Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

frogggg
Isten Hozott! :)
Értékelés: 4

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: frogggg »

Elvileg bármelyik hifistúdióba el tudok menni, rászánnám azt a napot.
Azt én is sejtettem, hogy nem alap erősítőt kell néznem.
Elvárás számomra főként az, hogy jobb legyen a térérzet, mint az AVR esetén. Egy CA640-et már hallottam, az kellemes volt, de van-e még ötletetek?
Legyen sub kimenete, mert esetleg néha használva lenne, nem feltétlenül zenéhez.

Hol ill mit tudsz megfülelni?
25nm-re combosabb vasra van szükség szerintem!
Milyen elvárások vannak?

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok,

KEF IQ70-es hangfalak mellé - 25m2-re - milyen sztereó erősítőket ajánlotok? Úgy kalkulálva, hogy 180.000-be férjen bele még egy DAC-cal együtt. Természetesen lehet akár használt is.

Ha a hangfalak nem ígénylenek ekkora befektetést, akkor szívesen veszek kisebb ajánlatokat is. Most egyelőre csak a gondolattal játszok, s még nem a pénzzel.

Konkrét típusokat említsetek, nem direkt használtpiaci ajánlatra van egyelőre szükségem, csak infóra, hogy miket nézegessek, ami passzol a hangfalakhoz hangban és árszintben is.

Köszönöm

Hol ill mit tudsz megfülelni?
25nm-re combosabb vasra van szükség szerintem!
Milyen elvárások vannak?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

dodelijk
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 31

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: dodelijk »

A segítségeteket kérném.Van egy Rotel RA 1070-es erősítőm és Focal 806V hangsugárzóim.
Többször volt mostanában ,hogy filmnézés közben egyszer csak halkabb lett majd egy idő után vissza hangosodott.A film WD HD Live médialejétszóról ment,a hang optikai kábellel a Hivox Lupus dacba.Gondoltam ,hogy a film/ek hangja rossz ezért produkálja ezt.A multkor Wii játék közben csinálta ugyanezt.Ez sima RCA-val csatlakozik az erősítőhöz.Cd hallgatása közben még nem volt ilyen hiba ,de most hogy már két forrásnál is volt ugyanolyan gond elgondolkoztam...
Kérdésem az lenne, hogy lehet-e erősítőnek vagy hangsugárzónak olyan baja amitől ezt produkálja?
Olive 3 HD+Rotel Ra-1070+Focal 806V

JBL L90
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: JBL L90 »

Esetleg a poti motorja okozhatja, nézd meg, kell legyen a motoron néhány alkatrész , cseréld ki a kondikat újra. A kontakt spray is használhat, fújd be vele a potit és a motort is.

Nekem olyat is mondtak, hogy valamiféle földelés hiánya is okozhatja.
Igaz lenne?

Filmhez: Dynavioce Challenger m-63  5.0, Sony STR DB-925, HK DVD29, JBL ES 150P, HDD, 50' Plazma.
Zenéhez: Nad c315BEE, HK 970, HK 680, Rotel RCD-965BX, JBL L-90, Yamaha YST-SW300, Heybrook HB1

A zene lelki táplálék és semmi mással nem pótolható. Aki nem él vele: lelki vérszegénységben él és hal meg.
Kodály Zoltán

JBL L90
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Megpróbálom kontakt spray-vel. Köszi. Ha nem lesz jó elviszem szerelőhöz, mivel a műszaki részéhez nem nagyon értek.

Filmhez: Dynavioce Challenger m-63  5.0, Sony STR DB-925, HK DVD29, JBL ES 150P, HDD, 50' Plazma.
Zenéhez: Nad c315BEE, HK 970, HK 680, Rotel RCD-965BX, JBL L-90, Yamaha YST-SW300, Heybrook HB1

A zene lelki táplálék és semmi mással nem pótolható. Aki nem él vele: lelki vérszegénységben él és hal meg.
Kodály Zoltán

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Sziasztok!

Azzal a kérdéssel fordulnék a hozzáértőkhöz, hogy adott egy nem mai erősítő, neve szerint : Sony STR DB 925-ös.
Az erősítő hangerőszabályzója motoros, az a problémám vele, hogy hangerő szabályzásnál recseg, de csak ha a távírányítóval kezelem, mechanikusan / kézzel/ már nem csinálja ezt.
A nagy kérdés: Mi okozza ezt a zavaró hibát???

