Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Megint hozzátok fordulnék. JBL L830-asaim vannak, és elektronikus zenét (dallamosabb fajtát) hallgatok számítógépről E-MU hangkártyával. Nos a HK 670-em lecserélésén gondolodom. Olyan 60e a megcélzott árkategória. Ami fontos nekem, hogy szeresse ezt a zenét, a dinamikus mélyekkel és a sok magas hanggal. Először márkán belüli váltásra gondoltam, de nem zárkózom el márkaváltástól. Viszont ragaszkodom ahhoz hogy a megvételre kerülő erősítő külsőre is szép legyen, le fogtok emiatt szólni lehet, de nekem ez is egy szempont.
Szerintetek mit érdemes kipróbálnom? Milyen vonalon induljak el? (Kérlek ne trollkodjatok azzal hogy keressek más zenét stb.)
Köszönöm előre is: Tamás
Amp: Harman/kardon Hk 670 Speaker: JBL L830
Speaker Cable : Van den Hul Royal Jade Hybrid
Sztereó erősitők
Van az apróban egy Acoustic Solution erősítő, szerintem az megfelelne neked, van vonal kimenete is, így akár 2.1-ben is használhatod. Egész jó hangú kis erősítő, és a 20 000 Ft-ba még a hozzávaló CD játszó is belefér.
Ha megkérlek rá privátban belinkeled nekem? Köszönöm!
Sztereó erősitők
Egyetértek, A Médiamárktban nagyon értenek hozzá.
Olyan bolt még a közelemben sincs de hallottam mennyire értenek hozzá. Majd lesz valahogy mert a keret adott attól többet nem dobok ki rá.
Sztereó erősitők
Van az apróban egy Acoustic Solution erősítő, szerintem az megfelelne neked, van vonal kimenete is, így akár 2.1-ben is használhatod. Egész jó hangú kis erősítő, és a 20 000 Ft-ba még a hozzávaló CD játszó is belefér.
Sztereó erősitők
Na akkor hagyjuk ezt is. Köszönöm a segítségeket az alábbi módon veszek valamit. Bemegyek egy műszaki bizibe és szétlesek.
Egyetértek, A Médiamárktban nagyon értenek hozzá.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Sztereó erősitők
Na akkor hagyjuk ezt is. Köszönöm a segítségeket az alábbi módon veszek valamit. Bemegyek egy műszaki bizibe és szétlesek. 
Sztereó erősitők
Ehhez olyan erősítő kellene, amin van külön sub kimenet. Ez alap szinten elég ritka. Szerintem egy monósított magnó kimenet is megteszi...
RELeket hight level inputról is lehet hajtani a hangfalkimenetról.
-
Vendég
Sztereó erősitők
Szia nem ritka
pl NAD c326bee-n van és az használtan kb 50eFt...
üdv
Laci
Sztereó erősitők
Egy kérdésem viszont lenne, milyen erősítő lenne alkalmas arra, hogy egy szerintem 2.1 es rendszert (majd kijavítotok ha nem ez a neve)összekóperáljak?
Ami két kisebb hangfalból állna ami vinné a közép és magas hangokat és egy mély ládából ami vinné a mélyet. Lehet orbitális nagy hülyeséget kérdeztem .
Ehhez olyan erősítő kellene, amin van külön sub kimenet. Ez alap szinten elég ritka. Szerintem egy monósított magnó kimenet is megteszi...
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
Sztereó erősitők
Egy kérdésem viszont lenne, milyen erősítő lenne alkalmas arra, hogy egy szerintem 2.1 es rendszert (majd kijavítotok ha nem ez a neve)összekóperáljak?
Ami két kisebb hangfalból állna ami vinné a közép és magas hangokat és egy mély ládából ami vinné a mélyet. Lehet orbitális nagy hülyeséget kérdeztem .
Sztereó erősitők
Én egy olyan erősítőt szeretnék ami jól működik akár éveken keresztül, nem a leg tudtibb erősítő ell, hanem egy olyan amivel lehet zenét hallgatni,rákötöm a pc-re egy 3,5 jack- rca vezetékkel és ennyi a vágyam, és ehhez egy hangfal.
