Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kezdő hifi - tanács kéne
- charlie-obrian
- V.I.P.

- Értékelés: 366
Kezdő hifi - tanács kéne
A játszószoba méretei nagyban behatárolják a hangfal méreteket :-) 3x4 m kb amiben pár polc meg szekrény akad. :-)
Na mármost a fizikát nem tudjuk becsapni, ha sok mély kell, meg nagy hangerő, akkor nagy hangsugárzó kell... Döntsd el, mi a fontos! Ekkora szobában mondjuk lehet elegendő lenne a Videoton 2550-ese is, 25ös mélyekkel.
"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)
"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)
- charlie-obrian
- V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok. Jamo studio 180-ról valami vélemény? Nem kell itt szemetelni, jó privátban is.
Köszönöm.
Eddig nem sok jót hallottam róla, a fölépítése sem komoly, én kihagynám.
"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)
"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok. Jamo studio 180-ról valami vélemény? Nem kell itt szemetelni, jó privátban is.
Köszönöm.
Köszönöm.
Kezdő hifi - tanács kéne
Maradok a tárgynál: a többség itt lesújtó véleménnyel van a Somogyiról. Az én véleményem inkább csak rossz...
Kínai cuccok, elég nagy szórással gyártják a hangszórókat, nem túl megbízhatóak a paramétereik.
Az MNC-t is/főleg hanyagolnám.
Sokkal-sokkal jobban jársz a Videotonnal is, vagy valami nagy dög használt, de jó állapotú dobozokkal!!
A játszószoba méretei nagyban behatárolják a hangfal méreteket :-) 3x4 m kb amiben pár polc meg szekrény akad. :-)
- charlie-obrian
- V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne
Szeretem az olyan embereket akiknek jó az önmagukról alkotott képük és az önkritika az erősségük.Így tovább. :-) :-)
Most vettem a modellautómhoz 6garnitúra kerékszettet 120ezerért.... te a hifiben én ebben vagyok igényes, mivel neked ez a hobbid nekem a modellezés.
Somogyi hangrszórókról valakinek vélemény???
Maradok a tárgynál: a többség itt lesújtó véleménnyel van a Somogyiról. Az én véleményem inkább csak rossz...
Kínai cuccok, elég nagy szórással gyártják a hangszórókat, nem túl megbízhatóak a paramétereik.
Az MNC-t is/főleg hanyagolnám.
Sokkal-sokkal jobban jársz a Videotonnal is, vagy valami nagy dög használt, de jó állapotú dobozokkal!!
Kezdő hifi - tanács kéne
Én már csak ilyen bunkó vagyok.
Az idézőjeles igény pedig magamhoz viszonyítva volt idézőjeles.
Szeretem az olyan embereket akiknek jó az önmagukról alkotott képük és az önkritika az erősségük.Így tovább. :-) :-)
Most vettem a modellautómhoz 6garnitúra kerékszettet 120ezerért.... te a hifiben én ebben vagyok igényes, mivel neked ez a hobbid nekem a modellezés.
Somogyi hangrszórókról valakinek vélemény???
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6566
Kezdő hifi - tanács kéne
Jajj.....nem értem miért kell bunkózni.
Én már csak ilyen bunkó vagyok.
Az idézőjeles igény pedig magamhoz viszonyítva volt idézőjeles.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Kezdő hifi - tanács kéne
Vedd fel a kapcsolatot mamut fórumtársunkkal. Ő szintén Salgótarjánban lakik, hátha tud neked segíteni.
mamut - Profil megtekintése - AVX Fórumok
Nagyon köszönöm.Mindenképpen meg fogom keresni.
- goodman
- V.I.P.

- Értékelés: 504
Kezdő hifi - tanács kéne
Ha van valami ami éppen megtetszik arra többet is kiadnék de nehéz úgy, hogy a közelben nincsenek olyan emberek akikkel lehet kezdeni valamit. (írták többen, hogy keressek helyben hifistát és mennyek el hozzá)
Sajnos ebben a városban (S.tarján) ez nem megoldható, nagy esetben a rokonaikban sem bíznak már meg ez emberek nem egy idegenben. Meg nem is szívesen megy az ember idegenekhez. De próbálkozom és köszönöm a Videoton tippet, jó nagy szekrény lehet.
Vedd fel a kapcsolatot mamut fórumtársunkkal. Ő szintén Salgótarjánban lakik, hátha tud neked segíteni.
mamut - Profil megtekintése - AVX Fórumok
- gyurmaember
- Fórumlakó

- Értékelés: 101
Kezdő hifi - tanács kéne
Olvasgatva ezt a lassan brazil teleregénnyé duzzadó levelezgetést, egy régi magyar film címe ugrik be: Kár a benzinért.
Nagyon jó film, az egyik kedvencem! :-)
Kezdő hifi - tanács kéne
Olvasgatva ezt a lassan brazil teleregénnyé duzzadó levelezgetést, egy régi magyar film címe ugrik be: Kár a benzinért.
Nagyon hasznos komment.... kár volt koptatni a billt....:-) :-)
Másokhoz kérdés, van e különbség ”hangban” a 4 ill 8 ohm-os ”rendszerek” között? :-) :-)
- donignatio
- Nincs visszaút

