Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 731

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: tollact »

Szerintem a régi 110V-os motor, és az új 24V-os Rega motor is váltóáramú szinkronmotor.
A Rega TTPSU csak a 24V-oshoz használható, akinek 110V-os van annak Heed Orbit kell (vagy valami hasonló).

Igazad van!
Én mindig azt hittem, hogy azért írják az alacsonyabb rezonanciát, mert egyenáramú. Ebben az esetbe viszont csak konstrukcióban más.
24 v motorupgrade kit INSTRUCTIONS ENGLISH.pdf
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

sz0989
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 23

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: sz0989 »

Na itt van egy kis tévedés. A Rega-tuningnak pont az a lényege, hogy a régi,egyszerűen szűrt 110V-os motor helyett kell beletenni 24V-os egyenáramút. Itt még adott a másik lehetőség is:a régi motor megtarása mellett hozzátenni az Orbit tápegységet. Azt pont erre találták ki meg az összes ilyen 110V-ossal működőhöz. Nekem is van és bevált.

Szerintem a régi 110V-os motor, és az új 24V-os Rega motor is váltóáramú szinkronmotor.
A Rega TTPSU csak a 24V-oshoz használható, akinek 110V-os van annak Heed Orbit kell (vagy valami hasonló).

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 761

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Big »

A karlift gumi lapkája elkoszosodott, elöregedett. Megszűnt a tapadás a kar csöve és a lift gumija között.
A súrlódási erő kisebb, mint az antiscating erő, így kifelé csúszik a kar leeresztés közben.
Megoldás: meg kell tisztítani a gumit és a kart is. Esetleg a felületi kemény réteget le kell szedni róla, fel kell érdesíteni.
Ha semmi nem segít, csere. Esetleg csak a vékony gumi csík cseréje.

Pont ezen törtem a fejem, hogy ezt is leírom. (vagy hasonlót)
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Mi okozhat olyan jelenséget hohy ha egy lemeznél 3-4 számra akarom tenni a kart, és mikor leengedem a kart mielőtt a tű elérné a barázdát , akkor a kar egy picit elmozdúl kifelé. Kb 1 mm.

A karlift gumi lapkája elkoszosodott, elöregedett. Megszűnt a tapadás a kar csöve és a lift gumija között.
A súrlódási erő kisebb, mint az antiscating erő, így kifelé csúszik a kar leeresztés közben.
Megoldás: meg kell tisztítani a gumit és a kart is. Esetleg a felületi kemény réteget le kell szedni róla, fel kell érdesíteni.
Ha semmi nem segít, csere. Esetleg csak a vékony gumi csík cseréje.

cotag
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 46

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: cotag »

Na itt van egy kis tévedés. A Rega-tuningnak pont az a lényege, hogy a régi,egyszerűen szűrt 110V-os motor helyett kell beletenni 24V-os egyenáramút. Itt még adott a másik lehetőség is:a régi motor megtarása mellett hozzátenni az Orbit tápegységet. Azt pont erre találták ki meg az összes ilyen 110V-ossal működőhöz. Nekem is van és bevált.

Valóban, bocsánat a félrevezetésért. Éreztem, hogy azzal a 12V-tal valami, nem stimmel, az előző hozzászólásokból vettem át.

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 761

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Big »

Mi okozhat olyan jelenséget hohy ha egy lemeznél 3-4 számra akarom tenni a kart, és mikor leengedem a kart mielőtt a tű elérné a barázdát , akkor a kar egy picit elmozdúl kifelé. Kb 1 mm.

Nincs vízszintben a lemezjátszó, vagy antiskating. Mivel a 3-4 számnál említed ezért antiskating lesz, gondolom rugós, így minél beljebb teszed a kart annál nagyobb az előfeszítés.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

bibababa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 47

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: bibababa »

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1482

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Ez egy fontos, lényegretörő, és pontos információ volt!
Köszönet!
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

tollact
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

A régi Rega P3-akhoz van hivatalos Rega update, vagyis kapható hozzá a most használatos 24 voltos motor. Azt pedig vezérli a TTPSU. Akik hallották a különbséget a 12 és 24es motor között, azt mondják érdemes meglépni a cserét. A TTPSU pedig szintén elég sokat számít. Bocs a kicsit offért.

LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC

Vendég

Lemezjátszó

Ha már itt tartunk, 16v-os(Thorens) tápellátásra milyen tuning lehetőség van?
Legutóbb leírtam... cserélgetheted a táptrafót, toroidra, hiperszilre, nagyobbra, stb., de azzal sokat nem érsz el.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3385

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

A régi Rega P3-akhoz van hivatalos Rega update, vagyis kapható hozzá a most használatos 24 voltos motor. Azt pedig vezérli a TTPSU. Akik hallották a különbséget a 12 és 24es motor között, azt mondják érdemes meglépni a cserét. A TTPSU pedig szintén elég sokat számít. Bocs a kicsit offért.

Nem is annyira off! Pláne ha lemezjátszó vásárlás előtt áll valaki, akkor annak jól jön az ilyen háttérimfó. Jó tudni miben milyen lehetőség van a tuningra. Ha már itt tartunk, 16v-os(Thorens) tápellátásra milyen tuning lehetőség van? Mert a gyári telefontöltő szerű adapternél szerintem csak jobb van.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Vendég

Lemezjátszó

A rega karbázisba jó a linn kar?

Nem.

