Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

koro75
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 9

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: koro75 »

Momentán egyetlen egy ilyen albumom sincs. Ignore.

Majd lesz - én 82 ilyet számoltam össze a vinyómon, a 176-osból kevesebb van, talán úgy két tucat. Valószínűleg ignorálnék egy olyan eszközt, ami nem tudja ezeket lejátszani, persze ez sok mindentől függ...
Players: Allo UsBridge / Ifi Zen Stream
USB/Spdif: Human Audio Tabla
DACs: Metrum Octave / Chord 2qute
Amps: Crown PSA-2 / Pointe 672SE / tmp Ant / Feliks Elise mk2
Speakers: Vandersteen 2ci / JPW Sonata
Headphones: Hifiman Deva Pro / Amiron Home & T1 2nd / Sennheiser HD600 / Meze 99

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 130

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Pont ezt akartam én is mondani. Nem is hallottam még ilyen mintavételezésről.

Pedig van, nem is kevés, ráadásul "hivatalos" kiadványok. Egy példa: https://www.hdtracks.com/index.php?file ... il&id=9477
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1396

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: szigony »

Az nem számít  .A lényeg,hogy kezdjed el érezni a hiányát 

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: kalmi »

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Indy »

Sajnos nem játsza le a 88,2 és 176,4 kHz mintavételezésű fájlokat.

Indulj el egy úton, én is egy másikon...

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5168

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Valaki próbált már ilyen Sound Devices interfészt?

http://www.sounddevices.com/products/usbpre2/

Sajnos nem játsza le a 88,2 és 176,4 kHz mintavételezésű fájlokat.

Markoo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 86

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Markoo »

Néhány órás használat alapján komoly véleményt nem lehet még mondani, de az új TEAC D/A igen komoly szerszámnak tűnik. A megépítettsége példás, rendkívül robusztus (a gyártó érezhetően a Pro világban edződött), a telepítése és beüzemelése nagyon egyszerű. Csont nélkül visz minden formátumot, a kikapcsolható Upsampling sem tűnik rossznak, a változtatható szűrőkarakterisztika szépen tuningolhatóvá teszi a készüléket, a natív DSD lejátszás pedig új távlatokat nyitott nálam. Elnézve a piaci híreket, szerintem ez utóbbi lesz az idei év slágere, a cégek sorozatban jelentik be az ilyen képességgel felfegyverzett konvertereiket, hála a közelmúlt szabványosító megállapodásainak és fejlesztéseinek, amik elérhetővé tették a PCM konvertálás nélküli PC-s DSD lejátszást USB összeköttetéssel is. Ezen a linken látható az említett erényekkel bíró, már piacra került készülékek listája, amin 2 éve még csak az úttörő Mytek 192-DSD szomorkodott magányosan. Ma már 30-nál is több konvertert sorolnak fel és a lista hetente bővül.

A TEAC gyári meghajtóját Windows 8 alá telepítve a teljes ismert arzenált, azaz DS, KS, Wasapi és ASIO protokollokat kínál fel a Foobar, mindegyik alatt hibátlanul működik a lejátszás. A hangjáról még korai lenne nyilatkozni, de nagyon finom, kiegyensúlyozott, mégis eleven és részletes, a mostanában nálam járt konvertereknél melegebb, "analógosabb". Azt hiszem, hosszabb távon is jó barátom lesz az UD-501. Ha letisztul a véleményem és több helyzetben is ki tudtam próbálni, írok majd róla bővebben is.

