Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: AVX »

Hű, srácok, a fórummotor szabira mehetett, mert jópár évig Merida "volt" a topikalapító ebben a topikban, aztán jöttem én, aztán lett Kimber, aztán most Kismisi szakkolléga az, akit ér a megtiszteltetés.

Aki jól viselkedik 2 hétig, lehet topikalapító .

Talán pénteken ez is helyreáll.
Reggel lesz egy frissítés.

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

….. és havonta minimum egyszer kihúzni az aljzatból....

Miért?  
(Akkor most pórul jártak, akik a "legjobb dugó/aljzat, ha nincs dugó/aljzat" elve alpján fixre beforrasztották a kábeleket a berendezéseikbe?)

.

domper73
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: domper73 »

Akkor mondom a tuttiságot, Szakkolléga Úr! 

Futtassuk be leheletvékonyan a kábelvéget ezüsttartalmú forrasszal, kb. a lebklankolt 2-3 cm teljes hosszában. Amíg nem találtam meg a végleges dugót, így "ment" a rendszer. És, hopp, nem is korrodált. A cinbe meg jól be lehet csavarni a szorítócsavarokat, nem is fogják elnyírni az így keletkezett "dugót", mégha sodrott az illető kábel, akkor sincs veszteség. 

Jó megoldás ez is amit leírsz........csak van néhány szigetelő ami nem preferálja a hőt (zsugorodik , ellágyul stb.) . Igaz ez ritka eset , de néhány (akár nagynevű) kábelgyártó is alkalmaz efféle szigetelést . Ilyenkor fokozott figyelemmel kell végezni a műveletet (és nem baj ha van egy kis rutin).
Ezekre a kábelekre talán jobb egy jó minőségű (nem "csak" az ára határozza meg) csavaros , szorítós vagy krimpelős dugó jobb lehet.

domper73
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábelezzünk

Hidd el, a nagyon jó dugókat is érdemes megpuccantani nagynéha. 
Tudom !.....és havonta minimum egyszer kihúzni az aljzatból......

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Ezzel én is így vagyok (voltam). Egy újrapucolt , jól befogatott sima vezeték az első pár napon (héten) egészen jól muzsikál dugók nélkül , utána viszont valamiféle hanyatlás következik a hangban.Persze nem annyira drasztikus a változás , nem változik meg a hangkép , csak mintha veszítene egy picit a részletekből , a dinamikából ,és elveszne a harapósság.
Tényleg nem aggasztóak a differenciák , de a jól feldugózott (jó dugóval szerelt)  kábeleknél nem tapasztalom ezt.

Hidd el, a nagyon jó dugókat is érdemes megpuccantani nagynéha. 

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Nekem viszont az volt a tapasztalatom, hogy a letisztitott vezeték, jól befogva nagyon jól szólt, de 1 nap után már leromlott és azután azon a szinten megállt, attól kezdve már ezen kicsit tompább hangon szólt.

Azzal viszont teljesen egyetértek, hogy sok a rossz dugó és villa, de van azért ami olcsó és jó, ha jól szerelik!

Akkor mondom a tuttiságot, Szakkolléga Úr! 

Futtassuk be leheletvékonyan a kábelvéget ezüsttartalmú forrasszal, kb. a lebklankolt 2-3 cm teljes hosszában. Amíg nem találtam meg a végleges dugót, így "ment" a rendszer. És, hopp, nem is korrodált. A cinbe meg jól be lehet csavarni a szorítócsavarokat, nem is fogják elnyírni az így keletkezett "dugót", mégha sodrott az illető kábel, akkor sincs veszteség. 

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

A mindenit neki!
Tényleg én vagyok!
Mindenkinek jár 15 perc hírnév!

Ha így folytatod, híres ember leszel!  
.

Kismisi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 15

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Kismisi »

A mindenit neki!
Tényleg én vagyok!
Mindenkinek jár 15 perc hírnév!

domper73
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábelezzünk

Nekem viszont az volt a tapasztalatom, hogy a letisztitott vezeték, jól befogva nagyon jól szólt, de 1 nap után már leromlott és azután azon a szinten megállt, attól kezdve már ezen kicsit tompább hangon szólt.

