Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1533

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Valaki tud erről infóval szolgálni? THX.

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 472
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Pointe »

Szevasztok. Azt szeretném tudni hogy általánosan melyik erősítő alkalmas a mély hangokra?(tudom hogy 90% ban a hangszórótól függ, de valamennyit segít az erősítő is)
Pl pioneer, nad, akai, rotel, HK...Nekem egy nad c320bee erősítőm van, de valahogy nem vagyok megelégedve vele (érdemes lecserélni valami másra?).
A hangszóróim kef coda9. egyébként lehet valami módon woofert rákötni sztereó erősítőre?
Köszönöm.

Szubládát a legtöbb erősítőre rá lehet kötni: aktívat. Más kérdés, hogy egy mélyládát illeszteni a hangzáshoz egyáltalán nem mindig egyszerű feladat. Ráadásul minél olcsóbb kompromisszumosabb a mélyláda, annál kevésbé az.

Az akut mélyhiány (ami miatt fórumba ír az ember :-) gyógyítható bizonyos mértékig a hangfal tologatásával is. Próbáld közelebb vinni a hangfalakat a hátsó falhoz, és a hallgatói pozíció is legyen minél közelebb a mögötted lévő falhoz.

A hangfalak befelé forgatása (toe-in) is javíthat a szubjektív hangzási balanszon.

Helyesen látod, hogy a mélyhiány nagyrészt a hangszórón múlik. A NAD erősítődet nem ismerem, de elsősorban nem azt cserélném jobbra, hanem a hangfalat.

Ami az erősítőt illeti: minden szentnek maga felé hajlik a keze, de erősen úgy gondolom, hogy a hirdetésekben szereplő Pointe Medium nagyon tetszene neked:

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... integralt/

Mi gyártottuk, de nem én árulom.

Ha közel laksz, érdemes elkérni egy meghallgatásra.

venndi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: venndi »

Szevasztok. Azt szeretném tudni hogy általánosan melyik erősítő alkalmas a mély hangokra?(tudom hogy 90% ban a hangszórótól függ, de valamennyit segít az erősítő is)
Pl pioneer, nad, akai, rotel, HK...Nekem egy nad c320bee erősítőm van, de valahogy nem vagyok megelégedve vele (érdemes lecserélni valami másra?).
A hangszóróim kef coda9. egyébként lehet valami módon woofert rákötni sztereó erősítőre?
Köszönöm.

Endeavour
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Endeavour »

Milyen különbségre gondolsz? A NAD honlapján fent van mindkettő specifikációja. Eltérés a THD-ben van, 0,02 kontra 0,01 (316-os javára), a damping faktorban. A 316-nak egyenlőek, vagy jobbak a paraméterei, de semmiben nem rosszabb, mint a 315. Hangjukról nem tudok nyilatkozni.

Köszönöm szépen!

A "kis" számok nekem is feltűntek, valóban magam sem tudom már miért tettem fel ide ezt a kérdést.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Indy »

Sziasztok!

Meg tudjátok írni nekem, hogy mi a különbség a NAD C315BEE és C316BEE között?

Próbáltam keresni itt a választ de nem találtam

Köszönöm!

Milyen különbségre gondolsz? A NAD honlapján fent van mindkettő specifikációja. Eltérés a THD-ben van, 0,02 kontra 0,01 (316-os javára), a damping faktorban. A 316-nak egyenlőek, vagy jobbak a paraméterei, de semmiben nem rosszabb, mint a 315. Hangjukról nem tudok nyilatkozni.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Endeavour
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Endeavour »

Sziasztok!

Meg tudjátok írni nekem, hogy mi a különbség a NAD C315BEE és C316BEE között?

Próbáltam keresni itt a választ de nem találtam

Köszönöm!

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 97

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Sztereóban semmit sem jelent, hogy valami nem idei-tavalyi modell, legfeljebb annyit, hogy még jobb is lehet a régebbi, mint az új. Pont fordítva, mint a házimozinál, ahol esetleg azért lehet érdemesebb megvenni az újabb vasat, mert azóta több számunkra is érdekes szolgáltatással bővülhetett. Ha csak most ismerkedsz, térsz át a sztereóra a házimoziról, akkor komoly meglepetések fognak még érni.