Nagyon Jól néz ki a Teac, gratula hozzá.  Itt egy friss teszt is :
http://www.audiostream.com/content/teac ... ent-500100
AVM Evolution CD 5.2 ; Usher Audio ; Ayon Spirit III MK III. - KT150 ; Valhalla Aura V2 ; DH labs  ; Tellurium Q ; Pointe ; Bodor +; TIDAL

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: kalmi »

Valaki próbált már ilyen Sound Devices interfészt?

http://www.sounddevices.com/products/usbpre2/

gabo01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 435

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: gabo01 »

Fapaci:ez jól hangzik. Van már valaki, aki itthon tudna demo készüléket adni? Kistesóját hallottam, nem mernék ebbe próba nélkül belevágni, van kereskedő, aki tud demokészüléket adni?
Az Aida-Audio a hivatalos Teac viszonteladó de még nem forgalmazzák! 1-2 héten belül ígértek árat!
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11017
Kapcsolat:

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Fapaci:ez jól hangzik. Van már valaki, aki itthon tudna demo készüléket adni? Kistesóját hallottam, nem mernék ebbe próba nélkül belevágni, van kereskedő, aki tud demokészüléket adni?
Tudtommal a hazai forgalmazás még nincs megoldva, de ha lesz is rá jelentkező, szerintem húzós lesz az itteni ára. Ha tesóként a H01-re gondolsz, az meglehetősen más felépítésű.

bajnokpityu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 174

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: bajnokpityu »

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

DAC-olás

Néhány órás használat alapján komoly véleményt nem lehet még mondani, de az új TEAC D/A igen komoly szerszámnak tűnik. A megépítettsége példás, rendkívül robusztus (a gyártó érezhetően a Pro világban edződött), a telepítése és beüzemelése nagyon egyszerű. Csont nélkül visz minden formátumot, a kikapcsolható Upsampling sem tűnik rossznak, a változtatható szűrőkarakterisztika szépen tuningolhatóvá teszi a készüléket, a natív DSD lejátszás pedig új távlatokat nyitott nálam. Elnézve a piaci híreket, szerintem ez utóbbi lesz az idei év slágere, a cégek sorozatban jelentik be az ilyen képességgel felfegyverzett konvertereiket, hála a közelmúlt szabványosító megállapodásainak és fejlesztéseinek, amik elérhetővé tették a PCM konvertálás nélküli PC-s DSD lejátszást USB összeköttetéssel is. Ezen a linken látható az említett erényekkel bíró, már piacra került készülékek listája, amin 2 éve még csak az úttörő Mytek 192-DSD szomorkodott magányosan. Ma már 30-nál is több konvertert sorolnak fel és a lista hetente bővül.

A TEAC gyári meghajtóját Windows 8 alá telepítve a teljes ismert arzenált, azaz DS, KS, Wasapi és ASIO protokollokat kínál fel a Foobar, mindegyik alatt hibátlanul működik a lejátszás. A hangjáról még korai lenne nyilatkozni, de nagyon finom, kiegyensúlyozott, mégis eleven és részletes, a mostanában nálam járt konvertereknél melegebb, "analógosabb". Azt hiszem, hosszabb távon is jó barátom lesz az UD-501. Ha letisztul a véleményem és több helyzetben is ki tudtam próbálni, írok majd róla bővebben is.

lac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 177

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: lac »

Coming soon...

Régóta nézelődök, keresgélek több digitális bemenettel rendelkező, a legnagyobb felbontásokat is kezelni képes, komolyabb minőségű USB-s DAC-ot. A TEAC új D/A konvertere csak néhány hete van a piacon, így sok beszámoló még nincs vele kapcsolatban, de a műszaki tartalom, a szolgáltatások és néhány friss vásárló véleménye alapján biztató a helyzet. Jövő héten beszámolok róla, nálam mit produkál, de a Kingrex UD-384 miatt igen magasan van a léc.

aaa2.gif aaa2.gif      Jujj de kíváncsi vagyok rá......... aaa2.gif aaa2.gif       Gratulálok.....

Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 209

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

A Teac is ígéretesnek tűnik.
Én egy Metrum Octave Audiophilleo2 összeállítást szeretnék meghallgatni.
Szerintem van benne fantázia  .

