Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Pedo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 127

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Pedo »

Itt egy Dénes Péter csőves

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 847

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Az biztos, de azért én hiszek abban, hogy a hangzás nagy része a kapcsolásnak köszönhető és csak a maradék az egyebeknek (topológia, felhasznált alkatrészek, stb.). ...

Így nagyon egyszerűen másolhatóak lennének a jónevű gyártók drága erősítői.

sting 2

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: sting 2 »

Sziasztok!
Denon dcd 1500 ae jatekoshoz, milyen erositot javasoltok, Denon - Hivox- NAD vonalon?
Hangfal : ELAC FS 58.2
Budzse : 60-80k max.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6573

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Na és persze igen jót főzni akár olcsó alapanyagokból is lehet.
Aztán van akinek drága anyagokból se sikerül a jót főzés, van akinek meg az olcsóbból is megy.

Hát igen nem az a nagy kunszt, ha valaki egy zsák pénzből összehoz valami jót,hanem az, ha azt a másik a feléből kihozza,és nem húzza le érte a júzert.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: zz7 »

önmagaban egyik sem eleg, barmivel el lehet rontani a többi igen jo minöseget is
(..voltak mar a forumon fözesi hasonlatok erre: hiaba a legjobb szakacs, összetevök, ha egy kis sz@r kerül bele)

Na és persze igen jót főzni akár olcsó alapanyagokból is lehet.
Aztán van akinek drága anyagokból se sikerül a jót főzés, van akinek meg az olcsóbból is megy.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Az erősítők végső hangminőségét az elvi kapcsolás + anyagok + technológia komplex hármasa határozza meg.
Egyiket sem lehet kiemelni a másik kettő rovására.

Üdv: TJ.

hasonlo kerdesen mar en is gondolkoztam, teljesen egyetertek a fentivel - mas müszaki területeken is igy latom - legfeljebb kiegeszitenem
- a kivitelezes minösegevel is (ezt persze a technologiaba is bele lehet erteni),
- "anyagok" köze pedig az alkatreszek minöseget is beleertve (ami szo szerint nem csak anyagminöseg)

önmagaban egyik sem eleg, barmivel el lehet rontani a többi igen jo minöseget is
(..voltak mar a forumon fözesi hasonlatok erre: hiaba a legjobb szakacs, összetevök, ha egy kis sz@r kerül bele)

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3134

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Az erősítők végső hangminőségét az elvi kapcsolás + anyagok + technológia komplex hármasa határozza meg.
Egyiket sem lehet kiemelni a másik kettő rovására.

Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

vencel
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 24

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: vencel »

Csak azt nem tudja senki sem garantálni, hogy akárcsak megközelítőleg úgy szóljon, mint az eredeti...

Az biztos, de azért én hiszek abban, hogy a hangzás nagy része a kapcsolásnak köszönhető és csak a maradék az egyebeknek (topológia, felhasznált alkatrészek, stb.). Főleg látva, hogy Hyodo-san ne mtúl drága alkatrészeket használ, ráadásul ha megnéz az ember pár fényképet a belsejéről, akkor az is látszik, hogy változnak az alkatrészek gyártmánya is. Talán a kimenő trafó nem változik, de az is biztos, hogy nem spéci vasra tekeri a trafóit és nem ezüst vezetékkel, mert akkor nem ennyibe kerülne az erősítő, hanem sokkal többe.

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 730

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tollact »

Hát, ha egyszer sok pénzem lenne, akkor én is vennék egyet, vagy megkérném Hyodo urat, hogy építsen nekem egy hasonlót vegrősítő monoblokk verzióban :-)
Ha lenne benne phono, akkor talán elgonolkodnék a megvételén, bár az M7 klónómért nem kapnék annyit, amennyibe alkatrész áron került és így nem érné meg eladni. Ebben van phono, ami nekem kell, mert helyszűke miatt nem engedhetem meg, hogy minden külön berendezés legyen. Egy ilyen Leben klónt szerintem nagyon szépen meg lehetne csinálni 15-20cm széles dobozban monoblokknak.

Csak azt nem tudja senki sem garantálni, hogy akárcsak megközelítőleg úgy szóljon, mint az eredeti...
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

vencel
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Nem olcsó darab sajnos, 3500 USD környékén jár. Nagyon sok csöves erősítővel nem volt dolgom, mindre nem is emlékszem, de akkoriban Paravicini, Dénes Péter, Sound Art, CAV, Fountek modellekkel találkoztam, ezek bizony meg sem közelítik. Viszont én nem csak a csöves kategóriában tartom a legjobbnak a Lebent, félvezetősből sem találkoztam jobbal. Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egyet.

