Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6206
Sztereó erősitők
Köszönöm mindenkinek a válaszát, a Myryad nekem van jegelve, szerdán hozom el (a szivem is felé húz), de megbeszéltem az eladóval, hogy a teljes vételár kifizetés útán hadd kapjak 24 órát az erősítő meghallgatására. Igazából azért érdeklődöm, ha nem értene szót a dobozaimmal a Myryad tegyek e egy próbát a Hedo-val is?
Én a Stellahoz a trane által árult Meracus Intrare-t ajánlanám-egy meghallgatás erejéig legalábbis mindenképp.(mindenféle érdek nélkül)A Triangle-ok a csöves vasakat szeretik igazán és kevés tranyóssal érzik jól magukat-ezek közé tartozik a Meracus.Ez saját tapasztalat alapján írom,mert nekem is volt egy Comete EX,amit azért adtam mert nem akart kijönni a mostani erősítőmmel.Mikor hoztak meghallgatásra egy Intrare-t még én is meglepődtem,hogy milyen hangokat és zenét csalt elő a Triangle dobozkákból, még azon is elgondolkoztam, hogy az erősítőm megy és veszek egy Meracust, de végül is a dobozokat cseréltem le.Egy próbát megér,pláne ha már hallottad a Myryad-ot is otthon.Sok sikert!
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Sztereó erősitők
Köszönöm mindenkinek a válaszát, a Myryad nekem van jegelve, szerdán hozom el (a szivem is felé húz), de megbeszéltem az eladóval, hogy a teljes vételár kifizetés útán hadd kapjak 24 órát az erősítő meghallgatására. Igazából azért érdeklődöm, ha nem értene szót a dobozaimmal a Myryad tegyek e egy próbát a Hedo-val is?
Sajnos nem ismerem ezt a dobozt,így nem tudok tanácsot adni.
Kérdezz rá ebben a topicban:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=1425817
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11007
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
nem gaz a mai alacsonyabb ertek ? elektronikai szakemberek ezt hogyan latjak ?
en ugy gondolom a "mikrodinamika" fontossaga miatt (is) igen fontos a nagyon jo jel-zaj viszony is
Lakószobában a háttérzaj és a zengés miatt nem tudsz 60-70 dB-nél nagyobb mikrodinamika tartományt megvalósítani, a felvételeken még ekkora sincs, tehát nem az erősítő a gyenge láncszem, márpedig a statikus zajoknál csak a hangosabbat halljuk.
Sztereó erősitők
Mivel az alsót jegelték,így nem túl nehéz a választás.
Sztereó erősitők
en ugy gondolom a "mikrodinamika" fontossaga miatt (is) igen fontos a nagyon jo jel-zaj viszony is
Ez alapján az összes csöves erősítő elbukna "mikrodinamika" (ami ugye már önmagában is egy értelmezhetetlen kifejezés)* szempontjából, de nem így van.
*: A dinamika önmagában csak a hangosságot jelenti. A hangos és a halk részek közötti különbséget a dinamikatartomány mutatja.
.
Sztereó erősitők
el szoktam csodalkozni, hogy mai ill. nehany eves tipusszamu erösitönek mennyire nem magas a jel-zaj viszonya.
tranzisztorosoknal is pl. 85-90 dB (CA 540, Marantz PM15, ....ne ragadjunk le par felsorolt tipusnal)
nekem ez nem tünik soknak, inkabb müszakilag nem igazan optimalizaltnak es "kivannam" a jobb jel-zaj viszonyt.
regebbi tipusoknal siman latok 100 dB es nagyobb erteket (ismet csak 2 pelda: rotel 935bx, Epicure M1)
(persze latni nehany megadasi modot is: pl. mi szerint, legyen ez IHF, DIN, vagy epp teljesitmenyszint szerint, stb., de ugy velem nem csak ez van mögötte)
nem gaz a mai alacsonyabb ertek ? elektronikai szakemberek ezt hogyan latjak ?
Sztereó erősitők
Srácok, melyiket tartjátok jobb erősitőnek:
1 Hedo WG-80 AMP Katt
2 Myryad Z142 Katt Katt
Triangle Stella Es Katt hez lenne társitva.
Vélemények?
Köszönöm
Sajnos nem tudom hogy szólna ezzel a dobozzal a Jungson.
Nem volt ilyen dobozom.
Webáruház:
Sztereó erősitők
Szia,
szerintem ez "veszelyes" kerdes, illetve kivanom, hogy barminemü valaszt szamodra jol ertekelj.
Egyreszt, mert nem tudjhato, mi a valaszado motivacioja, de a legjobb szandekok mellett is: mas es mas preferenciak lehetnek. ..ezert ajanlott a meghallgatas vetel elött. Meghallgatas nelküli vetelt en csak akkor teszek / tennek / tettem, ha biztos vagyok / lennek / voltam benne, hogy veteli aron megvett dologgal nem kockaztatok sokat (A) vagy mert igen jo az ar, tovabbadas anyagilag nem lesz komoly "bukta" vagy az ar nem magas, ennyi könnyen nelkülözhetö, vagy C) ....)
sok sikert
Szerintem nem ez a legfontosabb,hanem az, hogy melyikkel szólna jobban.