Egyszer megvesz és szereti típus vagyok nem fogom fejleszgetni ebben 100% ban biztos vagyok!
Próbálj venni egy Pioneer A400-at (nem A400X-et!). Ez sem mai darab, de nem annyira oldtimer, mint a NAD.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Sztereó erősitők
Ez egy teljesen rendben lévő, vállalható igény, az emberek 99 százaléka így áll hozzá a zenehallgatáshoz.
Én azt találom furcsának, hogy az embereknek ez a 99 százaléka nem is szokott vad hifisták fórumaira írni, hanem bemennek az első műszaki bizóba, és megveszik, amire az aznapi kínálatból az eladó rábeszéli őket. (Persze miután rájöttek, hogy a Média Marktban ebben az árkategóriában nem léteznek új készülékek.)
Aki megkeres egy ilyen fórumot, lelkesen kommunikál a hozzászólókkal, azt valamilyen formában -- minden flegmaság ellenére -- mégis érdekli a "hangminőség" kérdése.
Csak akkor egy PC (ki tudja milyen hangkártyával, esetleg MP3 fájlokkal) + 20 ezer forintos erősító + 20 ezer forintos hangfal kombó úgyse sokáig lesz elég jó, tehát a fejlődésnek eme szakaszát akár át is lehetne ugrani :-)
Szia.
A fórumokon sok esetben jobb vételt lehet találni és sok hozzáértő van aki tud tanácsot tippet adni, én minden ismerősömnek bármit is vesz ha egy fűkasza vagy akár egy csavarbehajtó ajánlom, hogy keressen fórumot hozzá mert adott esetben aki ebben "él" ez a hobbija tud jobbat és olcsóbbat mutatni.
Ezért írtam a fórumra mert magam is tudom, hogy sokszor tudok egy modell autóból jobbat ajánlani ugyan annyiért vagy 4-5 ezerrel drágábban. Így jár az én agyam.
Sztereó erősitők
Én egy olyan erősítőt szeretnék ami jól működik akár éveken keresztül, nem a leg tudtibb erősítő ell, hanem egy olyan amivel lehet zenét hallgatni,rákötöm a pc-re egy 3,5 jack- rca vezetékkel és ennyi a vágyam, és ehhez egy hangfal. Egyszer megvesz és szereti típus vagyok nem fogom fejleszgetni ebben 100% ban biztos vagyok!
Ez egy teljesen rendben lévő, vállalható igény, az emberek 99 százaléka így áll hozzá a zenehallgatáshoz.
Én azt találom furcsának, hogy az embereknek ez a 99 százaléka nem is szokott vad hifisták fórumaira írni, hanem bemennek az első műszaki bizóba, és megveszik, amire az aznapi kínálatból az eladó rábeszéli őket. (Persze miután rájöttek, hogy a Média Marktban ebben az árkategóriában nem léteznek új készülékek.)
Aki megkeres egy ilyen fórumot, lelkesen kommunikál a hozzászólókkal, azt valamilyen formában -- minden flegmaság ellenére -- mégis érdekli a "hangminőség" kérdése.
Csak akkor egy PC (ki tudja milyen hangkártyával, esetleg MP3 fájlokkal) + 20 ezer forintos erősító + 20 ezer forintos hangfal kombó úgyse sokáig lesz elég jó, tehát a fejlődésnek eme szakaszát akár át is lehetne ugrani :-)
Sztereó erősitők
Sziasztok.
Először is bocsánat ha tegnap este bunkónak tűnt a válaszom,visszaolvasva nem mutat valami jól pedig nem szántam annak!!
Köszönöm válaszaitokat!
Nézd, ha nem adsz erre a kérdésre konkrét választ, akkor senki sem tud neked konkrétumokkal segíteni...
Hát ha 20 ezer max erőre nem hozza magával azt kb, hogy egy 20 ezres erő mellé nem akarok egy 500ezres hangfalrendszert? Vagy rosszul gondolom?
Ha valakinek 900 db lemez van a birtokában, akkor esetleg érdemes lenne kicsit komolyabb pénzösszeget szánni ezek viszonylag jó minőségben való meghallgatására. Szerintem, persze.
