Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Nálam egy Squeezebox Touch szolgál forrásként a digi vonalon, szoftveresen tuningolva.
A táplálása egy lineáris tápról és további 3 Sboosterről (passzív szűrőkről) történik.
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
fül-, és fejhallgató blog
Pc alapú audio lejátszás
Én is a túlméretezett toroid tápokat támogatom, de hagytam érvényesülni a tervező koncepcióját és a javulás természetesen intenzív lett:-)
usbdac+füles szöcske + 5V tápolása.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
- gyurmaember
- V.I.P.
- Értékelés: 101
Pc alapú audio lejátszás
Barátaim, újabb sztori jön...
Ahogy korábban is leírtam, tönkrement a hangerőpoti, és az új még bejáratós, de egyre jobban szól. Közben, hogy az ÉLET ne legyen olyan unalmas, a laptopom is megkészült szegényke, kb 6 év hűséges szolgálat és általában folyamatos üzem (!) után. A zenelejátszásra egy másik géppel váltottam ki, és most jön a zanza...
A hang lapos, unalmas, effektíve megalszik a zenészek szájában a tej, semmi slam, semmi támadás, egyszerűen leküldik a nótákat, oszt kész. Jimi Hendrix szalonénekes lesz, Coltrane varázslata is huss, ésatöbbi. A hang nem rosszabb, sőt, jóval több a részlet, a finomság, a dinamika. Patricia Barbert szokom néha tesztelni hallgatni, a Night Club c. albumon az Alfie c. nótában most vettem pl. észre, hogy 1:01 és 1.02 között van egy lájtos kis tremoló, amit eddig nem is vettem észre... A zene tehát sok részletet nyert, sok finomságot, valószerűséget, transzparenciát, csöndet, stb, de effektíve sápadt lett, oly hóka, lapos és bizony unalmas, hogy az elromlott laptop pótlása elsőrendű prioritás lesz a rendkívül közeli jövőben. És akkor most jön a kérés.
Mivel az elszállt gép egy Lenovo volt, a most sápadtan hegedülő meg egy HP desktop, szeretném kérdezni, hogy Nektek milyen lejátszógépekkel milyen tapasztalataitok vannak. Transzcendentális árú cuccok sajna nem játszanak, sajna a MAC nem fér bele, illetve, nem tudom, hogy nagyfelbontású FLAC lejátszáshoz milyen korú és milyen árú MAC lenne a legjobb.
Kérem, ha valakinek van tapasztalata, hogy lejátszógép-csere esetén változott a hang, írja le.
Előre is nagyon köszönöm.
Nekem Acer travelmate van, ő is 6 éves, most találtam meg az erősítőm hasznáati útmutatójában egy cetlit a dacról, és a nad szerint a Mac bizonyult nekik a legjobbnak.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10970
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Köszönöm, pont a "kis trafó" az, ami miatt sokan gyengébbnek képzeljük a rendszerünket, mint amilyen. Ha kiváltjuk a "kis trafókat" normális toroiddal, akkor megtáltosodik pl. a DAC is. Nekem már volt ilyen tapasztalatom, és nagyot néztem...
Amire igazán kíváncsi lennék, az az , hogy tudja-e valaki a saját USB-transzportja teljesítményét/ellenállását, mielőtt vadul tápolni meg kábelezni kezdi.
Segítségedet még egyszer köszönöm, ugyanakkor, ha lehetséges, inkább diszkrét alkatrészeket ajánlanék, kulturált forraszanyaggal, lábtól lábig forrasztva. Nekem eddig még sosem okozott csalódást ez a módszer.
