Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 96

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Sziasztok.

Marantz 6010 Ose erősítőmhöz keresnék Bp. vagy környékén megbízható - hozzáértő szervizt -szakembert.
Bekapcsolás után recseg egy darabig a jobb csatorna és halkabb mint a bal.
Aztán a forrásválasztót kapcsolgatva / vagy épp melegedve jó lesz.
Mindenestre zavaró. Lehet, hogy akkor némi tuningot is eszközölnék - táp és hangfal csatlakozó téren - kérdés hogy van-e olyan hely ahol ezt egyszerre megoldják?

Segítségeteket előre is köszönöm.

Szia!

Első lépésként, próbálj meg egy kis kontakt tisztítót adni a bemenet választó kapcsolónak!
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

leonel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 73

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: leonel »

Sziasztok.

Marantz 6010 Ose erősítőmhöz keresnék Bp. vagy környékén megbízható - hozzáértő szervizt -szakembert.
Bekapcsolás után recseg egy darabig a jobb csatorna és halkabb mint a bal.
Aztán a forrásválasztót kapcsolgatva / vagy épp melegedve jó lesz.
Mindenestre zavaró. Lehet, hogy akkor némi tuningot is eszközölnék - táp és hangfal csatlakozó téren - kérdés hogy van-e olyan hely ahol ezt egyszerre megoldják?

Segítségeteket előre is köszönöm.

endi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: endi »

Bár nem stereo erősítő de én a stereo részére vagyok kíváncsi.

Ismeri valaki a Sony DB-870QS erősítőt? Ez egy házimozi erősítő. Ennek mit lehet tudni a stereo részéről, illetve a Phono fokozatáról?

Udv.
En meg sztereoban nem hallotam de szerintem sokal jobb mint a mostani alap hazimozi erositok igaz nelkulozni kell a hdmi bemenetet meg neo6 de egy jobban megepitett erositto mint a mostaniak ,a sulyan is latszik.
En is tervezek a kozeljovobe egy db870-970qs t van neki pre outja igy a frontokat a sztereo erositore kotnem.
Erölködö:Marantz PM-66SE,CD Pioneer pd-8700,DVD Pioneer DV600AV .Lp játszo ,Project RPM 1,3 Genie.Dac: Adcom gda600 .Tv: Myria 32 lcd(lg)Hangfal:Epos m 12.2,Hangfal Kabel:Diy fonot.Táp és ic:hiVOX kabelek +diy tüzalo tápkabelek és hiVOX alces one tápszürö.

Narumon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 45

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Narumon »

Bár nem stereo erősítő de én a stereo részére vagyok kíváncsi.

Ismeri valaki a Sony DB-870QS erősítőt? Ez egy házimozi erősítő. Ennek mit lehet tudni a stereo részéről, illetve a Phono fokozatáról?

endi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Ha mindenképpen cserélni akarsz a Marantz vonalon akkor sztem inkább PM66SE KI.Nagyon szép sztereója van,bár kissé mélyhiányos.Mi a gond a PM66SE-vel?(mert nem biztos ,hogy ahhoz képest előrelépés lenne akár bármelyik is az általad írt kettő,illetve az általam javallott KI közt)

Udv.
Vegul is megvettem a 6010ki signaturet es eleg nagy kulombseg van osszehasonlitva a pm66se vel,kifinomultabb a hangja tobb reszlet testesebb kozepek finomabb es reszletesebb magasak puhabb feszesebb melyek nagyobb erotaltalek nem torzit akkor sem ha harom negyedig huzom a hangerot,kisse melyebb tonusunak hat a 66se vel oszevetve ,epos m12.2 os hangfalakat hasznalok sajnos nem nagyon tudok raszanni 500-600 eurot egy hasznalt creek vagy naim erosittore amit ajanlanak ezert az elmult 2 evben kiprobaltam par olcsob erositot HK970,arcam alpha5,marantz 66se idaig ez a 6010ki a legjobb elege semleges reszletes hangzas a hk970nel nagyon jo volt a sztereo am kisse melyhianyos ,arcam alpha 5+ jo melyek jo kozepek de valahogy szaraz volt a hangzas egy ido utan unalmas,66se volt a legpontosabb elvezheto ,igaz a hangfalkabelnek is nagy szerepe van.
Erölködö:Marantz PM-66SE,CD Pioneer pd-8700,DVD Pioneer DV600AV .Lp játszo ,Project RPM 1,3 Genie.Dac: Adcom gda600 .Tv: Myria 32 lcd(lg)Hangfal:Epos m 12.2,Hangfal Kabel:Diy fonot.Táp és ic:hiVOX kabelek +diy tüzalo tápkabelek és hiVOX alces one tápszürö.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Inkább csak egy. Legalábbis sorosan, mert a másik párhuzamosan van.