Az, már egy más kérdés, hogy egy régebbi házimozi-erősítő, hangban, ugyanúgy jobb, mint a sztereó erősítőknél. Sok esetben tapasztalható ez, ha nem is mindig. A régebbi házimozi-erősítők, analóg hangerő szabályozással rendelkeznek, míg az újak, szinte kivétel nélkül, digitálissal. Nekem például, ez, nem szimpatikus. Lehet, hogy nincs igazam, de szerintem, a régi jobb. Nyilván, a házimozi-erősítőknél, a szolgáltatásokat is nézni kell.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

sting 2

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: sting 2 »

Nekem is volt 500AE egy Advance Acoustic MAP 105-re cseréltem le, nem bántam meg sőt....
Előtte szintén egy Denon van jól kijönnek. Itt hirdetik az elődjét a MAP 101-et és simán belefér a keretedbe. Szvsz ezt is érdemes számításba venni.
http://hifipiac.hu/aprohirdetesek?page= ... 5&catid=15
Az eladó korrekt, korábban már én is vásároltam tőle, a fórumon is jelen van. ( bobb )

Nem rossz darab igy elso blikkre..

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 847

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Nem értem hogy sokan pl 100-300e ft-os készülékek esetében is a 100-300km tart vissza!

Mi ebben az érthetetlen?

Oda-vissza 500-600 km, az 6 óra utazás. ha nem tetszik a hang, akkor felesleges volt, és elment egy nap vele.

Van, aki nem szeret vezetni, én megértem.

sting 2

Sztereó erősitők

Sajnos nem felez meg semmit, 90 + 19 utikoltseg.
Mindez egy 2002-es sztereoert.
Hazi Mozi vasat ilyen evjaratban, ennyiert , a millios kategoriaban valaszthatok nemi tulzassal.
Tudom ennyit ernek , de akkor is.
A CD porgettyut, ami elso tulajos, 2 evesen, alig hasznalt - szalon allapotban, dobozaval, mindenevel, szamlaval vettem 90-ert.
Szerintem ez realis volt erte, az evjarat azonos tesoert is ehhez hasonlo arat kepzelek el.

sting 2

Sztereó erősitők

Félre ne érts, de mondjuk olyan 100 körül szoktak gurulni ezek!
Na most meg beszéled az eladóval hogy el mész érte... és az utat felezzétek...
Akkor is max egy 10-essel vagy hosszabban... azért ez a max 10%-os többlet kiadás ennél az összegnél szerintem simán lenyelhető!
Nem értem hogy sokan pl 100-300e ft-os készülékek esetében is a 100-300km tart vissza!

A 7000-es Malackák nem rosszak!

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Pontositok!

Lehet eleg lenne hozza egy 700 ,710, 720-as kisteso is?...

Nekem is volt 500AE egy Advance Acoustic MAP 105-re cseréltem le, nem bántam meg sőt....
Előtte szintén egy Denon van jól kijönnek. Itt hirdetik az elődjét a MAP 101-et és simán belefér a keretedbe. Szvsz ezt is érdemes számításba venni.
http://hifipiac.hu/aprohirdetesek?page= ... 5&catid=15
Az eladó korrekt, korábban már én is vásároltam tőle, a fórumon is jelen van. ( bobb )

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Tetszene az 1500, de nem nagyon van, ami van az messze van es nem postazzak.
Lenne egy 2000AE is de valamiert sokallom a 130-at erte, mert az sem 2-3 eves mar.
Marantz..., nem tudom mi lenne hozza valo, ami egy szinten van a sajat erositojevel.
Varok, nezelodok, nincs mas.

Félre ne érts, de mondjuk olyan 100 körül szoktak gurulni ezek!
Na most meg beszéled az eladóval hogy el mész érte... és az utat felezzétek...
Akkor is max egy 10-essel vagy hosszabban... azért ez a max 10%-os többlet kiadás ennél az összegnél szerintem simán lenyelhető!

A 7000-es Malackák nem rosszak!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

sting 2

Sztereó erősitők

Az 1500-as széria nem tetszik, nem jön be?
Elő szokott fordulni!
A 700-as szerintem lényegesen kellemesebb készülék mint az 500-as, azzal sincs gond de nekem elég "puha, lágy" volt a hangja a láncomban, de pl egy ismerősömnek meg éppen az tetszett benne!

Esetleg valami rendes Malacka?

Tetszene az 1500, de nem nagyon van, ami van az messze van es nem postazzak.
Lenne egy 2000AE is de valamiert sokallom a 130-at erte, mert az sem 2-3 eves mar.
Marantz..., nem tudom mi lenne hozza valo, ami egy szinten van a sajat erositojevel.
Varok, nezelodok, nincs mas.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

Pontositok!

