Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Zizi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Zizi »

Sziasztok!

Probálok ide is írni, hátha itt kicsit nagyobb lesz a segítségnyújtási hajlandóság, mint 1 másik topic-ban.

Tehát arról volna szó, hogy régebben a PC-mról hallgattam zenét, de most, hogy elköltöztünk magánházba, így a PC elkerült a hangrendszer közeléből.

A hangrendszer elemei:
Creek EVO I integrált erősítő
EPOS ESL-8 hangfal
ESI U24XL USB DAC

Azt találtam ki, hogy csinálok 1 HTPC-t, és arról fogok zenét hallgatni.
Igy is lett.
Jelen pillanatban így áll össze a rendszer:

Raspberry PI (Raspbian Linux, Music Player Daemon (MPD), MpDroid remote, ALSA driver az ESI-hez).

Az volna a kérdésem, hogy mit tudnék ebből jobbat kihozni annyi kötöttséggel, hogy mivel én ezt csak zenehallgatásara fogom használni, így nincs semmilyen kijelző csatlakoztatva a rendszerhez, 1 androidos tablet-et, vagy telefont használok távirányítónak.

Volna-e ennél jobb minőségű szoftveres megoldás ezekre a hardverekre?

Előre is köszönöm a válaszotokat.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Indy »

Először is köszönöm az építő jellegű hozzászólást!
Másodszor: a beállításokról: Winampot használok (v.5.62).
Mit gondolsz, a fentiek tükrében merre tovább?

Winampot utoljára 10 éve használtam. Nem tudom mennyire tudja kikerülni a Windows hangkezelő szolgáltatásait (mixer layer, stb). A Foobar-os beépülők, pl. a Wasabi, ASIO ezt megteszi. Javasolnám, hogy próbálj ki egy Foobart, hogy azzal is megvan e a recsegés.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Nálam sajnos ez jelenik meg indítás közben:

A "normál" Debian működik.

Hát ez tényleg spéci Linux... :P

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

OLED
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 94

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: OLED »

Más: spéci Linux zenehallgatáshoz...

Nálam sajnos ez jelenik meg indítás közben:

A "normál" Debian működik.
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 432

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Sok 64 bites Windows-t használó panaszkodik hasonló hibára. Szerintem driverprobléma áll a jelenség hátterében. Gondolom Foobart használsz. A szükséges beállításokat elvégezted? A Windows eszközkezelőjében is be kellene állítani a NAD maximális felbontását pl...

Üdv.!

Először is köszönöm az építő jellegű hozzászólást!
Másodszor: a beállításokról: Winampot használok (v.5.62). Az erősítőhöz letölthető egy driver (NAD USB audio driver), ami kimondottan ehhez való. Az eszközkezelőben nem tudtam beállításokat módosítani, azonban a win hangbeállításoknál az alapértelmezett lejátszó eszköz a NAD USB audio. Ott letiltottam a különböző kiemeléseket (bass, stb.) és 24/96-ra állítottam a formátumot. Winampban az Ouptup divece szintén NAD USB audio (hardw. acc. engedélyezve).
Most - ezekkel a beállításokkal - nincs recsegés. Laptop indításkor az összes USB eszközt eltávolítottam és az USB kábelt az USB/E-SATA csatiba dugtam.
Lejátszás közben csatlakoztattam egy pendrive-ot és egy USB net sticket. Recsegés nincs!
Tehát amire továbbra sem látom a magyarázatot, az az esetlegesség!
Mit gondolsz, a fentiek tükrében merre tovább?
Újratervezés

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Üdv.!

Úgy tűnik, hogy a számítógépemről az erősítőre történő átjátszás során valami pattanó/reccsenő/recsegő hangot okoz. A zaj majdnem szabályos ütemben ismétlődik (8-12 mp) és a rendszer újraindítása után néha megszűnik, néha nem, teljesen esetlegesen.
Van ötletetek, hogy mi okozza a hibát és mivel tudnám azt elhárítani?

A válaszokat előre is köszönöm!

(Dell Inspiron, Win7 Ultimate 64bit, NAD USB audio driver, Supra 2.0 USB kábel, NAD C356BEE DAC, Qed Silver Ann. XT hangfalkábel, Roth Oli 40 hangfal.)

Sok 64 bites Windows-t használó panaszkodik hasonló hibára. Szerintem driverprobléma áll a jelenség hátterében. Gondolom Foobart használsz. A szükséges beállításokat elvégezted? A Windows eszközkezelőjében is be kellene állítani a NAD maximális felbontását pl...

