Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kezdő hifi - tanács kéne

szunya
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: szunya »

Hiszi, nem hiszi, a Sokol rádióban maga az erősítő rész egészen jó, csak sajnos a kis teljesítménye miatt nem tudná meghajtani a HS 500-akat, amik hulladéknak nem hulladékok, csak leginkább az üzemi étkezdében megrendezett szakszervezeti buli behangosításában tudnak jeleskedni.

.

Én ezt a kört képviselem ( szakszervezeti buli ,osztályharc ).Amúgy egy kis felszisszenésre okot adó megjegyzés a végére,nemrég voltam egy barátomnál meghallgatni az ELAC FS széria köré épített cuccait és flame gerjesztésre alkalmas vélemény helyett csak annyit,hogy hazaérve szeretettel vettem elő a Pronto por stoppot és tisztogattam meg a régi Oriont.Vannak anti audiofil emberek is,akiknek a Bolgár mélynyomós hangzásvilágot nem lehet überelni semmilyen mai letisztult ,műanyag - se íze se bűze hangképpel  Peace 

Vendég

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Magyarán annyira hulladék a hangfal,hogy még egy Sokol rádió is jó lenne hozzájuk? Ettől még a kérdésem áll,melyik erősítőt érdemesebb megvenni az ár figyelembe vételével?

Hiszi, nem hiszi, a Sokol rádióban maga az erősítő rész egészen jó, csak sajnos a kis teljesítménye miatt nem tudná meghajtani a HS 500-akat, amik hulladéknak nem hulladékok, csak leginkább az üzemi étkezdében megrendezett szakszervezeti buli behangosításában tudnak jeleskedni.

.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Magyarán annyira hulladék a hangfal,hogy még egy Sokol rádió is jó lenne hozzájuk? Ettől még a kérdésem áll,melyik erősítőt érdemesebb megvenni az ár figyelembe vételével?
Azt, amelyik bolti új ára magasabb.

szunya

Kezdő hifi - tanács kéne

A HS 500-asokhoz mindegy.
Habár abszolút nem értek a házimozi erősítőkhöz (lévén, hogy csak Hi-Fi-vel foglalkozom), de a HS 500-asokat jól ismerem, ezért bátorkodtam a fenti kijelentést leírni.

.

Vendég

Kezdő hifi - tanács kéne

Sziasztok!

Kis segítségre lenne szükségem,Vásárlás előtt állok,a következő opciók közül kellene dönteni:

Yamaha RX-V740- használtan garancia nélkül  120 Euro,vagy
 Pioneer VSX-422-K-újonnan boltból 3 év garanciával-200 Euro 
Egy Orion HS 500-as hangfalpár lenne használatban.

köszönettel.

A HS 500-asokhoz mindegy.
Habár abszolút nem értek a házimozi erősítőkhöz (lévén, hogy csak Hi-Fi-vel foglalkozom), de a HS 500-asokat jól ismerem, ezért bátorkodtam a fenti kijelentést leírni.

.

szunya

Kezdő hifi - tanács kéne

Sziasztok!

Kis segítségre lenne szükségem,Vásárlás előtt állok,a következő opciók közül kellene dönteni:

Yamaha RX-V740- használtan garancia nélkül  120 Euro,vagy
  Pioneer VSX-422-K-újonnan boltból 3 év garanciával-200 Euro 
Egy Orion HS 500-as hangfalpár lenne használatban.

köszönettel.

speti
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: speti »

Az Advance Acoustic pofás darab, de elég nehéz felkutatni használtan, új árban meg nem nekem szánták. 
Eddigi kereséseim eredménye, hogy talán egy harman kardon hk 3490 lenne a megfelelő/elérhető számomra. Egyelőre más típust nem találtam, mint szóba jöhetőt.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Ahogy nézem, a TV-n csak optikai hang kimenet van 
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/imag ... mQKGQygZBA

Az jó lesz de akkor kell DAC vagy a set top boxról analóg jelet és akkor nem kell digitális bemenet.  A lenti Advance Acoustic-ban persze van DAC és nem kell külön venni.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Ha mondjuk egy film 5.1ben van lekeverve, de a jelet egy stereo erősítő felé küldöm, akkor lekeveri simán a két hangfalra, minden gond nélkül? 

Sztereó lekeverést manapság már minden lejátszó tud.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

gyurmaember
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 101

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: gyurmaember »

Az infót nagyon köszönöm, sajnos nem vagyok jártas, hogy mely típusok jöhetnek szóba. Fontosnak tartom a jövő biztosságot, így csatlakozók terén a jobb ellátottság fontos lehet.
Ha mondjuk egy film 5.1ben van lekeverve, de a jelet egy stereo erősítő felé küldöm, akkor lekeveri simán a két hangfalra, minden gond nélkül? 