Igaz!

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1526

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

A belinkelt létrának az előnye, hogy minden állásban csak 2 ellenállás van az útban.
Üdv,
NL

Inkább csak egy. Legalábbis sorosan, mert a másik párhuzamosan van.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Sztereó erősitők

Dehogyis! Pont amiatt kérdeztem rá, amit már opel123 be is linkelt. Megelőzött. A linken látható megoldás majdnem a legjobb hangminőséget nyújtja (sőt), bár ezt is lehet még fokozni, ha az alkatrészeket jobb minőségűre cseréled.

Egyébként én is csináltam egy ugyanilyen Ladder Type Yaxley-t, igaz csak 1%-os normál minőségű metal film ellenállásokból, de még így is sokkal jobb minőséget nyújt, mint az átlag potméterek. A másik előerősítőmben meg relés hangerőszabályzás van, na az aztán a tuti...

Ajánlom figyelmedbe ezt a linket: http://web.axelero.hu/whiteful1545/ (katt link, katt fórumok, katt erősítők...)

És hogy a kérdésedre is válaszoljak: Ha megoldható, akkor kicserélném a potmétert egy Yaxley-re.

Bizony lehet fokozni. Ilyen ellenálláslétrás megoldást a hificollective-en a budget-től egészen az 500 Font körüli monstrumig lehet találni. Ettől még jobbnak mondják a többleágazású autotrafót. Ennek van a legkisebb negatív hatása a hangra, de ezek is 200eFt fölött vannak. Nekünk földi halandóknak szerintem ölég a 30-50 Eurós 1%-os Yaxley. A belinkelt létrának az előnye, hogy minden állásban csak 2 ellenállás van az útban.
Üdv,
NL

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 830

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Igazából abban bíznék, hogy amazzal jobban szól és tutira nem nyírhatom ki vele a hangfalakat. A jobban szól alatt arra gondolok, hogy Harman/Kardon talán jobb mint az én kis pioneerem, annyira nem értek hozzá. A spórolás is benne van, mert ettől az ártól talán drágábban is megválhatok a pioneertől.

Ha nagyon igyekszel, ki tudod nyírni. De ahhoz tényleg igyekezni kell. ezzel is csak akkor tudod kinyírni, ha nagyon meghajtod, és már torzít a hangszóró, és úgy hallgatod egy darabig.

Azt, hogy melyik szól jobban, csak meghallgatás után tudod eldönteni.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Lehet, hogy kicsi a lesz a doboza. Egy sztereo ellenálláslétra az Alps blue mérétének kb kétszerese.

Dehogyis! Pont amiatt kérdeztem rá, amit már opel123 be is linkelt. Megelőzött. A linken látható megoldás majdnem a legjobb hangminőséget nyújtja (sőt), bár ezt is lehet még fokozni, ha az alkatrészeket jobb minőségűre cseréled.

Egyébként én is csináltam egy ugyanilyen Ladder Type Yaxley-t, igaz csak 1%-os normál minőségű metal film ellenállásokból, de még így is sokkal jobb minőséget nyújt, mint az átlag potméterek. A másik előerősítőmben meg relés hangerőszabályzás van, na az aztán a tuti...

Ajánlom figyelmedbe ezt a linket: http://web.axelero.hu/whiteful1545/ (katt link, katt fórumok, katt erősítők...)

