Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Mennyit szánnál rá max?
Denonok jók, ez pl.: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... -dcd-1015/
Hááááááááááááát. Hogy hol kötök ki összegszerűen, inkább az a kérdés.
20-30E lenne a cél. Nem túl régi az ajánlott modell?
Sztereó erősitők
Újraírható CD helyett egyszer írhatót vegyél.
Annyival jobb??? Mert nem gondoltam volna.
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1633
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Köszönöm ha valaki ad valami tippet, elindulási alapot. Keresgettem az erősítőhöz eredetileg gyártott NAD C515 playert is, de sehol nem láttam megfizethető áron. (Stream - 75E kicsit most sok lenne nekem)
Denonok mennyire jók? Mert látok dögivel belőlük....
Üdv.: Berci
Mennyit szánnál rá max?
Denonok jók, ez pl.: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... -dcd-1015/
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Ismét tanácsot kérnék. Alakul a rendszerem idehaza, már sikerült szert tennem egy NAD C315-re, egy pár Focal 714V-re, de még hiányzik valami sztereo cd lejátszó vagy egyéb jelforrás. Mi illene szerintetek a fenti eszközökhöz? Mindenféle zenét hallgatok, főleg amióta ilyen minőségben van lehetőségem. Leginkább flac-ből konvertálok és írok audio CD-RW-re.
Köszönöm ha valaki ad valami tippet, elindulási alapot. Keresgettem az erősítőhöz eredetileg gyártott NAD C515 playert is, de sehol nem láttam megfizethető áron. (Stream - 75E kicsit most sok lenne nekem)
Újraírható CD helyett egyszer írhatót vegyél.
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Ismét tanácsot kérnék. Alakul a rendszerem idehaza, már sikerült szert tennem egy NAD C315-re, egy pár Focal 714V-re, de még hiányzik valami sztereo cd lejátszó vagy egyéb jelforrás. Mi illene szerintetek a fenti eszközökhöz? Mindenféle zenét hallgatok, főleg amióta ilyen minőségben van lehetőségem. Leginkább flac-ből konvertálok és írok audio CD-RW-re.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
Azért adtam el, mert keveslem a 2x50w-ot. Egyébként szűkítettem a kört, a HK970 illetve HK3490 között választok. Szóval aki ismeri őket az írja le a véleményét légyszives. Nálam előnyben a 3490, mivel 2x120w a teljesítmény, míg a 970-nél 2x80w. A 3490 rádiós és még aktív sub is köthető rá. Hangzásilag viszont nem ismerem őket.
Sokszor a kevesebb jobb ill több!
Nem tudom merre ill hol laksz de bármilyen zenét is hallgatsz... kicsutkázni nem fogod a vasat... kivéve ha hangosítást akarsz végezni!
Az említett zenékhez szerintem a H/K és a NAD is megfelelő, esetleg én még CA.-t venném bele a csapatba!
Gyors, pörgős, dinamikus megszólalás, nem nagyon válogatós készülékek (igaz kevesebb "érzelemmel" mint bizonyos készülékek)!
Megszólalásban nem sok különbséget tapasztaltam régebben és a teljesítménybeli különbséget sem tapasztaltam (nem csutkáztuk)!
Szolgáltatásban a 3490-es többet ad de a felhasznált anyagok bizonyos részeken a 970-es esetében tán jobbak... de összességében nehéz lenne dönteni!
Mivel nekem fontos a 3490-es plusz tudása ezért ezt választottam jó pár éve... és valszeg még marad is egy ideig!
A benne lévő DAC csip a nagy mozivasakban használt DAC (szerintem nem rossz), elég tisztességes a variálhatósága!
A 2 sub kimenet sem jön rosszul pl ha mozira is ezt használja az ember mondjuk monitor dobozokkal (mint én)...
Én nagyon ritkán "tombolok" de akkor rendesen (a 4.-en csak én lakok és a3.-on is csak 2 lakásban... és nem szólnak a szomszédok)... viszont eddig még nem sikerült zenével kicsutkáznom a vasat (és nem azért mert a dobozok nem bírták volna ill torzított volna)!
Érdemes figyelni hogy mennyi a max felvett teljesítménye a készüléknek!
A 3490-es éppen 310w-ot vesz fel...
Van nálam egy kis "angolka" aki a 2x30-ra 200-at vesz fel... de van is tartalék mind2 esetben!
Az egyik legfontosabb hogy a membránokat pontosan meg tudják fogni és meg is tudják "cibálni" ha kell!
Viszont megfülelés nélkül ne vegyél semmit!
Teljesen más irány és karakter de fülelj egyszer rá régi Yamaha nagyvasakra (2.0)!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sztereó erősitők
Azért adtam el, mert keveslem a 2x50w-ot. Egyébként szűkítettem a kört, a HK970 illetve HK3490 között választok. Szóval aki ismeri őket az írja le a véleményét légyszives. Nálam előnyben a 3490, mivel 2x120w a teljesítmény, míg a 970-nél 2x80w. A 3490 rádiós és még aktív sub is köthető rá. Hangzásilag viszont nem ismerem őket.