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Aqvox USB táp:

Van kicsit komolyabb USBs táp is, csakhát drágábban.. iFi USBPower 225 € ("közeli" forgalmazó a WOD Audio, aki szállít is ide, www.wodaudio.de). Örülnék ha lenne a kettő közt is valami jó..

Szép a kivitele. A közölt technikai adatai, különösen az USB zaj, azonban azonos az Aqvox gyártotta táppal. Plusz, azt lehet tuningolni hálózati kábellel. Én megtettem.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás

Van kicsit komolyabb USBs táp is, csakhát drágábban.. iFi USBPower 225 € ("közeli" forgalmazó a WOD Audio, aki szállít is ide, www.wodaudio.de). Örülnék ha lenne a kettő közt is valami jó..

Van ilyen nálam USB fejjel (is) ha valakit érdekelne... akár próbára is.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 150

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: hubee »

Aqvox USB táp:

Nos, mivel én használtan vettem, így azt mondom, megéri egy ilyet beszerezni, az új ára 104 euró házhoz! Jól megépített tápnak tűnik, kis mérete ellenére van súlya, de a tetején egy (utólagosan?) ráragasztott matricán van a gyártó logója, így akár lehet egy kínai táp átcímkézése is...

Szerintem laptop-gyártója válogatja, hogy az USB porton mekkora a feszültségingadozás, sok múlik a laptop tápján is. Ez a kütyü abban zseniális, hogy hatalmas csöndet tud prezentálni a zenék szüneteiben, ami természetesen jelen van zene közben is! Azt azért hozzá kell tennem, hogy az AQVOX tápegységtől az olcsóbb DAC-ok profitálnak inkább...

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 432

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Üdv.!

Úgy tűnik, hogy a számítógépemről az erősítőre történő átjátszás során valami pattanó/reccsenő/recsegő hangot okoz. A zaj majdnem szabályos ütemben ismétlődik (8-12 mp) és a rendszer újraindítása után néha megszűnik, néha nem, teljesen esetlegesen. Korábban a kábelek átrendezésével és a tápkábel más aljzatba történő csatlakoztatásával próbálkoztam, ami néha hozott eredényt, néha nem, változatlan egyéb feltételek mellett. Az erősítőre csatlakoztatott mp3-lejátszó használatakor nem tapasztalom a hibát, de PC-re történő átváltáskor jelentkezik.

Van ötletetek, hogy mi okozza a hibát és mivel tudnám azt elhárítani?

A válaszokat előre is köszönöm!

(Dell Inspiron, Win7 Ultimate 64bit, NAD USB audio driver, Supra 2.0 USB kábel, NAD C356BEE DAC, Qed Silver Ann. XT hangfalkábel, Roth Oli 40 hangfal.)
Újratervezés

Peger
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 133

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Peger »

"Nem vagom, hogy ha a 3. pontban a PC, vagy HTPC a megoldas, akkor miert nem abban van a HDD, amin a mediak vannak, miert kell nekem NAS? Vagy miért telepítenék barmit a NAS-ra, amikor a PC/ HTPC-re is megtehetem???"
leginkább mert a nem SSD féle HDD hangos. Legújabb ötleted szerintem jó(bár ezt a Raspberry PIt nem ismerem) van erre itt két fórum is itt olvass utána. Az egyik a MAC alapú a másik meg a Win alap lejátszást boncolgatja
"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee

Zizi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Zizi »

Koszonom az eddigi valaszokat.
Nagyon homalyos folt nekem ez a halozati zenelejatszas.

Lehet, hogy ugy lenne a legegyszerubb, es leggyorsabb ha feltennem a kerdeseimet.
A rendszernek valahogy igy kell osszeallnia:

1. Kell 1 tarolo, ahol tarolom a zeneimet. Mondjuk 1 NAS-on, vagy megosztott konyvtar, esetleg USB HDD.
2. Kell 1 szoftver, ami eleri a tarolot es onnan lejatsza azt.
3. Kell 1 hardver, ami kiadja a jelet a hangrendszerre.

------------------------------------------------------------------------
A Squeezebox eseten:
1. Ez egyertelmu, nem is kell tovabb beszelni rola.
2. Squeezebox sajat szoftvere
3. a Squeezebox maga (maskerdes, hogy esetleg kulso DAC, stb...)