Azzal viszont teljesen egyetértek, hogy sok a rossz dugó és villa, de van azért ami olcsó és jó, ha jól szerelik!

Ezzel én is így vagyok (voltam). Egy újrapucolt , jól befogatott sima vezeték az első pár napon (héten) egészen jól muzsikál dugók nélkül , utána viszont valamiféle hanyatlás következik a hangban.Persze nem annyira drasztikus a változás , nem változik meg a hangkép , csak mintha veszítene egy picit a részletekből , a dinamikából ,és elveszne a harapósság.
Tényleg nem aggasztóak a differenciák , de a jól feldugózott (jó dugóval szerelt)  kábeleknél nem tapasztalom ezt.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

...sok a rossz dugó és villa, de van azért ami olcsó és jó, ha jól szerelik!
Én is ezt tapasztaltam. Jó ideig csak a beszorítást alkalmaztam hangsugárzó kábeleknél, aztán át értékelve a "optimális kontact" területét el kezdtem kísérletezni néhány dugóval. Végül találtam olyat (olcsón), ami jó forrasztással jobbnak bizonyult a sima beszorításnál. Ráadásul nincs gond az oxidálódással.    Viszont az is igaz, hogy egy hitvány dugó + 'gyenge' forrasztás ronthat a kábel hangján.
.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2272

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: cables »

Szerencsére nem kell feldugózni, így ingyen marad jobb a hang.    Legalább egyszer érdemes kipróbálni, mert a dugóval/villával/forraszanyaggal is nagyon sokat lehet hangolni a hangfalkábelen, így attól függ a dolog, hogy mit vársz el a rendszertől. Nekem a saját rendszeremben kb 1 évig nem volt banándugó, próbálkozások voltak, dugókkal, villákkal, de a tapasztalat nem volt egyértelműen előremutató.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Hű, srácok, a fórummotor szabira mehetett, mert jópár évig Merida "volt" a topikalapító ebben a topikban, aztán jöttem én, aztán lett Kimber, aztán most Kismisi szakkolléga az, akit ér a megtiszteltetés.

Aki jól viselkedik 2 hétig, lehet topikalapító .

Kismisi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kábelezzünk

Szerintem meg lehet beszélni atcvel, hogy némi letét ellenében otthon is kipróbálhasd. Vagy tévedek?
Küldtem PÜ-t.

gyurmaember
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 101

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: gyurmaember »

Sziasztok!
Ha valaki használt már ilyen kábelt, negkérném, hogy írjon néhány sort az ezzel kapcsolatos tapasztalatokról,

http://sound.atctrade.com/index.php?pag ... &Itemid=53

Köszönöm!

Misi

Szerintem meg lehet beszélni atcvel, hogy némi letét ellenében otthon is kipróbálhasd. Vagy tévedek?

Kismisi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kábelezzünk

Sziasztok!
Ha valaki használt már ilyen kábelt, negkérném, hogy írjon néhány sort az ezzel kapcsolatos tapasztalatokról,

http://sound.atctrade.com/index.php?pag ... &Itemid=53

Köszönöm!

Misi

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Az elsőmondatot hibásan fogalmaztam,tehát: az ezüst tápok szintén gyorsítanak??

Ezt csak a Te rendszered komponensei mondhatják meg. A legjobb megoldás, ha megpróbálsz kölcsönkérni egyet, és kipróbálod. Tudom, hogy körülményes, meg macerás, de a tapasztalatra csak a tapasztalat vezet .

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

..Hiába veszel egy jobb-drágább kábelt , azt ugyanúgy fel kell dugózni.......ez egy örök dilemma.

