Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Indy »

Miért, szerinted abban nincs ugyanúgy átalakító?

De van. Remélhetőleg a gyártó jól össze is lőtte a többi komponenssel.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Zizi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Zizi »

őszintén szólva én a szoftveres player-re gondoltam, foobar és társai
két különböző készülék esetén természetes, hogy van eltérés, két erősítő is másként fogja megszólaltatni ugyanazt a jelet, még az sem kell, hogy más árfekvésű legyen.

Ertettem, hogy mire mondtad.

Erre csak annyit akartam mondani, hogy ha a szoftverben elvileg nincs kulonbseg (mert minegyik ugyanazt a filet jatsza le), a hardver azon elemei, amik a zeneminosegeert feleloesek ugyanazok, akkor miert rosszabb az egyik lejatszo, mint a masik ha SPDIF-en csatolom a kulso DAC-hoz?
Azt mondtak 1 masik topicban azert mert az 20eFt-os cucc, annyiert ne varjam, hogy jo legyen, mert nem is lehet jo annyiert.
Tehat akkor ha tudom, hogy nekem 1mFt-os cuccom van, akkor az tuti, hogy jobban szol, mint akinek csak 600eFt-os cucca van?

p0lip
Isten Hozott! :)
Értékelés: 4

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: p0lip »

Azt en sem vagom, hogy pl ha megvennek 1 tok olcso media playert (pl WD Live), es annak a SPDIF portjara kotnem a DAC-omat, akkor az miert lesz rosszabb minosegu, mint 1 Logitech Squeezebox, aminek az SPDIF kimenetere kotnem a DAC-omat. Allitolag sokkal rosszabb lesz. De mer???????

őszintén szólva én a szoftveres player-re gondoltam, foobar és társai
két különböző készülék esetén természetes, hogy van eltérés, két erősítő is másként fogja megszólaltatni ugyanazt a jelet, még az sem kell, hogy más árfekvésű legyen.

Zizi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Pc alapú audio lejátszás

persze, mindenki az adott környezetből próbálja a legjobbat kihozni.
különben ez a lejátszósdi is érdekes, elvileg két bitpontos lejátszónak (persze mindenféle dsp, effekt stb. kikapcsolva) azonos hangot kéne produkálni, de ez még sincs így... ami azért elgondolkodtató.

Azt en sem vagom, hogy pl ha megvennek 1 tok olcso media playert (pl WD Live), es annak a SPDIF portjara kotnem a DAC-omat, akkor az miert lesz rosszabb minosegu, mint 1 Logitech Squeezebox, aminek az SPDIF kimenetere kotnem a DAC-omat. Allitolag sokkal rosszabb lesz. De mer???????

p0lip

Pc alapú audio lejátszás

Én direkt "utaztam" USB-s DAC-ra és nincs azzal semmi gond. Mert ugye minek legyen egy átalakító a jelútban...

gond van azzal (is) elég, de végül is az a lényeg, hogy te elégedett legyél

p0lip

Pc alapú audio lejátszás

En a napokban oldottam meg a recseges problemamat kb fel ev utan.
A cikkben olvastam, hogy a recseges akkor jon elo, amikor a Latency, vagy a buffer rosszul van beallitva, es kisebbre van veve, mint amit a hagkartya bir.
Nalam ez volt a hiba.

Tudtam, hogy nalam van valami szoftveres hiba, mert barmelyik masik szamitogepen megneztem nem produkalta a hibat, igy hardveres nem lehettt a problema.
En igy jartam, mostmar kiraly.

igen, ezektől simán lehet pattogás, bár ahogy olvastam, a kolléga nem igen piszkálta ezen értékeket és alapbeállítások esetén nem igen szokott ez előfordulni.

p0lip

Pc alapú audio lejátszás

Nem csodat varok, hanem azt szeretnem, hogy az adott hardver elemekbol a legjobb minoseget kihozni.
Mivel a szoftver ebben az esetben ingyen van, igy nyilvan semmibe nem kerulne, hogy masik lejatszot rakjak fel, ha ezzel javul a minoseg.

persze, mindenki az adott környezetből próbálja a legjobbat kihozni.
különben ez a lejátszósdi is érdekes, elvileg két bitpontos lejátszónak (persze mindenféle dsp, effekt stb. kikapcsolva) azonos hangot kéne produkálni, de ez még sincs így... ami azért elgondolkodtató.

