Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Alátétek, rezgéscsillapítás

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6568

Alátétek, Rezgéscsillapítás

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Ha már alátétek:mindenkinek nyugodt szívvel ajánlom a fodesz által készített Ceraball-okat.

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 162

Hozzászólás Szerző: hubee »

Ha már alátétek.... Úgy gondolom ez már nem piskóta

forrás : http://www.harbeth.co.uk/usergroup/show ... tup/page20

hubee
V.I.P.
V.I.P.

...Az ólom az egyik legjobb rezgés elnyelő tudtommal, hátha.. Én jelenleg nem használom, de azért nem adnám el, pár száz ft darabja Besééknél.

Köszi. Igen, egy próbát lehet, hogy megér.

Ezt találtam időközben: http://www.avsforum....from-boundaries
Szerintem hasonlít valamelyest az Auralex MoPAD-ra. Csak jóval vastagabb szivacsból lett elkészítve. Nem kifejezetten szép , de lehet hogy jó.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3001

Hozzászólás Szerző: earforce »

OFF:
https://fbcdn-sphoto...6_7605350_n.jpg
Fb-n találtam, eszméletlen ez az elrendezés ilyet még nem láttam. Királyul szólhat..

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1663

Hozzászólás Szerző: viri »

Íróasztalon, PC mellé van egy belépő szintű aktív sztereó hangfalpáram... A problémám, hogy a hangfal basszusban elég erős, és ez a sokfiókos fa íróasztalon meglehetős búgás/brummogást szül. Gyárilag gumiszerű tappancsok vannak az alján.
El kellene csatolnom az asztaltól. Sajnos külön állványra nem tudom kitenni.

Próbáltam fenyőből vágatott fakockákat alátenni, ez javított a dolgon, csak a függőleges bütünek köszönhetően belevezette a rezgéseket a fiókos asztalba... Ami nagyobb hangerőn még az eredetinél is jobban elkezdett remegni, illetve alkalomadtán "meg is szólalt", egy plusz hangot vive be a hangzásba..

Próbáltam az asztal és a dobozok közé gumi-parafa-gumi szendvicseket. Elég átlagos lett az eredmény....
Érdemes lenne vastag tömör fa lappal, vagy gránittal tuningolni a dolgot? Tehát asztal->gumi+parafa->gránit->hangfalak
Valahogy így, a fém alátétek nélkül:

vagy így

Ez jutott még eszembe mint lehetséges alternatíva:
Auralex MoPAD Monitor Isolation Pads

Ez netes infók alapján nagyon hatásos, DE írtak olyat is hogy jelentősen elvesz a basszusból...

Ha összefutnánk valamikor a XI. kerben, adnék kölcsön ólom kúpokat, lehet hogy az is elég lenne. Az ólom az egyik legjobb rezgés elnyelő tudtommal, hátha.. Én jelenleg nem használom, de azért nem adnám el, pár száz ft darabja Besééknél.
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

MIFtIli
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: MIFtIli »

OFF:
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 5350_n.jpg
Fb-n találtam, eszméletlen ez az elrendezés ilyet még nem láttam. Királyul szólhat..

O_S
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: O_S »

Egy angol nyelvű cikk, ami ezzel fogalkozik:
http://tech.juaneda.com/en/articles/man ... ation.html

hubee
V.I.P.
V.I.P.

Íróasztalon, PC mellé van egy belépő szintű aktív sztereó hangfalpáram... A problémám, hogy a hangfal basszusban elég erős, és ez a sokfiókos fa íróasztalon meglehetős búgás/brummogást szül. Gyárilag gumiszerű tappancsok vannak az alján.
El kellene csatolnom az asztaltól. Sajnos külön állványra nem tudom kitenni.

Próbáltam fenyőből vágatott fakockákat alátenni, ez javított a dolgon, csak a függőleges bütünek köszönhetően belevezette a rezgéseket a fiókos asztalba... Ami nagyobb hangerőn még az eredetinél is jobban elkezdett remegni, illetve alkalomadtán "meg is szólalt", egy plusz hangot vive be a hangzásba..

