Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
A második változat a nyerő.
Köszi , magam is úgy gondolom érdemes lenne átköttetni .
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 746
Kábelezzünk
Újra lenne egy kérdésem a fórumtársakhoz :
- Straight Wire Encore II összekötő kábel , négy belső vezetőérrel plusz egy árnyékolással .
Jelenleg a kábel az rca dugóba úgy van bekötve - a négy belső ér közösítve a meleg ponthoz és az árnyékolás megy a testre. Itt jön a kérdés : nem lenne jobb ha két belső ér a meleg pontra , a másik kettő a testre és az árnyékolás csak a forrás oldalon lenne bekötve ? Melyik a jobb bekötési mód ? Változna a hangkép ?
Előre is köszönöm a válaszokat !
A második változat a nyerő.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Kábelezzünk
Több helyen olvastam hogy a Naim NacA5 hangfalkábel ideális hossza 4-5m körül van.Ez csak Naim rendszerekben helytálló tapasztalat,vagy más rendszerekben használva is?
Kábelezzünk
Újra lenne egy kérdésem a fórumtársakhoz :
- Straight Wire Encore II összekötő kábel , négy belső vezetőérrel plusz egy árnyékolással .
Jelenleg a kábel az rca dugóba úgy van bekötve - a négy belső ér közösítve a meleg ponthoz és az árnyékolás megy a testre. Itt jön a kérdés : nem lenne jobb ha két belső ér a meleg pontra , a másik kettő a testre és az árnyékolás csak a forrás oldalon lenne bekötve ? Melyik a jobb bekötési mód ? Változna a hangkép ?
Előre is köszönöm a válaszokat !
Kábelezzünk
Hallotta már valaki, mit tud?
Én az eredetit hallottam Fehérváron, az nem szólt jól, énekhangnál lehetett érezni, hogy valami nincs rendben. Az én olcsóbbik hangfal kábelemet vette meg a tag. Gondolom ez a klón se jobb nála!
Kábelezzünk
Rám nem fogják.Én expert-re, és nem salesman-re gondoltam.
Messze még az, mikor én Siltechben gondolkodhatok, bármilyen szinten is.Bár azt hiszem nem is akarok...
Vannak még talán ilyenek is...
( a második mondatod átgondolandó - szvsz )
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6164
Kábelezzünk
Amelyiket épp rád akarják sózni, mert kifutó széria. Vagy jót keres épp rajta. Egyébként mindig más jó méretben.
Igazi sötét erdő Siltechland is.
Rám nem fogják.Én expert-re, és nem salesman-re gondoltam.
Messze még az, mikor én Siltechben gondolkodhatok, bármilyen szinten is.Bár azt hiszem nem is akarok...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Kábelezzünk
A Siltech expert-eket nyugodtan megkérdezheted erről a témáról, mert ott is van, hogy kifejezetten milyen hosszt ajánlanak tápkígyóhoz. Amelyiket épp rád akarják sózni, mert kifutó széria. Vagy jót keres épp rajta. Egyébként mindig más jó méretben.Igazi sötét erdő Siltechland is.
Kábelezzünk
A gyári elég ocsmányul van gányolva..... .....
A másolat meg akár még jó is lehet.....bár a felhasznált anyagok minősége kérdéses.
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Kábelezzünk
How to make a Transparent Audio Reference XL Speaker Cable
http://www.instructables.com/id/How-to- ... -XL-Speak/
Hallotta már valaki, mit tud?
.
Kábelezzünk
How to make a Transparent Audio Reference XL Speaker Cable
http://www.instructables.com/id/How-to- ... -XL-Speak/
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Kábelezzünk
Lehet csak bebeszélted magadnak.
Mivel anyagilag nagyon nem mindegy, hogy 1, v. 2 méter..., gondolhatod, hogy túljutottam a pszichológián!
Ennek ellenére van olyan készülékem, amelynél 1 méterest használok ,de ettől még sokak/sokunk számára tény marad, hogy jobb a hosszabb (egy ésszerű méret határon belül)!
Természetesen nem eget rengető különbségekről beszélhetünk...Az anyagilag jobban álló maximalisták sok esetben min. 1,3 - 1,5 méternél szokták meghúzni az alsó határt. Egyébként már többször próbáltuk érzékeltetni ezt ebben a topicban is, a "jó/jobb minőségű útszakaszon felgyorsul, ill. könnyebben halad az autónk" című hasonlattal...
.
- 4you
- V.I.P.
- Értékelés: 1140
Kábelezzünk
Pedig tápkábelnél jobb a hosszabb!
Példánál maradva, a két méternyi 'jobb minőségű vezető' - egy tűrhető rendszerben - jobban megcsillantja pozitívumait, mint egy méter.
Én legalábbis ezt tapasztaltam, ezért ebben hiszek!
A kereskedőknek mindenképp.
Lehet csak bebeszélted magadnak.
De hamarosan lesz rá lehetőségem,és biz isten,letesztelem...
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1
Kábelezzünk
1 méternél rövidebb nem volt még,és 2 méternél hosszabb sem.
Szóval,csak e két méret közti, esetleges hangzáskülönbség érdekelne,de én ebben nem hiszek...
Pedig tápkábelnél jobb a hosszabb!
Példánál maradva, a két méternyi 'jobb minőségű vezető' - egy tűrhető rendszerben - jobban megcsillantja pozitívumait, mint egy méter.
Én legalábbis ezt tapasztaltam, ezért ebben hiszek!
.
Kábelezzünk
Mondjuk,ha kereskedő lennék,természetesen én is a hosszabbra esküdnék...
