Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
AutóHiFi
AutóHiFi
Hogy áll a hiraga?
Mikor lehet meghalózni?
ezt már én is akartam kérdezni...
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
AutóHiFi
...nekem is leszakadt a pofám(meg a karom),amikor lecipeltem a 23kg-os Hiraga-t a kocsiba.
Aztán megépítettem az autós változatot...
Hogy áll a hiraga?
Mikor lehet meghalózni?
Ezért volt érdekes bekötni a asztali cdjátszót az autóba. Nagyon komoly dinamika gyorsaság teret hallottam semmi dsp bohóckodás nélkül. Egy pillanatra komolyan elgondolkodtam a soneres dac megoldáson:-)
...nekem is leszakadt a pofám(meg a karom),amikor lecipeltem a 23kg-os Hiraga-t a kocsiba.
AutóHiFi
Ezért volt érdekes bekötni a asztali cdjátszót az autóba. Nagyon komoly dinamika gyorsaság teret hallottam semmi dsp bohóckodás nélkül. Egy pillanatra komolyan elgondolkodtam a soneres dac megoldáson:-)
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
AutóHiFi
Nem Tud Valki eladó Kicx Kap 29-et vagy 47-et ?? Elöre is köszi!
2.0: Erősítő :Dual CV 1460 Hangfal: DIY Forrás: Gép
AutóHiFi
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Ez sajna így van...és nem is kell feltétlenül a legfelső kategóriában nézelődni.
Megfordult már egy pár autós készülék a kezeim közt...ami autós berkekben már igencsak komolynak számít(ott) az a szobában nem mindig teljesít az elvárásnak megfelelően.
Egy időben az Ónodi Tamásnak (fafül)is szokása volt autós cuccokat hallgatni szobában.Én is kipróbáltam...meg ő is adott néhány cuccot. Pl egy JVC KD-SH99-es szobai körülmények közt(erősítő-hangsugárzók-kábelek) lapos,kétdimenziós érdektelen hangzást produkál...míg autóban...
De ez igaz a nagy Alpine-okra Pio-kra...stb.
Igazán csúcskészülékhez még nem volt szerencsém....szobában.
Nekem akkoriban egy Musical Fidelity E600-asom volt...
AutóHiFi
Ez sajna így van...és nem is kell feltétlenül a legfelső kategóriában nézelődni.
Megfordult már egy pár autós készülék a kezeim közt...ami autós berkekben már igencsak komolynak számít(ott) az a szobában nem mindig teljesít az elvárásnak megfelelően.
Egy időben az Ónodi Tamásnak (fafül)is szokása volt autós cuccokat hallgatni szobában.Én is kipróbáltam...meg ő is adott néhány cuccot. Pl egy JVC KD-SH99-es szobai körülmények közt(erősítő-hangsugárzók-kábelek) lapos,kétdimenziós érdektelen hangzást produkál...míg autóban...
De ez igaz a nagy Alpine-okra Pio-kra...stb.
Igazán csúcskészülékhez még nem volt szerencsém....szobában.
Nekem akkoriban egy Musical Fidelity E600-asom volt...
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
- skiraly
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 22
AutóHiFi
"A Soneres Philips sokkal jobb volt nem kicsit... "
Szerinted van -e akadálya annak, hogy az autóhifi gyártók high end - szobai minőségű lejátszókat készítsenek?
Mert a legjobbak, amiket most lehet kapni aranyáron (Pioneer ODR, Alpine F1, Clrarion HX D2, Mc intosh MX500, ) nagyjából egy "vicc" kategória például egy Accuphase vagy Wadia CD- pörgetőkhöz képest...
AutóHiFi
Bírom a filmjeidet, a multkori szalagos-lp-s felvételben is volt valami egyedi, lehet hogy azért mert ismerlek, de nekem bejön!
A Sound Org asztalka alá kellene még négy görgő, aztán mehetne is a dolog...
Egyébként az én pc-s Logitech 2.1-emen tök egyformán szól a két verzió, de azt kihallottam, hogy fogaskereket kell cserélni a Philipsben A valóságban milyen volt?
A Soneres Philips sokkal jobb volt nem kicsit... Ugyan azzal a kölcsön videóval készült mint a "szalagos" csak ez állvány nélkül, kapkodva vettem fel 10percet majd itthon picit megvágtam.
Lehet, hogy már cserélve volt a fogaskerék és nem 100%an passzol bele? ezért kerreghet. Annyit nem használom otthon... inkább Lpzek mint tudod:-)
Autóba többet forog a CD.
- viri
- V.I.P.

