Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2732

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Ez egy direkt a TD-125-höz gyártott sasszi, amit néhány évvel ezelőtt árult (igen borsos áron) a gyártója a német Ebay-en, de hosszú ideje nem láttam már fent. Ott a hirdetésben le volt írva, milyen jótékony hatása van a hangra és hogy mennyivel jobb, mint a gyári, de tudjuk, az eladónak az a dolga, hogy ilyeneket írjon. Mindenesetre, nekem már akkor megtetszett, de nem fektettem nagyobb hangsúlyt arra, hogy érdeklődjek az eladónál, mivel úgy tűnt, örök időkig hirdetni fogja a lehetőségét, a sasszi tőle való megrendelésének. (De nem így történt.)
A hirdetések elmaradása után elég hosszú idővel szántam rá magam, hogy a neten rákeressek valami fellelhető információnak, de mindössze ezt:
http://cabasse.vraif...e-du-meuble.htm
az oldalt találtam.
(A Thorens fórumokon állítólag fellelhető a gyártója

.

viszont vlmilyen "dobozra" utaló maradványok azért vannak,lehet hogy optikai csalódás,de úgy néz ki,van "alsó deszka is"

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

gaborka8X8,

háááá emmegmi?

QRVA YOOL néz ki.

Ez egy direkt a TD-125-höz gyártott sasszi, amit néhány évvel ezelőtt árult (igen borsos áron) a gyártója a német Ebay-en, de hosszú ideje nem láttam már fent. Ott a hirdetésben le volt írva, milyen jótékony hatása van a hangra és hogy mennyivel jobb, mint a gyári, de tudjuk, az eladónak az a dolga, hogy ilyeneket írjon. Mindenesetre, nekem már akkor megtetszett, de nem fektettem nagyobb hangsúlyt arra, hogy érdeklődjek az eladónál, mivel úgy tűnt, örök időkig hirdetni fogja a lehetőségét, a sasszi tőle való megrendelésének. (De nem így történt.)
A hirdetések elmaradása után elég hosszú idővel szántam rá magam, hogy a neten rákeressek valami fellelhető információnak, de mindössze ezt:
http://cabasse.vraif...e-du-meuble.htm
az oldalt találtam.
(A Thorens fórumokon állítólag fellelhető a gyártója.)

.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1400

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: akvapark »

.

Két kép arról, hogy nem csak az LP12-nek, hanem a Thorens TD-125-nek is jót tesz, ha kevésbé zárt sassziba kerül.

.

Esztétikailag mindképp.
A hangja is igazolja a fáradozást vajon:quetionmark:
(Mert itt eddig erről volt szó.)(
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 708

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: tollact »

Sok korabeli brit lemezjátszónak van vékony farostlemezből az alja, azokról különösképpen érdemes leszerelni.

Hát igen. A plexi után ezt akartam írni. De ez a Thorens tényleg nagyon klasszul be lett építve. A szoba dísze lehet egy ily módon kivitelezett gépezet.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

Arya
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Arya »

Köszi

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Big »

.

Két kép arról, hogy nem csak az LP12-nek, hanem a Thorens TD-125-nek is jót tesz, ha kevésbé zárt sassziba kerül.

.

Huhhh! De szép!
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

spendorman
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 81

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: spendorman »

gaborka8X8,

háááá emmegmi?

QRVA YOOL néz ki.

Vendég

Lemezjátszó

Igen, szerintem is. Mondjuk az én LP12-m anno levett alsó fedőlappal is jobban szólt.

Sok korabeli brit lemezjátszónak van vékony farostlemezből az alja, azokról különösképpen érdemes leszerelni.

Vendég

Lemezjátszó

.

.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Igen, szerintem is. Mondjuk az én LP12-m anno levett alsó fedőlappal is jobban szólt.

Ezt is sokan propagálják.
Bár nem tudom, a Trampolin milyen...

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Azért bármi is okozza, - szerintem az általam vázolt elmélet helytálló - a közös megegyezés az Audiofiliában, hogy plexitető nélkül jobban szólnak a lemezjátszók.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Azért bármi is okozza, - szerintem az általam vázolt elmélet helytálló - a közös megegyezés az Audiofiliában, hogy plexitető nélkül jobban szólnak a lemezjátszók.
Másként fogalmazva felhajtott, vagy levett plexivel.
Nem sok egyetértés van a hobbinkban, ez ezen kevesek egyike.

(Baj is lenne, ha fordítva lenne,mert akkor a gyári plexitető nélküli, vagy csak porfogásra használható plexijű lemezjátszó tulajoknak főhetne a fejük. )

tollact
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Sziasztok!

