Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 755
- Kapcsolat:
A fa legalább jól néz ki, a porcelán rideg és ipari benyomást kelt. Tehát tudat alatt motivál a kinézetével és így már rosszabb is a hang:)))
Nem talált, nekem az eredeti Cable Elevator volt az áhított vágy kb. 2 évig mire hozzájutottam, aztán a nagy csalódás.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Nekem is van, inkább helyesbítenék, a porcelánnal volt gondom, most fa van. De természetesen egyéni ízlés kérdése, ki mit szeret.
A fa legalább jól néz ki, a porcelán rideg és ipari benyomást kelt. Tehát tudat alatt motivál a kinézetével és így már rosszabb is a hang:)))
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Ilyesmi nekem is van 2 Ft/db áron.
Nekem is van, inkább helyesbítenék, a porcelánnal volt gondom, most fa van. De természetesen egyéni ízlés kérdése, ki mit szeret.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
OK, nálad de nem rontja el a hangot?!
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Agyrém...
Az de ahogy nézem hátul a LAMM csöves mono van bekötve! Az megagiga jó erösitő!
Cable Elevator €210/4db
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80
Agyrém...
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Cable Elevator €210/4db
De, csak itt Európában. Az USA-ban 100 dollár egy 8db-os szett.
Csak, hogy véleményt is írjak róla, ez nem woodoo, amúgy meg úgy elcseszte nálam a hangot, hogy ..........................., szóval nálam nem vált be. Vagy akkor még is woodoo?
Azon gondolkodtál már, hogy (persze, csak ha) összejársz emberekkel időnként zenét hallgatni, és miért azokkal, akikkel? Valószínűleg, mert azokkal érzed jól magad, és ez a jóérzés áthatja a zenehallgatást is.
Sajnos, ha nem megfelelő a társaság hangulata, vagy egymás iránti nyitottsága, barátsága, stb, vagyis inkább feszengés, figyelgetés lesz a fő viselkedési irány, ez taccsra teszi a zenehallgatást is. Legalábbis és így gondolom ezt a dolgot.
Ha képletesen akarnék fogalmazni, akkor ez olyasmi lehet, mint a vajh’ miért nem tudom átütni annyiszor a labdát a teniszpályán, ahányszor akarom?! /Megjegyzem Wilandert idézve, roppant egyszerű a játék célja, csak eggyel többször kell átütni a labdát mint az ellenfél

…
Más.
Szerintem a Shun Mook még nem volt, és úgy gondolom csodálatosan megfér a topiktársai között, pláne az akusztikai szexuál kiegészítőivel. Függetlenül attól, működnek e vagy sem. Az analog kiegészítői közül volt nálam a lemezleszorító súly /very limited hand made, for 2800 ca $ <_</, és nem azt mondom nem volt jó (persze van olyan futómű és/vagy tányérszerkezet röviden körülmény, ahova abszolut nem jó), hanem a szokásos dumát; ennyiért???? Igen, jóval kevesebbért van/volt/lesz helyettesítő terméke a piacon. Egyszerűen ennyiért egy ilyen funkciójú segédeszköz nem éri meg, mert tudásában azonosat olcsóbban is kaphatunk. Akkor meg minek??
Visszatérve az akusztikus szextettekre, 3000-12000 ca $-ért megint ugyanott vagyunk ahol a part ránkszakadhat. Nagyon sok pénz a funciójuk értékéért. Szinte egy szoba ára! Én nagyon respektálom azt a hangsugárzó konstruktőri mondást, hogy az akusztikus problémákat tiszán akusztikai módszerekkel kell/érdemes megoldani; ez egyébként a passszív kontra aktív váltás margóján szokott elhangozni, amikor a digitális úton történő EQ kiegyenlítéseket méltatják. Én elfogadom az álláspontot. De (szerintem) adabszurdum a dolog Shun Mook-ra eső fele!!
http://www.shunmook.com/index.html
http://www.sonicartistry.ca/sonicartist ... icing.html
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
Set vagy darab ár?
>
Szinte mindegy már:)))
Acoustic System Platinum €2500
link
Set vagy darab ár?
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
Cable Elevator €210/4db
Acoustic System Sugar Cubes €210
link
Acoustic System Platinum €2500
link
Acoustic System LS Medium €830
link
Creaktiv Systems árlista 2012 - csupa érdekesség !!!
Csodálkozva figyelem napok óta...mi minden van még a tarsolyodban!!!? :taps:
.
fülelek, ezt a jelenséget általában a (para)pszichologiai „experimenter expectancy” = kisérletező remény hatásának titulálják. Gyönyörű téma.
>
Azon gondolkodtál már, hogy (persze, csak ha) összejársz emberekkel időnként zenét hallgatni, és miért azokkal, akikkel? Valószínűleg, mert azokkal érzed jól magad, és ez a jóérzés áthatja a zenehallgatást is.