- Értékelés: 1663
AutóHiFi
http://www.youtube.com/watch?v=adk7mEkDG8E&feature=plcp
Bírom a filmjeidet, a multkori szalagos-lp-s felvételben is volt valami egyedi, lehet hogy azért mert ismerlek, de nekem bejön!
A Sound Org asztalka alá kellene még négy görgő, aztán mehetne is a dolog...
Egyébként az én pc-s Logitech 2.1-emen tök egyformán szól a két verzió, de azt kihallottam, hogy fogaskereket kell cserélni a Philipsben A valóságban milyen volt?
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - AQ Husky - Audience Conductor hf kábel + ic-k, WW Platinum digi, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
AutóHiFi
AutóHiFi
Nyolc éve még
Azért lényeges, hogy akkor pont Budapesten került megrendezésre.
A pénz pedig sajnos nagyon fontos dolog és többször megjelenik problémaként versenyző, támogató, szervező oldalon egyaránt.
Amúgy érdemes megnézni az akkor készült képeket...
Ja és még 2 újság is volt...
- skiraly
- Kezdő Fórumlakó

AutóHiFi
Nyolc éve még 25(!) hazai induló volt az EMMA nemzetközi SQ versenyén, ha jól tudom tavaly egyetlen honfitársunk sem indult. nem hinném, hogy pusztán a gazdasági válság lenne az oka, szerintetek?
EMMA hangminőség verseny 2004 Budapest – Magyar helyezettek:
Hangminőség – installáció – RTA - total
5.hely: Dési Tamás – Suzuki 181-47-21-249
Rookie 2500:
1.hely: Csörgő Attila - Alfa Romeo 193-50-22-265
4. hely: Szita László 187-49-18-254
9..hely: Albrecht Dániel 162-43-17-222
Rookie Unlimited:
5.hely: Szegedi Lajos Opel Safira 197-43-24-264
10.hely: Fóris Gábor 167-48-21-236
Amateur 3000 (limited):
1. hely: Kolcsár Zoltán Fiat Bravo 239-162-25-426
8. hely: Mező Imre 212-157-25-394
12.hely: Csík József 187-146-25-358
Amateur 600:
10.hely: Hódi Csaba 157-139-25-321
11. hely: Kutyifa Gábor Opel Astra Caravan 150-141-25-316
Amateur Unlimited:
9. hely: Jaksa Csaba 169-149-25-343
Amateur Sound Only:
13. hely: Jakabházi Csaba 197-33-25-255
14.hely: Mindszenti László 175-48-25-248
Multi Media Prof:
9. hely: Szabó Tamás Suzuki 62-60-28-150
11. hely: Sebő Roland Peugeot 307SW 55-36-25-116
12. hely: Boombastik Audi S4 43-36-19-98
Profi 600:
11. hely: Paksi Dénes 195-155-25-375
Profi Unlimited:
13. hely: Kovács Zsolt 159-153-25-337
14. hely: Weiszhaupt Pál 154-142-25-321
Profi Sound Onl:
2. hely: Havasi Zoltán Audi A6 213-147-25-385
16. hely: Szentgyörgyi Gábor 195-110-25-330
17. hely: Paál János Mercedes 183-109-25-317
Expert Sound Only:
6. hely: Pálfi György / Biro Tamás 205-135-25-365
9. hely: Ónodi Tamás BMW E30 195-120-25-340
AutóHiFi
Alpine9887R fejegység
+ Audioquest King Cobra RCA
+ Audison Thesis HV Venti Dual mono erősítő a szettnek
+ Helix A1 Mono erősítő a szubnak, + Audioquest Sub1 RCA, + Morel Ultimo SC12 " mélynyomó zárt ládában
+ Helix XXL Powerstation tápegység, kiegészítve Mundorf PCC 1Farad és 1,5 Farad Kondenzátorokkal
A végleges hangszóró kábel még kérdéses, kell belőle vagy 15 méter, Szobai hifis tapasztalatodból nincs valami jó tipped?
Sajnos a Audison mellé nincs semmi titkos ötletem.. 15méter! Ezért nem bonyolodtam bele...ülés alatt fekszik a kétcsatis erősítő...ezért rövidek a jelutak.
Pazar a beépités...gartula! Rengeteg munkád lehet benn. Nekem még kell csiszolni a börözés előtt párat...de alakul.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11336
- Kapcsolat:
AutóHiFi
A végeredmény:
No, ez egészen pofás lett. Kíváncsian várom a végkifejletet, bár szerintem még lesz néhány lépés addig.
AutóHiFi
Bakker! A cucc többet ér mint a kocsi....
- skiraly
- Kezdő Fórumlakó

