Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 755
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Big »

A fa legalább jól néz ki, a porcelán rideg és ipari benyomást kelt. Tehát tudat alatt motivál a kinézetével és így már rosszabb is a hang:)))

Nem talált, nekem az eredeti Cable Elevator volt az áhított vágy kb. 2 évig mire hozzájutottam, aztán a nagy csalódás.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nekem is van, inkább helyesbítenék, a porcelánnal volt gondom, most fa van. De természetesen egyéni ízlés kérdése, ki mit szeret.

A fa legalább jól néz ki, a porcelán rideg és ipari benyomást kelt. Tehát tudat alatt motivál a kinézetével és így már rosszabb is a hang:)))

Big
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Ilyesmi nekem is van 2 Ft/db áron.

Nekem is van, inkább helyesbítenék, a porcelánnal volt gondom, most fa van. De természetesen egyéni ízlés kérdése, ki mit szeret.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2934

Hozzászólás Szerző: earforce »

OK, nálad de nem rontja el a hangot?!
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Vendég

Agyrém...

Az de ahogy nézem hátul a LAMM csöves mono van bekötve! Az megagiga jó erösitő!

OLED
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 94

Hozzászólás Szerző: OLED »

Cable Elevator €210/4db

PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Agyrém...

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Big
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Cable Elevator €210/4db

De, csak itt Európában. Az USA-ban 100 dollár egy 8db-os szett.

Csak, hogy véleményt is írjak róla, ez nem woodoo, amúgy meg úgy elcseszte nálam a hangot, hogy ..........................., szóval nálam nem vált be. Vagy akkor még is woodoo?

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

Azon gondolkodtál már, hogy (persze, csak ha) összejársz emberekkel időnként zenét hallgatni, és miért azokkal, akikkel? Valószínűleg, mert azokkal érzed jól magad, és ez a jóérzés áthatja a zenehallgatást is.

Sajnos, ha nem megfelelő a társaság hangulata, vagy egymás iránti nyitottsága, barátsága, stb, vagyis inkább feszengés, figyelgetés lesz a fő viselkedési irány, ez taccsra teszi a zenehallgatást is. Legalábbis és így gondolom ezt a dolgot.

Ha képletesen akarnék fogalmazni, akkor ez olyasmi lehet, mint a vajh’ miért nem tudom átütni annyiszor a labdát a teniszpályán, ahányszor akarom?! /Megjegyzem Wilandert idézve, roppant egyszerű a játék célja, csak eggyel többször kell átütni a labdát mint az ellenfél :rolleyes:/ Hiába koncentrálok mint pl. a dobokockás példában a hatosra, vagy eggyesre, ha a nézők (tenisz) vagy a társak (dobokockás) több mint a fele ellenem 'dolgozik'. Pedig elhiheti bárki, hogy egy meccsen vagy edzésen semmi de semmi más nem jár az ember eszébe, csak hogy átüsse azt a rohadt labdát. És amikor egyedül vagy kis számú pozitív drukker szemei előtt nyomjuk, kiválóan (is) tud működni. Mégis mihelyt belép a nagyközönség, számos ellendrukkerrel, megváltozik, megváltozHAT a kép. Függetlenül attól, hogy meglehet egy centit sem „izgulunk”.

Más.
Szerintem a Shun Mook még nem volt, és úgy gondolom csodálatosan megfér a topiktársai között, pláne az akusztikai szexuál kiegészítőivel. Függetlenül attól, működnek e vagy sem. Az analog kiegészítői közül volt nálam a lemezleszorító súly /very limited hand made, for 2800 ca $ <_</, és nem azt mondom nem volt jó (persze van olyan futómű és/vagy tányérszerkezet röviden körülmény, ahova abszolut nem jó), hanem a szokásos dumát; ennyiért???? Igen, jóval kevesebbért van/volt/lesz helyettesítő terméke a piacon. Egyszerűen ennyiért egy ilyen funkciójú segédeszköz nem éri meg, mert tudásában azonosat olcsóbban is kaphatunk. Akkor meg minek??

Visszatérve az akusztikus szextettekre, 3000-12000 ca $-ért megint ugyanott vagyunk ahol a part ránkszakadhat. Nagyon sok pénz a funciójuk értékéért. Szinte egy szoba ára! Én nagyon respektálom azt a hangsugárzó konstruktőri mondást, hogy az akusztikus problémákat tiszán akusztikai módszerekkel kell/érdemes megoldani; ez egyébként a passszív kontra aktív váltás margóján szokott elhangozni, amikor a digitális úton történő EQ kiegyenlítéseket méltatják. Én elfogadom az álláspontot. De (szerintem) adabszurdum a dolog Shun Mook-ra eső fele!!

http://www.shunmook.com/index.html
http://www.sonicartistry.ca/sonicartist ... icing.html
>

Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

Vendég

Set vagy darab ár?
>

Szinte mindegy már:)))

NJ_
V.I.P.
V.I.P.

Acoustic System Platinum €2500

link

Set vagy darab ár?
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Cable Elevator €210/4db

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Acoustic System Sugar Cubes €210

link

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Acoustic System Platinum €2500

link

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Acoustic System LS Medium €830

link

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Hozzászólás Szerző: audioline »

Creaktiv Systems árlista 2012 - csupa érdekesség !!!