A kis fogyasztású digitális eszközöknél, így a DAC-oknál és a transzportoknál is nagyon fontos a tápellátás. Sokféle energiaforrást próbáltam már TC Electronic és KingRex eszközökhöz, mindegyik jól hallható változást hozott. A minőségi vektor a kapcsoló üzemű gagyiktól az akkukon át az izmosabb lineáris tápegységek felé mutat az én szempontjaim szerint. A teljesítmény és az ellenállás kissé téves szóhasználat a témában. Teljesítmény felvétel terén a KingRex UC192 és az UD384 120-200 mA-t nyel be 5 VDC tápfeszültség esetén. A többi hasonló eszköznél is nagyjából ilyen fogyasztásra számíthatsz, bár nem tudom, ezt hogyan veszed majd figyelembe a kábel tervezésénél.
Pc alapú audio lejátszás
Ez a kérdés régóta a levegőben lóg. Meiylik laptopnak (számítógépnek) van jobb hangja?
Az egyik legjobb hangú kis PC egy MSI Wind netbook volt kb 55eFt+Áfa áron.
Jobb ez a kis gép Foobarral mint a Macbookom.
Én mac minizem... és nagyon bejött. Média lejátszó funkciót nagyon kihasználom:-) Biztos van jobb de ez úgy is csak másodrangú forrás az analógom mellet.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Pc alapú audio lejátszás
Kérem, ha valakinek van tapasztalata, hogy lejátszógép-csere esetén változott a hang, írja le.
Ez a kérdés régóta a levegőben lóg. Meiylik laptopnak (számítógépnek) van jobb hangja?
Az egyik legjobb hangú kis PC egy MSI Wind netbook volt kb 55eFt+Áfa áron.
Jobb ez a kis gép Foobarral mint a Macbookom.
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
fül-, és fejhallgató blog
Pc alapú audio lejátszás
Egy héttel ezelött volt nálam 3 napig egy ilyen MacBook 7.1 2010mid 2,4es core2duo, 2giga ram, 250giga winyó nvidia8400m vga. 2013 június 13ig van rá még AppleCare Protection. Jó benne még a Superdrive is. Van egy két garanciális hibája, de a ACP-nek köszönhetően ezt ingyen és bérmentve cserélik június 13ig.
Kicsit reklámszagúra sikeredett, de nem az akart lenni. Szóval ez volt nálam. Lényegesebben jobban szólt NÁLAM, az ÉN RENDSZEREMBEN. Mint a Win7-es akár Foobar akár jRiver konfigurációm. Simán hoz egy jó cd szintet. Ez nyílván rendszerfüggő is.
Hát szóval ez volt. Ne vesd el szerintem az Apple projektet.
Az ára sem túl vészes.
Pc alapú audio lejátszás
Ahogy korábban is leírtam, tönkrement a hangerőpoti, és az új még bejáratós, de egyre jobban szól. Közben, hogy az ÉLET ne legyen olyan unalmas, a laptopom is megkészült szegényke, kb 6 év hűséges szolgálat és általában folyamatos üzem (!) után. A zenelejátszásra egy másik géppel váltottam ki, és most jön a zanza...
A hang lapos, unalmas, effektíve megalszik a zenészek szájában a tej, semmi slam, semmi támadás, egyszerűen leküldik a nótákat, oszt kész. Jimi Hendrix szalonénekes lesz, Coltrane varázslata is huss, ésatöbbi. A hang nem rosszabb, sőt, jóval több a részlet, a finomság, a dinamika. Patricia Barbert szokom néha tesztelni hallgatni, a Night Club c. albumon az Alfie c. nótában most vettem pl. észre, hogy 1:01 és 1.02 között van egy lájtos kis tremoló, amit eddig nem is vettem észre... A zene tehát sok részletet nyert, sok finomságot, valószerűséget, transzparenciát, csöndet, stb, de effektíve sápadt lett, oly hóka, lapos és bizony unalmas, hogy az elromlott laptop pótlása elsőrendű prioritás lesz a rendkívül közeli jövőben. És akkor most jön a kérés.