AutóHiFi
Komoly kiépítés...milyen elektronikával van kiszolgálva?
Alpine9887R fejegység
+ Audioquest King Cobra RCA
+ Audison Thesis HV Venti Dual mono erősítő a szettnek
+ Helix A1 Mono erősítő a szubnak, + Audioquest Sub1 RCA, + Morel Ultimo SC12 " mélynyomó zárt ládában
+ Helix XXL Powerstation tápegység, kiegészítve Mundorf PCC 1Farad és 1,5 Farad Kondenzátorokkal
A végleges hangszóró kábel még kérdéses, kell belőle vagy 15 méter, Szobai hifis tapasztalatodból nincs valami jó tipped?
AutóHiFi
Én is paneleztem, zárt láda készült a Supremo mély-középnek, + új hangváltó.
Rájöttem, hogy egyszerre csak egy dolgot szabad modifikálni, ellenkező esetben nem tudom, hogy mit minek köszönhetek.
Még a hangváltónak is kell járódni, hogy beérjen a hangja, de már most hallani a jobb részletező képességet.
Komoly kiépítés...milyen elektronikával van kiszolgálva?
- skiraly
- Kezdő Fórumlakó

AutóHiFi
Én is paneleztem, zárt láda készült a Supremo mély-középnek, + új hangváltó.
Rájöttem, hogy egyszerre csak egy dolgot szabad modifikálni, ellenkező esetben nem tudom, hogy mit minek köszönhetek.
Még a hangváltónak is kell járódni, hogy beérjen a hangja, de már most hallani a jobb részletező képességet.
AutóHiFi
Én még darabokban...párolgok.
AutóHiFi
2012 július 7-én - szombaton, Szentendrén a Pap-szigeti kempingben ( GPS: N 47°40'54" E 19°4'58" ),
Magyar SQ kupa autóhifi hangminőség verseny lesz!
Installációt nem pontoznak, kizárólag a hangminőséget, úgy hogy nem baj ha lóg még 1-2 kábeled, vagy nincs még lebőrözve az ajtópanelod.... Gyertek versenyezni, hallgatózni, a dunaparti környezet is remek.
Közben elkészült a 3 utas hangváltóm:
Passzív három út? Komoly kihívás...
- skiraly
- Kezdő Fórumlakó

AutóHiFi
2012 július 7-én - szombaton, Szentendrén a Pap-szigeti kempingben ( GPS: N 47°40'54" E 19°4'58" ),
Magyar SQ kupa autóhifi hangminőség verseny lesz!
Installációt nem pontoznak, kizárólag a hangminőséget, úgy hogy nem baj ha lóg még 1-2 kábeled, vagy nincs még lebőrözve az ajtópanelod.... Gyertek versenyezni, hallgatózni, a dunaparti környezet is remek.
Közben elkészült a 3 utas hangváltóm:
AutóHiFi
Én nem találtam helyettesítőt.... ...de ez nem azt jelenti,hogy nincs is...
sajnos nem értek hozzá
pl. egy TDA 7375-re se lehet kicserélni?
Köszi a válaszod!
a TDA családon belül se lehet helyettesíteni mással/jobbal?
AutóHiFi
Köszi a válaszod!
AutóHiFi
A TDA elvileg nem helyettesíthető.... De mivel kb 1500-2000ft,szerintem ez nem probléma.
Kábelnek én meleg szívvel ajánlom ezt....
http://www.kacsa-audio.hu/webshop/kacsa ... bi40.p.692
Tudom,hogy nem a legolcsóbb...
Köszi a válaszod!