- Értékelés: 99
Kezdő hifi - tanács kéne
Manley Labs muse electronics Von Schweikert Audio Kimber Kable Astell&Kern Meze Cl
- charlie-obrian
- V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne
Ha van valami ami éppen megtetszik arra többet is kiadnék de nehéz úgy, hogy a közelben nincsenek olyan emberek akikkel lehet kezdeni valamit. (írták többen, hogy keressek helyben hifistát és mennyek el hozzá)
Sajnos ebben a városban (S.tarján) ez nem megoldható, nagy esetben a rokonaikban sem bíznak már meg ez emberek nem egy idegenben. Meg nem is szívesen megy az ember idegenekhez. De próbálkozom és köszönöm a Videoton tippet, jó nagy szekrény lehet.
75*43*30 cm3
Kezdő hifi - tanács kéne
Ennél kisebb hangerőt tud produkálni, viszont még mindig hangos tud lenni és simán lemegy a "pincébe": a Videoton DCR 3090 típusú éjjeli szekrény.
Erősítőben el tudok képzelni bmely nagy dög Kenwood, Pioneer, Technics, Sony, Yamaha gépet10..20 között használtban kapni. Így kijössz 50-ből.
A hangosítós hangdobozok nagyobbat szólnak, de szárazabb a basszusuk, jellemzően nem mennek annyira mélyre, mint a szobára tervezettek.
- charlie-obrian
- V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne
Vannak árak itt is,na de majd válogatok és fárasztok mindenkit. :-)
Ennél kisebb hangerőt tud produkálni, viszont még mindig hangos tud lenni és simán lemegy a "pincébe": a Videoton DCR 3090 típusú éjjeli szekrény.
Erősítőben el tudok képzelni bmely nagy dög Kenwood, Pioneer, Technics, Sony, Yamaha gépet10..20 között használtban kapni. Így kijössz 50-ből.
A hangosítós hangdobozok nagyobbat szólnak, de szárazabb a basszusuk, jellemzően nem mennek annyira mélyre, mint a szobára tervezettek.
Kezdő hifi - tanács kéne
Vannak árak itt is,na de majd válogatok és fárasztok mindenkit. :-)
Kezdő hifi - tanács kéne
Nagyon szívesen, remélem beválik. Azért meghallgatás nélkül ne ugorj bele egy ilyenbe.
Mindenképpen. Köszi. :-)
Kezdő hifi - tanács kéne
Konkrétan sajnos egyiket sem ismerem, de vannak fórumok az oldalon, és akik ott aktívak, azok a mi fórumunkhoz hasonlóan biztos el tudják mondani melyik milyen, ill. a te céljaidra és keretednek melyik felel meg a legjobban. Én csak azért ajánlottam ezeket, mert kevés a pénzed, és nagyon az igényeid. Mivel nincsenek audiofil elvárásaid, viszont szeretnéd, ha dögös lenne, ha hangos lenne, ezek felelnek meg ennek a követelménynek. Az aktív mellett szól, hogy nem kell hozzá erősítő. Van itt, ami talán beleférne a keretedbe, de nem ismerem őket, nem tudom melyiknek milyen hangja van.
Most furcsát mondok, de ha úgysem a szobában, leülve hallgatod, akkor lehet, nem is kell Neked sztereó, azaz nem kell 2 db hangfal, elég egy db is, ha az elég dinamikus és elég hangnyomást tud kiadni. Ez pl. így belefér a keretedbe:
http://djborze.hu/hirdetes/yamaha-aktiv-1
De azért kérdezz meg másokat is, pl. arról a fórumról.
Nagyon köszi, eltaláltad azt amire szükségem van. Semmi többre. Keret van rá, nem anyagilag állok rosszul.Nem szánok rá többet. :-) :-) Köszönöm.
Kezdő hifi - tanács kéne
Akkor is itt találhatja meg a legolcsóbb megoldást, ami biztos nem okozna csalódást. Vagy kivárja, vagy hozzátesz, vagy elkölti a pénzt, majd bukik jó nagyot amikor eladja, mert rájön, hogy nem elég neki. Találni kellene valami jó nagy használt aktív hangfalat.
Igen pont a linkeket akartam megköszönni. Milyen aktívat tudnál ajánlani? :-)
Kezdő hifi - tanács kéne
Ez jól hangzik de, ha jól láttam az összesen 50e Forint a keret összeg?.
Igen.Ez lenne a keret. :-)
Kezdő hifi - tanács kéne
Ez jól hangzik de, ha jól láttam az összesen 50e Forint a keret összeg?.
Kezdő hifi - tanács kéne
Esetleg ez? : http://www.hifipiac.hu/aprohirdetesek/3 ... i-analog-r
Én nem tudom. :-) :-)
Nekem ajánlottak egy Harman Kardon Hk 670 de sajna az eladónak két vevője is van rá. Az mondjuk tetszett is volna.
Kezdő hifi - tanács kéne
Köszönöm.És hozzá miféle erő ”dukálna”? :-)
Most megfogtál nézz körül a vaterán vagy várni kell hogy, itt megjelenjen 10-20e körül és nem árt ha rendelkezik pre-outtal.
Kezdő hifi - tanács kéne
Mennyire igazad van.Ez pont passzolna az "igényekhez".
Jajj.....nem értem miért kell bunkózni.