Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3194

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Érdekes dolog ez a bithelyes másolat. Egy kiadott cd, hogy bonyolultabb zenét ne is mondjak Pl Dire Straitts Brothers in arms hányféleképp szól szerintetek? És akkor melyikhez bitpontos?

Épp a múltkor vittem el két példányt egy klasszikusból egy fórumtárshoz, akinek nyúlt a képe, amikor konzekvensen mindig ugyanaz volt a különbség a kettő közül. Beethoven5-7 szimfóniájáról van szó, Kleiber vezénylésével DG kiadvány.
A srác rosszul volt, nem akarta elhinni. De HALLOTTA!
Mindkettő német nyomás, ugyanazon kiadvány, ugyanazon borítóval, meg minden. És még nem is beszélünk arról, amikor más országban készítik, pl USA, Japán...

Akkor most mi van?

A gyári lemezek nyomása/gyártása ugyan úgy kényes terület, mint a 'barkács' lemez írás. Ráadásul a stúdiókban lévő eszközök minősége és a hangmérnök képzettsége/hangulata nagyban befolyásolja azt , hogy az általunk összeállított 'audio megjelenítőn' jól fog e majd szólni (a remélhetőleg jó helyen megnyomott) lemez.
.

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Aki szereti az ezüst "hangját", az tegyen egy próbát ezzel:http://www.ebay.com/...=item416f9be2fd

Tűrhető minőségű alapanyag, viszont nem hozzáillő karakterű (pl. PTFE tömítőszalag) szigeteléssel csúnyán lerontható a hangminősége. Szerintem nem sokan kedvelik a rossz értelemben vett "ezüst hangkaraktert"... Csöves belső drótozásához -a jelutat kivéve- nekem tökéletesen bevált, ám ott se mindegy, mivel van szigetelve/lakkozva.

Vendég

Kábelezzünk

Csak nem a macsek próbálgatta rajta a fogat/körmeit?

Megkóstolta még kistigris korában:) Most már nem rág szerencsére:)
Bár a fülesmazzagba még belekóstolt a múltkor:D

Vendég

Kábelezzünk

Erre gondoltam én is, illetve kaptam ilyen tippet. Plusz azt is hogy hevítsem meg és elvileg elengedi. Jó lenne szétszedni mert így csak nekem értékes. Bár a hangja ugyanolyan, de eladni nehézkes míg pár helyen pici luk van a bundán:)

Csak nem a macsek próbálgatta rajta a fogat/körmeit?

Vendég

Kábelezzünk

Ezek eredetileg Furutech csatik, igaz ma már éppen ez a kivitel nem szerepel a Furutech választékban. Viszont nagyon valószínű, a külső palást köpenyt a szerelés forrasztás után ragasztóval zárják, éppen azért hogy ne nagyon mutogassák a kábelguruk egymásnak, de főleg a Kínai koppintó ipar ne nagyon lássa a kábelszerkezetet. Persze aki komolyan akar koppintani, az azért megoldja.

Erre gondoltam én is, illetve kaptam ilyen tippet. Plusz azt is hogy hevítsem meg és elvileg elengedi. Jó lenne szétszedni mert így csak nekem értékes. Bár a hangja ugyanolyan, de eladni nehézkes míg pár helyen pici luk van a bundán:)

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2383

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: cables »

Ki kell műteni belőle 20 hibás centit. kb.

Ez nemigen fog menni. Ezeket szerintem spéci szerszámmal krimpelik, és csak roncsolással bonthatók, aminek viszont semmi értelme. Új, szerelhető dugót kell rá tenni, de nem fog úgy szólni, mint a gyári.

Vendég

Kábelezzünk

Érdekes dolog ez a bithelyes másolat. Egy kiadott cd, hogy bonyolultabb zenét ne is mondjak Pl Dire Straitts Brothers in arms hányféleképp szól szerintetek? És akkor melyikhez bitpontos?

Épp a múltkor vittem el két példányt egy klasszikusból egy fórumtárshoz, akinek nyúlt a képe, amikor konzekvensen mindig ugyanaz volt a különbség a kettő közül. Beethoven5-7 szimfóniájáról van szó, Kleiber vezénylésével DG kiadvány.
A srác rosszul volt, nem akarta elhinni. De HALLOTTA!
Mindkettő német nyomás, ugyanazon kiadvány, ugyanazon borítóval, meg minden. És még nem is beszélünk arról, amikor más országban készítik, pl USA, Japán...

