Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Neked nem tudom miért - talán hogy érezhetően könnyebb lesz a pénztárcád? Trafótekercsben jobb a kitöltési tényezője, és persze nagyobb a menetkapacitása.
Persze, színezüstből is lehet trafót tekerni, de ez most sztem nem az az eset, bár, ha harmincegynéhány angol Fontért per méter, valaki Neotechből akar trafót tekerni, hát, megérdemli, minden értelemben.
-
Vendég
Kábelezzünk
Tisztelt Uraim!
MIért jó nekünk, ha a kábel négyszög-keresztmetszetű, vagyis rrrrrrrrrrrrrrrrrektangulárrrrrris?
Neked nem tudom miért - talán hogy érezhetően könnyebb lesz a pénztárcád? Trafótekercsben jobb a kitöltési tényezője, és persze nagyobb a menetkapacitása.
Kábelezzünk
Talán pénteken ez is helyreáll.
Reggel lesz egy frissítés.
Nem tökmindegy, hogy kit ír ki a motor alapítónak? Sztem tökéletesen mindegy, bőven nem érdemes vele foglalkozni.
Kábelezzünk
Tisztelt Uraim!
MIért jó nekünk, ha a kábel négyszög-keresztmetszetű, vagyis rrrrrrrrrrrrrrrrrektangulárrrrrris?
http://www.hificollective.co.uk/catalog ... -9293.html
Állítólag vadonatúj anyag, (nem maga az ezüst, hanem ez a termék) nem is olcsó, de az eladó szerint (oké, oké, melyik eladó szerint nem? :-))))))))))) ) természetesen elájulás azonnal.
-
Vendég
Kábelezzünk
A dugók is "fáradnak" idővel . Főleg ha valamilyen "rúgós-szorítós kivitelű
Aha. Átlagos rugónál cirka 20 év alatt már szignifikáns változás is felléphet..)
Nemesfém vagy Ni bevonatú csatlakozásnál az oxidréteges teória is tévedés, a csati árának pedig végképp nincs köze hozzá. Tapasztalatom szerint még bevonat nélküli IEC tápdugónál (Schurter) sem vészes rossz a helyzet. A levegő szennyezettségétől függően fél-másfél évente érdemes puceválni (ha maradtunk a csavaros vezetékbekötésnél , akkor ott is!), egyébként többet veszítek a tápkábel birizgálása miatt. Pedig az enyém eléggé hajlékony...
-
Vendég
Kábelezzünk
.
Talán tudják néhányan, hogy a preciziós illesztések csúcsát a szerszámkészítő szakma képviseli. Ebben a szakmában pedig az illesztéseket még mindig úgy szokás ellenőrizni, hogy indigóval nagyon vékonyan megfestik a két összillesztenő darab közül az egyiket, majd összillesztik. Ezután szétveszik, és megnézik, hol kopott le az indigó, mert két darab max. azon a felületen illeszkedett (még ott sem biztos, de most ebbe nem akarok mélyebben belemenni).
Mindenkinek javaslom, egyszer próbálja ki ezt a módszert főleg a banán- dugó/aljzat vonatkozásában, figyelve arra, hogy összedugáskor, kihúzáskor egyáltalán ne billenjen meg a dugó az aljzatban.
Valószínűleg igen sokan el fognak csodálkozni, milyen kicsi felületen érintkeznek egymással. (Az olcsóbb Z banánoknál pedig mégrosszabb a helyzet.)
.
Kábelezzünk
Ez kb. annyit ért, mint ha azt írta volna, hogy a Google a barátom. Én az ön véleményére voltam kíváncsi, és nem arra, hogy hol olvashatok ezzel kapcsolatban (mert hogy a Google tényleg a barátom), de ez a mellébeszélő válasz is igen tanulságos volt.
Köszönöm!
Én kérek elnézést Öntől amiért ide írtam !!!
Semmilyen hókusz-pókusz vagy voodoo nem áll a magyarázat hátterében.
A dugók is "fáradnak" idővel . Főleg ha valamilyen "rúgós-szorítós kivitelű .Ha kihúzzuk az aljzatból "ki tudja magát rúgni" (de rossz kifejezés) .
Az aljzatok sem minden esetben aranyozottak. Minél drágább kivitelű elektronika annál jobb a felhasznált anyag , de az olcsóbb szériás aljzatoknál elképzelhető néminemű oxidáció.Ha kihúzzuk az aljzatból és újra csatlakoztatjuk jó esetben a keletkezett minimális oxid réteg lekopik.
