Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kazettás deckek

herstal
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 71

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: herstal »

Nem érdemes vitatkozni, én ismerem Gábort, rá kell hagyni.
Múlt héten betettem figyelőbe egyet, nem azonnali áron kínálták és 1600 Euro volt a vége.  Állapottól függően most 800-1800 között mennek el aukcióban.  A leharcolt nem működőkért is megadnak 3-500 Eurót.

590227
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: 590227 »

Erre nem reagálok, mert megsértődnél.
Nyugodtan reagálhatsz,mert az első aki lebeszélt a Dragon vásárlásról,te voltál.A sértegetések nagyon nem érdekelnek,mert 99%-ban mindig bejött amiket leírtam.A saját pénzével bárki játszhat,de a máséval nem ajánlott.Lehet kinálgatni méregdrágán sok mindent,de attól az még nem lesz valós ár.Az elmére hivatkozni nem ajánlott.A készülékek nagy része is hibás,amik csak a vásárlások után derülnek ki.Van aki bevalja,van aki tagadja.Alkatrészek nincsenek,a minőségi görgők gyártása is megszünt,amik kaphatók méregdrágán azok fosok.Nincsenek szerelők,illetve pár ember javít tisztességesen.A mérőkazettákról már véleményt sem írok..

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: opel123 »

A Dragonok ára nem magas,400$-/€ körül sem nagyon kapkodnak utánuk.Lehet isteníteni,de akik ismerik,használták,kivétel nélkül a CR-7-est tartják jobbnak,ami az árakon is látszik.Az elmén drágán eladott készülékek nagy része visszaköszön.A Luxman csúcskészüléke is gázos,a felvételi oldal nem erőssége,a lejátszásban hiába szinte verhetetlen.Árban 400-500€ körül megvehetők.A gyűjtést,és a napi használatot nem keverném össze........
Múlt héten betettem figyelőbe egyet, nem azonnali áron kínálták és 1600 Euro volt a vége.  Állapottól függően most 800-1800 között mennek el aukcióban.  A leharcolt nem működőkért is megadnak 3-500 Eurót.

herstal
Beköltözött
Beköltözött

Kazettás deckek

Erre nem reagálok, mert megsértődnél.
A Dragonok ára nem magas,400$-/€ körül sem nagyon kapkodnak utánuk.Lehet isteníteni,de akik ismerik,használták,kivétel nélkül a CR-7-est tartják jobbnak,ami az árakon is látszik.Az elmén drágán eladott készülékek nagy része visszaköszön.A Luxman csúcskészüléke is gázos,a felvételi oldal nem erőssége,a lejátszásban hiába szinte verhetetlen.Árban 400-500€ körül megvehetők.A gyűjtést,és a napi használatot nem keverném össze........

Tomi94
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: Tomi94 »

Sziasztok!

Pár napja nekiláttam újraéleszteni egy Akai HX-A201 kazettás decket. Gondolom elég alaptípus, mivel itthon is kapható volt, szóval sokan ismerhetik a gépet. Először ki kellett cserélnem két szíjat: a fő lapszíj és a csévélőket hajtó ékszíj szinte leolvadt már a futóműről. Ezek után tettem rá egy másik motort, mert a sajátja már fél óra után nagyon melegedett és néha ötletszerűen változott a sebessége, mindezt állandó berregő hang mellett. Ezek után már egész jónak tűnt, lement egy kazetta minden nyávogás nélkül, tisztán. Akkor próbáltam a felvételt, és az is sikeresen összejött, tisztán vesz fel, egyelőre még a fej is használható benne. Igen ám, csak utána ezt a felvételt próbából betettem a mikrohifibe a szomszéd szobában - hullámzó, magashiányos hang. Úgyhogy monósítva nekiálltam fejet állítani, régebben felvett, megbízható minőségű kazettákra. (Van még egy '84-es Technics-em is, aminek minden régebbi felvételét tisztán lejátszotta az előbb említett kistorony magnója is. Igazából lejátszani még most is tökéletesen megy, csak abba már nincsen cseredarab fej, ezért szereztem ezt, amihez volt még két tartalék magnófeje is az eladónak.) Azt vettem észre, hogy ezt beállítom egy kazettára, utána beteszek egy másikat és azt megint máshova kellene állítanom. Próbából lefogtam a felcsévélő orsót kissé, akkor rögtön eltalált minden felvételt tisztán. Sikerült levenni a tengelyvéget, kuplungot kipucoltam, összeraktam - semmi változás. Viszont a nyomógörgője, az gyanús nekem. Kivettem, a szervizben kerestek nekem egy cseredarabot.
De itt elakadtam, mert nem sikerült kivenni a lemezből a görgőt. Régebben, a Technics-nél a műanyag elemből simán, egy csavarhúzó hegyével ki lehetett bökni a tengelyt, de itt ez nem megy. Van erre valami módszer, esetleg speciális szerszám? Képet csatolok, hogyan is néz ki:

herstal
Beköltözött
Beköltözött

Kazettás deckek

Szia! Igen, én is így kerestem, de nem találtam meg, hogy az adott számot melyik évben gyártották.
Ezért kellene egy lista, évszám/szériaszám és úgy emlékeztem, hogy régebben már belefutottam valami hasonló listába valamelyik oldalon, de most nem találom.