Ez igy egesz jo minoseget produkal.

------------------------------------------------------------------------

Occcso halozati lejatszo eseten (Pl. WD Live)
2. Gondolom sajat szoftvere van
3. A WD Live maga (maskerdes, hogy esetleg kulso DAC, stb...)

Ennek a minosege allitolag rossz lesz valamilyen okbol. Mivel igazabol ha kulso DAC-al hasznalnam, mint a Squeezebox eseten igy csak a 2. pontban levo szoftverre lehet fogni, mivel csak az a kulonbseg a Squeezebox-os megoldashoz kepest. Vagy miert lesz ennek sokkal rosszabb a minosege???

---------------------------------------------------------------------------

NAS-os megoldas:

2. ???? Itt mi jatsza le a zenet a NAS-ra telepitett szoftver???? Vagy mi? Milyen ennek a minosege?
3. Gondolom ,hogy akkor kell 1 HTPC vagy PC, vagy valami, amibe beledugom a DAC-omat.

Nem vagom, hogy ha a 3. pontban a PC, vagy HTPC a megoldas, akkor miert nem abban van a HDD, amin a mediak vannak, miert kell nekem NAS? Vagy miert telepitenek barmit a NAS-ra, amikor a PC/ HTPC-re is megtehetem???

----------------------------------------------------------------------------

Gondolom, hogy ezekbol mindenki rajott, hogy tenyleg gozom nincs a dologhoz.

A legujabb otletem 1 Raspberry PI alapu HTPC lesz, amin fut valami linux, es azt fogom valami androidos programmal vezerelni, hogy ne kelljen monitort, vagy kijelzot rakni a HTPC-re. A DAC-om USB-n fog kapcsolodni a Raspberry PI-hez. A media file-ok elereserol meg nincs elkepzelesem, vagy PC-rol, vagy tenyleg NAS-rol lesz.
Ez jo otlet, vagy felejtos? Mivel csak zenelejatszasara kellene, igy a hardver elegnek tunik hozza.

Ha esetleg jo otlet lenne, akkor varnek jotanacsokat, hogy milyen szoftver rakjak ra, vagy ha csinalt mar valaki ilyet, akkor nagyon szivesen vennem, ha adna komplett rendszer leirast, hogy mivel lehet a legjobb minoseget kihozni ebbol. (melyik szoftver, ami bevalt neki, stb...)

Remelem, hogy nagyjabol vilagos, hogy mire volna szuksegem, es tudtok segiteni ebben.

Elore is koszonom.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás

ez érdekes, köszi, hogy megosztottad. esetleg próbáltad már? vagy valaki?

csak kár,hogy Debian alapú.

Remélem, hogy zz7 (mint linux guru) sort kerit a kipróbálására valamikor...pár napja elküldtem neki ezt a linket.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 784

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: lacy »

Persze fogyaszt vagy 22W-ot, a PC-m, meg vagy 250-et
Nincs NAS-om, de legfeljebb USB-s vinyoval oldom meg. A masik, amiert halozati media lejatszo kellene, hogy ha internet radiot szeretnek hallgatni, akkor ez arra is jo.

Hát pedig NAS nélkül olyan lesz a szoba mint egy műszaki bolt
ez meg mégcsak drágának sem mondható
http://www.pcland.hu/shop+D-Link-DNS-32 ... 88_2810169
egy nagyobb vinyó bele kb ugyanennyi ...
Nekm is D-link van a fullHD filmek is remekül mennek róla tehát a zenéket is bőven ki fogja szolgálni.
És vinyóval együtt is a felébe lesz mint pl egy Synologi NAS...

sirdond
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: sirdond »

Más: spéci Linux zenehallgatáshoz...

ez érdekes, köszi, hogy megosztottad. esetleg próbáltad már? vagy valaki?

csak kár,hogy Debian alapú.
What is an Audiophile?

Peger
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

XDA1 is megfelel?

egy beszámolós esetleg:)?

Peger
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Persze fogyaszt vagy 22W-ot, a PC-m, meg vagy 250-et
Nincs NAS-om, de legfeljebb USB-s vinyoval oldom meg. A masik, amiert halozati media lejatszo kellene, hogy ha internet radiot szeretnek hallgatni, akkor ez arra is jo.