És hogy a kérdésedre is válaszoljak: Ha megoldható, akkor kicserélném a potmétert egy Yaxley-re.

köszi mindkettötöknek.

a bonyolultsag, es ar es beepitesi meret miatt nem a poti teljes kivetele / helyettesitese volt a celom, hanem csak mas tartomanyba helyezese (belatom: ez nem olya idötallo / tökeletes megoldas)

shyfter
Isten Hozott! :)
Értékelés: 2

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: shyfter »

Azt, hogy megéri-e cserélni, Te tudod. Olcsóbb erősítőt szeretnél, és kell a pénz, vagy mi a célod?

Igazából abban bíznék, hogy amazzal jobban szól és tutira nem nyírhatom ki vele a hangfalakat. A jobban szól alatt arra gondolok, hogy Harman/Kardon talán jobb mint az én kis pioneerem, annyira nem értek hozzá. A spórolás is benne van, mert ettől az ártól talán drágábban is megválhatok a pioneertől.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 830

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: ANDS »

........... A helyzet az, hogy kicsit soknak tűnik az erősítő a hangfalakhoz képest, főleg, hogy most kis lakásba is költöztünk. A mély gyakran hupog.
A kérdésem pedig az lenne, hogy megéri-e cserélni az erőlködőt ..............

Ha jól értem, nálad az erősítő többet is le tudna adni, mint amennyit a hangfal elbír. Ez csak jó, mert van benne tartalék. Ne bömböltesd max. hangerővel.

Nem hiszem, hogy a huppogás azért van, mert az erősítő túl erős. Ha túlzottan hajtod a hangfalat, az torzítani kezd, majd leég.

Azt, hogy megéri-e cserélni, Te tudod. Olcsóbb erősítőt szeretnél, és kell a pénz, vagy mi a célod?

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

majdnem csak privatban valaszoltam, de megsem

en inkabb elmeleti ember vagyok, azaz lehet semilyenben, de teny, hogy halk hallgatasnal zavaró csatornakülönbseget hallok:
jol jönne CA erösitöben (91 dB-s hangsugarzot hajtva, mikor csalad többi tagja alszik már),
Hivox Bubo S füleserösitömben is (nem annyira AKG K601 eseten, hanem mas füleseimnel)

Kerdesed kicsit azt sugallja nekem (az "elkövetni" szó miatt): Te ódzkodnál töle, nem tartod "kósernek". ha igy van, van ennek realis, objektiv alapja ? és hogyan oldanad meg a halk hallgatasnal zavaró csatornakülönbseg gondot ?

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Sztereó erősitők

Lehet, hogy kicsi a lesz a doboza. Egy sztereo ellenálláslétra az Alps blue mérétének kb kétszerese. Nézd meg mekkora a hely és itt van egy ebayes példa amin be is van méretezve, ha legurulsz a hirdetés aljára. Nekem pont ilyen van az erősítőben és azóta nincs különbség a csatornák között. Vagyis volt egyszer de más okból.
Üdv,
NL

http://www.ebay.de/itm/100K-24-Step-Lad ... 460433813b

avl2
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Milyen készülékben akarod ezt elkövetni?

majdnem csak privatban valaszoltam, de megsem

en inkabb elmeleti ember vagyok, azaz lehet semilyenben, de teny, hogy halk hallgatasnal zavaró csatornakülönbseget hallok:
jol jönne CA erösitöben (91 dB-s hangsugarzot hajtva, mikor csalad többi tagja alszik már),
Hivox Bubo S füleserösitömben is (nem annyira AKG K601 eseten, hanem mas füleseimnel)

Kerdesed kicsit azt sugallja nekem (az "elkövetni" szó miatt): Te ódzkodnál töle, nem tartod "kósernek". ha igy van, van ennek realis, objektiv alapja ? és hogyan oldanad meg a halk hallgatasnal zavaró csatornakülönbseg gondot ?

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

köszi.
ha jól ertelmezem, evvel azt mondod: jo minösegü ellenallas eseten nyugodtan megtehetö, hangzassal nem lesz semmi gond, erzekelhetö valtozas.

..kivancsi vagyok mas velemeny lesz-e :-)

milyen jellemzöjére kell figyelni az ilyen celra valasztott ellenallasnak ?
nyilvan az ohmos ellenallasra, mert ez hatarozza meg a szintvaltozast, es evvel azt, hogy ugyanakkora hangeröhöz mennyivel "tovabb" kell tekerni a potit (mint elöbb irta peldaban: ha akkora, mint poti, akkor kb. 6 dB-nyi szintcsökkenes lesz),
es egyebre ? terhelhetöseg vagy ilyesmik ?