Próbáltam az asztal és a dobozok közé gumi-parafa-gumi szendvicseket. Elég átlagos lett az eredmény....
Érdemes lenne vastag tömör fa lappal, vagy gránittal tuningolni a dolgot? Tehát asztal->gumi+parafa->gránit->hangfalak
Valahogy így, a fém alátétek nélkül:

vagy így

Ez jutott még eszembe mint lehetséges alternatíva:
Auralex MoPAD Monitor Isolation Pads

Ez netes infók alapján nagyon hatásos, DE írtak olyat is hogy jelentősen elvesz a basszusból...

hubee
V.I.P.
V.I.P.

Ugyan nem alátét, de kiegészítő. (bár elég régi, mégsem olvastam még róla)

ERS Paper (ERS cloth)
ERS stands for Electro-magnetic/Radio Frequency Suppression material. It is also known as ERS paper, but it actually isn't paper at all. ERS consists of sheets of material that are supposed to absorb, redirect and diffuse high frequency interference

Mi is ez...
Elsőre ezt a 2 reviewt találtam.

Szerintetek aki többtízezer dollárt költött a Hifijére az utána papírba csomagolja ... ?  Vagy ezzel csak a cikkírók tisztelték meg a nagyközönséget?

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Mint az említett termékek forgalmazója, szívesen adunk kölcsön próbára belőlük, aztán kialakíthatod a magad véleményét.

Kösz, talán majd 1x.

Vendég

Találtam pár rezgéscsillapítót még stúdió monitor alá:

Eurolite

Wavepanels

WorldMix

Noname

Vajon van-e különbség (az áron és a design-on kívűl) ezek között és mekkora?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11318
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Ezekkel kapcsolatban vélemények?

Mint az említett termékek forgalmazója, szívesen adunk kölcsön próbára belőlük, aztán kialakíthatod a magad véleményét.

Vendég

Stúdió monitorok és mélyláda alá való rezgéscsillapító:

Auralex Gramma

Auralex MoPAD

Dynaudio Monitor Pad

Gyártók oldala:

Auralex

Dynaudio

Ezekkel kapcsolatban vélemények? Alternatívák? Alternatívák terén házilag olcsón kivitelezhető jó dolgok is érdekelnek.
Kösz!

switch
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Hozzászólás Szerző: switch »

Nehogy már megvegye valaki ennyiért ! Ha készülékház rezonanciát akar valaki csillapítani , akkor besétál bármelyik autófestéket árusító üzletbe és kérjen öntapadós bitumen lapot , egy 50X50 cm-es lap 1500 Ft körül van , boltja válogatja . Igaz ezt csak egyszer lehet felragasztani , mert ha odaragasztottad ez garantáltan nem jön le . A vastagsága kb 3 mm , erre a célra pont jó . Felragasztás előtt célszerű egy hajszárítóval kicsit átmelegíteni , és aztán lehúzni róla a védőfóliát és már lehet is ragasztani .

Bitumenlapot a zajcsillapitas.net röl kell venni, kb 3e/nm-es áron. 3mm vastag, ipari bitumenes lap,öntapadós, jól hajlik. A18. Kerületben vannak, a Felsöcsatári úton...
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Kb 6 ezerért kapsz 10 m2 bitumen lapot bármelyik Tüzép telepen. Persze a fo.Q nem ugyanaz.

Rögtön én is öntapadós bit. lemezre gondoltam, amikor megláttam a kiállításon ezeket a lapokat és az árukat. Viszont nem szeretném ráragasztani a hangfalra, főleg eltávolíthatatlanul. Ha a fólia lehúzása nélkül teszem rá és mondjuk lesúlyozom pl. egy mészkő lappal, az nem játszik?
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

ruczak
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 39

Hozzászólás Szerző: ruczak »

Update: csak a cd pörgető alatt van plusz Libra. Élőben kevesebb fény volt sajnos.
Ha valakinek jó a kézügyessége ilyennel is lehet próbálkozni... (ha nem, akkor esetleg ráesik a gránit )

Up ennek a rendszernek.
Nagyon rendben volt a hang!

hubee
V.I.P.
V.I.P.

A Human Audio előtt pedig le a kalappal. Ha jól láttam az elektronikák egy Libra-gránit-Libra szendvicsen álltak igen jó eredménnyel !