Előre is köszi!

Esetleg a poti motorja okozhatja, nézd meg, kell legyen a motoron néhány alkatrész , cseréld ki a kondikat újra. A kontakt spray is használhat, fújd be vele a potit és a motort is.

JBL L90
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Sziasztok!

Azzal a kérdéssel fordulnék a hozzáértőkhöz, hogy adott egy nem mai erősítő, neve szerint : Sony STR DB 925-ös.
Az erősítő hangerőszabályzója motoros, az a problémám vele, hogy hangerő szabályzásnál recseg, de csak ha a távírányítóval kezelem, mechanikusan / kézzel/ már nem csinálja ezt.
A nagy kérdés: Mi okozza ezt a zavaró hibát???

Előre is köszi!

Kodály Zoltán

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Sziasztok!

Ismer valaki olyan céget vagy szakembert, ami/aki erősítők felújítását, átalakítását végzi?

Van itt nem is egy.

Például Ethosz, Hivox.
Aztán a Hifi barlangnak is van egy szervize.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

steven7
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: steven7 »

Sziasztok!

Ismer valaki olyan céget vagy szakembert, ami/aki erősítők felújítását, átalakítását végzi?

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 704

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tollact »

Üdv! Nem találtam más topicot ami az én bajom segíthet tehát remélem itt jó helyen vagyok.
Adott Dénes Péter féle TP-02-es előerősítő + phono és a phono részével van baj... A hibajelenség az, hogy egy jó 30-40 perc környékén (ez talán a legutolsó hiba fajta előtte más volt, de talán már nem változik...) fogja magát és a bal csatorna hirtelen lehalkul és alig hallani a jobb mellett. Ha zenehallgatás közben lekapcsolom akkor hirtelen visszajön a bal hangja és mellé egy nagyon erős "mintha a tűt piszkálnám ecsettel" jelenség.Ha viszakapcsolom akkor szintén ez a "szőrözős" hang és ugyanúgy halk marad...

Gyanakodtunk cső hibákra és ki is cseréltük mindet még a tápcsöveket is, de semmit nem javult. Aztán a két ic-re gyanakodtunk, hogy az túl melegedik (ami eléggé valószínű volt) és akkor cseréltük többfélére és a legutóbb pedig egy komplett bordát szereltünk az erősítő hátlapjára. Egyértelműen jobb lett a hőelvezetés mert szinte épp hogy langyos lesz, ezzel kilőve a melegést és továbbra is rossz.

Arra gondoltunk most, hogy esetleg nem valamelyik kondenzátor ment a tönkre a bal csatornának ?

Remélem érthetően írtam le. Előre is köszönöm!

Miért nem viszed el a gyártóhoz? Biztosan tudná mi a megoldás.Ez a próbálkozás szerintem nem vezet jóra....
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

frogggg
Értékelés: 4

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: frogggg »

Sziasztok,

KEF IQ70-es hangfalak mellé - 25m2-re - milyen sztereó erősítőket ajánlotok? Úgy kalkulálva, hogy 180.000-be férjen bele még egy DAC-cal együtt. Természetesen lehet akár használt is.

Ha a hangfalak nem ígénylenek ekkora befektetést, akkor szívesen veszek kisebb ajánlatokat is. Most egyelőre csak a gondolattal játszok, s még nem a pénzzel.

Konkrét típusokat említsetek, nem direkt használtpiaci ajánlatra van egyelőre szükségem, csak infóra, hogy miket nézegessek, ami passzol a hangfalakhoz hangban és árszintben is.

Köszönöm

Junkie2
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Junkie2 »

Üdv! Nem találtam más topicot ami az én bajom segíthet tehát remélem itt jó helyen vagyok.
Adott Dénes Péter féle TP-02-es előerősítő + phono és a phono részével van baj... A hibajelenség az, hogy egy jó 30-40 perc környékén (ez talán a legutolsó hiba fajta előtte más volt, de talán már nem változik...) fogja magát és a bal csatorna hirtelen lehalkul és alig hallani a jobb mellett. Ha zenehallgatás közben lekapcsolom akkor hirtelen visszajön a bal hangja és mellé egy nagyon erős "mintha a tűt piszkálnám ecsettel" jelenség.Ha viszakapcsolom akkor szintén ez a "szőrözős" hang és ugyanúgy halk marad...