Nagyon röviden ennyi a magyarázat.
Bocsánat még egyszer , hogy ide merészkedtem "firkálni".
.
-
Vendég
Kábelezzünk
A What Hifi , a Hifi Choice és talán a magyar magazinokban is részletesen foglalkoztak a témával .
Ez kb. annyit ért, mint ha azt írta volna, hogy a Google a barátom. Én az ön véleményére voltam kíváncsi, és nem arra, hogy hol olvashatok ezzel kapcsolatban (mert hogy a Google tényleg a barátom), de ez a mellébeszélő válasz is igen tanulságos volt.
Köszönöm!
.
Kábelezzünk
A kérdésem nem erre vonatkozott, tehát igazán megtisztelne vele, ha arra válaszolna, ön szerint miért kell "havonta minimum egyszer kihúzni az aljzatból" a dugókat? Milyen előny származik belőle, mivel magyarázható az ön ezen jellegű feltevése?
Előre is megköszönöm, hogy a konkrét kérdésre majd konkrét választ ad.
.
A What Hifi , a Hifi Choice és talán a magyar magazinokban is részletesen foglalkoztak a témával .
-
Vendég
Kábelezzünk
Az az Ő bajuk , főleg ha egyszer majd el akarják adni , és ha garis a készülék.
A kérdésem nem erre vonatkozott, tehát igazán megtisztelne vele, ha arra válaszolna, ön szerint miért kell "havonta minimum egyszer kihúzni az aljzatból" a dugókat? Milyen előny származik belőle, mivel magyarázható az ön ezen jellegű feltevése?
Előre is megköszönöm, hogy a konkrét kérdésre majd konkrét választ ad.
.
Kábelezzünk
Miért?
(Akkor most pórul jártak, akik a "legjobb dugó/aljzat, ha nincs dugó/aljzat" elve alpján fixre beforrasztották a kábeleket a berendezéseikbe?)
.
Az az Ő bajuk , főleg ha egyszer majd el akarják adni , és ha garis a készülék.
Kábelezzünk
Hű, srácok, a fórummotor szabira mehetett, mert jópár évig Merida "volt" a topikalapító ebben a topikban, aztán jöttem én, aztán lett Kimber, aztán most Kismisi szakkolléga az, akit ér a megtiszteltetés.
Aki jól viselkedik 2 hétig, lehet topikalapító .
Talán pénteken ez is helyreáll.
Reggel lesz egy frissítés.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
-
Vendég
Kábelezzünk
….. és havonta minimum egyszer kihúzni az aljzatból....
Miért?
(Akkor most pórul jártak, akik a "legjobb dugó/aljzat, ha nincs dugó/aljzat" elve alpján fixre beforrasztották a kábeleket a berendezéseikbe?)
.
Kábelezzünk
Akkor mondom a tuttiságot, Szakkolléga Úr!
Futtassuk be leheletvékonyan a kábelvéget ezüsttartalmú forrasszal, kb. a lebklankolt 2-3 cm teljes hosszában. Amíg nem találtam meg a végleges dugót, így "ment" a rendszer. És, hopp, nem is korrodált. A cinbe meg jól be lehet csavarni a szorítócsavarokat, nem is fogják elnyírni az így keletkezett "dugót", mégha sodrott az illető kábel, akkor sincs veszteség.
Jó megoldás ez is amit leírsz........csak van néhány szigetelő ami nem preferálja a hőt (zsugorodik , ellágyul stb.) . Igaz ez ritka eset , de néhány (akár nagynevű) kábelgyártó is alkalmaz efféle szigetelést . Ilyenkor fokozott figyelemmel kell végezni a műveletet (és nem baj ha van egy kis rutin).
Ezekre a kábelekre talán jobb egy jó minőségű (nem "csak" az ára határozza meg) csavaros , szorítós vagy krimpelős dugó jobb lehet.
Kábelezzünk
Hidd el, a nagyon jó dugókat is érdemes megpuccantani nagynéha.
Tudom !.....és havonta minimum egyszer kihúzni az aljzatból......
Kábelezzünk
Ezzel én is így vagyok (voltam). Egy újrapucolt , jól befogatott sima vezeték az első pár napon (héten) egészen jól muzsikál dugók nélkül , utána viszont valamiféle hanyatlás következik a hangban.Persze nem annyira drasztikus a változás , nem változik meg a hangkép , csak mintha veszítene egy picit a részletekből , a dinamikából ,és elveszne a harapósság.