Mivel az elszállt gép egy Lenovo volt, a most sápadtan hegedülő meg egy HP desktop, szeretném kérdezni, hogy Nektek milyen lejátszógépekkel milyen tapasztalataitok vannak. Transzcendentális árú cuccok sajna nem játszanak, sajna a MAC nem fér bele, illetve, nem tudom, hogy nagyfelbontású FLAC lejátszáshoz milyen korú és milyen árú MAC lenne a legjobb.
Pc alapú audio lejátszás
...
Tudsz hozzá kérni egy kis trafót is. Profi táp is rajta van a nyákon.
Köszönöm, pont a "kis trafó" az, ami miatt sokan gyengébbnek képzeljük a rendszerünket, mint amilyen. Ha kiváltjuk a "kis trafókat" normális toroiddal, akkor megtáltosodik pl. a DAC is. Nekem már volt ilyen tapasztalatom, és nagyot néztem...
Amire igazán kíváncsi lennék, az az , hogy tudja-e valaki a saját USB-transzportja teljesítményét/ellenállását, mielőtt vadul tápolni meg kábelezni kezdi.
Segítségedet még egyszer köszönöm, ugyanakkor, ha lehetséges, inkább diszkrét alkatrészeket ajánlanék, kulturált forraszanyaggal, lábtól lábig forrasztva. Nekem eddig még sosem okozott csalódást ez a módszer.
Pc alapú audio lejátszás
Márha ezt a átakitót szetné használni!
Pc alapú audio lejátszás
Barátaim!
Én is egy ilyen építésén kezdek gondolkozni, egy apróságot szeretnék kérdezni az itteni Nagyérdeműtől.
Az a kérdés, hogy tudja-e valaki, hogy milyen teljesítménye/ellenállása van egy USB-transzportnak, amit ugye itt most meg kell hajtanunk ezzel a külső toroidos megoldással. A tápfesz ugye fix 5 volt, meg lesz is :-))), a drótok közötti vastagságbeli választás szempontjából érdekelne, ha tudtok erről valamit. Alultervezni semmiképp nem érdemes, az adatfolyam, ha jól gondolom, más tészta, arra ezzel a tápolással nem hathatunk.
Szóval, valakinek esetleg kézben prosi a HiFace-ről, Suricatáról, Halide-ről, ésatöbbi?
Válaszaitokat előre is köszönöm!

Pc alapú audio lejátszás
...de ha tudok neki stabil 5V tápot biztosítani akár integrálni a DACba ill. az USB anya csatlakozóba az ugyan az ..ez miért nem fér bele a költségvetésbe egy USBs dac vagy átalakitó árába? Most még egy konektor...vezeték, stb?
Barátaim!
Én is egy ilyen építésén kezdek gondolkozni, egy apróságot szeretnék kérdezni az itteni Nagyérdeműtől.
Az a kérdés, hogy tudja-e valaki, hogy milyen teljesítménye/ellenállása van egy USB-transzportnak, amit ugye itt most meg kell hajtanunk ezzel a külső toroidos megoldással. A tápfesz ugye fix 5 volt, meg lesz is :-))), a drótok közötti vastagságbeli választás szempontjából érdekelne, ha tudtok erről valamit. Alultervezni semmiképp nem érdemes, az adatfolyam, ha jól gondolom, más tészta, arra ezzel a tápolással nem hathatunk.
Szóval, valakinek esetleg kézben prosi a HiFace-ről, Suricatáról, Halide-ről, ésatöbbi?
Válaszaitokat előre is köszönöm!

- andarson
- V.I.P.
- Értékelés: 580
Pc alapú audio lejátszás
Nagyon köszönöm a segítségedet és a részletes választ!
Néhai féle Argo I-es USB kábel lesz az utód
Tényleg nem fogsz mellé nyúlni Józsi kábelével. Én Argo III-at használok, nagyon jó hangúnak tartom, és lehet nem ismerem az I-es kábelét, de a nyomtató minőségű kábelekhez képest egész biztos másképp, zeneibben fog szólni. Józsi kábeleinek nagy erénye hogy nagyon jó ár-érték arányúak.
