Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: audioline »

A hitnek ehhez nem sok köze van és szerintem általánosítani sem érdemes, a számítógéptől függ, azon belül is a processzortól, merevlemeztől, operációs rendszertől. Nagyobb tömörítésű Flac fájl eltérően terheli a rendszert, kevesebb olvasás lemezről, magasabb cpu idő. SSD-ről játszva, nagyon erős cpu-val jól beállított PC-n a hallható különbség minimális, feltételezve a megfelelő minőségű tápellátást. Jellemzően ez a PC-s lejátszás legkisebb problémája, mert ezer más sokkal komolyabb gond van a PC-vel, aminek sokkal nagyobb hatása lehet a hangra.

Azt próbáltam feszegetni, hogy a tömörítés mértéke hallható a vissza konvertálás után ki írt lemezen. A PC-nek a Te általad említett módon ehhez nem sok köze van.
.

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Big »

Az mitől lehet, hogy EAC-vel Wav-ba grabbeltem egy albumot de a számítógépen a trackek sorrendje összevissza van az eredetihez képest.

Nálam ilyen baj még nem volt, de szerintem itt keresgélj.

DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Az mitől lehet, hogy EAC-vel Wav-ba grabbeltem egy albumot de a számítógépen a trackek sorrendje összevissza van az eredetihez képest.

Mert ABC sorrendbe rakja a gép a trackeket. Ha a trackek 01-02-...10-11 stb-vel kezdődnek, akkor marad az eredeti sorrend.
A NAS-okon is könyvtár gyűjtőben a legtöbb esetben ABC sorrendben vannak a trackek és nem valós track sorrendben.
Album gyűjtőben megmarad a valós track sorrend. De lehet olyan NAS-t is csinálni, amiben könyvtár konténerben is megmarad a valós track sorrend. PC-nél marad a trackek beszámozása.

Boygabi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 14

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Boygabi »

szocsa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 12

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: szocsa »

Hitem és fülem szerint különösen a magas tartományra van hatással a túlságosan "sűrített" információ.

A hitnek ehhez nem sok köze van és szerintem általánosítani sem érdemes, a számítógéptől függ, azon belül is a processzortól, merevlemeztől, operációs rendszertől. Nagyobb tömörítésű Flac fájl eltérően terheli a rendszert, kevesebb olvasás lemezről, magasabb cpu idő. SSD-ről játszva, nagyon erős cpu-val jól beállított PC-n a hallható különbség minimális, feltételezve a megfelelő minőségű tápellátást. Jellemzően ez a PC-s lejátszás legkisebb problémája, mert ezer más sokkal komolyabb gond van a PC-vel, aminek sokkal nagyobb hatása lehet a hangra.
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Nekem nem 100%ig tiszta: tehát letöltesz egy flacet valahonnan és azt audio CDként írod ki? Itt egyértelműen a letöltés oldal a leggyengébb láncszem, nem mindegy hogy ki által kreált-milyen minőségű-mit ...... Én volt már hogy letöltést követően egyből egy kövér deletet nyomtam a mappára.. A kiírásnál lehet még gond.
A letöltés mint folyamat, illetve a flac az nem befolyásolja a minőséget. (gondolom itt nem flac vs. wav szintű a kérdés )

Jól gondolod! Bár a tömörítésnél különböző minőséget lehet kiválasztani. Nem vennék rá mérget, hogy az alacsonyabb értékű beállítás nem fog rontani az anyagon komoly rendszeren meghallgatva, még ha ez ellent mond is a papírformának. Hitem és fülem szerint különösen a magas tartományra van hatással a túlságosan "sűrített" információ. Ez a FLAC-re is igaz, bár ezzel lehet, hogy nem mindenki ért egyet. Több olyan lemezt is kiírtam már, aminek a hangja 'skalpolt' volt, pedig az EAC dokumentumban minden részlet jónak tűnt, csak túl alacsony volt a bit sűrűség. Én annak örülök, ha a legmagasabb minőségi szint van kiválasztva tömörítésnél.