Hát, ha egyszer sok pénzem lenne, akkor én is vennék egyet, vagy megkérném Hyodo urat, hogy építsen nekem egy hasonlót vegrősítő monoblokk verzióban :-)
Ha lenne benne phono, akkor talán elgonolkodnék a megvételén, bár az M7 klónómért nem kapnék annyit, amennyibe alkatrész áron került és így nem érné meg eladni. Ebben van phono, ami nekem kell, mert helyszűke miatt nem engedhetem meg, hogy minden külön berendezés legyen. Egy ilyen Leben klónt szerintem nagyon szépen meg lehetne csinálni 15-20cm széles dobozban monoblokknak.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11324
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Köszönöm a választ. Felveszem a kapcsolatot a Pennaval, hátha szerencsével járok.
Kicsit furcsa nekem, hogy mitől szólhat ennyire jól ez a kis erősítő, amikor a benne felhasznált alkatrészek nem a drágább fajtákból vannak és a kimenő trafója sem néz ki nanokirstályos amorf magosnak.
Megkérdezhetem esetleg, hogy milyen más csöves erősítőhöz képest tartod a legjobb hangú erősítőnek?
Kicsit bajban vagyok, mert egyrészt nem tudnék most megvenni egy ilyen erősítőt, másrészt ha meg is venném, akkor mit kezdenék a csöves előfokommal?! Éppen ezért szívem szerint a kapcsolását felhasználva sok-sok baráti segítséggel utánépíteném monoblokkos végerősítőnek.

Nem olcsó darab sajnos, 3500 USD környékén jár. Nagyon sok csöves erősítővel nem volt dolgom, mindre nem is emlékszem, de akkoriban Paravicini, Dénes Péter, Sound Art, CAV, Fountek modellekkel találkoztam, ezek bizony meg sem közelítik. Viszont én nem csak a csöves kategóriában tartom a legjobbnak a Lebent, félvezetősből sem találkoztam jobbal. Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egyet.

vencel
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Sajnos nincs a birtokomban, de a Penna jóvoltából pár hétig éltem együtt egy Leben CS300-XS erősítővel. A legjobb hangú erősítő, ami valaha is járt nálam. Az akkori erősen érzéketlen hangdobozomat nem tudta rendesen kihajtani, de ez nem a Leben hibája. Keresd meg a Pennát, talán van még nekik.

Köszönöm a választ. Felveszem a kapcsolatot a Pennaval, hátha szerencsével járok.
Kicsit furcsa nekem, hogy mitől szólhat ennyire jól ez a kis erősítő, amikor a benne felhasznált alkatrészek nem a drágább fajtákból vannak és a kimenő trafója sem néz ki nanokirstályos amorf magosnak.
Megkérdezhetem esetleg, hogy milyen más csöves erősítőhöz képest tartod a legjobb hangú erősítőnek?
Kicsit bajban vagyok, mert egyrészt nem tudnék most megvenni egy ilyen erősítőt, másrészt ha meg is venném, akkor mit kezdenék a csöves előfokommal?! Éppen ezért szívem szerint a kapcsolását felhasználva sok-sok baráti segítséggel utánépíteném monoblokkos végerősítőnek.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Sziasztok!

Elnézést a kicsit off-topic hozzászólásért.
Olyan embert keresek, akinek a bitrokában van egy Leben CS300-XS vagy CS600-as erősítő és megengedné, hogy egy kis szeánsz keretében meghallgassam, továbbá hogy sok-sok képet csináljak róla kívül és belül.

Bármilyen információt szívesen veszek az erősítővel kapcsolatban (kapcsolásáról, kimenő trafójáról).

Köszönöm előre is!
László

Sajnos nincs a birtokomban, de a Penna jóvoltából pár hétig éltem együtt egy Leben CS300-XS erősítővel. A legjobb hangú erősítő, ami valaha is járt nálam. Az akkori erősen érzéketlen hangdobozomat nem tudta rendesen kihajtani, de ez nem a Leben hibája. Keresd meg a Pennát, talán van még nekik.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6573

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Eladó egy exposure 8 sztreo végfok,karcmentes ,kitünő állapotban!
Ez az a fajta amelyben nincs az előfoknak tápegység leágazása,ezért nem vesz el feleslegesen energiát a végfoktól.
Remélem sikerült ezt helyesen leírnom!

Üdv,rossz helyre tetted,az adás-vétel topikban (kötelezően megadandó árral) többre fogsz menni szerintem.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

attila12345
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 37

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: attila12345 »

attila12345
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 37

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: attila12345 »

Eladó egy exposure 8 sztreo végfok,karcmentes ,kitünő állapotban!
Ez az a fajta amelyben nincs az előfoknak tápegység leágazása,ezért nem vesz el feleslegesen energiát a végfoktól.
Remélem sikerült ezt helyesen leírnom!

vencel
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Sziasztok!