Ez meg már sztem nem az a kategória, amit az utcáról beugorva megveszünk, több hasonló "árkategóriájú" kábelnek kell alulmaradnia vele szemben.
Persze ez lehet, hogy csak az én ismeretségi körömben van így...
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
Kábelezzünk
Szóval,csak e két méret közti, esetleges hangzáskülönbség érdekelne,de én ebben nem hiszek...
Tápkígyónál annyira én sem, de szerintem már ahhoz a rendszer szintje is feljebb kellene legyen, meg normális tápolás (áram oldalról:ösvényre és elosztóra gondolok).
Nálam egyik sem adott ezért nem is foglalkozom ezzel.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
- 4you
- V.I.P.
Kábelezzünk
Egy bizonyos méret, már biztos sok, én a 3m-re reagáltam. Egy itteni "szaktekintéllyel" egyeztettem, mert nekem 3m-es kellett, mondta nyugodtan vegyem meg. Azóta is ezt használom ( megelégedéssel). Persze nem noname kábelt vettem.
Ezt is bizonyára a millionyosok nyomtatójához gyártják, mert evvel szebben nyomtat :
http://kacsa-audio.hu/webshop/audioques ... _3_m.p.948
Mondjuk,ha kereskedő lennék,természetesen én is a hosszabbra esküdnék...
Rendszer:
- 4you
- V.I.P.
Kábelezzünk
A Siltech expert-eket nyugodtan megkérdezheted erről a témáról, mert ott is van, hogy kifejezetten milyen hosszt ajánlanak tápkígyóhoz.
Rendszer:
Kábelezzünk
Na,ebben már nem nagyon hiszek,mármint,hogy a méret is lényeg,mármint az usb kötélnél.
Egy bizonyos méret, már biztos sok, én a 3m-re reagáltam. Egy itteni "szaktekintéllyel" egyeztettem, mert nekem 3m-es kellett, mondta nyugodtan vegyem meg. Azóta is ezt használom ( megelégedéssel). Persze nem noname kábelt vettem.
Ezt is bizonyára a millionyosok nyomtatójához gyártják, mert evvel szebben nyomtat :
http://kacsa-audio.hu/webshop/audioques ... _3_m.p.948
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
Kábelezzünk
A tápkábelről is hallottam két verziót,az egyik,:hogy jó hosszú legyen, a másik:meg minél rövidebb.
Vicckategória...
egyszer biz isten letesztelem,ha munkanélküli leszek...de szinte biztos vagyok,hogy semmit nem fogok hallani.
Általában,1-2 méter között szokott lenni a tápkábelek hossza,,nem hinném,hogy van különbség.
Hosszabbal még nem találkoztam,mondjuk egy 10 méteressel...de szerintem nem csak én nem.
A Siltech expert-eket nyugodtan megkérdezheted erről a témáról, mert ott is van, hogy kifejezetten milyen hosszt ajánlanak tápkígyóhoz.
- 4you
- V.I.P.
Kábelezzünk
A tápkábelről is hallottam két verziót,az egyik,:hogy jó hosszú legyen, a másik:meg minél rövidebb.
Vicckategória...
egyszer biz isten letesztelem,ha munkanélküli leszek...de szinte biztos vagyok,hogy semmit nem fogok hallani.
Általában,1-2 méter között szokott lenni a tápkábelek hossza,,nem hinném,hogy van különbség.
Hosszabbal még nem találkoztam,mondjuk egy 10 méteressel...de szerintem nem csak én nem.
Rendszer:
- 4you
- V.I.P.
Kábelezzünk
Miért ne lenne az? Egyéb digit kábeleknél sem mindegy, ráadásul ha utánanézel, már számítógépes adatátvitelben is problémás az 5m körüli (USB2-es kábel, USB1 már 3 m-nél) hossz, zenénél mindez hatványozottabban érvényes. Főleg, hogy itt táp is fut az adattal párhuzamosan.
azt gondolom,hogy 1-2 méter között nincs különbség,az 5,vagy 10 méteresben már hiszek,hogy valamit veszít a jel.
egyébként,ha jól visszaolvasok,akkor olvashatom,hogy valaki a rövid,valaki a hosszú digit kábelre esküszik,na ezért nem hiszek benne,ez már a bebeszélés kategória...
Rendszer:
Kábelezzünk
Na,ebben már nem nagyon hiszek,mármint,hogy a méret is lényeg,mármint az usb kötélnél.
Miért ne lenne az? Egyéb digit kábeleknél sem mindegy, ráadásul ha utánanézel, már számítógépes adatátvitelben is problémás az 5m körüli (USB2-es kábel, USB1 már 3 m-nél) hossz, zenénél mindez hatványozottabban érvényes. Főleg, hogy itt táp is fut az adattal párhuzamosan.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- 4you
- V.I.P.
Kábelezzünk
Köszönöm a hozzászólásokat !
Átbújtam egy pár külföldi fórumot is - ott jobb megoldásnak tartják a rövidebb USB kábelt (sőt 1m felett nem ajánlanak hosszabbat venni - csak ha nagyon muszáj) .
Persze ezt úgyis a saját tapasztalatból tudnám a legjobban leszűrni......
Rendszer:
Kábelezzünk
Köszönöm a hozzászólásokat !
Átbújtam egy pár külföldi fórumot is - ott jobb megoldásnak tartják a rövidebb USB kábelt (sőt 1m felett nem ajánlanak hosszabbat venni - csak ha nagyon muszáj) .
Persze ezt úgyis a saját tapasztalatból tudnám a legjobban leszűrni......