Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd játszók
Cd játszók
Sziasztok!
Egy H/K3490 , Heco Victa 501 rendszerben az Onkyo SP-BD 809B lejátszó mennyire állná meg a helyét? Érdemesebb inkább egy H/K HD980-ast beszerezni? Az Onkyo többféleképpen felhasználható, de hangban megközelíti a sima cd lejátszót ebben a rendszerben?
Szerintem nem fogsz különbséget hallani...
Cd játszók
Sziasztok!
Egy H/K3490 , Heco Victa 501 rendszerben az Onkyo SP-BD 809B lejátszó mennyire állná meg a helyét? Érdemesebb inkább egy H/K HD980-ast beszerezni? Az Onkyo többféleképpen felhasználható, de hangban megközelíti a sima cd lejátszót ebben a rendszerben?
Cd játszók
Sziasztok!
Szert tettem egy Marantz CD-73-as ékszerre... Karcmentes, szép. Az esetek felében nehezen olvas be, szóval be kellene "lőni".
Tud esetleg valaki Szombathelytől nem túl távol valami szakit, aki kompetens lenne a beállításában?
üdv!
-
Vendég
Cd játszók
KERDES Marantz CD67 SE kapcsan: olvassa a CD-RW-ket ? (biztos info kellene)
mennyi lehet a realis mai piaci ara ? köszi.
Azt én is csak megerősíteni tudom, hogy az írott lemezeket is lejátssza, de rw-vel én sem próbáltam.
Szvsz 20e vagy valamivel felette lehet most az ára, tőlem drágábban vitték el néhány hónapja, de a vakerán.
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 761
Cd játszók
A mai használt piaci árát nem tudom, CD-R-t biztos olvassa, CD-RW-t nem tudom, soha nem próbáltam. 1997-ben 70 000-ért vettem újonan, próbálj meg ebből kiindulni.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Cd játszók
- guerciotti
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 9
Cd játszók
Sziasztok!
Akadt egy kis gondom mostanság,hátha más is küzd hasonlóval.
Philips cdr 796 audio cd íróm megmakacsolta magát és nem hajlandó kinyitni a tálcáit.Azt írja ki hogy "trays locked" és szevasz.
Nem tudom volt-e már valakinek ilyen gondja vagy halott-e ilyesmiről. A neten találtam gyógymódot.
Kikapcsolt állapotban egyszerre kell nyomva tartani a felvevő rész előre- és hátratekerő gombjait és közben a másik kezünkkel be kell kapcsolnunk a gépet a stanby/on gombbal.
Ekkor számok majd betűk jelennek meg a kijelzőn és először az olvasó tálca,majd az író is kinyílik. No csak ennyit szerettem volna. Mindenkinek szép napot!
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1633
Cd játszók
Minden tiszteletem a CDM2 iránt! :-) A körítés azonban nem kicsit eltér az alant felsoroltaktól. Ennek ellenére a 350-es egy húszdekás műanyag vacak, bár a hangja az jó! :-)
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Cd játszók
Műanyag. Nem elhamarkodott, a 350-est szétkaptam. Az egész műanyag, beleértve az előlapot és magát a házat is. Én csak a 304-es MKI-hez viszonyítottam. A kettő között elborzasztó a megépítettségi különbség!
Egy pár "vacak" CDM2-es mechanikával megépített gép: AN CDT2 (CDM2 pro); Arcam DELTA70; CAL Tempest; MICROMEGA CD F1; NAIM CD1; sok Marantz, Philips;
zene:
cd(k): micromega stage 1; PHILIPS CD450; PHILIPS CD670
LP: Thorens TD166 mkII, Goldring Eroica LX + CA Azur 640P;
erősítő(k): Primare A10 és Pointe Sima MkII;
hangsugárzó: Chario Hiper 2000 mkII;
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
film 2.0: Philips DVD 763SA
Cd játszók
Műanyag. Nem elhamarkodott, a 350-est szétkaptam. Az egész műanyag, beleértve az előlapot és magát a házat is. Én csak a 304-es MKI-hez viszonyítottam. A kettő között elborzasztó a megépítettségi különbség!