Elnézést a kicsit off-topic hozzászólásért.
Olyan embert keresek, akinek a bitrokában van egy Leben CS300-XS vagy CS600-as erősítő és megengedné, hogy egy kis szeánsz keretében meghallgassam, továbbá hogy sok-sok képet csináljak róla kívül és belül.

Bármilyen információt szívesen veszek az erősítővel kapcsolatban (kapcsolásáról, kimenő trafójáról).

Köszönöm előre is!
László

leonel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 73

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: leonel »

Sziasztok!

Ha a Marantz 6010 Ose erősítőtől szeretnék egyel feljebb lépni akkor mit ajánlanátok?
(használtan a 60-70e kategória)
Én Cambridge vagy Rotel felé húznék - esetleg Denon- de nem ismerem a típusokat, hogy mi lenne a leginkább jó választás.

Elsődleges a hang. Lehetőleg már Iec aljzatos, hogy ne kelljen rögtön átalakításra hurcolni.

Köszi a segítséget.

csabi71
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 36

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: csabi71 »

Szerintem nem kell ekkora összeget költened erősítőre a C6-hoz. Én NAD C326-tal, H/K 980-nal és CA340-nel hallgattam, a kommersz kategóriából. Rock és jazz zenék a NAD-dal szóltak "szebben". A C6 egy nagyon jó doboz a kategóriájában, de nem rendelkezik akkora felbontással, hogy érdemes lenne elékötni egy drágább vasat, szvsz.

Szia!
Nem feltétlenül szeretnék 200 ezert erősítőre költeni ez a rendelkezésre álló keret. A minőségjavulás és a távirányíthatóság a fő szempont. A C326-at már meghallgattam nem tűnt jobbnak a mostani PMA320-tól. Sajnos H/K-t nem tudok meghallgatni. A CA-k közzül a héten lesz lehetőségem egy 540-et megfülelni.
Az egyik hirdetési újságba kínálnak egy Musical Fidelity Elektra E100-at 145 ezres irányáron arról is jókat olvastam
Más konkrét javaslat?
Segítségeet előre is köszönöm!

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Szia!

Az erősítőre olyan bruttó 80e Ft körül szeretnék szánni (ha arányosan többet ad a drágább, akkor picit mehetünk felfele).

Több alternatíva is van!
Pl Fapaci ajánlását érdemes lenne komolyan megfontolni!
Mondjuk itt a sub megoldása komplikáltabb de megoldható...

Viszont érdemes lenne a HK3490-est megfülelned mert szerintem jó "öszvér"!
Nekem kb hasonló igényeim és elvárásaim voltak, vannak és nekem megfelelő amit nyújt a készülék!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Szia!

Az erősítőre olyan bruttó 80e Ft körül szeretnék szánni (ha arányosan többet ad a drágább, akkor picit mehetünk felfele).

Egyszerű és nagyszerű megoldásként 80 ezerből vehetsz egy Zero DAC-ot és egy használt Denon PMA-320 vagy PMA-360 erősítőt. A Zero képes fogadni a CD lejátszód és a media playered digitális jeleit, az öreg Denonok pedig ma is megállják a helyüket. Analóg tuner helyett használhatod a media player Netrádióját, ami minőségre persze nem ugyanaz, de nem kell hozzá antenna és mindenhol befogható sok ezer adó vele.

kikkoman
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: kikkoman »

Szerintem vegyél egy Jungson Ja66-ot és valami dacot hozzá.. picivel több lesz mint 80, de megéri

Hűha. Erről még nem is hallottam. Az "industry standard" elképzeléshez képest ez elég meredeknek tűnik

Többiek? NAD/Onkyo/CA/Denon/Pioneer/Yamaha? Azt hittem ezek közül van megfelelő jelölt.

Eredeti elképzelés: kikkoman: 2012 július 27 - 13:39
Finomított: kikkoman: 2012 július 29, 20:23

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1721

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Szerintem vegyél egy Jungson Ja66-ot és valami dacot hozzá.. picivel több lesz mint 80, de megéri

kikkoman
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: kikkoman »

Szia!

Vannak erősítők amelyek rendelkeznek beépített DAC-al, de nem olcsóak. Nehéz bármit ajánlani amíg nem írod le mekkora összeget tudnál rászánni.

Szia!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1721

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Szia!

Vannak erősítők amelyek rendelkeznek beépített DAC-al, de nem olcsóak. Nehéz bármit ajánlani amíg nem írod le mekkora összeget tudnál rászánni.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”