Akkor most mi van?

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3596

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

A tárgy Crystal Cables RCA dugó bontása. Mivel sehogy sem megy, esetleg vki aki már csinálta, próbálta, látta ésatöbbi, segíthetne.
Köszönöm előre is.
A probléma az hogy nem lehet ráfogni rendesen a réz palástra és áll mint Katiban a gyerek:))

Ezek eredetileg Furutech csatik, igaz ma már éppen ez a kivitel nem szerepel a Furutech választékban. Viszont nagyon valószínű, a külső palást köpenyt a szerelés forrasztás után ragasztóval zárják, éppen azért hogy ne nagyon mutogassák a kábelguruk egymásnak, de főleg a Kínai koppintó ipar ne nagyon lássa a kábelszerkezetet. Persze aki komolyan akar koppintani, az azért megoldja.

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: SoXxX »

A magnókazetta jobb hangú?
Valószínűleg még nem volt jó hangú CD lejátszód!
Az írt lemeznél tényleg nagyobb probléma egy rossz, "digitális ízű" CD player.

Az én véleményem szerint jobb..valószínűleg azért mert analóg.
Elég sok cd futóművet hallottam, jónéhányat birtokoltam is..a mostani sem egy rossz darab - egyesek szerint az egyik leginkább analógos megszólalású.
Most visszavághatnék, hogy lehet az a gond nem volt még jó decked, jó felvétellel..vagy olyan rendszer ami kihozza a szépségét az analógnak..de nem teszem, mert ez butaság.

Kicsit on is legyek.
Aki szereti az ezüst "hangját", az tegyen egy próbát ezzel:
http://www.ebay.com/itm/AWG28-0-3MM-Sol ... 416f9be2fd

Én kettes fonatban zsugorcsőbe húztam..majd neutrik dugót forrasztottam rá. Meglepően jó a hangja ic-nek..az ára meg móka kategória.

Vendég

Kábelezzünk

Ezeket valószínüleg spéci szerszámmal szerelik gyárilag és nem bonthatók. Különben tudtommal ezek nagyon jó minőségű ICk. Miért kell ezeket bontani?

Ki kell műteni belőle 20 hibás centit. kb.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2383

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: cables »

A tárgy Crystal Cables RCA dugó bontása. Mivel sehogy sem megy, esetleg vki aki már csinálta, próbálta, látta ésatöbbi, segíthetne.
Köszönöm előre is.
A probléma az hogy nem lehet ráfogni rendesen a réz palástra és áll mint Katiban a gyerek:))

Köszönöm előre is.

Ezeket valószínüleg spéci szerszámmal szerelik gyárilag és nem bonthatók. Különben tudtommal ezek nagyon jó minőségű ICk. Miért kell ezeket bontani?

Vendég

Kábelezzünk

Köszönöm előre is.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Aztán 14-ért vettem egy pár 2 m-es D352-őt. Annak minden forintját megérte.

Volt D352-m. Szerettem. Az árát szerintem is kényelmesen 'hozza'.
.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

a plextor premium írót a PlxexTools gyári égető szoftverrel érdemes használni, ez közvetlenül szólítja meg a meghajtó hardverét, kikerülve számos windows stream csatornát. Ennek legfőbb eredménye, a pitek sokkal pontosabb időzítéssel, ergo kevesebb hibával kerülnek beégetésre.

Bocs, még egy kis OFF.

Először PlxexTools használtam Én is, az elméletet végül még is felül írta a tapasztalat. (nálam legalábbis).
A fülem alapján döntöttem a DiscJuggler mellett. 'Images' komplett lemez másoláskor ennél született a legjobb eredmény (vakteszt alapján).

A CD írás körül sem minden fehér/fekete. Úgy vettem észre, ez is egy olyan terület, ahol sokaknál fontos a lélektani hatás is...
Mindenkinek ajánlom a fül alapján-i tesztelést, hogy megtalálja a számára megnyugtató hallhatóan minőségi megoldást.

ON
.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Meghaltok mind! 5 %

jo kis beiras volt, sokunknak, nekem is több mosolyt csalt arcomra.

