Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
A hitnek ehhez nem sok köze van és szerintem általánosítani sem érdemes, a számítógéptől függ, azon belül is a processzortól, merevlemeztől, operációs rendszertől. Nagyobb tömörítésű Flac fájl eltérően terheli a rendszert, kevesebb olvasás lemezről, magasabb cpu idő. SSD-ről játszva, nagyon erős cpu-val jól beállított PC-n a hallható különbség minimális, feltételezve a megfelelő minőségű tápellátást. Jellemzően ez a PC-s lejátszás legkisebb problémája, mert ezer más sokkal komolyabb gond van a PC-vel, aminek sokkal nagyobb hatása lehet a hangra.
Azt próbáltam feszegetni, hogy a tömörítés mértéke hallható a vissza konvertálás után ki írt lemezen. A PC-nek a Te általad említett módon ehhez nem sok köze van.
.
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 757
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Az mitől lehet, hogy EAC-vel Wav-ba grabbeltem egy albumot de a számítógépen a trackek sorrendje összevissza van az eredetihez képest.
Nálam ilyen baj még nem volt, de szerintem itt keresgélj.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Pc alapú audio lejátszás
Az mitől lehet, hogy EAC-vel Wav-ba grabbeltem egy albumot de a számítógépen a trackek sorrendje összevissza van az eredetihez képest.
Mert ABC sorrendbe rakja a gép a trackeket. Ha a trackek 01-02-...10-11 stb-vel kezdődnek, akkor marad az eredeti sorrend.
A NAS-okon is könyvtár gyűjtőben a legtöbb esetben ABC sorrendben vannak a trackek és nem valós track sorrendben.
Album gyűjtőben megmarad a valós track sorrend. De lehet olyan NAS-t is csinálni, amiben könyvtár konténerben is megmarad a valós track sorrend. PC-nél marad a trackek beszámozása.
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Hitem és fülem szerint különösen a magas tartományra van hatással a túlságosan "sűrített" információ.
A hitnek ehhez nem sok köze van és szerintem általánosítani sem érdemes, a számítógéptől függ, azon belül is a processzortól, merevlemeztől, operációs rendszertől. Nagyobb tömörítésű Flac fájl eltérően terheli a rendszert, kevesebb olvasás lemezről, magasabb cpu idő. SSD-ről játszva, nagyon erős cpu-val jól beállított PC-n a hallható különbség minimális, feltételezve a megfelelő minőségű tápellátást. Jellemzően ez a PC-s lejátszás legkisebb problémája, mert ezer más sokkal komolyabb gond van a PC-vel, aminek sokkal nagyobb hatása lehet a hangra.
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden
Pc alapú audio lejátszás
Nekem nem 100%ig tiszta: tehát letöltesz egy flacet valahonnan és azt audio CDként írod ki? Itt egyértelműen a letöltés oldal a leggyengébb láncszem, nem mindegy hogy ki által kreált-milyen minőségű-mit ...... Én volt már hogy letöltést követően egyből egy kövér deletet nyomtam a mappára.. A kiírásnál lehet még gond.
A letöltés mint folyamat, illetve a flac az nem befolyásolja a minőséget. (gondolom itt nem flac vs. wav szintű a kérdés )
Jól gondolod! Bár a tömörítésnél különböző minőséget lehet kiválasztani. Nem vennék rá mérget, hogy az alacsonyabb értékű beállítás nem fog rontani az anyagon komoly rendszeren meghallgatva, még ha ez ellent mond is a papírformának. Hitem és fülem szerint különösen a magas tartományra van hatással a túlságosan "sűrített" információ. Ez a FLAC-re is igaz, bár ezzel lehet, hogy nem mindenki ért egyet. Több olyan lemezt is kiírtam már, aminek a hangja 'skalpolt' volt, pedig az EAC dokumentumban minden részlet jónak tűnt, csak túl alacsony volt a bit sűrűség. Én annak örülök, ha a legmagasabb minőségi szint van kiválasztva tömörítésnél.
"a letöltés a leggyengébb láncszem, nem mindegy hogy ki által kreált-milyen minőségű...A kiírásnál lehet még gond."
Ezzel maximálisan egyetértek. Ezért is használok Audio célra kihegyezett külső írót és progit.
.
Pc alapú audio lejátszás
Egy normális ripnél(pl. jól beállított EAC) nincs használva a meghajtó hibajavítása. Tehát egy hibátlan rip minősége semmivel nem rosszabb az eredeti cd-nél.
