Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
viccet felre teve en eddig utaltam a komoly zenet!!!!De most szinte csak azt hallgatnek!na nem a mostani rendszeremen,hanem a gd rendszeren.
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 755
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
az a velemenyem ,egy 100-300 ezer ft os dac bol meg egy gyari gagyi hangvaltos polcsugarzobol nem tudsz kicsikarni olyyan hangot ami eleg lenne klasszikus zene hallgatashoz.
Ez igaz, de nem értem mire írod ezt.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Pc alapú audio lejátszás
az a velemenyem ,egy 100-300 ezer ft os dac bol meg egy gyari gagyi hangvaltos polcsugarzobol nem tudsz kicsikarni olyyan hangot ami eleg lenne klasszikus zene hallgatashoz.
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
mindenki probalja ki amit lehet,ezek is csak penzhajhasz semmittelen nepseg!!
Én Win8 + jRiver + Jplay-t hallgatok, megjegyzem semminemű minőségromlást nem hallok, sőt és stabil a rendszer is. De, lehet sz@r a rendszerem vagy a fülem. Szerintem ez inkább a név asszociáció miatti termékvédelmi duma a jRiver lapján.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Pc alapú audio lejátszás
Azért ezen az oldalon is vannak anomáliák.
mindenki probalja ki amit lehet,ezek is csak penzhajhasz semmittelen nepseg!!
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Vagy ki tudja, mi is az igazság:
"For Windows our recommendation is to use JRiver Media Centre 18 (JRiver) to manage your
music collection and JPLAY for playback software. We feel JRiver along with JPLAY offers
the best combination of convenience and sound quality for Windows."
és
http://jriver.com/jplay.html
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
multkor raleltem erre a weboldalra,lehet hogy mar mas belinkelte,nem tudom,de sok jo infot talaltam itthttp://www.computeraudiodesign.com/computer-setup/
Azért ezen az oldalon is vannak anomáliák.
Pc alapú audio lejátszás
Újabb nagyszerű elismerés a LUMIN-nak. A Computer Audiophile is tesztelte és a az általa ajánlott digitális források élére helyezte.
Gyakorlatilag az összes létező audio formátumot kezeli a legfelső szinten.
Hangját ők is a legjobb LP rendszerek hangjához mérik, ami egy digitális forrás legnagyobb elismerése.
Price - $7,200
Product Page - Link
A lumin nem eppen a pc alapu lejatszashoz tartozik,de tudnal valami konkret osszehasonlitast mondani mondjuk a linn termekeivel szenben?Lehet hogy mondtal mar,de nem olvastam.ezert bocs.
Pc alapú audio lejátszás
Újabb nagyszerű elismerés a LUMIN-nak. A Computer Audiophile is tesztelte és a az általa ajánlott digitális források élére helyezte.
http://www.computeraudiophile.com/conte ... er-review/
Gyakorlatilag az összes létező audio formátumot kezeli a legfelső szinten.
Hangját ők is a legjobb LP rendszerek hangjához mérik, ami egy digitális forrás legnagyobb elismerése.
The Lumin suffers from none of the common network audio player ills. I streamed high res, low res, medium res, sky-high res, you-name-it res to the Lumin over my network and it simply worked. Gapless DSD? Check. Gapless 24 bit / 192 kHz? Check. No hiccups? Check. Lumin is without a doubt the most polished DLNA network player I've used to date.
Listening to the Lumin network player is really a pleasure. This player sounds as close to vinyl playback as I've heard from a digital component. Nat King Cole's The Very Thought of You on both 16/44.1 PCM and 1/2.8224 DSD sounded vivid and rich, very analog.
Conclusion
The Pixel Magic Lumin network player is the most polished network player I've ever used. The sound quality is exquisitely analog much like spinning a vinyl album. Lush and vivid are terms that describe the sound of music streamed through the Lumin player. What makes this player so polished is the terrific design and implementation of its software. This is a DLNA renderer / DAC and that's all the device is designed to accomplish with its embedded Linux operating system. Playback of high resolution PCM and DSD files is a breeze. Gapless playback that eludes so many players in this category works flawlessly with the Lumin. The iPad control point application is intuitive and simply works every time. Lumin is the network player by which all others should be judged. A definite leader on the Computer Audiophile Suggested Hardware List .
Price - $7,200
Product Page - Link
Pc alapú audio lejátszás
multkor raleltem erre a weboldalra,lehet hogy mar mas belinkelte,nem tudom,de sok jo infot talaltam itthttp://www.computeraudiodesign.com/computer-setup/
Pc alapú audio lejátszás
Én még HDD és SSD-ről lejátszott hang között is hallottam különbséget. A várakozással ellentétben a külső HDD-ről jobban szólt, mint egy belső SSD-ről.
En is kellemeset csalodtam a kulso hdd ben
Pc alapú audio lejátszás
Én még HDD és SSD-ről lejátszott hang között is hallottam különbséget. A várakozással ellentétben a külső HDD-ről jobban szólt, mint egy belső SSD-ről.