Azért a HK680-ról ne tegyél le, füleld meg ezek mellett...
Sztereó erősitők
Kár volt eladni, a JBL-el jó lett volna a Nad is, a hangsugárzókról majd a JBL fanok megírják, amit tudni kell róluk.
Sztereó erősitők
Kár volt eladni, a JBL-el jó lett volna a Nad is, a hangsugárzókról majd a JBL fanok megírják, amit tudni kell róluk.
Azért a hallgatott zenékhez nem fog ártani egy kicsit izmosabb erősítő....
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
Sztereó erősitők
Szevasztok.
Tanácsot szeretnék kérni tőletek. Most adtam el a NAD 320BEE erősítőmet, és harman/kardonokat nézegetem. Ezek közül melyiket választanátok? Mik Különbségek?
HK660, HK680, HK970, HK3390, HK3490. Rock, metált, hardcore-t halgatok. A hangfal JBL lesz remélhetőleg. L36, L86, 4301B, L16. Hangfal téren egy kis segítség?
Sztereó erősitők
Szevasztok.
Tanácsot szeretnék kérni tőletek. Most adtam el a NAD 320BEE erősítőmet, és harman/kardonokat nézegetem. Ezek közül melyiket választanátok? Mik Különbségek?
HK660, HK680, HK970, HK3390, HK3490. Rock, metált, hardcore-t halgatok. A hangfal JBL lesz remélhetőleg. L36, L86, 4301B, L16. Hangfal téren egy kis segítség?
Sztereó erősitők
Most hirdetek egy kis háromutas zárt Canton hangfalat, érdemes meghallgatni.
Ha pesten járok, mindenképpen élnék a lehetőséggel, bár alapból valami drágábbat gondoltan. Kacérkodom az itt hirdetett Focal 714v-vel is, de pár olvasott vélemény lehúzta. Valaki hallott már közületek ilyet élőben??
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6563
Sztereó erősitők
Most hirdetek egy kis háromutas zárt Canton hangfalat, érdemes meghallgatni.
Tényleg érdemes, lesz meglepi...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Lassan már formálódik a rendszerem, de még szeretnék rajta finomítgatni, és nem tudom merre kellene kezdenem. A jelenlegi felállás:
...
Köszönöm a javaslatokat!
Az említett doboznak "jók" a mélyei (ill úgy fogalmaznék hogy elég mélye van).
De mindenképpen stabil, stabilan álló pozíció kell neki (gyurma ragasztóval rögzítsd az állványhoz a dobozokat, így sérülésmentesen, könnyel megszüntethető később is)!
Ha a hangerő poti kontakthibás az gond lehet mert nem csak a hangerőbe szólhat bele (ezt mindenképpen érdemes kiküszöbölni)!
Na meg pl a lejátszó szoftver beállításaival is lehet finomítani a dolgon!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sztereó erősitők
Ha fém állványod vak akkor célszerű a betöltés előtt valami rossz tepsiben behajítani a sűtőbe melengetni a homokot betöltés előtt, hogy az esetleges nedvességtartalma elpárologjon, nehogy elkezdje belülről enni az állvány falát.
Ha faállványod van, vagy egyenesen a dobozba akarsz homokot tenni, akkor meg ezt a tanácsot még inkább érdemes megfogadni.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Sztereó erősitők
Lehet bele tölteni homokot, igen. Ennyit számítana, hogy "egyben" legyen a doboz az állvánnyal? Mert ott elég gyenge a kapcsolat szerintem, tehát ha segít, akkor nekilátok. Maga az állvány nem olyan könnyű alapból sem, de azért lehetne még növelni. Megpróbálom, köszi a tippet!
Doboz függő a dolog,van amelyik a könnyű állványokat szereti,ez csak egy talán járható irány.Homokból tényleg csak a kvarc vagy a mozdonyhomokot ajánlanám, mert ezek nem tapadnak össze, ha "formába" vannak öntve.A kvarchomokot itt tudod beszerezni (valahol alul van a szárazosztályozó termékek között, egy 20 kg-os zsák emlékeim szerint 1000 ft alatt van. http://www.kvarchomok.hu/Termeklista-2012-01-v.pdf
Ha fém állványod van akkor célszerű a betöltés előtt valami rossz tepsiben behajítani a sűtőbe melengetni a homokot betöltés előtt, hogy az esetleges nedvességtartalma elpárologjon, nehogy elkezdje belülről enni az állvány falát.Feltöltésnél pedig csak fokozatosan haladj és fülelj rá mindig, hogy milyen irányba változik a hang.