Az ár csak másodlagos kérdés.
Webáruház:
Sztereó erősitők
1 Hedo WG-80 AMP Katt
2 Myryad Z142 Katt Katt
Vélemények?
Köszönöm
Mivel az alsót jegelték,így nem túl nehéz a választás.
Webáruház:
Sztereó erősitők
Szia,
szerintem ez "veszelyes" kerdes, illetve kivanom, hogy barminemü valaszt szamodra jol ertekelj.
Egyreszt, mert nem tudjhato, mi a valaszado motivacioja, de a legjobb szandekok mellett is: mas es mas preferenciak lehetnek. ..ezert ajanlott a meghallgatas vetel elött. Meghallgatas nelküli vetelt en csak akkor teszek / tennek / tettem, ha biztos vagyok / lennek / voltam benne, hogy veteli aron megvett dologgal nem kockaztatok sokat (A) vagy mert igen jo az ar, tovabbadas anyagilag nem lesz komoly "bukta" vagy az ar nem magas, ennyi könnyen nelkülözhetö, vagy C) ....)
sok sikert
Sztereó erősitők
1 Hedo WG-80 AMP Katt
2 Myryad Z142 Katt Katt
Vélemények?
Köszönöm
- repaharcos
- V.I.P.
- Értékelés: 13
Sztereó erősitők
Erősen gondolkodom, hogy visszaálljak stereo erősítőre..elég sokat filmezek és jelenleg hm vasam van, de stereoba megy mert nincs se center se háttér(legfőképp anyagi okok miatt) így teljesen feleslegesnek tartom...Sony párti vagyok eléggé szóval
Milyen sony stereo erősítőt ajánlotok..nekem tetszik eléggé a sony 930Qs erősítője de szemezek az es szériával is... Tanácsokat, véleményeket esetleg jó alternatívát várok...Előre is köszi.
- repaharcos
- V.I.P.
- Értékelés: 13
Sztereó erősitők
Erősen gondolkodom, hogy visszaálljak stereo erősítőre..elég sokat filmezek és jelenleg hm vasam van, de stereoba megy mert nincs se center se háttér(legfőképp anyagi okok miatt) így teljesen feleslegesnek tartom...Sony párti vagyok eléggé szóval
Milyen sony stereo erősítőt ajánlotok..nekem tetszik eléggé a sony 930Qs erősítője de szemezek az es szériával is... Tanácsokat, véleményeket esetleg jó alternatívát várok...Előre is köszi.
Sztereó erősitők
Nekem Nova Utopia volt hozzá.
Azzal nagyon jól szólt.
Kíváncsian várom a hétfői napot!
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Rotel RHB-10-et hallott már valaki? Focal 920.1-hez mennyire passzolhat? Most egy régi, 6 csatornás Rotelem van, ez a karakter nagyon bejön, de feljebb kellene lépni. A másik opció, egy XPA-2.
Nekem Nova Utopia volt hozzá.
Azzal nagyon jól szólt.
Webáruház:
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Rotel RHB-10-et hallott már valaki? Focal 920.1-hez mennyire passzolhat? Most egy régi, 6 csatornás Rotelem van, ez a karakter nagyon bejön, de feljebb kellene lépni. A másik opció, egy XPA-2.
Sztereó erősitők
Én nem ismerem ezt a típust, de van valami system control kábele, azzal össze van kötve?
Köszönöm a segítőkészséget!
Amúgy igen,össze van vele kötve! Most jó lett (mint utólag kiderült ez volt a rejtett hibája... a háttérvilágítás a végfokon nem működik illetve a vezérlőn a digitális kijelző sem)! Egyébként most már üzemben van (bekapcsoltam,rákötöttem a keverőpultot+lejátszóimat és vagy rá 1percre adta ki a hangot... most már üzembiztos) bár van egy nagyobb alapzaja (szóval a háttérvilágítást+kijelzőt+ az alapzajos témát megnézetem rajta)!
Sztereó erősitők
Üdvözletem!
Egy kis segítséget szeretnék kérni:
Vásároltam vaterán egy Sharp SX-3400 végfokot + hozzá egy SO-3400 (előfokot)!
Rendesen be lett kötve minden!
Viszont hangot nem ad ki magából!
A végfok (üzembe helyezve) nem reagál semmit (bekapcsoláskor a kivezérlés jelző "háttérvilágítás" sem világít)!
Az előfokon pedig az equalizer potijai világítanak és a hangerőszabályzón a kis led is világít viszont a kijelzője nem!
Ilyen esetben mi a helyzet? (elvileg ha a végfokot csak áram alá helyezem már kellene világítania a kijelzőjének , illetve az előfoknál arra gondoltam,hogy távkapcsoló nélkül nem kapcsol be?)!