"a letöltés a leggyengébb láncszem, nem mindegy hogy ki által kreált-milyen minőségű...A kiírásnál lehet még gond."
Ezzel maximálisan egyetértek. Ezért is használok Audio célra kihegyezett külső írót és progit.
.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Egy normális ripnél(pl. jól beállított EAC) nincs használva a meghajtó hibajavítása. Tehát egy hibátlan rip minősége semmivel nem rosszabb az eredeti cd-nél.

Értettem

Eleve ha lenne is ilyen probléma (pl. a pitek kiolvasásakor a tökéletlen végződésnél vajon 1-esnek vagy 0-nak kell értelmezni), a lemez kiírásakor nagyságrenddel nagyobb eltérések vannak (égetés nyomás helyett), ott a nagy gond.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Palkó
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 26

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Palkó »

Bevallom nem mélyedtem el benne, de elméletben a CD olvasók hibajavítására van bízva a kiolvasás, amit egy-egy algoritmus alapján végeznek, ami csak konvergálhat az eredetihez.

Egy normális ripnél(pl. jól beállított EAC) nincs használva a meghajtó hibajavítása. Tehát egy hibátlan rip minősége semmivel nem rosszabb az eredeti cd-nél.
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Lehet ténylegesen hibátlan RIP-et készíteni, nem mindig van hiba.

Bevallom nem mélyedtem el benne, de elméletben a CD olvasók hibajavítására van bízva a kiolvasás, amit egy-egy algoritmus alapján végeznek, ami csak konvergálhat az eredetihez.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

szocsa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 12

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: szocsa »

Sőt, nem csak lehetséges, hanem van is (főleg az írással van probléma), kérdés, hogy ez olyan mértékű-e ami hallható.

Lehet ténylegesen hibátlan RIP-et készíteni, nem mindig van hiba.
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Indy »

Venni köll' egy jó DAC-ot és nem kell konvertálással, kiírással foglalkozni többet.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

E mellett mi az FLAC tömörítési 'szint', ami még vissza konvertálva képes hozni a gyári korong minőségét? Őszintén szólva némelyik ilyen írt lemezzel nem vagyok elégedett.
Pl. a 768kb/sec-os FLAC felvételekkel voltak már csalódásaim. Egy alkalommal össze vetetem a gyárival, mert nagyon tettszett a produktum. Megvettem, és a gyári jobban szólt. Akkor mit értsünk "veszteségmentes tömörítés" alatt? A konvertálásnál, vagy az írásnál történik a romlás, vagy maga a letöltés nem 'egészséges'?

A flac veszteségmentes tömörítés, tehát ilyen szempontból nincs köztük különbség.
Minőségromlás egyrészt a kiolvasásnál lehetséges, tehát a flac készítésekor, másrészt a lemezre íráskor. Sőt, nem csak lehetséges, hanem van is (főleg az írással van probléma), kérdés, hogy ez olyan mértékű-e ami hallható.

Ja igen, találkoztam már mp3-ból konvertált flac-kal, az ilyesmiről nem is beszélve.

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 149

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: hubee »

Nekem nem 100%ig tiszta: tehát letöltesz egy flacet valahonnan és azt audio CDként írod ki? Itt egyértelműen a letöltés oldal a leggyengébb láncszem, nem mindegy hogy ki által kreált-milyen minőségű-mit ...... Én volt már hogy letöltést követően egyből egy kövér deletet nyomtam a mappára.. A kiírásnál lehet még gond.
A letöltés mint folyamat, illetve a flac az nem befolyásolja a minőséget. (gondolom itt nem flac vs. wav szintű a kérdés )

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

E mellett mi az FLAC tömörítési 'szint', ami még vissza konvertálva képes hozni a gyári korong minőségét? Őszintén szólva némelyik ilyen írt lemezzel nem vagyok elégedett.
Pl. a 768kb/sec-os FLAC felvételekkel voltak már csalódásaim. Egy alkalommal össze vetetem a gyárival, mert nagyon tettszett a produktum. Megvettem, és a gyári jobban szólt. Akkor mit értsünk "veszteségmentes tömörítés" alatt? A konvertálásnál, vagy az írásnál történik a romlás, vagy maga a letöltés nem 'egészséges'?
.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Ha a konvertáló program beállításában szerepel a konvertálás utáni ellenőrzés, azt be kell kapcsolni, amennyiben az nem talál hibát, akkor a konvertálás tökéletes. BÁRMELY ilyen program ugyanolyan jó, ha ellenőrzéskor nem talál hibát. itt nincs semmi más, csak tiszta számítástechnika. A Foobar is tud mindenféléből mindenfélébe konvertálni csak a foo_converter.dll fájl legyen benne a Components mappában.