..a fent idezet resz pedig mar filozofikus melysegü, nem is ertem, mit gondolt a masik 95% ? kabelekkel az örök elet nyomaban c. sorozat ?? :-)

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Indy »

Szia,

Meglestem ezt a VDH kábelt, s árban kb 5X-ös a QED-hez képest, ott azért már én is várnék előrelépést, de ennyi pénzért már azért tesztelek először:-)

Köszönöm!

Kb. egy éve 5000-ért adtam el egy Nakamichi banánnal feldugózott 1,5 m-es párt. Aztán 14-ért vettem egy pár 2 m-es D352-őt. Annak minden forintját megérte. Az akkori rendszerembe (A1-X, Epos) a Qued nem nagyon illett bele, de kíváncsi voltam rá, milyen egy tesztgyőztes kábel. Háát...
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

galistvan
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 458

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: galistvan »

A dobozaidat nem ismerem, de a Qued SA XT egy olcsó ezüstözött rézkábel, elfogadható középtartománnyal, kevés méllyel és nagyon magasba húzó felső tartománnyal. Egy vdH D352 klasszisokkal jobb kábel nála... Pl.

Bélánál a Jungson szobában a nap végén rámentünk erre a témára. Denon PMA-2010AE és Dali Helicon közé tettük be. Referenciának Catharsis SP 0305 és QED Genesis kábeleket használtunk. A konklúzió az volt, hogy "ez egy nagyon jó ár/érték arányú kábel". Gondolom nem mindegy, hogy milyen rendszerbe illesztjük bele, nem az az allrounder.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Ebben akkor lehet biztos az emberfia, ha a megírt és visszaellenőrzött CD adathalmazát összehasonlítanánk utána egy audio CD által kiolvasott adathalmazzal. Ha nem lenne köztük különbség, akkor nem is lenne szükség hibajavításra, hiszen hibátlanul kiolvas minden adatot. Ha pedig van akkor az amiatt van mert rosszul olvas és a korrekciós algoritmus odagondol egy lehetséges adatsort. Szerintem a gyári nyomott CD és az írott között a hibák és a korrekciók száma lehet a különbség oka. Már ha a fülem jó.

Néztem már másolt DVD-ről filmet amikor másodpercekre leakadt a játszó és azután lépett csak tovább, hogy újból rátalált egy értelmes részletre. Fogtam a lemezt, beolvastam és a lehető legkisebb írási sebességgel kiírtam egy másik DVD-re. Ezután ugyanaz a DVD játékos hiba nélkül végigjátszotta a filmet az újonnan másolt lemezről. Addig is ott volt az adathalmaz de a lejátszó képtelen volt értelmezni a sok kiolvasási hiba miatt. Így működhet az audio CD esetében is.

Tanulságos a Plextorral való CD olvasás-olvasásteszt-írás. Azzal szépen be lehet gyűjteni a CD-k hibáit C1, C2, C3 hibakorrekciós művelet számot, ezek egymásra épülő és főleg a pitek (nem bitek) visszalvasásával függenek össze. Az ezutáni bájtos hibajavítások, cheksummák még további műveleteket igényelnek az RB-CD olvasásakor. Amikor sokat használtam a Plextoromat, a grabbelések előtt mindig lefuttattam a tesztet és semmilyen gyári és semmilyen írott lemeznél nem fordult elő hibamentes olvasási teszt, a frissen, lassan megírt, MAM-A lemezek visszaolvasásakor sem. Annyi összefüggés azért látszott, a kevesebb hibázású audió CD általában szebben szólt, de ez mégsem mindig egyértelmű. Ráadásul azt is tudni kell az RB-CD lejátszásakor nincs ismétlő olvasási kísérlet, amit viszont az EAC grabbelő mindig meg tud csinálni. Szóval ez a CD mint adathordozó egy gyenge tákolmány mint rendszer. És itt tessék az adat tartalmat és adathordozót külön kezelni. A CD játszók többsége ezt a millió hibázással olvasott pit folyamot küszködéssel dolgozza fel, a küszködés legjellemzőbb eredménye a jitter maszatolás még akkor is ha a CD játszó saját clockjai alacsony jitterrel ketyegnek.

habár ez itt a kábelek között nagyon OFF

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Oké, azonos adathalmaz akkor:)

Ebben akkor lehet biztos az emberfia, ha a megírt és visszaellenőrzött CD adathalmazát összehasonlítanánk utána egy audio CD által kiolvasott adathalmazzal. Ha nem lenne köztük különbség, akkor nem is lenne szükség hibajavításra, hiszen hibátlanul kiolvas minden adatot. Ha pedig van akkor az amiatt van mert rosszul olvas és a korrekciós algoritmus odagondol egy lehetséges adatsort. Szerintem a gyári nyomott CD és az írott között a hibák és a korrekciók száma lehet a különbség oka. Már ha a fülem jó.