De azt is oda írtam, hogy a legfőbb műsorforrás a P.C lesz. Így a lelki szemeid előtt képzeld el amint haver garázsában egy baromi nagy fekete szemetes zacskóban a sarokban vannak eltárolva a lemezek. (Jean Michel Jarre
,Vangelis-t tartom csak itthon)
Kezdő és tapasztalatlan létedre nagyon olcsón egyből belenyúlni a tuttiba nem lesz kis szerencse dolga. Nem beszélve arról, hogy idővel nyilván kupálódni fog a hifizős (és nem feltétlenül a zenei) ízlésed, ami miatt majd váltasz erről arra.
Én egy olyan erősítőt szeretnék ami jól működik akár éveken keresztül, nem a leg tudtibb erősítő ell, hanem egy olyan amivel lehet zenét hallgatni,rákötöm a pc-re egy 3,5 jack- rca vezetékkel és ennyi a vágyam, és ehhez egy hangfal.
Egyszer megvesz és szereti típus vagyok nem fogom fejleszgetni ebben 100% ban biztos vagyok!
Sztereó erősitők
Szia. Köszönöm válaszodat!! Szeretnék valami olyan dolgot a szobámba tenni amivel idővel és a kondik száradásával nem lesz bajom és nem fogom 1 év után megtaposni.
Kezdő és tapasztalatlan létedre nagyon olcsón egyből belenyúlni a tuttiba nem lesz kis szerencse dolga. Nem beszélve arról, hogy idővel nyilván kupálódni fog a hifizős (és nem feltétlenül a zenei) ízlésed, ami miatt majd váltasz erről arra. Egyelőre, ha nem laknak Tőled túl messze a jobb fej fórumtársak, próbálj pár rendszert átkérni magadhoz és meghallgatni őket. Nyilván nem fogsz tudni véleményt alkotni a világ összes erősítőjéről és ezek pl. hangfalakkal, kábelekkel való permutációiról, és azokból fogsz válogatni, amiket hallottál.
Koto nagyon jó, régóta eszembe se jutott, de köszi, hogy most feldobtad!
Sztereó erősitők
Nézd, ha nem adsz erre a kérdésre konkrét választ, akkor senki sem tud neked konkrétumokkal segíteni...
A leírtak alapján általánosságban azt gondolom, hogy neked elsősorban egy pár nagy és érzékeny álló hangfalra van szükséged, az erősítő meg körülbelül harmadlagos fontosságú.
Legalábbis jelenleg.
:-)))))
Nekem hasonló térben egy érzéketlen és kicsi monitor csinálja a bulit, egy számára (és számomra is) jó hangú erősítővel.
A belmagaság is nagyon fontos, nem csak az alapterület.
- donignatio
- Nincs visszaút

- Értékelés: 99
Sztereó erősitők
Ha valakinek 900 db lemez van a birtokában, akkor esetleg érdemes lenne kicsit komolyabb pénzösszeget szánni ezek viszonylag jó minőségben való meghallgatására. Szerintem, persze.
Manley Labs muse electronics Von Schweikert Audio Kimber Kable Astell&Kern Meze Cl
Sztereó erősitők
Anyagi keret...kényes téma lenne ha ez lenne a fő hobbim.... de mivel a modellezés amire elmegy havi pár jó sok 10 esetben 100 ezer is így ezt próbálom a földön járva tartani.
A leírtak alapján általánosságban azt gondolom, hogy neked elsősorban egy pár nagy és érzékeny álló hangfalra van szükséged, az erősítő meg körülbelül harmadlagos fontosságú.
Legalábbis jelenleg.
Sztereó erősitők
Talán itt is érdemes a kályhától elindulni, mint a tánciskolában, azaz, NAD 3020. (Nem 3020A, nem 3020e, nem 3020i, stb., stb., hanem sima 3020) Rengeteg információ található róla a neten, amikből az is kiderül, miért neveztem a NAD 3020-at "kályhának", azaz egy stabil kiinduló pontnak.
.