Milyen készülékben akarod ezt elkövetni?

avl2
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

A poti tulajdonképpen egy változtatható értékű ellenállás, ha sorba kötsz vele egy másik, jóminőségű, ellenállást, akkor csupán annyi történik, hogy azonos hangerőhöz jobban fel kell tekerni a potit, és mivel annak az együttfutása ott már sokkal jobb, így mérsékelt hangerő mellett sem lesz eltérés a két csatorna hangereje között.

köszi.
ha jól ertelmezem, evvel azt mondod: jo minösegü ellenallas eseten nyugodtan megtehetö, hangzassal nem lesz semmi gond, erzekelhetö valtozas.

..kivancsi vagyok mas velemeny lesz-e :-)

milyen jellemzöjére kell figyelni az ilyen celra valasztott ellenallasnak ?
nyilvan az ohmos ellenallasra, mert ez hatarozza meg a szintvaltozast, es evvel azt, hogy ugyanakkora hangeröhöz mennyivel "tovabb" kell tekerni a potit (mint elöbb irta peldaban: ha akkora, mint poti, akkor kb. 6 dB-nyi szintcsökkenes lesz),
es egyebre ? terhelhetöseg vagy ilyesmik ?

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: muvimi »

több helyen, több erösitönél is olvasható nehézség, hogy kis hangerönél egyik oldal hangosabb, mint másik, nálam is probléma ez (pláne érzékeny hangsugárzóval, közelröl, halkabban használva).

Megoldásként (poticsere mellett, mert az új is erre a sorsra jut, nekem ALPS-szal is van néha ez a gondom, mikor "tényleg" halkan hallgatok) sorba kötött ellenállást javasolnak többen is, magyar fórumon, angol fórumon (lásd lent), hangminöség kapcsán sem "félve".

Mi erröl a vélemény ? hangminöségre hatása ?

egyik idézet:
"A sorba kötött ellenállás nem ront(hat) a hangminoségen ?"
"Legenda. Van elég ellenállás a hang útjában, mire megszületik az erosített jel. Mindenesetre nagyságrendekkel kevesebbet, mintha csökkentenéd az erösítést. Fémréteg 1%-os ellenállást vegyél, kéket. Mindegy, hogy kicsi vagy nagy-e."

másik:
"I would just put another resistor in series with the high side of the pot to reduce the output level. If the pot is presently 50K, then putting a 50K series resistor at the high (input) side of the pot would reduce the output level 6dB.
This would still provide full variable control of the volume from off to max, but your maximum level would be 6dB lower than it is now. And it would put your desired level at a higher rotation of the pot than it presently is"

azaz durva fordításban: sorosan kötnék a potival ellenállást, ha pl. ugyanakkora (50 kOhm-os), akkor kb. 6 dB-vel csökken a szint: a maximum is, de az alacsony hangeröhöz nagyobb potiállás tartozna

A poti tulajdonképpen egy változtatható értékű ellenállás, ha sorba kötsz vele egy másik, jóminőségű, ellenállást, akkor csupán annyi történik, hogy azonos hangerőhöz jobban fel kell tekerni a potit, és mivel annak az együttfutása ott már sokkal jobb, így mérsékelt hangerő mellett sem lesz eltérés a két csatorna hangereje között.

avl2
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

több helyen, több erösitönél is olvasható nehézség, hogy kis hangerönél egyik oldal hangosabb, mint másik, nálam is probléma ez (pláne érzékeny hangsugárzóval, közelröl, halkabban használva).

Megoldásként (poticsere mellett, mert az új is erre a sorsra jut, nekem ALPS-szal is van néha ez a gondom, mikor "tényleg" halkan hallgatok) sorba kötött ellenállást javasolnak többen is, magyar fórumon, angol fórumon (lásd lent), hangminöség kapcsán sem "félve".