Már azt hittem én képzelem be magamnak - de nálam is másképpen szól ugyanaz a zene egy Samsung és Hitachi HDD-ről .
Nem nagyok a különbséget , azért gondoltam arra , hogy beképzelem a dolgot , de ezek szerint másnál is előjön......
Már azt hittem én képzelem be magamnak - de nálam is másképpen szól ugyanaz a zene egy Samsung és Hitachi HDD-ről .
Nem nagyok a különbséget , azért gondoltam arra , hogy beképzelem a dolgot , de ezek szerint másnál is előjön......
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
- bajnokpityu
- V.I.P.
- Értékelés: 174
Pc alapú audio lejátszás
Akinek mac alatt csúszik a képhez képest a hang youtuben.
Xbmc-t fel kell telepiteni, utána a videok,kiegészitők, youtube telepitése.
Ugyanitt lehet belépni a youtube videokba, keresni, elindítani.
Ha megy a video,akkor egérklikk, jobb lent hangszóró ikon, és a listából hang szinkronizálásra enter, és fönt megjelenik csuszka, amit kurzorral lehet állítani. Majd kilépés a csúszkából, és a hangmenüben legalul alapértelmezettként el kell menteni.
Gondolom TV, és hangkártyafüggő is,de úgy vettem észre, maguk a videok is különbözően csúszkálnak... nálam 0.275.. 0.5öt kellett siettetni a hangon, a legtöbb dobos video 0.3s el volt tökéletes.
Pc alapú audio lejátszás
A HDD-k valóban különbözőképp befolyásolják(rontják/módosítják) a kapott hangot. De mint István is írta Nálad valószínűleg nem ez áll fenn
- hubee
- V.I.P.
- Értékelés: 146
Pc alapú audio lejátszás
...média lejátszóról (asus) zenehallgatás, ülső hd-ról
érdekes, hogy másképpen szól egy samsung 1TB-ról, egy 320gb-ás toshiba, valamint egy 32 gb külső pendrive-ról ugyanaz a zene.
A HDD-k valóban különbözőképp befolyásolják(rontják/módosítják) a kapott hangot. De mint István is írta Nálad valószínűleg nem ez áll fenn
Pc alapú audio lejátszás
a cd másolásnál a chesky-nek van egy lemeze, amire rátettek ha jól rémlik egy 100 fölött másolt felvételt, ott hallható volt a különbség, ebből indultam ki.
Igen, de ott nem az adat másolását említik, hanem a cd rippelését és kiírását, majd ennek az írt lemeznek a rippelését és újbóli írását, stb, stb.
Az általad használt hdd-knél nem mindegy, hogy külső tápos vagy az asusról veszi usb-n a tápot.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 666
Pc alapú audio lejátszás
Induljunk ki abból, az ASUS médiajátszó (típust nem írtál, de sejtésem szerint O!play) zenejátszásra nagyon nem ideális.
Teszteltem, igaz csak belső 2T WD vinyóról, a koax, vagy optika kimenet hangzása gyengécske, ezek után minőség eltérést tapasztalsz az adathordózók tekinteteben az nagyon a hallgató-tesztelő szubjektuma szerint lehet csak változó.
A CD ide-oda másolása az sem minőségromlás, csak akkor, ha valamelyik rippelésnél javíthatatlan adat olvasás történik. Ez lehet hanyagul és gagyi minőségű CDR lemez okán, és/vagy értelmetlenül gyors rippelési és írási sebesség miatt.
A különböző megírt CDR-k hangzás különbsége az megint más terület, de azt akárhányszor írod át, az nem fog változni, az előbbiek értelmében. Az aktuális CD rippelés és normál zene játszása nem azonos művelet, kivéve néhány modernebb pufferbe olvasó CD játszót.
o!play mini hd vagy mi
akkor rendben, lehet ez amit írsz, mert egyik külsőről áthúztam a zenéket egy másikra, és talán ezért gondoltam, hallottam így.
komoly rendszerben nem tudom, hogy szólna, de nálam optikain ki (nem gagyi), külső dac és úgy szól, és nem is rosszul.
a cd másolásnál a chesky-nek van egy lemeze, amire rátettek ha jól rémlik egy 100 fölött másolt felvételt, ott hallható volt a különbség, ebből indultam ki.
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
félig meddig ide tartozik talán:
média lejátszóról (asus) zenehallgatás, ülső hd-ról
érdekes, hogy másképpen szól egy samsung 1TB-ról, egy 320gb-ás toshiba, valamint egy 32 gb külső pendrive-ról ugyanaz a zene.
kíváncsi lennék, mennyit árt a felvételnek az ide-oda másolgatás (nyilván vannak körülmények, amik befolyásolhatják).
(a cd-nél pl van minőség romlás, x mennyiségű másolásnál)
Induljunk ki abból, az ASUS médiajátszó (típust nem írtál, de sejtésem szerint O!play) zenejátszásra nagyon nem ideális.
Teszteltem, igaz csak belső 2T WD vinyóról, a koax, vagy optika kimenet hangzása gyengécske, ezek után minőség eltérést tapasztalsz az adathordózók tekinteteben az nagyon a hallgató-tesztelő szubjektuma szerint lehet csak változó.