Szia. Köszönöm válaszodat!! Szeretnék valami olyan dolgot a szobámba tenni amivel idővel és a kondik száradásával nem lesz bajom és nem fogom 1 év után megtaposni.
Sztereó erősitők
Kedves András,
szerintem nem érdemes erősítőben gondolkodni, csakis láncban érdemes.
Ezzel kapcsolatosan a következő kérdésekre érdemes választ találni:
- milyen készülék van már meg a leendő lánchoz, amit nem akarok lecserélni?
- mennyi az anyagi keretem, amit hifire tudok/akarok fordítani? mennyi idő alatt akarom/tudom beszerezni a komplett rendszert?
- látok-e esélyt arra, hogy később fejlesztgessem a rendszert, vagy amit most megveszek, annak 20 évig kell működnie?
- hogyan akarom használni a láncot? Van például lehetőség arra, hogy a hangfalakat "rendesen" felállítsam, azaz szimmetrikusan, egymástól és a falaktól megfelelő távolságra, nagyjából fülmagasságban, vagy a szekrény tetejére kerülnek, az oldalukra fektetve?
- mennyi zenét hallgatok? Van-e lehetőség arra, hogy ha tetszik a rendszer hangja, akár a jelenlegi terveknél sokkal többet is tudjak muzsikálni?
- hogyan hallgatok zenét? Mosogatás közben a konyhából, netezés közben, vagy fő programként, a sztereó székből? Van-e kedvem/igényem/lehetőségem az utóbbi felé elmenni?
- mi a műsorforrás? Van-e lemezjátszó, CD-játszó, tömörített fájlok? Akarom-e filmnézéshez is használni a láncot?
- mennyi lemezem van, milyen műfajokat hallgatok szívesen?
- mi az eddigi legjobb hang, amit lakásban hallottam? Milyen készülékekből állt az a rendszer? Mik a tanulságai annak a rendszernek?
- mennyi időm és kedvem van kisérletezni, mondjuk többféle hangfalkábelből kiválasztani azt, ami a legjobban tetszik?
:-)
Szia.
Nincs fehér fülem, nem akarok nagyon komoly rendszert mivel a nagyszobám 6×7m és ebben van pár bútor.
De válaszolok minden kérdésedre:
Lánc= semmi.
Anyagi keret...kényes téma lenne ha ez lenne a fő hobbim.... de mivel a modellezés amire elmegy havi pár jó sok 10 esetben 100 ezer is így ezt próbálom a földön járva tartani.
Amit megveszek az működjön akár még élek is.
Valószínű a földre kerülnek de ha aszekrény tetején lesznek az sem baj.
Milyen zenét...nincs behatárolva...a lenader-től dj akárkiig vagy raper józsitól jean michel jarre- ig minden jöhet ami zene.
Az első hozzászólásom takarja...nem vagyok fehér fülű...hallgatok zenét konyhában vagy a haverok kedvéért egy sör mellet vagy a kerbe hangfalat téve.
Mindent fogok nézni ill hallgani rajta...legfőbb műsorforrás a pc lesz.
Lemezből kb 900db áll jelenleg a rendelkezésemre ez mind gyári megvásárolt cd jean michel jarre tól koto művein át a legutolsó rap zenéig.
Legjobb hang mondhatni nincs.
Hangfalkábel...hmm...tudom, hogy sokat jelenthet de mint kezdtem a kérdésem nem vagyok fehérfülű.
hangos és halgatható erő kell.
Sztereó erősitők
a "hosszútáv" tényleg egy fontos tényező.
soxor gondolja azt az ember, vagy inkább úgy hallja, hogy "hű mekkora változás, de jól szól" egy-egy komponens cseréjénél, csak lehet, hogy nem tudom, egy idő után, mi bajod van, mikor leülsz zenét hallgatni.
ebben az esetben, viszont, ha jól gondolom, vannak bizonyos rendszerek, amihez kellene az erősítő, illetve viszonylag kevés a tapasztalat (?)
Én úgy gondolom ehhez sokkal inkább kell a tapasztalat és fül mint meghallani például két drót közötti, sokszor igazából csak hangszínezet fajta különbségeket és hasonlók.
Aztán meg tényleg, az erősítők képesek becsapni talán leginkább ezen a téren.