A Metrum-ot sikerült saját rendszerben meghallgatnom,nyugodt hangú készülék,de szerintem ennyi pénzért már lehetne rajta xlr kimenet is.
Bár nem hallottam,de ezt http://www.goldnote.it/index.php?option ... 04&lang=en nagyon szimpatikusnak találom.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: vtb »

Lehet kezdeni valamit azzal a jelenséggel, hogy a DAC-ban (S/P Dif-en)  minden trackváltásnál ki meg bekapcsol egy relé? (stopnál, pausenál is, de ott nem zavar)

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1396

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: szigony »

A Teac is ígéretesnek tűnik.
Én egy Metrum Octave Audiophilleo2 összeállítást szeretnék meghallgatni.
Szerintem van benne fantázia  .

gabo01
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Végül EU-n belüli forrásból vettem meg, 800 € a listaár, ebből kaptam némi kedvezményt.
Én legolcsóbban 750-ért láttam!
Ezért inkább maradok az Audio-gd-nél!
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

DAC-olás

Kíváncsian várom a tapasztalatokat! Sikerül azon az áron behozni amit a múltkor írtál?
Végül EU-n belüli forrásból vettem meg, 800 € a listaár, ebből kaptam némi kedvezményt.

gabo01
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Coming soon...

Régóta nézelődök, keresgélek több digitális bemenettel rendelkező, a legnagyobb felbontásokat is kezelni képes, komolyabb minőségű USB-s DAC-ot. A TEAC új D/A konvertere csak néhány hete van a piacon, így sok beszámoló még nincs vele kapcsolatban, de a műszaki tartalom, a szolgáltatások és néhány friss vásárló véleménye alapján biztató a helyzet. Jövő héten beszámolok róla, nálam mit produkál, de a Kingrex UD-384 miatt igen magasan van a léc.

Kíváncsian várom a tapasztalatokat! Sikerül azon az áron behozni amit a múltkor írtál?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

DAC-olás

Coming soon...

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5168

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Ha valakit érdekel, tovább esett a Hegel HD2 ára, ami 100 felettről indult, most már "csak" 69k.

http://electrostore.hu/open_product-c63 ... 32f9d1.htm

Nem árt figyelembe venni, hogy ez a dac a TE7022 csipet használja, ami ugyan tudja a 24bit/96kHz szabványt, de sem a 88,2, sem a 96khz felettiekkel (176,4, 192) nem boldogul.  Az ára is valószínűleg ezért esik... 

maczko
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: maczko »

Szervusztok!

Micromega Duo BS DAC-ot használok, már több mint húsz éve. Szeretem.

üdv

macz

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Indy »

Ha valakit érdekel, tovább esett a Hegel HD2 ára, ami 100 felettről indult, most már "csak" 69k.

http://electrostore.hu/open_product-c63 ... 32f9d1.htm
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

marci81
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: marci81 »

Sziasztok ,esetleg valakinek van személyes tapasztalata a következő szerkezetekről : Ethosz DAC3 Balanced és a
AQ1  D21 dac , esetleg mind kettőről ?

Szia!

Nekem nem Ethosz csöves balanced dac-om van, a hangja felsőkategóriás. A fet-es kimenetű dac3-al sem járnál rosszul, az biztos! Egyszer volt nálam kölcsönbe negy aq1 d21-es, de szvsz sokkal kifinomultabb az ethosz. Én mindeképp azt javallanám.

Forrás: Intel 4770S CPU; MSI Z87I MB;  8 GB G-SKILL DD3 2400MHz OC RAM; 120 GB Samsung 840 EVO SSD; HD-Plex hifi grade dc-atx PSU, HD-Plex H1 ház

Ethosz szimmetrikus csöves dac
Ethosz szimmetrikus csöves előfok
Ethosz szimmetrikus végfok
Watt/Puppy Clone by Ethosz
Az audioquest carbon-t leszámítva Ethosz kábelezés

Vendég

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok ,esetleg valakinek van személyes tapasztalata a következő szerkezetekről : Ethosz DAC3 Balanced és a
AQ1  D21 dac , esetleg mind kettőről ?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”