Az 1500-as széria nem tetszik, nem jön be?
Elő szokott fordulni!
A 700-as szerintem lényegesen kellemesebb készülék mint az 500-as, azzal sincs gond de nekem elég "puha, lágy" volt a hangja a láncomban, de pl egy ismerősömnek meg éppen az tetszett benne!

Esetleg valami rendes Malacka?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

sting 2

Sztereó erősitők

Igaz.
20m2, inkább a modern Pop, Lounge, Rn"B, Sade, de Sting és George Benson is nagyon kedvelt vonal.
Doboz : ELAC FS 58.2 - CD : Denon 1500 AE
Keret : 80K max

Pontositok!

sting 2

Sztereó erősitők

Szerintem egy Ongakut.

(Ilyen kérdésekre nem könnyű válaszolni, pláne ha nem írod meg a legfontosabbat, a pénzügyi lehetőségeket, illetve a rendszered többi elemét, elsősorban a hangfalat (ha ritkább típus, akkor alapvető műszaki adatokkal, leginkább impedancia és érzékenység), a kedvenc műfajaidat, a szobaméretet....)

Igaz.
20m2, inkább a modern Pop, Lounge, Rn"B, Sade, de Sting és George Benson is nagyon kedvelt vonal.
Doboz : ELAC FS 58.2 - CD : Denon 1500 AE
Keret : 80K max

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Guruk. Denon Cd-hez, milyen erositot vegyek ha nincs kedvemre valo a piacon a sajat markajabol?

Szerintem egy Ongakut.

(Ilyen kérdésekre nem könnyű válaszolni, pláne ha nem írod meg a legfontosabbat, a pénzügyi lehetőségeket, illetve a rendszered többi elemét, elsősorban a hangfalat (ha ritkább típus, akkor alapvető műszaki adatokkal, leginkább impedancia és érzékenység), a kedvenc műfajaidat, a szobaméretet....)

sting 2

Sztereó erősitők

Guruk.
Denon Cd-hez, milyen erositot vegyek ha nincs kedvemre valo a piacon a sajat markajabol?

karlosz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 308

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: karlosz »

Ma is okosabb lettem a témát illetően és elraktároztam a későbbiekre.

Menyét: a szoba 26 m2, de boltívekkel kapcsolódik egy lépcsőfeljáróhoz, így a légtere nagyobb. Inkább maradok az álló kivitelnél.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

Legyen szabad kifejezni kételkedésemet, hogy egy ilyen plusz berendezés nem csapja-e agyon a hangzást...

Én valahogy úgy csinálnám, hogy a két front csatornát mindig a hifi erősítő hajtja, aztán mozizáshoz az AV erősítő is beszállhat a háttér- és a center csatornákkal.

Jogos, és sokan így, sokan úgy használják!

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Aha, hangfal átkapcsoló!

Legyen szabad kifejezni kételkedésemet, hogy egy ilyen plusz berendezés nem csapja-e agyon a hangzást...

Én valahogy úgy csinálnám, hogy a két front csatornát mindig a hifi erősítő hajtja, aztán mozizáshoz az AV erősítő is beszállhat a háttér- és a center csatornákkal.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

Doky: mi is az a HFK? Most nem jut eszembe. Ez valami "átváltóféleség"?

Aha, hangfal átkapcsoló!
Tehát mondjuk azonos dobozokat több erősítővel is hajthatod, nem kell mindig átdugni a csatikat...
Hangfalátkapcsoló

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 847

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Hello!

Köszönöm a hozzászólásokat. Természetesen nem áll hegyekben a pénz a padláson. Kb. ennyit tudnék talán év végére összegyűjteni. Ezért is tettem fel a kérdést, hogy a meglévő cd+hangfal pároshoz kb. mi az ami passzolhat árban, márkában. Nem szeretnék túllőni a célon és fölöslegesen költekezni.

Persze jó lenne meghallgatni néhány erősítőt. Miskolcon vagy közelében tudok valamit? Pest egy kicsit messze van (persze inkább a pénztárcámra nézve).

Ha nem túl nagy szobába kellene:

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... 1l-active/

karlosz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 308

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: karlosz »

Hello!

Köszönöm a hozzászólásokat. Természetesen nem áll hegyekben a pénz a padláson. Kb. ennyit tudnék talán év végére összegyűjteni. Ezért is tettem fel a kérdést, hogy a meglévő cd+hangfal pároshoz kb. mi az ami passzolhat árban, márkában. Nem szeretnék túllőni a célon és fölöslegesen költekezni.

Persze jó lenne meghallgatni néhány erősítőt. Miskolcon vagy közelében tudok valamit? Pest egy kicsit messze van (persze inkább a pénztárcámra nézve).

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”