Egy filmnek kell, hogy legyen stereo hangja :-)

speti
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kezdő hifi - tanács kéne

Hacsak sztereóban gondolkozol és kellene több digitális bemenet, lehetőleg jó minőségben, akkor valami hasonlót is felvehetnél a listára, mint pl. az Advanced Acoustic integrált erősítői. Ezeken több digitális bemenet található, ráadásul nem is roossz minőségű DAC-ok vannak bennük. Így van sztereód, távod, és mindent ráköthetsz. Ezzel minőségben jobban járnál, mint a HM erősítőkkel.
Az infót nagyon köszönöm, sajnos nem vagyok jártas, hogy mely típusok jöhetnek szóba. Fontosnak tartom a jövő biztosságot, így csatlakozók terén a jobb ellátottság fontos lehet.

speti
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kezdő hifi - tanács kéne

Honnan akarod lecsatlakoztatni a TV hangjelét?

Ahogy nézem, a TV-n csak optikai hang kimenet van 
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/imag ... mQKGQygZBA

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Azt kellene tudni, hogy a TV-t csak digitális /optikai, coax/ vagy esetleg analóg /RCA, jack/ hangkimenetről is rálehet csatlakoztatni az erősítőre. Ha csak digitális akkor ennek megfelelően kell választani erősítőt pl. a már említett Advance Acoustic. Vagy esetleg egy olcsóbb DAC közbeiktatásával /ez esetben számolni kell egy plusz digit kábel beszerzésével is/. Ha viszont RCA kimenettel is rendelkezik a TV akkor úgy egyszerűbb a dolog hiszen ahhoz bármelyik erősítő megfelel.
Az említett Pio és Denon készülékeket ugyan nem ismerem de nagyon valószínű, hogy ugyanannyiért kapsz náluk jobb sztereó erősítőt és ez érvényes a használt készülékekre is.

Honnan akarod lecsatlakoztatni a TV hangjelét?

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: audioline »

Hacsak sztereóban gondolkozol és kellene több digitális bemenet, lehetőleg jó minőségben, akkor valami hasonlót is felvehetnél a listára, mint pl. az Advanced Acoustic integrált erősítői. Ezeken több digitális bemenet található, ráadásul nem is roossz minőségű DAC-ok vannak bennük. Így van sztereód, távod, és mindent ráköthetsz. Ezzel minőségben jobban járnál, mint a HM erősítőkkel.

Bizony, és még szép is!   
.

goodman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 504

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: goodman »

Szia,

annyit azért hozzátennék, hogy a TV hangját is szeretném a rendszeren élvezni, igaz elég 2 csatornán. Vannak amolyan multimédiás sztereó erősítők? HM-n belül néztem Pio vsx 920, Denon 1912 féléket is. Ez a kategória se lenne nekem megfelelő? Azt elfelejtettem írni, hogy nem gondolkozom új készülékekben. Tökéletes nekem a használt is.
Köszönöm

Azt kellene tudni, hogy a TV-t csak digitális /optikai, coax/ vagy esetleg analóg /RCA, jack/ hangkimenetről is rálehet csatlakoztatni az erősítőre. Ha csak digitális akkor ennek megfelelően kell választani erősítőt pl. a már említett Advance Acoustic. Vagy esetleg egy olcsóbb DAC közbeiktatásával /ez esetben számolni kell egy plusz digit kábel beszerzésével is/. Ha viszont RCA kimenettel is rendelkezik a TV akkor úgy egyszerűbb a dolog hiszen ahhoz bármelyik erősítő megfelel.
Az említett Pio és Denon készülékeket ugyan nem ismerem de nagyon valószínű, hogy ugyanannyiért kapsz náluk jobb sztereó erősítőt és ez érvényes a használt készülékekre is.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1526

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Szia,

annyit azért hozzátennék, hogy a TV hangját is szeretném a rendszeren élvezni, igaz elég 2 csatornán. Vannak amolyan multimédiás sztereó erősítők? HM-n belül néztem Pio vsx 920, Denon 1912 féléket is. Ez a kategória se lenne nekem megfelelő? Azt elfelejtettem írni, hogy nem gondolkozom új készülékekben. Tökéletes nekem a használt is.
Köszönöm

speti
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kezdő hifi - tanács kéne

Szia!