Update: csak a cd pörgető alatt van plusz Libra. Élőben kevesebb fény volt sajnos.
Ha valakinek jó a kézügyessége ilyennel is lehet próbálkozni... (ha nem, akkor esetleg ráesik a gránit )

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11318
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Nehogy már megvegye valaki ennyiért ! Ha készülékház rezonanciát akar valaki csillapítani , akkor besétál bármelyik autófestéket árusító üzletbe és kérjen öntapadós bitumen lapot , egy 50X50 cm-es lap 1500 Ft körül van , boltja válogatja . Igaz ezt csak egyszer lehet felragasztani , mert ha odaragasztottad ez garantáltan nem jön le . A vastagsága kb 3 mm , erre a célra pont jó . Felragasztás előtt célszerű egy hajszárítóval kicsit átmelegíteni , és aztán lehúzni róla a védőfóliát és már lehet is ragasztani .

Kb 6 ezerért kapsz 10 m2 bitumen lapot bármelyik Tüzép telepen. Persze a fo.Q nem ugyanaz.

dominique29
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 235

Hozzászólás Szerző: dominique29 »

Szia! Egy kérdésem lenne hozzád ,a vékonyabb 1mm vastagban gondolkozol,ebben http://dune-hd.hu/we...ekek/116/ta102/ vagy a vastagabb 2mm vastag ,ez http://dune-hd.hu/we...mekek/114/sh22/ melyik lehet jobb?Ezt a vastagabbat is lehet szikével szépen vágni biztos .Igaz majd a boltban megmondják biztos.Csak érdekelne Te melyikben gondolkodsz.Köszi a válaszod
Üdv Balázs

Passz, még nem tudom
De leginkább a lemezjátszón próbálnám ki, így valszeg a vékonyabb csikót fogom megvenni, esetleg az RS-912-es csomagot
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Nem semmi ára van ezeknek a kis vacak lapoknak..

tannoy j303
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 140

Hozzászólás Szerző: tannoy j303 »

Helló Balázs! Nekem még nincs, de ez csak hetek kérdése...már vagy 1,5 éve ki akarom próbálni én is
Egy kedves ismerősömnek a rendszerében több helyen is ilyen csillapítás van, nagyon elégedett velük.

Itt egy másik, személyes vélemény ezekről:
http://www.avx.hu/fo...ost__p__1160126

Mellesleg meglepően korrekt magyar honlapja van a termékeknek: fo.Q

A Penna is forgalmazza a fo.Q termékeket, először náluk hallottam róla.

Szia! Egy kérdésem lenne hozzád ,a vékonyabb 1mm vastagban gondolkozol,ebben http://dune-hd.hu/webshop/8/fo.q_termekek/116/ta102/ vagy a vastagabb 2mm vastag ,ez http://dune-hd.hu/webshop/8/fo.q_termekek/114/sh22/ melyik lehet jobb?Ezt a vastagabbat is lehet szikével szépen vágni biztos .Igaz majd a boltban megmondják biztos.Csak érdekelne Te melyikben gondolkodsz.Köszi a válaszod
Üdv Balázs

tannoy j303
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 140

Hozzászólás Szerző: tannoy j303 »

Helló Balázs! Nekem még nincs, de ez csak hetek kérdése...már vagy 1,5 éve ki akarom próbálni én is
Egy kedves ismerősömnek a rendszerében több helyen is ilyen csillapítás van, nagyon elégedett velük.

Sziasztok! Köszi a válaszokat ,szerintem kipróbálom ezt a fo.q dolgot,remélem beválik.Hétfőn be is szerzem úgy érzem ,régóta szemezgetek vele én is:)

dominique29
V.I.P.
V.I.P.

...néhány alternatíva:

http://sikabolt.hu/s...iseal_10cm_x_3m

Hát ez merész....de lehet benne valami

"Műanyaggal javított bitumenes szigetelőszalag, öntapadó, felső oldalán festett alumíniumfóliával kasírozva"

"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

dominique29
V.I.P.
V.I.P.

Üdv Mindenkinek! Fo.Q öntapadós szalagokkal van valakinek személyes tapasztalata?

Vendég

Nem semmi ára van ezeknek a kis vacak lapoknak..

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”