Tényleg nem aggasztóak a differenciák , de a jól feldugózott (jó dugóval szerelt) kábeleknél nem tapasztalom ezt.
Hidd el, a nagyon jó dugókat is érdemes megpuccantani nagynéha.
Kábelezzünk
Nekem viszont az volt a tapasztalatom, hogy a letisztitott vezeték, jól befogva nagyon jól szólt, de 1 nap után már leromlott és azután azon a szinten megállt, attól kezdve már ezen kicsit tompább hangon szólt.
Azzal viszont teljesen egyetértek, hogy sok a rossz dugó és villa, de van azért ami olcsó és jó, ha jól szerelik!
Akkor mondom a tuttiságot, Szakkolléga Úr!
Futtassuk be leheletvékonyan a kábelvéget ezüsttartalmú forrasszal, kb. a lebklankolt 2-3 cm teljes hosszában. Amíg nem találtam meg a végleges dugót, így "ment" a rendszer. És, hopp, nem is korrodált. A cinbe meg jól be lehet csavarni a szorítócsavarokat, nem is fogják elnyírni az így keletkezett "dugót", mégha sodrott az illető kábel, akkor sincs veszteség.
Kábelezzünk
A mindenit neki!
Tényleg én vagyok!
Mindenkinek jár 15 perc hírnév!
Ha így folytatod, híres ember leszel!
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
Kábelezzünk
A mindenit neki!
Tényleg én vagyok!
Mindenkinek jár 15 perc hírnév!
Kábelezzünk
Nekem viszont az volt a tapasztalatom, hogy a letisztitott vezeték, jól befogva nagyon jól szólt, de 1 nap után már leromlott és azután azon a szinten megállt, attól kezdve már ezen kicsit tompább hangon szólt.
Azzal viszont teljesen egyetértek, hogy sok a rossz dugó és villa, de van azért ami olcsó és jó, ha jól szerelik!
Ezzel én is így vagyok (voltam). Egy újrapucolt , jól befogatott sima vezeték az első pár napon (héten) egészen jól muzsikál dugók nélkül , utána viszont valamiféle hanyatlás következik a hangban.Persze nem annyira drasztikus a változás , nem változik meg a hangkép , csak mintha veszítene egy picit a részletekből , a dinamikából ,és elveszne a harapósság.
Tényleg nem aggasztóak a differenciák , de a jól feldugózott (jó dugóval szerelt) kábeleknél nem tapasztalom ezt.
Kábelezzünk
...sok a rossz dugó és villa, de van azért ami olcsó és jó, ha jól szerelik!
Én is ezt tapasztaltam. Jó ideig csak a beszorítást alkalmaztam hangsugárzó kábeleknél, aztán át értékelve a "optimális kontact" területét el kezdtem kísérletezni néhány dugóval. Végül találtam olyat (olcsón), ami jó forrasztással jobbnak bizonyult a sima beszorításnál. Ráadásul nincs gond az oxidálódással. Viszont az is igaz, hogy egy hitvány dugó + 'gyenge' forrasztás ronthat a kábel hangján.
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
Kábelezzünk
Szerencsére nem kell feldugózni, így ingyen marad jobb a hang. Legalább egyszer érdemes kipróbálni, mert a dugóval/villával/forraszanyaggal is nagyon sokat lehet hangolni a hangfalkábelen, így attól függ a dolog, hogy mit vársz el a rendszertől. Nekem a saját rendszeremben kb 1 évig nem volt banándugó, próbálkozások voltak, dugókkal, villákkal, de a tapasztalat nem volt egyértelműen előremutató.
Kábelezzünk
Hű, srácok, a fórummotor szabira mehetett, mert jópár évig Merida "volt" a topikalapító ebben a topikban, aztán jöttem én, aztán lett Kimber, aztán most Kismisi szakkolléga az, akit ér a megtiszteltetés.
Aki jól viselkedik 2 hétig, lehet topikalapító .
Kábelezzünk
Szerintem meg lehet beszélni atcvel, hogy némi letét ellenében otthon is kipróbálhasd. Vagy tévedek?
Küldtem PÜ-t.
- gyurmaember
- Fórumlakó

- Értékelés: 101
Kábelezzünk
Sziasztok!
Ha valaki használt már ilyen kábelt, negkérném, hogy írjon néhány sort az ezzel kapcsolatos tapasztalatokról,
http://sound.atctrade.com/index.php?pag ... &Itemid=53
Köszönöm!
Misi
Szerintem meg lehet beszélni atcvel, hogy némi letét ellenében otthon is kipróbálhasd. Vagy tévedek?