Segítségeket előre is köszönöm!
Én nem ismerem ezt a típust, de van valami system control kábele, azzal össze van kötve?
Sztereó erősitők
Üdvözletem!
A végfok (üzembe helyezve) nem reagál semmit (bekapcsoláskor a kivezérlés jelző "háttérvilágítás" sem világít)!
Az előfokon pedig az equalizer potijai világítanak és a hangerőszabályzón a kis led is világít viszont a kijelzője nem!
Ilyen esetben mi a helyzet? (elvileg ha a végfokot csak áram alá helyezem már kellene világítania a kijelzőjének , illetve az előfoknál arra gondoltam,hogy távkapcsoló nélkül nem kapcsol be?)!
- norman-bates
- Fórumlakó
- Értékelés: 27
Sztereó erősitők
Lindemann limetree bridge, musical fidelity x-dac v3, musical fidelity x-psu v3,Delarton dea 50s, Klipsch tangent300, jbl l20t gi , qed drótok
Sztereó erősitők
Mi baja? Nagyon vége van?
Valamitől állandóan kimegy a bizti a végfokban. Múltkor ki lett cserélve, ment pár hónapig és megint kiment. Szóval perpill egy bizticserével működne, de át kéne nézetni, hogy mi vándorolt el benne.
- norman-bates
- Fórumlakó
- Értékelés: 27
Sztereó erősitők
Van csak megadta magát, de amíg jó volt addig tényleg jó volt.
Mi baja? Nagyon vége van?
Lindemann limetree bridge, musical fidelity x-dac v3, musical fidelity x-psu v3,Delarton dea 50s, Klipsch tangent300, jbl l20t gi , qed drótok
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6206
Sztereó erősitők
Köszönöm a válaszokat,igazábol nem is biztos,hogy erősítőt kellene / akarok venni. Az a helyzet,hogy a jelenlegi rendszerem hangjába szeretnék, egy kis gyorsaságot/dinamikát-vagy közvetlenséget vinni, nem is tudom hogyan fejezzem ki.Alapjában tetszik a hangja ,csak ugye a kíváncsiság.
Szóval már mindenen filóztam kábelek-erősítő csre-dac-cd... Tudom hallgatóznom kellene,csak nem könnyű ez falu hejen,meg hát ha van xy összegem a dologra, és abból x-et ellköltök a hallgatózásokra,az nagyban szűkíti a vásárlásra szánt keretet.
Szóval ezért próbálok a tapasztaltabb fórum társaim véleményére hagyatkozni.
Privát ment.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Sztereó erősitők
Amikor ráébredsz, hogy a hálózati kábeleknek saját hangjuk van, akkor hirtelen tripla kiadással számolj
Az előfok és a végfokok közötti összekötő kábel kiválasztásával is újabb súlyos terhet veszel a válladra
Ha 150 körül nézelődsz, és nem rettensz meg a magyar termékektől, érdekes lehet még a Pointe Gleam is, ami a napokban került fel a fórumra. Az legalább integrált És azt hiszem, az régen az én készülékem volt.
Köszönöm a válaszokat,igazábol nem is biztos,hogy erősítőt kellene / akarok venni. Az a helyzet,hogy a jelenlegi rendszerem hangjába szeretnék, egy kis gyorsaságot/dinamikát-vagy közvetlenséget vinni, nem is tudom hogyan fejezzem ki.Alapjában tetszik a hangja ,csak ugye a kíváncsiság.
Szóval már mindenen filóztam kábelek-erősítő csre-dac-cd... Tudom hallgatóznom kellene,csak nem könnyű ez falu hejen,meg hát ha van xy összegem a dologra, és abból x-et ellköltök a hallgatózásokra,az nagyban szűkíti a vásárlásra szánt keretet.
Szóval ezért próbálok a tapasztaltabb fórum társaim véleményére hagyatkozni.
Intel Nuc i5-SotM SMS 200 ultra neo-Resonessence Labs Invicta Mirus Pro-Krell KBL-Fapaci aktív nagymonitor.
MDA kábelezés
MDA kábelezés
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék. Árulnak az eladási oldalon egy ProEra erősítő kombót. Nagyon tetszik esztétikailag,csak sajnos nem sok mindent találtam róla.
Ha valak ismeri vagy már hallota zenélni,írjon róla legyen szives egy pár mondatot.
Köszönöm.
Amikor ráébredsz, hogy a hálózati kábeleknek saját hangjuk van, akkor hirtelen tripla kiadással számolj
Az előfok és a végfokok közötti összekötő kábel kiválasztásával is újabb súlyos terhet veszel a válladra
Ha 150 körül nézelődsz, és nem rettensz meg a magyar termékektől, érdekes lehet még a Pointe Gleam is, ami a napokban került fel a fórumra. Az legalább integrált És azt hiszem, az régen az én készülékem volt.