Zizi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Pc alapú audio lejátszás

attól még hogy pl. flac a formátum, lehet 24/96-os vagy éppen 16/44.1, a lényeg, hogy a forrásnak megfelelő legyen a beállítás, tehát a 16/44.1-es anyag esetén 16/44.1 és így tovább. bár a recsegés nem ettől lesz valószínűleg...

En a napokban oldottam meg a recseges problemamat kb fel ev utan.
A cikkben olvastam, hogy a recseges akkor jon elo, amikor a Latency, vagy a buffer rosszul van beallitva, es kisebbre van veve, mint amit a hagkartya bir.
Nalam ez volt a hiba.

Tudtam, hogy nalam van valami szoftveres hiba, mert barmelyik masik szamitogepen megneztem nem produkalta a hibat, igy hardveres nem lehettt a problema.
En igy jartam, mostmar kiraly.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Én direkt "utaztam" USB-s DAC-ra és nincs azzal semmi gond. Mert ugye minek legyen egy átalakító a jelútban...

Miért, szerinted abban nincs ugyanúgy átalakító?
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Zizi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Pc alapú audio lejátszás

jó, nem feddőleg mondtam, csak, hogy csodát nem kell várni

Nem csodat varok, hanem azt szeretnem, hogy az adott hardver elemekbol a legjobb minoseget kihozni.
Mivel a szoftver ebben az esetben ingyen van, igy nyilvan semmibe nem kerulne, hogy masik lejatszot rakjak fel, ha ezzel javul a minoseg.

p0lip

Pc alapú audio lejátszás

Üdv.!

Igen, az erősítőben van egy DAC modul, így a közvetlen kapcsolatot egy 5m-es Supra 2.0 USB kábel adja. Többnyire flac és mp3 fájlokat hallgatok, néha egy-egy CD, egyelőre a laptop beépített lejátszóján.

attól még hogy pl. flac a formátum, lehet 24/96-os vagy éppen 16/44.1, a lényeg, hogy a forrásnak megfelelő legyen a beállítás, tehát a 16/44.1-es anyag esetén 16/44.1 és így tovább. bár a recsegés nem ettől lesz valószínűleg...

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

igazság szerint az usb-s dac-ok szerintem nem igazán jók, persze mint minden másban, ebből is van ilyenebb, meg olyanabb, de az usb alapvetően nem audio átvitelre lett kitalálva, én inkább az spdif (coax) illetve a IEEE 1394 (firewire) kapcsolatot favorizálom, ha "minőségi" zene a cél.

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

De a kérdés elég sarkallatos: vajon ezekkel a beállításokkal tényleg a legjobb hangot nyerem a rendszerből v. a Win még így is belenyúl valahol? Hogyan tudnám ezt tesztelni?

Úgy, hogy feldobsz egy Foobart és összehallgatod!

p0lip

Pc alapú audio lejátszás

Ja ,de sajna nincs SPDIF a Raspberry-n, igy abbol tudok garazdalkodni, ami van.

jó, nem feddőleg mondtam, csak, hogy csodát nem kell várni

p0lip

Pc alapú audio lejátszás

KS driverrel probaltad? Az tuti kihagyja a Windows -t a zenelejatszasbol. (mondjuk azt nem vagom, hogy van-e a Winamphoz olyan, de a Foobarhoz tuti van)

ha már linux, érdemes ismerkedni vele
röviden: http://en.wikipedia...._Connection_Kit
részletesen: http://jackaudio.org/

szerk.
ez a jack-re

Zizi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Pc alapú audio lejátszás

Üdv.!

Megnéztem ezt a NAD drivert. Maga a fájlnév (NADUSBAudioasio_x64.dll) is tartalmazza az "asio"-t. Nem tudom, ez az én szempontomból pontosan mit jelent...
A Windows hangkeverőben a NAD mint "eszköz" jelenik meg, a Winamp pedig mint "alkalmazás". Emellett az eszközkezelőben letiltottam a NAD-on kívüli audio eszközöket, tehát elvileg az alaplapi hangkártya kizárva a rendszerből...
Recsegés jelen felállásban továbbra sincs... De a kérdés elég sarkallatos: vajon ezekkel a beállításokkal tényleg a legjobb hangot nyerem a rendszerből v. a Win még így is belenyúl valahol? Hogyan tudnám ezt tesztelni?