Néztem már másolt DVD-ről filmet amikor másodpercekre leakadt a játszó és azután lépett csak tovább, hogy újból rátalált egy értelmes részletre. Fogtam a lemezt, beolvastam és a lehető legkisebb írási sebességgel kiírtam egy másik DVD-re. Ezután ugyanaz a DVD játékos hiba nélkül végigjátszotta a filmet az újonnan másolt lemezről. Addig is ott volt az adathalmaz de a lejátszó képtelen volt értelmezni a sok kiolvasási hiba miatt. Így működhet az audio CD esetében is.

frogggg
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 4

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: frogggg »

Szia,

Meglestem ezt a VDH kábelt, s árban kb 5X-ös a QED-hez képest, ott azért már én is várnék előrelépést, de ennyi pénzért már azért tesztelek először:-)

Köszönöm!

A dobozaidat nem ismerem, de a Qued SA XT egy olcsó ezüstözött rézkábel, elfogadható középtartománnyal, kevés méllyel és nagyon magasba húzó felső tartománnyal. Egy vdH D352 klasszisokkal jobb kábel nála... Pl.

Vendég

Kábelezzünk

... én pedig abban sem hiszek, hogy közönséges halandó képes adatokat, mint olyat meghallgatni
Egyébként is, mi az a bitpontosság?

Oké, azonos adathalmaz akkor:)

Vendég

Kábelezzünk

Mondjuk abban én sem hiszek hogy bitpontos adatok között eltéréseket vélnek kihallani egyesek
... én pedig abban sem hiszek, hogy közönséges halandó képes adatokat, mint olyat meghallgatni
Egyébként is, mi az a bitpontosság?

Vendég

Kábelezzünk

Két kezemen nem tudnám megszámolni, hány és hány CD lemez tesztet olvastam itt a fórumon. Természetesen mind eltérő eredménnyel zárult. Legalább annyi tényezős a dolog mint a kábel és egyéb téma.
Mondjuk abban én sem hiszek hogy bitpontos adatok között eltéréseket vélnek kihallani egyesek. De ha nekik ez jó hát hallják:)
Volt egy két ismerősöm aki - a fizika megdugható alapon-, igenis hitetlennek nevezett ez ügyben. Hát ilyen is van. Vannak dolgok amiket el KELL fogadni és egzaktak. Persze ez nem vonatkozik az eredeti kontra másolt lemezek dologra.
OFF.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Én megtettem anno a cimboráimmal. A röhej az volt, hogy több alkalommal is az írottat hallottuk jobbnak! Hangya szőrszálakról beszélgettünk...

Én - bár nem a reklám helye - Plextor Premium II-vel írok, Padus discjuggler progival 2x-esen, kerülve a hamisítvány és a fapados data lemezeket.
Lehet jönni vaktesztre!

a plextor premium írót a PlxexTools gyári égető szoftverrel érdemes használni, ez közvetlenül szólítja meg a meghajtó hardverét, kikerülve számos windows stream csatornát. Ennek legfőbb eredménye, a pitek sokkal pontosabb időzítéssel, ergo kevesebb hibával kerülnek beégetésre.
És ne felejtsük a legfontosabbat, az RB-CD szabvány legalább olyan gyenge hibavédelmi rendszerrel bír mint a Philips DPDIF/TOSLINK szabványa. A később született DATA-CD szabványok már sokkal hibatűrőbbek.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Indy »

Sziasztok,

Volt már olyan, aki Qed SIlver Anniversary Xt hangfal kábelt tesztelt komolyabb kábelekkel? Esetleg másra cserélt. Gondolkodok rajta, hogy KEF IQ70-jeim mellett megnézném merre lehet feljebb lépni.

Köszönöm

Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”