A CD ide-oda másolása az sem minőségromlás, csak akkor, ha valamelyik rippelésnél javíthatatlan adat olvasás történik. Ez lehet hanyagul és gagyi minőségű CDR lemez okán, és/vagy értelmetlenül gyors rippelési és írási sebesség miatt.
A különböző megírt CDR-k hangzás különbsége az megint más terület, de azt akárhányszor írod át, az nem fog változni, az előbbiek értelmében. Az aktuális CD rippelés és normál zene játszása nem azonos művelet, kivéve néhány modernebb pufferbe olvasó CD játszót.
Pc alapú audio lejátszás
kíváncsi lennék, mennyit árt a felvételnek az ide-oda másolgatás (nyilván vannak körülmények, amik befolyásolhatják).
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 666
Pc alapú audio lejátszás
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Pc alapú audio lejátszás
@Töki: az ssd a BDP2-n is dob: http://hifilounge.tumblr.com/post/44359 ... ston-bdp-2
Igen, olvastam már, de még mindig nagyon drága egy rendes méretű. Egy ideig dokkolóba tettem a vinyómat (esata-val a gépbe), majd áttettem a lejátszóba és úgy is jobb lett a hang. Gondolom főleg a dokkoló gagyi tápja meg a több kontaktus miatt. Így viszont fedél nélkül van, nehogy túlmelegedjen. A végleges megoldás valószínűleg egy NAS lesz.
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC
Chord Dave + MZX Audio egyedi táp
MZX PRE-NR1
ATC SCM 150 ASL PRO
Taiko Extreme DIY PC
MZX PRE-NR1
ATC SCM 150 ASL PRO
Ez nem olyan lap: http://www.wireless-bolt.hu/kereses/geode
Bocsi, ha nem, nem vagyok nagyon otthon a hardverekben.
ezek közül egyik sem az a lap, sajnos nincs rajtuk SATA (és kb dupla áron vannak)
Pc alapú audio lejátszás
ezek közül egyik sem az a lap, sajnos nincs rajtuk SATA (és kb dupla áron vannak)
Pc alapú audio lejátszás
@Töki: az ssd a BDP2-n is dob: http://hifilounge.tumblr.com/post/44359 ... ston-bdp-2
Pc alapú audio lejátszás
Az itthoni listaár engem is meglepett. Hogy a tizedéből, de ha még csak az ötödéből is legyárt valaki egy hasonló kvalitású/kidolgozottságú készüléket, azt kétlem. Ha mégis, arra már van is egy vevő.
A DAC-ját még nem hallottam, kinti tesztekben nagyon magasztalják
Ment pü, és előre is köszi a lehetőségért
Az ár amit írtam az költség, amire egy 3as szorzó simán rájöhet kis szériánál. Ha nem kell iylen szintű kasztni, és előlapi egérmozi, akkor bőven 100alatt megáll.
Geode-s lapokat nem láttam a consumer gyártók kínálatában, megkérdem a regionális AMD-t h tudunk-e ilyen lapot hozni vmelyik ipari / automotiv felhasználásra gyártó partnerüktől, ha igen akkor már csak egy önkéntes linux-szakira lenne szükség ahhoz h szerényebb kivitelben jó hangot hozzunk ki relatív-aprópénzből. ( SB utód ?)
Pc alapú audio lejátszás
Az itthoni listaár engem is meglepett. Hogy a tizedéből, de ha még csak az ötödéből is legyárt valaki egy hasonló kvalitású/kidolgozottságú készüléket, azt kétlem. Ha mégis, arra már van is egy vevő.
Ment pü, és előre is köszi a lehetőségért
Az ár amit írtam az költség, amire egy 3as szorzó simán rájöhet kis szériánál. Ha nem kell iylen szintű kasztni, és előlapi egérmozi, akkor bőven 100alatt megáll.
Geode-s lapokat nem láttam a consumer gyártók kínálatában, megkérdem a regionális AMD-t h tudunk-e ilyen lapot hozni vmelyik ipari / automotiv felhasználásra gyártó partnerüktől, ha igen akkor már csak egy önkéntes linux-szakira lenne szükség ahhoz h szerényebb kivitelben jó hangot hozzunk ki relatív-aprópénzből. ( SB utód ?)
Pc alapú audio lejátszás
Nagyon felpörgött a téma!
@Töki: igen, arról az oldalról idéztem. Kicsit sokallom az árát, és egyetértek lamMenyussal, hogy az ár tizedéből egyedileg is ki lehet hozni, nem szériában! Abban is biztos vagyok, hogy ez is a saját DAc-cal szólhat legjobban (abban az árkategóriában), valami rendszer szinergia mégiscsak létezhet.
@lamMenyus: kíváncsi lennék az összehasonlítás konklúziójára, amennyiben létrejön a dolog.
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC
MZX PRE-NR1
ATC SCM 150 ASL PRO
Taiko Extreme DIY PC
MZX PRE-NR1
ATC SCM 150 ASL PRO