Szerencsére nem kell feldugózni, így ingyen marad jobb a hang.    Legalább egyszer érdemes kipróbálni, mert a dugóval/villával/forraszanyaggal is nagyon sokat lehet hangolni a hangfalkábelen, így attól függ a dolog, hogy mit vársz el a rendszertől. Nekem a saját rendszeremben kb 1 évig nem volt banándugó, próbálkozások voltak, dugókkal, villákkal, de a tapasztalat nem volt egyértelműen előremutató.

gyurmaember
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Azt értem, hogy hogy kell bekötni, azért akadtam meg, mert a kábel eléggé lapos, és szerintem nem mindegy melyik szálakat hasznáom a hf és a lf hangszórókhoz, van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? A lent említett dugók kb 80 fontba kerülnének akciósan szereléssel, ezen meg azért dilemmázok, mert tudom, hogy nem egy mai kábel,és eléggé olcsó is volt ebayen, viszont ilyenem volt itthon is csak nem biwire. És nagyon tetszett a hangja.

domper73
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábelezzünk

Sziasztok,

Lehet, hogy ostobának fog tűnni a kérdésem. Vettem egy pár cable talk 3.1 biwire hangfalkábelt, Lehet-e használni Bi-amp bekötéshez? A második pedig, hogy szerintetek ér-e annyit, hogy rakassak rá qed airloc dugókat? Vagy költsem inkább az árát egy pár jobb hangfalkábelre?

Szia !
Természetesen lehet használni bi-amp módban is.
Ilyenkor az erősítő felőli végén a 2x két eret nem kell közösíteni , hanem külön végfokokra kapcsold (ha az erősítő tudja).
A csatlakozó kérdésében Neked kell eldöntened a végleges választ .Minél jobbak a dugók , annál kevésbé szól bele a jel útjába és nagy valószínűséggel jobb hangot kapsz.Persze az más kérdés , ha a 16 banándugó árát (bi-amp) egy jobb kábelre fordítod...
Erősen pénztárcafüggő a dolog . Hiába veszel egy jobb-drágább kábelt , azt ugyanúgy fel kell dugózni.......ez egy örök dilemma.

gyurmaember
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Sziasztok,

Lehet, hogy ostobának fog tűnni a kérdésem. Vettem egy pár cable talk 3.1 biwire hangfalkábelt, Lehet-e használni Bi-amp bekötéshez? A második pedig, hogy szerintetek ér-e annyit, hogy rakassak rá qed airloc dugókat? Vagy költsem inkább az árát egy pár jobb hangfalkábelre?

gabo01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 435

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: gabo01 »

Ha esetleg a pénztárca engedi lehet próbálkozni a SCS szériával vagy még (nagyon) drágábban az MSS és MCS típusokkal.
Köszi az infót de sajnos most nem engedi a pénztárcám! Ha Krahling Zolinak megfelel az SL1-ben akkor szerintem én is elleszek vele!
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

domper73
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábelezzünk

Ma azt az infót kaptam megbízható forrásból, hogy CS12 van az SL1-ben!

Ha esetleg a pénztárca engedi lehet próbálkozni a SCS szériával vagy még (nagyon) drágábban az MSS és MCS típusokkal.

gabo01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 435

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: gabo01 »

Ott van a kábelek leírásánál, hogy melyik a belső kábelezésre ajánlott, ezek a CS szériás kábelek. Cs-8, CS-14, CS-16, stb. Kérdezd füleleket, hogy melyiket ajánlja ezek közül, ő alaposan ismeri őket.

Ma azt az infót kaptam megbízható forrásból, hogy CS12 van az SL1-ben!
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

Vendég

Kábelezzünk

Mint írtam, hajlamos a Habia visítani, ha olyan rendszerbe kerül, máshol pedig jó lehet egy tompa, fedett elektronika, vagy hangfal mellett. Egyébként ez is ízlés kérdése, nekem az AA erősítőd önmagában visítós volt, bármilyen kábellel hallgatva, másnak meg lehet, pont ez a fajta hangzás tetszik, nincs is ezzel semmi gond. .

Arra már rájöttem, hogy nem egy hangot keresünk

Vendég

Kábelezzünk

Komoly rébusz.

OFF: a megfejtés odaát van...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”