Sajnos, ha nem megfelelő a társaság hangulata, vagy egymás iránti nyitottsága, barátsága, stb, vagyis inkább feszengés, figyelgetés lesz a fő viselkedési irány, ez taccsra teszi a zenehallgatást is. Legalábbis és így gondolom ezt a dolgot.
Creaktiv Systems árlista 2012 - csupa érdekesség !!!
Creaktiv Cd Optimizer €380
link1
link2
- viri
- V.I.P.
- Értékelés: 1653
Nem mondom, hogy ez a kedvenc tudományos területem, de érdekes irány, bele fogok olvasni. Kössz az infót.
>
Nagyon szívesen! Azért mertem betenni, hátha másokat is érdekel, vannak nyitott hétvégék is.
Szerintem mindenki talál pár "ismerőst" az előadók között: http://www.szintezis.info.hu/Eloadok
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
Mindenki olyan számra gondolt amire akart, nem pont csak a hatosra, az egyszerűség kedvéért írtam így, ez '98-ban volt, de aztán lehet hogy a kockák voltak preparálva
Tök mindegy, az ott jelenlévőket sem ez a kísérlet győzte meg, hanem azok az információk, előadások, neves pszichológusoktól, kutatóktól, akik a parapszichológiának nevezett területre is kimertek mozdulni.
http://www.szintezis.info.hu/
Nem mondom, hogy ez a kedvenc tudományos területem, de érdekes irány, bele fogok olvasni. Kössz az infót.
>
OFF
0,5, 1 és 2 €-s érméket tettem a hangfal tüskéi alá a padlóra. Úgy tűnik stabilabb, mitha Ft-on állna.....
ON
Majd megnézzük, hogy a devizahitelesek hangfal tüskéinek lábai alatt mi áll…!?
Konklúzió: a devizahitelesek ne hallgassanak zenét, de minimum ne voodoo-ra költsék a pénzüket!!
>
- viri
- V.I.P.
- Értékelés: 1653
A legtöbb dobókockán a számot vájatok jelzik, ezért a 6-osnál több anyag van kivájva, vele szemben az 1-es van. Ebből következik, hogy a legtöbb dobókocka tömegközéppontja nem a geometriai középpontja és kicsit nagyobb lesz a hatos valszínje, mint 1/6. Ha sok ember dobálja 50-szer az ezernél is több dobás lehet, ahol már ez mutatkozhat.
Egyébként arra vonatkozólag, hogy az eltérés 1/6-tól valóban jelentős "szignifikáns-e", megvannak a jól kidolgozott statisztikai módszerek (chi-négyzet próba).
A fenti kísérlet csak igazán jó kockákkal lenne korrekt, vagy úgy, hogy másodjára mindenkinek az egyesre kell gondolnia és vajon akkor is szignifikánsan (értsd chi-négyzet próba) több lesz az egyes?
Mindenki olyan számra gondolt amire akart, nem pont csak a hatosra, az egyszerűség kedvéért írtam így, ez '98-ban volt, de aztán lehet hogy a kockák voltak preparálva
Tök mindegy, az ott jelenlévőket sem ez a kísérlet győzte meg, hanem azok az információk, előadások, neves pszichológusoktól, kutatóktól, akik a parapszichológiának nevezett területre is kimertek mozdulni.
http://www.szintezis.info.hu/
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
Nem haszontalan dolgok ezek :-) egy konkrét megvalósítás.
Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR
- charlie-obrian
- V.I.P.
- Értékelés: 366
Ezt ugy szoktak bizonyitani kiserleti uton, (en is reszt vettem ilyen kiseeletben) hogy az egesz csoport dobokockaval dob vagy 50 x, ugy, hogy kozben a 6-osra koncentral, azt varja el. Kivetel nelkul mindenkinek tobb 6-os lett, mint a valoszinusegszamitas szerint kellett volna. Ez a Szintezis szabadegyetemen volt, ha erdekel valakit ez, es sok mas tema, remek eloadoktol.
A legtöbb dobókockán a számot vájatok jelzik, ezért a 6-osnál több anyag van kivájva, vele szemben az 1-es van. Ebből következik, hogy a legtöbb dobókocka tömegközéppontja nem a geometriai középpontja és kicsit nagyobb lesz a hatos valszínje, mint 1/6. Ha sok ember dobálja 50-szer az ezernél is több dobás lehet, ahol már ez mutatkozhat.
Egyébként arra vonatkozólag, hogy az eltérés 1/6-tól valóban jelentős "szignifikáns-e", megvannak a jól kidolgozott statisztikai módszerek (chi-négyzet próba).
A fenti kísérlet csak igazán jó kockákkal lenne korrekt, vagy úgy, hogy másodjára mindenkinek az egyesre kell gondolnia és vajon akkor is szignifikánsan (értsd chi-négyzet próba) több lesz az egyes?
"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)
"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)