A 160-as egy röhej kinézetre és megépítettségre. Ám amikor egy igen drága rendszer elején zümmögött, akkor senki nem a műanyag előlapja miatt aggódott. Egyszer tettem rá egy dobozt és úgy hallgattattam meg egy-két ismerősömmel, amikor megmutattam mi van alatta, csak tátották a szájukat. Azt se tudták nevessenek, vagy sírjanak... Nem azt mondom, hogy a csúcskategória, de bagóért hatalmas hangot tud. Ritmusos, pörgős, sokáig hallgatható, nem kocka...
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6566
Cd játszók
Ahhoz nem fér kétség ,hogy robusztusabb a 304-es alu öntvény sasszija,meg a lengőkar is erősebb,de azért jópár mai gépre is csuklóból odaver egy CDM2 is.Sőt még egy CDM4 is.
Old Philips rulez!
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- Indy
- V.I.P.

Cd játszók
Szokásos mod a CD304-nél, hogy a "vacak" CDM2-es mechanika tálcanyitó motorját teszik be a CD304-be mert, erősebb ezért könnyebben mozgatja a tálcát.
Köszi a tippet! Már ezért is megérte megvenni azt a plasztik vackot.
- Indy
- V.I.P.

Cd játszók
Annyira nem vacak az a CDM2, abból is volt fém verzió. Nem egyforma a két mechanika, ezért ÉN nem tennék ilyen elhamarkodott kijelentést, ha csak nincs alapja.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Cd játszók
Annyira nem nézted be, mert azt írták róla, hogy a CD160-as távirányítható változata, kis változtatások mellett.
A CDM2 mechában meg a TDA1541-ben biztos voltam,a típusszámot tévesztettem el.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Cd játszók
Nekem van két Philipsem is: egy 350-es és egy 304-es. Mindkettőnek nagyon jó a hangja (dualmono TDA1540-es DAC), de megépítettségben ég és föld: a 304 egy tank CDM1-es mechanikával. Ez nemsokára megy csövesítésre. A 350-es egy műanyag kacat, de nagyon jó hangja van. A board szinte ugyanaz mint a 304-é, így megtartom alkatrésznek. A 350-esben CDM2-es műanyag vacak mechanika van...
Szokásos mod a CD304-nél, hogy a "vacak" CDM2-es mechanika tálcanyitó motorját teszik be a CD304-be mert, erősebb ezért könnyebben mozgatja a tálcát.
zene:
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
Cd játszók
Nekem van két Philipsem is: egy 350-es és egy 304-es. Mindkettőnek nagyon jó a hangja (dualmono TDA1540-es DAC), de megépítettségben ég és föld: a 304 egy tank CDM1-es mechanikával. Ez nemsokára megy csövesítésre. A 350-es egy műanyag kacat, de nagyon jó hangja van. A board szinte ugyanaz mint a 304-é, így megtartom alkatrésznek. A 350-esben CDM2-es műanyag vacak mechanika van...
Annyira nem vacak az a CDM2, abból is volt fém verzió. Nem egyforma a két mechanika, ezért ÉN nem tennék ilyen elhamarkodott kijelentést, ha csak nincs alapja.
zene:
Cd játszók
Bocs a dezinfoért,ezt benéztem!
Annyira nem nézted be, mert azt írták róla, hogy a CD160-as távirányítható változata, kis változtatások mellett.
zene:
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Cd játszók
Pontosítanék CD450-esem van, amiben kicseréltük az kimeneti Opampot , másrészt a kis mérete miatt további módosítások pl csöves kimenet nem igazán fér el. A CD450 a CD650-el együtt jelent meg anno.
Bocs a dezinfoért,ezt benéztem!
Cd játszók
A 160-as is távirányítható,totinak is olyan egy egyik gépe-és van hozzá távja is.