Jelenleg is a Foobar-t használom, de a konvertálás utáni ellenőrzésről nem tudtam. Sajna gyengécske az angolom.
Köszi a javaslatot, utána nézek van e ilyen fájl a Components mappámban.
Időnként a Nero-t használom konv.ra. Ezzel tapasztalat...? (bár a "BÁRMELY"-be ez is bele tartozik...úgy emlékszem tudja az ellenőrzést. Este megnézem.)
.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

dBPoweramp

http://www.dbpoweramp.com/

Jónak tűnik! Köszönöm!
.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5133

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Más.
Lenne egy kérdésem a tisztelt Fórumtársakhoz.
Ha volt már terítéken ez a téma korábban, elnézést kérek.
Flac fájlt szoktam időnként WAV-á átkonvertálni, és utána ki írom a track-eket lemezre.
Van e minőségbeli különbség a konvertálások között programtól függően?
Milyen programot ajánlotok ilyen alkalmakra, ami garantáltan jó minőségben 'üzemel'?
Köszönettel!

Ha a konvertáló program beállításában szerepel a konvertálás utáni ellenőrzés, azt be kell kapcsolni, amennyiben az nem talál hibát, akkor a konvertálás tökéletes. BÁRMELY ilyen program ugyanolyan jó, ha ellenőrzéskor nem talál hibát. itt nincs semmi más, csak tiszta számítástechnika. A Foobar is tud mindenféléből mindenfélébe konvertálni csak a foo_converter.dll fájl legyen benne a Components mappában.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Más.
Flac fájlt szoktam időnként WAV-á átkonvertálni, és utána ki írom a track-eket lemezre.
Milyen programot ajánlotok ilyen alkalmakra, ami garantáltan jó minőségben 'üzemel'?
Köszönettel!

dBPoweramp

http://www.dbpoweramp.com/

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Más.
Köszönettel!
.

B.A.T.
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: B.A.T. »

"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."

monaliba
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: monaliba »

Hali!

Tudna nekem mondani valaki 30K körül ár/érték arányban valami jó számítógéphez használható "hangfalat"?

charg25
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: charg25 »

Sziasztok!

Elmagyarázná nekem valaki, hogy mi a különbség pl. a Cambridge Audio Stream Magic 6 és egy NAS + USB DAC páros között?

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Ja, azt hittem, a router van áthegesztve media player-ré.
Az SBooster-től inkább az USB táp lenne érdekes...

Lesz az is hamarosan!
A szállítmány már ki lett fizetve....

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

koro75
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 9

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: koro75 »

Igen egy Tomato 1.28 van, rajta de a lényeg a tápon van!
Ha kell adok ilyen szűrőt is próbára. Érdemes kipróbálni!

Ja, azt hittem, a router van áthegesztve media player-ré.

Az SBooster-től inkább az USB táp lenne érdekes...
Players: Allo UsBridge / Ifi Zen Stream
USB/Spdif: Human Audio Tabla
DACs: Metrum Octave / Chord 2qute
Amps: Crown PSA-2 / Pointe 672SE / tmp Ant / Feliks Elise mk2
Speakers: Vandersteen 2ci / JPW Sonata
Headphones: Hifiman Deva Pro / Amiron Home & T1 2nd / Sennheiser HD600 / Meze 99

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Ez egy WRT54GL? Valami custom firmware-el?

Igen egy Tomato 1.28 van, rajta de a lényeg a tápon van!
Ha kell adok ilyen szűrőt is próbára. Érdemes kipróbálni!

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”