KS driverrel probaltad? Az tuti kihagyja a Windows -t a zenelejatszasbol. (mondjuk azt nem vagom, hogy van-e a Winamphoz olyan, de a Foobarhoz tuti van)

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 433

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Van winamphoz is ugyanúgy ks, wasapi, asio.Ezzel nem a winamp mellett akarok kampányolni, csal jelzem :)Nagy felbontású anyagot hallgatsz? Normál cd rip esetén 16/41.1 ideálisabb szerintem.Nekem nem világos, hogy néz ki a rendszer? Laptop - erősítő kapcsolat hogy néz ki?Vagy az erősítő egy usb-s dac is egyben és usb-n kapcsolódik a laposhoz?

Üdv.!

Igen, az erősítőben van egy DAC modul, így a közvetlen kapcsolatot egy 5m-es Supra 2.0 USB kábel adja. Többnyire flac és mp3 fájlokat hallgatok, néha egy-egy CD, egyelőre a laptop beépített lejátszóján.
Újratervezés

Zizi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Pc alapú audio lejátszás

igazság szerint az usb-s dac-ok szerintem nem igazán jók, persze mint minden másban, ebből is van ilyenebb, meg olyanabb, de az usb alapvetően nem audio átvitelre lett kitalálva, én inkább az spdif (coax) illetve a IEEE 1394 (firewire) kapcsolatot favorizálom, ha "minőségi" zene a cél.

Ja ,de sajna nincs SPDIF a Raspberry-n, igy abbol tudok garazdalkodni, ami van.

Zizi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Pc alapú audio lejátszás

A hankartyamnak nincs official drivere sajnos linuxhoz, igy orultem, hogy az ALSA legalabb ismeri.
A jack-et egyaltalan nem ismerem, de majd ranezek.

Tehat olyan zenelejatszot tud valaki mondani, ami androidos kezelofelulettel is taviranyithato, es jo minosegu?
Az XBMC-t probaltam en is de a Raspberry Pi-n eleg lassucska, arrol nem is beszelve, hogy igaz, hogy van neki taviranyitoja Androidra, de igazabol kell hozza a kijelzo, vagy TV. Persze ez nem olyan meglepo, mert hat az fullos medialejatszo.

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 433

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Winampot utoljára 10 éve használtam. Nem tudom mennyire tudja kikerülni a Windows hangkezelő szolgáltatásait (mixer layer, stb). A Foobar-os beépülők, pl. a Wasabi, ASIO ezt megteszi. Javasolnám, hogy próbálj ki egy Foobart, hogy azzal is megvan e a recsegés.

Üdv.!

Megnéztem ezt a NAD drivert. Maga a fájlnév (NADUSBAudioasio_x64.dll) is tartalmazza az "asio"-t. Nem tudom, ez az én szempontomból pontosan mit jelent...
A Windows hangkeverőben a NAD mint "eszköz" jelenik meg, a Winamp pedig mint "alkalmazás". Emellett az eszközkezelőben letiltottam a NAD-on kívüli audio eszközöket, tehát elvileg az alaplapi hangkártya kizárva a rendszerből...
Recsegés jelen felállásban továbbra sincs... De a kérdés elég sarkallatos: vajon ezekkel a beállításokkal tényleg a legjobb hangot nyerem a rendszerből v. a Win még így is belenyúl valahol? Hogyan tudnám ezt tesztelni?
Újratervezés

p0lip

Pc alapú audio lejátszás

szoftver oldalon Foobar és az XBMC az amit próbáltam, ízlés kérdése. A lejátszódat nem ismerem lehet hogy jobb ezeknél ... Egyébként millió dolog van itt is mint mindenhol. Érdemes kipróbálni más dacokat azzal sokat lehet lendíteni a hangzáson már ha itt vagy elégedetlen...USB kábel és persze az egész rendszer mire lehet képes, azt mindig a leggyengébb láncszem minősége határozz meg. Szerintem...

p0lip

Pc alapú audio lejátszás

Sziasztok!