Ezt már itt egy páran végigjártuk ezt az utat, olvass nyugodtan vissza. USBs vinyót kevés médialejátszó kedveli és összességében nem leszel előrébb mint a jelenlegi megoldással. 100e sok alternatívát kínál de érdemes átgondolni mik az igényeid. SB pl kifejezetten igényli a NASt hiszen azon fut a saját szervere. NAS+PC/HTPC+USBs dac egy jó konfiguráció lehet, de persze ebben is ezer fele verzió van. Egy biztos, ez sem egy kicsi erdő...

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás

Ez van! Úgy látszik a tengerentúlon terjed ez a fajta piacpolitika! Szegény kereskedők!

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

gabo01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 435

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: gabo01 »

Vannak kapcsolataink a Lavrynál, Myteknél, pár további gyártónál de az Emotivia biztos nem lesz köztük a következő ok miatt.
Részlet az Emotivia oldaláról...

I found a great deal on Emotiva from a dealer in my country, is this legit?
No. The only way to make an authorized, factory-direct purchase is through our website or by contacting us directly.

Ilyen myomott árat csak viszonteladók kizárásával lehet leginkább megoldani.
A Schiit két új terméke sem rendelhető már mástól, csak a gyártótól.

Ez van! Úgy látszik a tengerentúlon terjed ez a fajta piacpolitika! Szegény kereskedők!
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás

Csak a hang karakterét mondják hasonlónak! Állítólag az XDA-2 mindenben jobb!
Szóval meghallgatnám az 1-es verziót és ha az tettszik akkor már nyugodtabban mernék belevágni a 2-esbe!
Egyébként ti foglalkoztok készülékek behozatalával is?

Vannak kapcsolataink a Lavrynál, Myteknél, pár további gyártónál de az Emotivia biztos nem lesz köztük a következő ok miatt.
Részlet az Emotivia oldaláról...

I found a great deal on Emotiva from a dealer in my country, is this legit?
No. The only way to make an authorized, factory-direct purchase is through our website or by contacting us directly.

Ilyen myomott árat csak viszonteladók kizárásával lehet leginkább megoldani.
A Schiit két új terméke sem rendelhető már mástól, csak a gyártótól.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

gabo01
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Szerintem ilyen DAC-ot beszerzési áron könnyen el lehet adni. Egyszerűen nem éri meg visszaküldeni, hiszen a behozatalkor ki kell fizetned némi vámot és Áfát amit a visszaküldéskor nem fog senki visszaadni. Az XDA1semmilyen hasonlóságot nem fog mutatni a megegyező feliraton kívűl, hiszen az XDA2 egy teljesen más készülék.

XDA1 belülről

---------

XDA 2 belülről

Helyedben nem dölnék be ilyen butaságnak... persze az XDA1 ismeretében érthetőbbé válhatnak a két készülékről szóló összehasonlítások, interenetes vélemények.

Csak a hang karakterét mondják hasonlónak! Állítólag az XDA-2 mindenben jobb!
Szóval meghallgatnám az 1-es verziót és ha az tettszik akkor már nyugodtabban mernék belevágni a 2-esbe!
Egyébként ti foglalkoztok készülékek behozatalával is?
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás

Ez jól hangzik!
Bár a beszerzés a legkevesebb! Csak így meghallgatás nélkül elég rizikós és ha nem jó elég macerás és drága visszaküldeni! Mert ugye van rá 30 nap visszavásárlási gari és 5 év átruházható garancia!

Szerintem ilyen DAC-ot beszerzési áron könnyen el lehet adni. Egyszerűen nem éri meg visszaküldeni, hiszen a behozatalkor ki kell fizetned némi vámot és Áfát amit a visszaküldéskor nem fog senki visszaadni. Az XDA1semmilyen hasonlóságot nem fog mutatni a megegyező feliraton kívűl, hiszen az XDA2 egy teljesen más készülék.

XDA1 belülről

---------

XDA 2 belülről

Helyedben nem dölnék be ilyen butaságnak... persze az XDA1 ismeretében érthetőbbé válhatnak a két készülékről szóló összehasonlítások, interenetes vélemények.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

gabo01
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Priviben küldök elérhetőséget.

Nagyon hálás vagyok!

bajnokpityu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 174

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: bajnokpityu »

Priviben küldök elérhetőséget.

gabo01
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

XDA1 is megfelel?

Nem mondod, hogy van valakinek ilyen dac-ja???? Hurrá, végre!
Persze bár jó sok mident módosítottak rajta de a hangja állítólag hasonló karakter!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”