Mivel csak sztereóban gondolkozol ezért maradj a sztereó erősítőnél. Az olcsóbb HM erősítők sztereón általában elvéreznek. Említetted, hogy sokat hallgatsz külső forrásból zenét . A 3.5-ös jack ki vagy bemenet sem jelenthet gondot hiszen ezt egy átalakító kábellel simán meg lehet oldani így máris kompatibilissé válik az erősítővel. Egyébként vannak olyan készülékek  amelyek rendelkeznek direkt 3,5 jack bemenettel éppen a különböző hordozható lejátszók könnyű és egyszerű csatlakoztathatósága érdekében. Jómagam is tulajdonosa voltam egy NAD C325Bee készüléknek amelynek szintén volt ilyen bemenete. Csak ajánlani tudom!
Hangfal kérdésben szerintem mindenképpen maradj a 2 hangfalas felállásnál. Mivel 38 m2-es a nappali ezért bátran keresgess az álló típusúak között. A plusz mélynyomó használatát nem javaslom. Sokkal többet rontana a hangon mint amit nyersz vele és mivel nem moziznál így nincs is értelme. Az általad említett keretből össze lehet állítani egy jó minőségű rendszert amibe esetleg még belefér egy jobb kábelezés is.
Remélem egy kicsit tudtam segíteni. Bármi további kérdésed van tedd fel nyugodtan szívesen segítünk.

Szia,

Köszönöm

jamonkyo

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: jamonkyo »

Először próbáld ki egy stereo erősítővel is mindkettőt (már ha van rá lehetőség), és ha úgy is gyengébb a Jamo akkor mehet a levesbe.
igen, ez lesz, a régi forgalmazója felajánlotta, hogy a próbatermükben azt kötök rá, amit akarok

goodman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 504

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: goodman »

Sziasztok,

remélem a megfelelő topikot sikerült megtalálnom amatőr kérdéseimhez. Kérem, ha nem idevaló, csak irányítsatok el a megfelelő helyre. 
Full amatőrként szeretném a szobában (38 m2, tetőtéri, amerikai konyhás nappali) a hangot fejleszteni, de nem tudom, hogy az igényeimnek mi felel meg a piacon. 
Ami van: asztali számítógép, amiről a zenét hallgatom (főképp modern elektronikus, illetve gitár zene) ez van összekötve egy pár Fostex PMO.4 aktív, stúdió hangfallal, melynek hangzásával nagyjából meg vagyok elégedve, de kicsit kevésnek érzem. Van még egy Samsung LE40C650L TV, melynek médialejátszójával nézem a filmeket (külső merevlemezről), ami most a tv gyenge minőségű hangszóróin szól, mert nem szeretem átdugdosni a kábeleket.

Szeretném a meglévő eszközeimet bekötni egy rendszerbe. A szoba, és egyéb adottságok miatt 2 db álló hangfalat szeretnék, esetleg egy mélyládával kiegészíteni.  Már ott bajban vagyok, hogy tetszenek a HM erősítők szolgáltatásai (USB, Ethernet bemenet, netrádió, hdmi), de nem gondolkodom sztereón kívül másban. Van így értelme? Sokszor előfordul, hogy külső forrásból hallgatok zenét (3,5 jack), így fontos lenne a könnyű bővíthetőség is. Amint látjátok a kényelmi extrák épp úgy fontosak lennének (távirányító), mint a hang maga.  Merre felé induljak el? HM vagy sztereó erősítő, illetve milyen egyéb dolgokra lenne szükségem?  A keretem úgy 150k. Természetesen a meglévő Fostex-et eladnám, így azt még bekalkulálhatjuk.

Nagyon szépen köszönöm, ha el tudtok indítani az úton, merrefelé tájékozódjak. 

Szia!

Mivel csak sztereóban gondolkozol ezért maradj a sztereó erősítőnél. Az olcsóbb HM erősítők sztereón általában elvéreznek. Említetted, hogy sokat hallgatsz külső forrásból zenét . A 3.5-ös jack ki vagy bemenet sem jelenthet gondot hiszen ezt egy átalakító kábellel simán meg lehet oldani így máris kompatibilissé válik az erősítővel. Egyébként vannak olyan készülékek  amelyek rendelkeznek direkt 3,5 jack bemenettel éppen a különböző hordozható lejátszók könnyű és egyszerű csatlakoztathatósága érdekében. Jómagam is tulajdonosa voltam egy NAD C325Bee készüléknek amelynek szintén volt ilyen bemenete. Csak ajánlani tudom!
Hangfal kérdésben szerintem mindenképpen maradj a 2 hangfalas felállásnál. Mivel 38 m2-es a nappali ezért bátran keresgess az álló típusúak között. A plusz mélynyomó használatát nem javaslom. Sokkal többet rontana a hangon mint amit nyersz vele és mivel nem moziznál így nincs is értelme. Az általad említett keretből össze lehet állítani egy jó minőségű rendszert amibe esetleg még belefér egy jobb kábelezés is.
Remélem egy kicsit tudtam segíteni. Bármi további kérdésed van tedd fel nyugodtan szívesen segítünk.