Remélem tudtam segíteni, és sikerül javítani a hangon.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Sztereó erősitők
Lehet bele tölteni homokot, igen. Ennyit számítana, hogy "egyben" legyen a doboz az állvánnyal? Mert ott elég gyenge a kapcsolat szerintem, tehát ha segít, akkor nekilátok. Maga az állvány nem olyan könnyű alapból sem, de azért lehetne még növelni. Megpróbálom, köszi a tippet!
davek
Próbáld meg esetleg feltölteni az állványt kvarc vagy mozdonyhomokkal (már ha megoldható), vagy valami más más módon növelni az állvány tömegét+a dobozokat ragaszd rá az állványra a papírboltokban kapható Blutack gumigyurmával.
KEF Q350, Wiim Amp, AKG K371, ATH-CKR9LTD, 1MORE Sonoflow
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Sztereó erősitők
davek
Próbáld meg esetleg feltölteni az állványt kvarc vagy mozdonyhomokkal (már ha megoldható), vagy valami más más módon növelni az állvány tömegét+a dobozokat ragaszd rá az állványra a papírboltokban kapható Blutack gumigyurmával.
Sztereó erősitők
Szia!
Én is valami hasonló összeállítást szeretnék. Az erősítő megvan már hozzá, a hangfal esetében még vacilálok a B&W, a Monitor Audio BX, és a Polk Tsi400 között. Van esetleg véleményed/tapasztalatod velük?
Üdv.!
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Lassan már formálódik a rendszerem, de még szeretnék rajta finomítgatni, és nem tudom merre kellene kezdenem. A jelenlegi felállás:
HTPC->ASUS Xonar Essence One (USB)->Inakustik (MediaMarkt) interconnect->NAD C 315BEE erősítő->Inakustik star (4mm) kábel 2x4m->B&W DM602 S3
(A dobozok egy olcsóbb állványon vannak, ami elég stabilan áll, de a tálcája kisebb, mint a B&W, és talán nem is tökéletesen sík, a sarkainál mintha kicsit lefele görbülne, de nem csúszkál rajta meg ilyenek).
A hallgatási pozíció háromszöge megvan, a két doboz közt olyan 1,7-1,8m a távolság, az állvány magassága is megfelelő, 60cm.
Az erősítő potija hibás, néha (hangerő állításánál) recseg a jobb csatorna, de ha nem állítom a hangerőt, akkor látszólag hibátlanul szól. Az alábbi problémához nem tudom lehet-e köze ennek.
A kábelek nem csatlakozósak, simán rá vannak szorítva mindkét végükön.
A problémám, hogy néha kicsit világosnak érzem, ezzel együtt pedig a mély alja hiányzik kicsit. Ha leteszem a földre, akkor egyből megjön a mélye, meg ha jobban rátolom a falra is javul a helyzet, de ezek nem opciók. Az elhelyezéssel sokat nem tudok játszani jelenleg, és szeretném, ha kicsit kevésbé lenne világos, és kicsit hangsúlyosabb lenne alul. Szeretném budget módon megoldani a dolgot, tehát minél kisebb ráfordítással, ha lehet. Sok számnál egyébként abszolút meggyőző most is a rendszer hangja, csak másoknál meg hiányérzetem van, és kompenzálnám ezt a dolgot - ha lehet, egyszerűen.
Köszönöm a javaslatokat!
KEF Q350, Wiim Amp, AKG K371, ATH-CKR9LTD, 1MORE Sonoflow
- goodman
- V.I.P.

- Értékelés: 504
Sztereó erősitők
Arra gondoltam, hogy kiteszem ismerős mellé (sok ismerős jár ki) és majd elfogy, nem igazán állnék ott vele. Keresztapám még élt nagy hifi mániás volt, tőle örököltem mondhatni a 90%át. Nagy becsben tartotta.
Köszönöm, megkeresem majd a Pointe usert.
Küldtem Pü-t.
Sztereó erősitők
Arra gondoltam, hogy kiteszem ismerős mellé (sok ismerős jár ki) és majd elfogy, nem igazán állnék ott vele. Keresztapám még élt nagy hifi mániás volt, tőle örököltem mondhatni a 90%át. Nagy becsben tartotta.
Köszönöm, megkeresem majd a Pointe usert.
- viri
- V.I.P.

- Értékelés: 1663
Sztereó erősitők
Köszönöm a válaszokat, nagyon sok van nekem meg türelmem kevés. Lehet akkor kiviszem egy bolhapiacra mert igazatok van, így egyben nehéz lenne.
Még egyszer köszönöm.
Keresd meg Pointe fórumtársat, ő tud valakit, aki bizományba átveszi, és foglalkozik vele.
A bolhapiacnak semmi értelme szerintem. Úgy értem, hogy egyben ott sem veszik meg, ha meg Te árulnád, az annyi idő lenne, hogy annyi erővel már listát is csinálhatnál.
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
Sztereó erősitők
Köszönöm a válaszokat, nagyon sok van nekem meg türelmem kevés. Lehet akkor kiviszem egy bolhapiacra mert igazatok van, így egyben nehéz lenne.
Még egyszer köszönöm.
Nincs mit!
Esetleg műfajokat és néhány előadót megemlíthetsz a javasolt topikban hátha lesznek érdeklődők.
Sztereó erősitők
Még egyszer köszönöm.