én expert-re, és nem salesman-re gondoltam.
Messze még az, mikor én Siltechben gondolkodhatok, bármilyen szinten is.Bár azt hiszem nem is akarok...

Vannak még talán ilyenek is...
( a második mondatod átgondolandó - szvsz )

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6166

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Amelyiket épp rád akarják sózni, mert kifutó széria. Vagy jót keres épp rajta. Egyébként mindig más jó méretben.
Igazi sötét erdő Siltechland is.

Rám nem fogják.Én expert-re, és nem salesman-re gondoltam.
Messze még az, mikor én Siltechben gondolkodhatok, bármilyen szinten is.Bár azt hiszem nem is akarok...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Lezárt

Vissza: “Hifi”