Jó zenélést!
Linn Majik DS
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333
Pc alapú audio lejátszás
Az Argo I-t nem ismerem , de Józsi kábelei közül néhány darabbal sikerült személyes ismeretséget kötnöm . Mind magas színvonalon elkészített az árán jóval túlmutató kábel volt , szerintem az Argo I-el biztosan nem nyúlsz mellé.
Jó zenehallgatást !
Pc alapú audio lejátszás
Szia !
Nekem is HRT DAC van , de a gyári usb kábelt lecserélve , sokat változik a hangzás.Egyértelműen jobb lesz!!
Számos usb kábelt kipróbáltam és bátran kijelenthetem , minél nívósabb az usb vezeték , annál "finomabb hangon" szól a dac.
Jelenleg egy Wireworld Ultraviolet Usb kábelt használok.
Hallgattam a szóban forgó Audioquest Forest-tel , remek teret varázsolt ,kellemes hangszerhangokkal , viszont a Wireworld kábelt azért jobbnak hallottam.Igaz árban a duplája a Forest-nek.
Nem tudom mennyi jó magyar forintot szánsz az usb vezetékre , de már a Forest-tel drámai javulást tapasztalhatsz.
Ha van a tarsolyban egy kicsit több akkor esetleg AQ Cinnamon , Supra , vagy Wireworld ,Furutech is szóba jöhet.
Stereo:
Hangsugárzó: Dali Concept 6 (HiVox tuning)
Erősítő: NAD C325bee (HiVox tuning)
Kábelek: Kimber 4TC, IC: Cable Talk Professional 3
DAC: HiVox Lupus C MkIII, HiVox Vespa Jittercsökkentő
Szűrő: HiVox Alces 2, Habia tápkábel
Vetítés
Projektor: Benq w1200 fullHD
Vászon: Gyulai Pál ezüstvászon
Média lejátszó: Popcorn A400
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Olvasgatva kicsit a külföldi fórumokat, elbizonytalanodtam. Adott egy HRT Music Stream II Dac aszinkron USB csatlakozóval és a laptopom amiről foobarral játszom le a hanganyagot. Sikerült a HRT-hez egy normális IC kábelt szerezni, ezért gondoltam kicserélem a gyári usb kábelét egy normálisabbra ... pl: AQ forest
Pár fórumon azt írták, hogy teljesen fölösleges, mert aszinkron (?? ehhez nem értek mit jelent..) és nem hoz semmi változást egy másik kábel. (Vagy csak ők nem hallják?) A kérdésem, hogy van értelme beruházni egy normálisabb A-B Usb kábelre egy HRT Dac-hoz? A gyári kábele kb olyan nyomtató kábel színvonalú lehet....
Nagyon köszönöm!
Szia !
Nekem is HRT DAC van , de a gyári usb kábelt lecserélve , sokat változik a hangzás.Egyértelműen jobb lesz!!
Számos usb kábelt kipróbáltam és bátran kijelenthetem , minél nívósabb az usb vezeték , annál "finomabb hangon" szól a dac.
Jelenleg egy Wireworld Ultraviolet Usb kábelt használok.
Hallgattam a szóban forgó Audioquest Forest-tel , remek teret varázsolt ,kellemes hangszerhangokkal , viszont a Wireworld kábelt azért jobbnak hallottam.Igaz árban a duplája a Forest-nek.
Nem tudom mennyi jó magyar forintot szánsz az usb vezetékre , de már a Forest-tel drámai javulást tapasztalhatsz.
Ha van a tarsolyban egy kicsit több akkor esetleg AQ Cinnamon , Supra , vagy Wireworld ,Furutech is szóba jöhet.
Pc alapú audio lejátszás
szerintem próbálj meg kölcsönkérni egy általad kinézett kábelt pár napra, esetleg egy hétre (vagy biztos van olyan ember, aki letét ellenében odaadja hallgatózásra) és ha úgy érzed,hogy SZERINTED nincs változás, akkor ne vedd meg. ne mások véleményére hallgass, túl sok a placebo
What is an Audiophile?