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1027

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: csövi »

A rega karbázisba jó a linn kar?
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

cotag
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 46

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: cotag »

Na erre én is kiváncsi vagyok! Már hallottam ilyen párosról: Thorens+ Heed orbit, de ezek után nem
tudom hogy működik. Amilyen Thorensekkel én találkoztam azok mind 16v-al mentek külső tápról.
De hallottam Rega P3+ Heed orbit-ról is. Eddig úgy tudtam a régebbi Regák 12 voltosak, azújabbak
24 volttal mennek. Vanis ilyen Rega külső táp. Talán motorcsere lehet? Igazán megírhatná valaki
aki othon van a témában.

Vendég

Lemezjátszó

Köszönöm a válaszokat, igazatok van. Megmentettetek egy újabb kiadástól! :-)

Nem eszik olyan forrón a kását
Nem emlékszem, milyen motor van a TD146-ban. A letölthető kézikönyv szerint szinkronmotor, tehát váltóaramú. A dugasztápokon a kimeneti feszültség mellett jelölni szokták, hogy egyenfeszültséget (egyenes vonal) vagy váltófeszültséget (szinuszjel) ad le. Csak utóbbi esetben érdemes próbálkozni, vagyis a Thorens trafóját átdugni a Heed Orbit 2(!!)* kimenetére. Kérdés, hogy ér-e annyit a változás? Tudom, sokan használnak Orbitot Regához is, ám ott én inkább a lemezjátszót cserélném...

* Az Orbit 1 csak akkor használható, ha a Thorensed kisfeszültségű motorja olyan kéttekercses (kétfázisú) váltóáramú fajta, mint pl. az elterjedt 2x110V-os Premotec/Airpax/Philips.

tollact
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Ezek a 16-24 voltos motorok általában egyenáramú motorok. A 110-220V-osak teljesen máshogy működnek. Az Orbit ez utóbbiakhoz valók. A Regának egyébként van 24VOLTOS tuningja is hozzárendelt külső táppal. Állítólag az is jó.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1648

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Indy »

Indulj el egy úton, én is egy másikon...

toti71
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: toti71 »

Uraim,

Heed Orbit I, 110 voltos, jó lehet a Thorens TD146-hoz? A neten elég vegyesek az infók, a Heed leírása szerint a TD1xx-hez jó. Most egy 16v-os táp hajtja, de azt olvastam, hogy át lehet cserélni a motor kábeleit és akkor fogadja a 110 voltot is.

A válaszokat előre is köszönöm! :-)

Sajnos nem fogja tudni. Azok a régebbi Thorens lemezjátszókhoz használható, amikben 110/220V-os a motor, ott lehet "cseréni". Nekem volt Orbit a TD166 mkII-höz, de ahhoz is át kellett alul kötni 110V-ra, hogy az Orbitot (110V-os első verzió) rá lehessen kötni.
A leírásuk is csak a 110/220V-os választást mutatja, nem lehet 16V-ról motorcsere nélkül megoldani.

zene:
cd(k): micromega stage 1; PHILIPS CD450; PHILIPS CD670
LP: Thorens TD166 mkII, Goldring Eroica LX + CA Azur 640P;
erősítő(k): Primare A10 és Pointe Sima MkII;
hangsugárzó: Chario Hiper 2000 mkII;
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
film 2.0: Philips DVD 763SA

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1482

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: akvapark »

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3385

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Na erre én is kiváncsi vagyok! Már hallottam ilyen párosról: Thorens+ Heed orbit, de ezek után nem
tudom hogy működik. Amilyen Thorensekkel én találkoztam azok mind 16v-al mentek külső tápról.
De hallottam Rega P3+ Heed orbit-ról is. Eddig úgy tudtam a régebbi Regák 12 voltosak, azújabbak
24 volttal mennek. Vanis ilyen Rega külső táp. Talán motorcsere lehet? Igazán megírhatná valaki
aki othon van a témában.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Uraim,

Heed Orbit I, 110 voltos, jó lehet a Thorens TD146-hoz? A neten elég vegyesek az infók, a Heed leírása szerint a TD1xx-hez jó. Most egy 16v-os táp hajtja, de azt olvastam, hogy át lehet cserélni a motor kábeleit és akkor fogadja a 110 voltot is.

A válaszokat előre is köszönöm! :-)

Vendég

Lemezjátszó

Transrotor talpakról van valakinek véleménye? Érdemes ilyenekkel turbózni a lemezjátszót?

Ezt a fajtát nem ismerem. Az "izoláló talp" maximum félmegoldás, jóféle lemezjátszó-asztalka az igazi.

nandi28
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 40

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: nandi28 »

Transrotor talpakról van valakinek véleménye? Érdemes ilyenekkel turbózni a lemezjátszót?

Transrotor alá biztosa nagyon jó
Ha szeretnél venni lemezjátszó alá kiegészítőt ezeket a termékeket ajánlanám neked : SSC
Ár miatt hívd a forgalmazót az árak kedvezőek.

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

tagliavini
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: tagliavini »

Itt egy link, ezen találsz mindenféle hifi cuccot, ár, kor, minőség szerint rendezve, meg válogatott lemezeket is: http://www.high-endaudio.com

Meg hozzá egy nagy darab rettenetes amerikai mentalitást, nyugodtan dolgod be a hájas szőrősszívű jellemébe.

Ó, ez elég jónak tűnik, köszönöm!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”