Értettem
Eleve ha lenne is ilyen probléma (pl. a pitek kiolvasásakor a tökéletlen végződésnél vajon 1-esnek vagy 0-nak kell értelmezni), a lemez kiírásakor nagyságrenddel nagyobb eltérések vannak (égetés nyomás helyett), ott a nagy gond.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Pc alapú audio lejátszás
Bevallom nem mélyedtem el benne, de elméletben a CD olvasók hibajavítására van bízva a kiolvasás, amit egy-egy algoritmus alapján végeznek, ami csak konvergálhat az eredetihez.
Egy normális ripnél(pl. jól beállított EAC) nincs használva a meghajtó hibajavítása. Tehát egy hibátlan rip minősége semmivel nem rosszabb az eredeti cd-nél.
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E
Pc alapú audio lejátszás
Lehet ténylegesen hibátlan RIP-et készíteni, nem mindig van hiba.
Bevallom nem mélyedtem el benne, de elméletben a CD olvasók hibajavítására van bízva a kiolvasás, amit egy-egy algoritmus alapján végeznek, ami csak konvergálhat az eredetihez.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Pc alapú audio lejátszás
Sőt, nem csak lehetséges, hanem van is (főleg az írással van probléma), kérdés, hogy ez olyan mértékű-e ami hallható.
Lehet ténylegesen hibátlan RIP-et készíteni, nem mindig van hiba.
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Pc alapú audio lejátszás
Venni köll' egy jó DAC-ot és nem kell konvertálással, kiírással foglalkozni többet.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Pc alapú audio lejátszás
E mellett mi az FLAC tömörítési 'szint', ami még vissza konvertálva képes hozni a gyári korong minőségét? Őszintén szólva némelyik ilyen írt lemezzel nem vagyok elégedett.
Pl. a 768kb/sec-os FLAC felvételekkel voltak már csalódásaim. Egy alkalommal össze vetetem a gyárival, mert nagyon tettszett a produktum. Megvettem, és a gyári jobban szólt. Akkor mit értsünk "veszteségmentes tömörítés" alatt? A konvertálásnál, vagy az írásnál történik a romlás, vagy maga a letöltés nem 'egészséges'?
A flac veszteségmentes tömörítés, tehát ilyen szempontból nincs köztük különbség.
Minőségromlás egyrészt a kiolvasásnál lehetséges, tehát a flac készítésekor, másrészt a lemezre íráskor. Sőt, nem csak lehetséges, hanem van is (főleg az írással van probléma), kérdés, hogy ez olyan mértékű-e ami hallható.
Ja igen, találkoztam már mp3-ból konvertált flac-kal, az ilyesmiről nem is beszélve.
- hubee
- V.I.P.
- Értékelés: 149
Pc alapú audio lejátszás
Nekem nem 100%ig tiszta: tehát letöltesz egy flacet valahonnan és azt audio CDként írod ki? Itt egyértelműen a letöltés oldal a leggyengébb láncszem, nem mindegy hogy ki által kreált-milyen minőségű-mit ...... Én volt már hogy letöltést követően egyből egy kövér deletet nyomtam a mappára.. A kiírásnál lehet még gond.
A letöltés mint folyamat, illetve a flac az nem befolyásolja a minőséget. (gondolom itt nem flac vs. wav szintű a kérdés )
Pc alapú audio lejátszás
E mellett mi az FLAC tömörítési 'szint', ami még vissza konvertálva képes hozni a gyári korong minőségét? Őszintén szólva némelyik ilyen írt lemezzel nem vagyok elégedett.
Pl. a 768kb/sec-os FLAC felvételekkel voltak már csalódásaim. Egy alkalommal össze vetetem a gyárival, mert nagyon tettszett a produktum. Megvettem, és a gyári jobban szólt. Akkor mit értsünk "veszteségmentes tömörítés" alatt? A konvertálásnál, vagy az írásnál történik a romlás, vagy maga a letöltés nem 'egészséges'?
.
Pc alapú audio lejátszás
Ha a konvertáló program beállításában szerepel a konvertálás utáni ellenőrzés, azt be kell kapcsolni, amennyiben az nem talál hibát, akkor a konvertálás tökéletes. BÁRMELY ilyen program ugyanolyan jó, ha ellenőrzéskor nem talál hibát. itt nincs semmi más, csak tiszta számítástechnika. A Foobar is tud mindenféléből mindenfélébe konvertálni csak a foo_converter.dll fájl legyen benne a Components mappában.