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Olvasgatva kicsit a külföldi fórumokat, elbizonytalanodtam. Adott egy HRT Music Stream II Dac aszinkron USB csatlakozóval és a laptopom amiről foobarral játszom le a hanganyagot. Sikerült a HRT-hez egy normális IC kábelt szerezni, ezért gondoltam kicserélem a gyári usb kábelét egy normálisabbra ... pl: AQ forest
Pár fórumon azt írták, hogy teljesen fölösleges, mert aszinkron (?? ehhez nem értek mit jelent..) és nem hoz semmi változást egy másik kábel. (Vagy csak ők nem hallják?) A kérdésem, hogy van értelme beruházni egy normálisabb A-B Usb kábelre egy HRT Dac-hoz? A gyári kábele kb olyan nyomtató kábel színvonalú lehet....
Nagyon köszönöm!
Stereo:
Hangsugárzó: Dali Concept 6 (HiVox tuning)
Erősítő: NAD C325bee (HiVox tuning)
Kábelek: Kimber 4TC, IC: Cable Talk Professional 3
DAC: HiVox Lupus C MkIII, HiVox Vespa Jittercsökkentő
Szűrő: HiVox Alces 2, Habia tápkábel
Vetítés
Projektor: Benq w1200 fullHD
Vászon: Gyulai Pál ezüstvászon
Média lejátszó: Popcorn A400
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Pc alapú audio lejátszás
...de ha tudok neki stabil 5V tápot biztosítani akár integrálni a DACba ill. az USB anya csatlakozóba az ugyan az ..ez miért nem fér bele a költségvetésbe egy USBs dac vagy átalakitó árába? Most még egy konektor...vezeték, stb?
Kérem fáradjon a kasszához másodszor is. Meg harmadszor, meg...
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Pc alapú audio lejátszás
Egyszerű, a számítógép felöl nincs bekötve a tápvezeték, hiába dugsz a toldóba gyári tápos usb kábelt, a toldó választja szét a tápolást, így neked nem kell sem barkácsolnod, sem speckó táp nélküli usb kábelt keresned. Az 5 V csak a külső trafóról jöhet, ha azt nem dugod be, nem fog menni a dac, hiába van összekötve usb-n a számítógéppel. ( a toldón csak a hang megy át a számítógép felől)
- Indy
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
Bocs, de ez erősen marketing duma. A földelésen is sok zaj be tud jutni a konverterbe, DAC-ba.
Sejtettem hogy megtalálod ezt a mondatot. Én nem értek hozzá.
- O_S
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 160
Pc alapú audio lejátszás
Galvanical isolation
The "evil" computers noise is coming basically through the positive power-rail from the computer – and this is interupted in the AQVOX USB-PSU. "
Bocs, de ez erősen marketing duma. A földelésen is sok zaj be tud jutni a konverterbe, DAC-ba.
- bajnokpityu
- V.I.P.
- Értékelés: 174
Pc alapú audio lejátszás
Ja, és nem az éppen árult valhalla drótra értem, félre ne értse valaki. Az egységes, barátságos, zenei hangú.
- Indy
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
Nekem egy Carbon van és össze se lehet hasonlítani egy mezei USB kábellel.
Viszont a trafó pont egy Bladelius-nál okozott laposabb, dinamikátlan hangot, holott nálam a Hegel-el prímán működik!
- bajnokpityu
- V.I.P.
- Értékelés: 174
Pc alapú audio lejátszás
Nálam a Bladelius usb dac esetén jól hallható maradt az usb kábel csere a táp ellenére is. Mezei, Transzparent, Néhai ezüst sorrendben jelentős különbségekkel.
Van néhány olyan filléres USB kábel,amivel tudtam zenét hallgatni, mert egységes volt a hang. Értem,h mire gondol kolléga.