https://www.google.hu/webhp?hl=hu#hl=hu ... 45&bih=662

590227
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kazettás deckek

590227
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kazettás deckek

Szia!
A szériaszámokkal foglalkozó oldalt megtaláltad?
Mert én nem.

https://www.google.hu/webhp?hl=hu#hl=hu ... 45&bih=662

herstal
Beköltözött
Beköltözött

Kazettás deckek

Szia!
A szériaszámokkal foglalkozó oldalt megtaláltad?
Mert én nem.

http://www.ebay.com/itm/Nakamichi-Drago ... 2a293828de

TAPE DECK
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 9

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: TAPE DECK »

herstal
Beköltözött
Beköltözött

Kazettás deckek

Gratulálok!
Én is most már, mert ezek az enyémek hál istennek. Rég óta szeretnék mindből egyet, de most sikerült összehozni.

hagens
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: hagens »

Szeretem ezeket a kazikat!  
Én is most már, mert ezek az enyémek hál istennek. Rég óta szeretnék mindből egyet, de most sikerült összehozni.

herstal
Beköltözött
Beköltözött

Kazettás deckek

Szeretem ezeket a kazikat!  

hagens
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kazettás deckek

hagens
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kazettás deckek

herstal
Beköltözött
Beköltözött

Kazettás deckek

herstal
Beköltözött
Beköltözött

Kazettás deckek

Szép napot!

VINTAGE UHER CG 330 STEREO CASSETTE TAPE RECORDER
http://www.ebay.de/itm/VINTAGE-UHER-CG- ... 166wt_1009
  Toshiba Aurex PC-G8ADhttp://www.ebay.de/itm/Toshiba-Aurex-PC-G8AD-T ... _500wt_949

Sharp Optonica RT-7100
http://www.ebay.de/itm/Sharp-Optonica-R ... 7342wt_932

maczko
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: maczko »

Ez meg tisztára olyan, mint az Englebert:

TAPE DECK
V.I.P.
V.I.P.

Kazettás deckek

maczko
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kazettás deckek

Nem tudom ki gyártotta, de az Uher CG330-as magnóval szerintem megegyezik, csak ellentétes belső elrendezéssel.
http://retronom.hu/node/24132

http://forum2.magnetofon.de/board13-ver ... post123927

Hasonlítanak erősen, továbbá volt egy Englebert márkájú csodabogár is. (a kép forrása az oldradio.tesla.hu)

Meg még a szösz tudja, hány verzió. Tény, hogy irdatlan masszív szerkezet.

Amúgy egy olyan Uhert begyűjtenék mellé, csak nem akar felbukkanni.

TAPE DECK
V.I.P.
V.I.P.

Kazettás deckek

herstal
Beköltözött
Beköltözött

Kazettás deckek

Nem tudom ki gyártotta, de az Uher CG330-as magnóval szerintem megegyezik, csak ellentétes belső elrendezéssel.
http://retronom.hu/node/24132

http://forum2.magnetofon.de/board13-ver ... post123927

herstal
Beköltözött
Beköltözött

Kazettás deckek

Szia! Üdvözöllek! 
Már nézem.

.

Üdvözlök minden magnós kollégát!

Átváltottam read-only üzemmódból maybe-write-ra. 
Egy másik kazettás magnó fórumon (tuti mindenki ismeri) már régi vagyok, mint maczkohathy nick.

Jelenleg csak négy magnóm van, tehát nem vagyok igazi gyűjtő, viszont vérbeli ősrégi rajongó, mindenféle hangrögzítési eljárással kapcsolatban. Szakmám is ehhez köt.
----
Hersal úr!

Mint sok magnó látója, ismerője, nincs valami ötleted, vajh ki követhette el valójában a SABA CD 936 magnetofont a schwarzwaldiak számára? Bévül nagyon japán. A motorján Matsushita logo.

Nagyon jó kis magnó, ez a legöregebb szekezetem. 13 éves voltam, amikor gyártották 
  http://kepfeltoltes.hu/130213/P1040962_ ... es.hu_.jpg

Ő az! Kissé homály a kép, de felismerhető.

üdvözlettel 

maczko

herstal
Beköltözött
Beköltözött

Kazettás deckek

Gabinak nincs merevítése, vagy  ......se.  

hát nem tudom valami nagy merevítés van közötte 1-éve  csináltattam én is nem tudok  még tapasztalatokról írni
DE 1mm sem mozdult!!!

maczko
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kazettás deckek

Üdvözlök minden magnós kollégát!

Átváltottam read-only üzemmódból maybe-write-ra. 
Egy másik kazettás magnó fórumon (tuti mindenki ismeri) már régi vagyok, mint maczkohathy nick.

Jelenleg csak négy magnóm van, tehát nem vagyok igazi gyűjtő, viszont vérbeli ősrégi rajongó, mindenféle hangrögzítési eljárással kapcsolatban. Szakmám is ehhez köt.
----
Hersal úr!

Mint sok magnó látója, ismerője, nincs valami ötleted, vajh ki követhette el valójában a SABA CD 936 magnetofont a schwarzwaldiak számára? Bévül nagyon japán. A motorján Matsushita logo.

Nagyon jó kis magnó, ez a legöregebb szekezetem. 13 éves voltam, amikor gyártották 
  http://kepfeltoltes.hu/130213/P1040962_ ... es.hu_.jpg

Ő az! Kissé homály a kép, de felismerhető.

üdvözlettel 

maczko

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”