Tudod, a régi vesszőparipám, az erősítők dinamikus viselkedése, működése a hangszóróval, amit nehéz megfelelően kimérni statikus mérésekkel.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 706
Sztereó erősitők
Ezt a részét alaposan meg tudja bonyolítani hogy nem mindig jön be az hogy ha valaki valahol pár perc alatt elájult egy rendszer hangminőségétől, aztán azt haza viszi és otthon, hosszabb távon, már tényleg zenét hallgatva, együtt élve vele ugyanaz ugyanolyan jó lesz majd.
a "hosszútáv" tényleg egy fontos tényező.
soxor gondolja azt az ember, vagy inkább úgy hallja, hogy "hű mekkora változás, de jól szól" egy-egy komponens cseréjénél, csak lehet, hogy nem tudom, egy idő után, mi bajod van, mikor leülsz zenét hallgatni.
ebben az esetben, viszont, ha jól gondolom, vannak bizonyos rendszerek, amihez kellene az erősítő, illetve viszonylag kevés a tapasztalat (?)
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
Sztereó erősitők
- mi az eddigi legjobb hang, amit lakásban hallottam? Milyen készülékekből állt az a rendszer? Mik a tanulságai annak a rendszernek?
Ezt a részét alaposan meg tudja bonyolítani hogy nem mindig jön be az hogy ha valaki valahol pár perc alatt elájult egy rendszer hangminőségétől, aztán azt haza viszi és otthon, hosszabb távon, már tényleg zenét hallgatva, együtt élve vele ugyanaz ugyanolyan jó lesz majd.
- suminator968
- V.I.P.

- Értékelés: 1082
Sztereó erősitők
Kedves András,
- mennyi az anyagi keretem, amit hifire tudok/akarok fordítani? mennyi idő alatt akarom/tudom beszerezni a komplett rendszert?
- látok-e esélyt arra, hogy később fejlesztgessem a rendszert, vagy amit most megveszek, annak 20 évig kell működnie?
- hogyan akarom használni a láncot? Van például lehetőség arra, hogy a hangfalakat "rendesen" felállítsam, azaz szimmetrikusan, egymástól és a falaktól megfelelő távolságra, nagyjából fülmagasságban, vagy a szekrény tetejére kerülnek, az oldalukra fektetve?
- mennyi zenét hallgatok? Van-e lehetőség arra, hogy ha tetszik a rendszer hangja, akár a jelenlegi terveknél sokkal többet is tudjak muzsikálni?
- hogyan hallgatok zenét? Mosogatás közben a konyhából, netezés közben, vagy fő programként, a sztereó székből? Van-e kedvem/igényem/lehetőségem az utóbbi felé elmenni?
- mi a műsorforrás? Van-e lemezjátszó, CD-játszó, tömörített fájlok? Akarom-e filmnézéshez is használni a láncot?
- mennyi időm és kedvem van kisérletezni, mondjuk többféle hangfalkábelből kiválasztani azt, ami a legjobban tetszik?
Ebben sok igazság van!
Én is így tettem, csak is komplett rendszerben gondolkodtam, és mily meglepő, az eredmény sem maradt el.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Sztereó erősitők
Sziasztok.
Szeretnék vásárolni stereo erősítőt de nem igazán tudom milyen irányban induljak el. Kb. 20 ezret szánnék rá ebből kiderülhet, hogy használt érdekelne és nem egy high-end kategória.
Ami kritérium lenne, hogy normális hangerőt tudjon kipréselni magából és ezt normális minőségben is tegye meg.
Márkában nincsenek elképzeléseim bár mostanában pár erőt sikerült meghallgatnom (onkyo,denon,marantz) erőket de ugye ezeket nagyban befolyásolja a hangfal így véleményt nem tudtam alkotni.
Hát kb ennyi,leginkább saját tapasztalatok érdekelnének. Gondolom az itt jelenlévők már átléptek pár rendszert így akár ebben a 20 ezres kategóriában is tudnátok jót ajánlani vagy irányt mutatni melyik márka melyik típusa felé próbáljak indulni.
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv, András
Kedves András,