Csodálkozva figyelem napok óta...mi minden van még a tarsolyodban!!!? :taps:
.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Hozzászólás Szerző: lehoako »

fülelek, ezt a jelenséget általában a (para)pszichologiai „experimenter expectancy” = kisérletező remény hatásának titulálják. Gyönyörű téma.
>

Azon gondolkodtál már, hogy (persze, csak ha) összejársz emberekkel időnként zenét hallgatni, és miért azokkal, akikkel? Valószínűleg, mert azokkal érzed jól magad, és ez a jóérzés áthatja a zenehallgatást is.

Sajnos, ha nem megfelelő a társaság hangulata, vagy egymás iránti nyitottsága, barátsága, stb, vagyis inkább feszengés, figyelgetés lesz a fő viselkedési irány, ez taccsra teszi a zenehallgatást is. Legalábbis és így gondolom ezt a dolgot.

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Creaktiv Systems árlista 2012 - csupa érdekesség !!!

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Creaktiv Cd Optimizer €380

link1
link2

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Hozzászólás Szerző: viri »

Nem mondom, hogy ez a kedvenc tudományos területem, de érdekes irány, bele fogok olvasni. Kössz az infót.
>

Nagyon szívesen! Azért mertem betenni, hátha másokat is érdekel, vannak nyitott hétvégék is.
Szerintem mindenki talál pár "ismerőst" az előadók között: http://www.szintezis.info.hu/Eloadok
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

NJ_
V.I.P.
V.I.P.

Mindenki olyan számra gondolt amire akart, nem pont csak a hatosra, az egyszerűség kedvéért írtam így, ez '98-ban volt, de aztán lehet hogy a kockák voltak preparálva
Tök mindegy, az ott jelenlévőket sem ez a kísérlet győzte meg, hanem azok az információk, előadások, neves pszichológusoktól, kutatóktól, akik a parapszichológiának nevezett területre is kimertek mozdulni.

http://www.szintezis.info.hu/

Nem mondom, hogy ez a kedvenc tudományos területem, de érdekes irány, bele fogok olvasni. Kössz az infót.
>

NJ_
V.I.P.
V.I.P.

OFF

0,5, 1 és 2 €-s érméket tettem a hangfal tüskéi alá a padlóra. Úgy tűnik stabilabb, mitha Ft-on állna.....

ON

Majd megnézzük, hogy a devizahitelesek hangfal tüskéinek lábai alatt mi áll…!?

Konklúzió: a devizahitelesek ne hallgassanak zenét, de minimum ne voodoo-ra költsék a pénzüket!!
>

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Hozzászólás Szerző: viri »

A legtöbb dobókockán a számot vájatok jelzik, ezért a 6-osnál több anyag van kivájva, vele szemben az 1-es van. Ebből következik, hogy a legtöbb dobókocka tömegközéppontja nem a geometriai középpontja és kicsit nagyobb lesz a hatos valszínje, mint 1/6. Ha sok ember dobálja 50-szer az ezernél is több dobás lehet, ahol már ez mutatkozhat.

Egyébként arra vonatkozólag, hogy az eltérés 1/6-tól valóban jelentős "szignifikáns-e", megvannak a jól kidolgozott statisztikai módszerek (chi-négyzet próba).

A fenti kísérlet csak igazán jó kockákkal lenne korrekt, vagy úgy, hogy másodjára mindenkinek az egyesre kell gondolnia és vajon akkor is szignifikánsan (értsd chi-négyzet próba) több lesz az egyes?

Mindenki olyan számra gondolt amire akart, nem pont csak a hatosra, az egyszerűség kedvéért írtam így, ez '98-ban volt, de aztán lehet hogy a kockák voltak preparálva
Tök mindegy, az ott jelenlévőket sem ez a kísérlet győzte meg, hanem azok az információk, előadások, neves pszichológusoktól, kutatóktól, akik a parapszichológiának nevezett területre is kimertek mozdulni.

http://www.szintezis.info.hu/
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

NZoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: NZoli »

Nem haszontalan dolgok ezek :-) egy konkrét megvalósítás.
Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 366

Hozzászólás Szerző: charlie-obrian »

Ezt ugy szoktak bizonyitani kiserleti uton, (en is reszt vettem ilyen kiseeletben) hogy az egesz csoport dobokockaval dob vagy 50 x, ugy, hogy kozben a 6-osra koncentral, azt varja el. Kivetel nelkul mindenkinek tobb 6-os lett, mint a valoszinusegszamitas szerint kellett volna. Ez a Szintezis szabadegyetemen volt, ha erdekel valakit ez, es sok mas tema, remek eloadoktol.

A legtöbb dobókockán a számot vájatok jelzik, ezért a 6-osnál több anyag van kivájva, vele szemben az 1-es van. Ebből következik, hogy a legtöbb dobókocka tömegközéppontja nem a geometriai középpontja és kicsit nagyobb lesz a hatos valszínje, mint 1/6. Ha sok ember dobálja 50-szer az ezernél is több dobás lehet, ahol már ez mutatkozhat.

Egyébként arra vonatkozólag, hogy az eltérés 1/6-tól valóban jelentős "szignifikáns-e", megvannak a jól kidolgozott statisztikai módszerek (chi-négyzet próba).

A fenti kísérlet csak igazán jó kockákkal lenne korrekt, vagy úgy, hogy másodjára mindenkinek az egyesre kell gondolnia és vajon akkor is szignifikánsan (értsd chi-négyzet próba) több lesz az egyes?

"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)

"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”