Probálok ide is írni, hátha itt kicsit nagyobb lesz a segítségnyújtási hajlandóság, mint 1 másik topic-ban.

Tehát arról volna szó, hogy régebben a PC-mról hallgattam zenét, de most, hogy elköltöztünk magánházba, így a PC elkerült a hangrendszer közeléből.

A hangrendszer elemei:
Creek EVO I integrált erősítő
EPOS ESL-8 hangfal
ESI U24XL USB DAC

Azt találtam ki, hogy csinálok 1 HTPC-t, és arról fogok zenét hallgatni.
Igy is lett.
Jelen pillanatban így áll össze a rendszer:

Raspberry PI (Raspbian Linux, Music Player Daemon (MPD), MpDroid remote, ALSA driver az ESI-hez).

Az volna a kérdésem, hogy mit tudnék ebből jobbat kihozni annyi kötöttséggel, hogy mivel én ezt csak zenehallgatásara fogom használni, így nincs semmilyen kijelző csatlakoztatva a rendszerhez, 1 androidos tablet-et, vagy telefont használok távirányítónak.

Volna-e ennél jobb minőségű szoftveres megoldás ezekre a hardverekre?

Előre is köszönöm a válaszotokat.

hááát... többen esküsznek a linux-os zenehallgatásra, a felépítéséből adódó minőség szempontjából. próbálkoztam én is többféle distroval, többféle géppel, de nálam a windows-os minőséget sajnos sehogy sem sikerült elérni.a kérdésedre is válaszolva az oss/alsa hangrendszer mellett a jack-et is megpróbálhatod, ezt elvileg alacsony válaszidejű működésre tervezték.linux alatt nálam még ez volt a legkedvezőbb.

Peger
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 133

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Peger »

szoftver oldalon Foobar és az XBMC az amit próbáltam, ízlés kérdése. A lejátszódat nem ismerem lehet hogy jobb ezeknél ... Egyébként millió dolog van itt is mint mindenhol. Érdemes kipróbálni más dacokat azzal sokat lehet lendíteni a hangzáson már ha itt vagy elégedetlen...USB kábel és persze az egész rendszer mire lehet képes, azt mindig a leggyengébb láncszem minősége határozz meg. Szerintem...
"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee

p0lip

Pc alapú audio lejátszás

Üdv.!

Először is köszönöm az építő jellegű hozzászólást!
Másodszor: a beállításokról: Winampot használok (v.5.62). Az erősítőhöz letölthető egy driver (NAD USB audio driver), ami kimondottan ehhez való. Az eszközkezelőben nem tudtam beállításokat módosítani, azonban a win hangbeállításoknál az alapértelmezett lejátszó eszköz a NAD USB audio. Ott letiltottam a különböző kiemeléseket (bass, stb.) és 24/96-ra állítottam a formátumot. Winampban az Ouptup divece szintén NAD USB audio (hardw. acc. engedélyezve).
Most - ezekkel a beállításokkal - nincs recsegés. Laptop indításkor az összes USB eszközt eltávolítottam és az USB kábelt az USB/E-SATA csatiba dugtam.
Lejátszás közben csatlakoztattam egy pendrive-ot és egy USB net sticket. Recsegés nincs!
Tehát amire továbbra sem látom a magyarázatot, az az esetlegesség!
Mit gondolsz, a fentiek tükrében merre tovább?

Van winamphoz is ugyanúgy ks, wasapi, asio.Ezzel nem a winamp mellett akarok kampányolni, csal jelzem :)Nagy felbontású anyagot hallgatsz? Normál cd rip esetén 16/41.1 ideálisabb szerintem.Nekem nem világos, hogy néz ki a rendszer? Laptop - erősítő kapcsolat hogy néz ki?Vagy az erősítő egy usb-s dac is egyben és usb-n kapcsolódik a laposhoz?

Acus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Acus »

=Foobar-Wasapi (event style)-RAM Disk= Az abszolut befutó. Eszméletlen, hogy megszólal! (Amarrára nincsen lehetőségem, azzal főzök ami van!)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”