Mi erröl a vélemény ? hangminöségre hatása ?

egyik idézet:
"A sorba kötött ellenállás nem ront(hat) a hangminoségen ?"
"Legenda. Van elég ellenállás a hang útjában, mire megszületik az erosített jel. Mindenesetre nagyságrendekkel kevesebbet, mintha csökkentenéd az erösítést. Fémréteg 1%-os ellenállást vegyél, kéket. Mindegy, hogy kicsi vagy nagy-e."

másik:
"I would just put another resistor in series with the high side of the pot to reduce the output level. If the pot is presently 50K, then putting a 50K series resistor at the high (input) side of the pot would reduce the output level 6dB.
This would still provide full variable control of the volume from off to max, but your maximum level would be 6dB lower than it is now. And it would put your desired level at a higher rotation of the pot than it presently is"

azaz durva fordításban: sorosan kötnék a potival ellenállást, ha pl. ugyanakkora (50 kOhm-os), akkor kb. 6 dB-vel csökken a szint: a maximum is, de az alacsony hangeröhöz nagyobb potiállás tartozna

shyfter
Értékelés: 2

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: shyfter »

ÜDv minden hozzáértőnek!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Jelenleg egy Canton Sat2 (kb 1991-es) hangfalpárom van, 100W zenei teljesítménnyel. Ehhez a párhoz van egy viszonylag erős, Pioneer A702R erősítő, amit anno egy bizományiból vettem. A helyzet az, hogy kicsit soknak tűnik az erősítő a hangfalakhoz képest, főleg, hogy most kis lakásba is költöztünk. A mély gyakran hupog.
A kérdésem pedig az lenne, hogy megéri-e cserélni az erőlködőt egy ilyenre, erre gondoltam: 45w 8 és 4 ohm-on is. Linkjeim

Válaszokat köszi előre is

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6408

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Sziasztok.
Velemenyetekre lennek kivancsi hogy mekora a hangzasbeli kulombseg a simma Marantz pm66se es a pm6010seKI signatura kozott a 66osomat szeretnem levaltani ha valaki hallota mindketot .koszonom

Ha mindenképpen cserélni akarsz a Marantz vonalon akkor sztem inkább PM66SE KI.Nagyon szép sztereója van,bár kissé mélyhiányos.Mi a gond a PM66SE-vel?(mert nem biztos ,hogy ahhoz képest előrelépés lenne akár bármelyik is az általad írt kettő,illetve az általam javallott KI közt)
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

A fájdalom küszöb sajnos egyre kisebb
A kisszobába menne, médialejátszó, kis omnitronic lemezjátszó (talán) amit ki kéne szolgálnia, B&W 302-es hangszórókkal. VISZONT; ehhez gondolom szinte minimális befektetés is elég lenne, de ha csak kicsit többért lehet valami olyat kapni ami alkalom adtán a nagyobb láncba is beférne: Technics 1210Mk2 lejátszó, JMLab Focal918 hangfal, nagyobbacska média lejátszó, Pro-ject SE II Phono Box - itt most egy Yaqin csöves teljesít szolgálatot.

Egyébként amivel most szemezek az angliából egy Marantz PM66SE KI erőlködő. Emlékeim szerint ez ifjú koromban nagyon tetszett csak nem romlott le

Szerintem az említett Malacka jó választás lehet!
De pl a vakerán volt régebbi Cambridge Audio, Rotel, Denon, és Marantz-ok!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Kedves NAD-osok. Jelent valami észrevehető változást a hangzásban, ha a c325-ön kicserélitek a gyári jumpert valami speciálisabbra? köszi

Fülelni kell!!!
Én pl próbáltam a H/K-omnál jó kábellel de nem jött be a változás (ez pl lehet hogy más készülék esetében jó lehetett volna...), tanácsolták páran hogy "ezüst" kábellel próbáljam, de ennyire nem vagyok megszállott!
De az biztos hogy változik a hang ha cserélve lesznek a gyáriak!!!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Köszi! És kicsit bővebben? Mire éri meg lecserélni? Nem igazán vagyok ebben otthon..

Próbálgass különböző összekötőkábeleket, és fülelj!

endi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Sziasztok.
Velemenyetekre lennek kivancsi hogy mekora a hangzasbeli kulombseg a simma Marantz pm66se es a pm6010seKI signatura kozott a 66osomat szeretnem levaltani ha valaki hallota mindketot .koszonom

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”