Jelenleg is a Foobar-t használom, de a konvertálás utáni ellenőrzésről nem tudtam. Sajna gyengécske az angolom.
Köszi a javaslatot, utána nézek van e ilyen fájl a Components mappámban.
Időnként a Nero-t használom konv.ra. Ezzel tapasztalat...? (bár a "BÁRMELY"-be ez is bele tartozik...úgy emlékszem tudja az ellenőrzést. Este megnézem.)
.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5133
Pc alapú audio lejátszás
Más.
Lenne egy kérdésem a tisztelt Fórumtársakhoz.
Ha volt már terítéken ez a téma korábban, elnézést kérek.
Flac fájlt szoktam időnként WAV-á átkonvertálni, és utána ki írom a track-eket lemezre.
Van e minőségbeli különbség a konvertálások között programtól függően?
Milyen programot ajánlotok ilyen alkalmakra, ami garantáltan jó minőségben 'üzemel'?
Köszönettel!
Ha a konvertáló program beállításában szerepel a konvertálás utáni ellenőrzés, azt be kell kapcsolni, amennyiben az nem talál hibát, akkor a konvertálás tökéletes. BÁRMELY ilyen program ugyanolyan jó, ha ellenőrzéskor nem talál hibát. itt nincs semmi más, csak tiszta számítástechnika. A Foobar is tud mindenféléből mindenfélébe konvertálni csak a foo_converter.dll fájl legyen benne a Components mappában.
Pc alapú audio lejátszás
Más.
Flac fájlt szoktam időnként WAV-á átkonvertálni, és utána ki írom a track-eket lemezre.
Milyen programot ajánlotok ilyen alkalmakra, ami garantáltan jó minőségben 'üzemel'?
Köszönettel!
dBPoweramp
http://www.dbpoweramp.com/
Pc alapú audio lejátszás
Más.
Köszönettel!
.
Pc alapú audio lejátszás
Ezt merem ajánlani: http://www.220volt.hu/Edifier+R1900T+II
Bővebb infó itt: http://www.edifier-international.com/pr ... o/r1900tii
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."
Pc alapú audio lejátszás
Hali!
Tudna nekem mondani valaki 30K körül ár/érték arányban valami jó számítógéphez használható "hangfalat"?
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Elmagyarázná nekem valaki, hogy mi a különbség pl. a Cambridge Audio Stream Magic 6 és egy NAS + USB DAC páros között?
Pc alapú audio lejátszás
Ja, azt hittem, a router van áthegesztve media player-ré.
Az SBooster-től inkább az USB táp lenne érdekes...
Lesz az is hamarosan!
A szállítmány már ki lett fizetve....
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
fül-, és fejhallgató blog
Pc alapú audio lejátszás
Igen egy Tomato 1.28 van, rajta de a lényeg a tápon van!
Ha kell adok ilyen szűrőt is próbára. Érdemes kipróbálni!
Ja, azt hittem, a router van áthegesztve media player-ré.
Az SBooster-től inkább az USB táp lenne érdekes...
Players: Allo UsBridge / Ifi Zen Stream
USB/Spdif: Human Audio Tabla
DACs: Metrum Octave / Chord 2qute
Amps: Crown PSA-2 / Pointe 672SE / tmp Ant / Feliks Elise mk2
Speakers: Vandersteen 2ci / JPW Sonata
Headphones: Hifiman Deva Pro / Amiron Home & T1 2nd / Sennheiser HD600 / Meze 99
USB/Spdif: Human Audio Tabla
DACs: Metrum Octave / Chord 2qute
Amps: Crown PSA-2 / Pointe 672SE / tmp Ant / Feliks Elise mk2
Speakers: Vandersteen 2ci / JPW Sonata
Headphones: Hifiman Deva Pro / Amiron Home & T1 2nd / Sennheiser HD600 / Meze 99
Pc alapú audio lejátszás
Ez egy WRT54GL? Valami custom firmware-el?
Igen egy Tomato 1.28 van, rajta de a lényeg a tápon van!
Ha kell adok ilyen szűrőt is próbára. Érdemes kipróbálni!
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
fül-, és fejhallgató blog