Vendég

Kezdő hifi - tanács kéne

Köszönöm a technics ügyben kapott válaszokat!

speti
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kezdő hifi - tanács kéne

Sziasztok,

remélem a megfelelő topikot sikerült megtalálnom amatőr kérdéseimhez. Kérem, ha nem idevaló, csak irányítsatok el a megfelelő helyre. 
Full amatőrként szeretném a szobában (38 m2, tetőtéri, amerikai konyhás nappali) a hangot fejleszteni, de nem tudom, hogy az igényeimnek mi felel meg a piacon. 
Ami van: asztali számítógép, amiről a zenét hallgatom (főképp modern elektronikus, illetve gitár zene) ez van összekötve egy pár Fostex PMO.4 aktív, stúdió hangfallal, melynek hangzásával nagyjából meg vagyok elégedve, de kicsit kevésnek érzem. Van még egy Samsung LE40C650L TV, melynek médialejátszójával nézem a filmeket (külső merevlemezről), ami most a tv gyenge minőségű hangszóróin szól, mert nem szeretem átdugdosni a kábeleket.

Szeretném a meglévő eszközeimet bekötni egy rendszerbe. A szoba, és egyéb adottságok miatt 2 db álló hangfalat szeretnék, esetleg egy mélyládával kiegészíteni.  Már ott bajban vagyok, hogy tetszenek a HM erősítők szolgáltatásai (USB, Ethernet bemenet, netrádió, hdmi), de nem gondolkodom sztereón kívül másban. Van így értelme? Sokszor előfordul, hogy külső forrásból hallgatok zenét (3,5 jack), így fontos lenne a könnyű bővíthetőség is. Amint látjátok a kényelmi extrák épp úgy fontosak lennének (távirányító), mint a hang maga.  Merre felé induljak el? HM vagy sztereó erősítő, illetve milyen egyéb dolgokra lenne szükségem?  A keretem úgy 150k. Természetesen a meglévő Fostex-et eladnám, így azt még bekalkulálhatjuk.

Nagyon szépen köszönöm, ha el tudtok indítani az úton, merrefelé tájékozódjak. 

Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 209

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

Először próbáld ki egy stereo erősítővel is mindkettőt (már ha van rá lehetőség), és ha úgy is gyengébb a Jamo akkor mehet a levesbe.
Úgy van ahogy mondod.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: audioline »

Urak,
segítségetek szeretném kérni. Egy cimborám szeretne venni "hifitornyot", vagyis valami olyan eszközt, ami képes bakelit és cd lemez, kazetta lejátszására, fogad külső eszközöket, előny, ha egységesen távirányítható. Ájron méden, metalika, gyerekeknek Alma zenekar bemutatása lenne a szerepe.
Átküldött egy ilyet, hogy mi a véleményem róla. Hát, konkrétan passz, ebben baromira nem vagyok otthon.
http://elektronika.vatera.hu/hi_fi_aszt ... 70332.html

Szeretné 80e alatt megúszni az egészet. Mit tanácsoltok?
Kösz előre!

Erre a célra 52-ért Technics torony? Ha nem túlságosan leharcolt, miért ne? Biztos többet ér, mint a mai 'mediamarkt' tucat csodák, melyekkel ráadásul nem lehet bakelitet pörgetni.
.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6291

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Kössz, de ahogy nézem, ez egy majd' 1000 dolláros cucc:
http://www.graysonline.com/auctionprodu ... pair-beech
ez azért nem tűnik olyanóócsóó-nak

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Vendég

Kezdő hifi - tanács kéne

Urak,
segítségetek szeretném kérni. Egy cimborám szeretne venni "hifitornyot", vagyis valami olyan eszközt, ami képes bakelit és cd lemez, kazetta lejátszására, fogad külső eszközöket, előny, ha egységesen távirányítható. Ájron méden, metalika, gyerekeknek Alma zenekar bemutatása lenne a szerepe.
Átküldött egy ilyet, hogy mi a véleményem róla. Hát, konkrétan passz, ebben baromira nem vagyok otthon.
http://elektronika.vatera.hu/hi_fi_aszt ... 70332.html

Szeretné 80e alatt megúszni az egészet. Mit tanácsoltok?
Kösz előre!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”