Lehet, hogy hülyeséget fogok kérdezni , de bocs érte

Egy Stanton 680EE pu-ról el lehet távolitani vhogy a tü elötti "kefét"?

Már nem nagyon emlékszem hogyan, de egyszer szedtem le ilyenről kefét. Ha jól emlékszem óvatosan megcsavarva kipattintható a hangszedő műanyag elejéből, és teljesen normál kivitelű pick-up lesz belőle.

tollact
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

dCS Puccini SACD / dCS Puccini Uclock / Acoustics Signature Storm / Oracle SME345 / MusicMaker / Leema Acoustics Pyxis+Altair+Corvus+Hydra / Thiel SCS4 / Thiel STS4T / Primare BD32 / Studer A807 / EMT928+EMT927+EMT-TSD15

és 880 db LP

az EMT egyébként eladó :-)

És ezen sincs plexitető. Igaz, hogy a képen éppen nem dolgozik...

Vendég

Lemezjátszó

dCS Puccini SACD / dCS Puccini Uclock / Acoustics Signature Storm / Oracle SME345 / MusicMaker / Leema Acoustics Pyxis+Altair+Corvus+Hydra / Thiel SCS4 / Thiel STS4T / Primare BD32 / Studer A807 / EMT928+EMT927+EMT-TSD15

és 880 db LP

Köszönöm!

EMT nem áll szándékomban venni , ellenben a MusicMaker (mint a sokak által legjobbnak tartott MM hangszedő) mindig mozgatta a fantáziámat.

.

Arya

Lemezjátszó

Lehet, hogy hülyeséget fogok válaszolni, de bocs érte:
Egy flex nagyon hasznos szerszám lehet ilyen esetekre

Mire gondolsz?:xD

spendorman
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Úgy látom, tollcat kérdése felett elsiklott, pedig engem is érdekelne, hogy hallgat-e hanglemezről zenét, van-e lemezjátszója, esetleg szándékában áll-e beszerezni?

.

és 880 db LP

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1222

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Sziasztok!

Lehet, hogy hülyeséget fogok válaszolni, de bocs érte:
Egy flex nagyon hasznos szerszám lehet ilyen esetekre
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Arya

Lemezjátszó

Sziasztok!

Vendég

Lemezjátszó

nagyon viccces fiúkák vagytok Ti itt :-) kitalálok egy f@szságot és rágerjedtek. nehogy már összevesszetek ezen

......, egyáltalán használsz LP-t?

Úgy látom, tollcat kérdése felett elsiklott, pedig engem is érdekelne, hogy hallgat-e hanglemezről zenét, van-e lemezjátszója, esetleg szándékában áll-e beszerezni?

.

spendorman
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

nagyon viccces fiúkák vagytok Ti itt :-) kitalálok egy f@szságot és rágerjedtek. nehogy már összevesszetek ezen

Vendég

Lemezjátszó

Nem hiszem ,hogy a hangszedő által gerjesztett hang viszaverődése a plexitetőn belül befolyásolhatná a végeredményt
Szerintem is kizárt, annyira kevés energia verődik vissza, ráadásul a legtöbb lemezjátszó akusztikai visszahatása a magastartományban nagyságrenddel kisebb...

Vendég

Lemezjátszó

Ha fordítva teszed rá a viniltetőt
El kellene végezni egy próbát, bakokra helyezett, felfelé fordított, a lemezjátszóval mechanikailag nem érintkező lemeztetővel (a hangszedőre nézve veszélyes művelet, úgyhogy csak óvatosan). Utána lehet fetrengve röhögni - már akinek lesz még kedve.

elektrorudi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 150

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: elektrorudi »

komoly téma (mármint plexiről visszaverődő rezgések).

ha a lemezjátszó teteje nem plexi lenne, hanem példának okáért vinyl alapanyagból készült, zenét nem is hallgathatnánk, mivel a vinyl tető rezonancia frekvenciája ugyanaz lenne mint az LP-jé, így a lecsukott tető alatt lejátszott lemez által és a vinyl alapanyagú tető által keltett rezgések kioltanák egymást.

Ezzel a módszerrel lehet egyébként bármilyen zsánerű LP (rock, pop, jazz, stb) segítségével teljes csendet generálni

Szerintem abszolut rosszul közelíted meg a kérdést.
Minden a fázison múlik!
Ha fordítva teszed rá a viniltetőt, akkor nemhogy a zenei hullámok oltják ki egymást, hanem éppenséggel a zörejek, zajok. Így csak a tiszta, zajmentes zenét erősíti fel az erősítő. Ezt a fizikai tényt használja ki több neves mongól lemezjátszó gyártó cég is.

spendorman
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Tollact

humorérzék?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”