Az FTS=favourite track selection-->kedvenc zeneszám kiválasztás.Lemezenként beprogramozhatod,hogy ha akarod akkor csak egy adott lemezről mondjuk csak az 1,2,4,7,8 számot játssza le a gép.Mikor beteszed a lemez újra akkor felismeri a gép és így is lejátszhatod a lemez adott trackjeit.Sztem tök felesleges,nekem is tudja a Marantz CD72mkIISE-m (127 lemez adait tudja így megjegyezni) soha nem használtam és nem is fogom.
Pontosítanék CD450-esem van, amiben kicseréltük az kimeneti Opampot , másrészt a kis mérete miatt további módosítások pl csöves kimenet nem igazán fér el. A CD450 a CD650-el együtt jelent meg anno.
zene:
- Indy
- V.I.P.

Cd játszók
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Cd játszók
Nekem ugyan nem volt annyi filipszem, mint dbrnsk kollégának, de 160-asom most is van. Valamit nagyon eltaláltak azzal a Cd-vel filipszék.
Ez biztos,toti mióta megvette a 160-at azóta nem kötötte vissza a Micromega Stage 1-est a rendszerbe.Na azért agyon nem veri a Micromegát,de nem annyival rosszabb mint amennyivel olcsóbb...
-
Vendég
Cd játszók
Nekem ugyan nem volt annyi filipszem, mint dbrnsk kollégának, de 160-asom most is van. Valamit nagyon eltaláltak azzal a Cd-vel filipszék.
Cd játszók
A CD160-as tetszik nekem, minden hiba nélkül működik ( egy vásárban vettem 500Ft-ért, egy szemétkupac aljáról húztam elő, alig van rajta makula ) csak nem szertem, hogy nem távirányítható. A 640-es nagytesója, a 670 már távirányítható, a kapcsolási rajzon az látszik, hogy két tranzisztor és egy IR riszíver hiányzik a boldogsághoz...meg a kijelzője is jobb.
Még annyi a különbség, hogy a 640 1U maggasságához, a mechanika alól oldalra kellett szerelni a szervo modult. És van még benne egy FTS panel is, persze tipusszámonként ez is eltérő ( 670-ban komolyabb ) Apropó, nem tudja valaki, mire jó ez az FTS dolog ?
Nekem van egy 670-esem, igaz, valszeg fejhibás, mert nem olvassa a lemezeket, majd megnézem mi van vele. A belső része sem ugyanolyan, mint a 160-asé. Nekem sok Philipsem volt, de pl még a 830-840 sem közelítette meg a 160-ast hangilag.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Cd játszók
A 160-as is távirányítható,totinak is olyan egy egyik gépe-és van hozzá távja is.
Az FTS=favourite track selection-->kedvenc zeneszám kiválasztás.Lemezenként beprogramozhatod,hogy ha akarod akkor csak egy adott lemezről mondjuk csak az 1,2,4,7,8 számot játssza le a gép.Mikor beteszed a lemez újra akkor felismeri a gép és így is lejátszhatod a lemez adott trackjeit.Sztem tök felesleges,nekem is tudja a Marantz CD72mkIISE-m (127 lemez adait tudja így megjegyezni) soha nem használtam és nem is fogom.
Cd játszók
A CD160-as tetszik nekem, minden hiba nélkül működik ( egy vásárban vettem 500Ft-ért, egy szemétkupac aljáról húztam elő, alig van rajta makula ) csak nem szertem, hogy nem távirányítható. A 640-es nagytesója, a 670 már távirányítható, a kapcsolási rajzon az látszik, hogy két tranzisztor és egy IR riszíver hiányzik a boldogsághoz...meg a kijelzője is jobb.
Még annyi a különbség, hogy a 640 1U maggasságához, a mechanika alól oldalra kellett szerelni a szervo modult. És van még benne egy FTS panel is, persze tipusszámonként ez is eltérő ( 670-ban komolyabb ) Apropó, nem tudja valaki, mire jó ez az FTS dolog ?
A jó Hi-Fi...az varázslat.