Gyanakodtunk cső hibákra és ki is cseréltük mindet még a tápcsöveket is, de semmit nem javult. Aztán a két ic-re gyanakodtunk, hogy az túl melegedik (ami eléggé valószínű volt) és akkor cseréltük többfélére és a legutóbb pedig egy komplett bordát szereltünk az erősítő hátlapjára. Egyértelműen jobb lett a hőelvezetés mert szinte épp hogy langyos lesz, ezzel kilőve a melegést és továbbra is rossz.

Arra gondoltunk most, hogy esetleg nem valamelyik kondenzátor ment a tönkre a bal csatornának ?

Remélem érthetően írtam le. Előre is köszönöm!

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Pedig közben írtam erre a címre, de majd meglátom..

Mint írtam, az az oldal Binder úré, aki napi kapcsolatban van Péter bácsival, tehát nagyon nem lőhetett mellé. Ő biztosan adni fog egy elérhetőséget, vagy tolmácsolja a kérdését.
(Kivéve, ha valamit vásárolni akar, mert akkor közevetlenül tőle kap árajánlatot. )
.

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 17

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Rag »

Nem tudom, hogy Péter bácsinak egyáltalán van-e email címe, de egy telefonszámot tudok adni.

.

Pedig közben írtam erre a címre, de majd meglátom..
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005

Vendég

Sztereó erősitők

Szisztok!

Dénes Péterhez tud nekem valaki linket, email címet adni?

Köszönettel:
Rag

Nem tudom, hogy Péter bácsinak egyáltalán van-e email címe, de egy telefonszámot tudok adni.

.

Vendég

Sztereó erősitők

Talán EZ ő lesz.

Talán egyáltalán nem.
Ez a lap Binder úré, aki Péter bácsi erősítőit árulja pl. az ebay-en.

.

toti71
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 9

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: toti71 »

Szisztok!

Köszönettel:
Rag

Talán EZ ő lesz.

zene:
cd(k): micromega stage 1; PHILIPS CD450; PHILIPS CD670
LP: Thorens TD166 mkII, Goldring Eroica LX + CA Azur 640P;
erősítő(k): Primare A10 és Pointe Sima MkII;
hangsugárzó: Chario Hiper 2000 mkII;
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
film 2.0: Philips DVD 763SA

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 17

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Rag »

Szisztok!

Köszönettel:
Rag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

Pityu nyugodtan vágjon bele, ha jó áron hozzájut. A "bóverrel" jól fog szólni.

Ezt mondtam én is hogy ki kell próbálni de valszeg nem lessz mellényúlás vele!

Majd beszámolót kérünk!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

PITYU66
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: PITYU66 »

A 326-oson van két dedikált sub-kimenet, és IEC aljzat. Meglepően jól boldogul nehezebben hajtható dobozokkal is. Nem tudom hogy csinálja. Pityu nyugodtan vágjon bele, ha jó áron hozzájut. A "bóverrel" jól fog szólni.

Köszönöm a válaszokat. Pityu mostmár "nyugodtan belevág" Ha sikerül meg kaparintanom, beszámolok.

István

Vendég

Sztereó erősitők

Én a 325-öst ismerem ill hallottam több alkalommal több láncban és jó a véleményem róla!
Mint a Nad-ok általában zenei készülék (még a HM vasak is)!
Nem válogatós de képes rámutatni a lánc gyengeségeire (cd játékos - "forrás", dobozok, kábelek)!

Nyilván a 326-is hasonló készülék lehet... hiszen ha másként lenne akkor már híre ment volna...
Pontosan nem tudom hogy a designon kívül mi a különbség a 2 modell között...

A 326-oson van két dedikált sub-kimenet, és IEC aljzat. Meglepően jól boldogul nehezebben hajtható dobozokkal is. Nem tudom hogy csinálja. Pityu nyugodtan vágjon bele, ha jó áron hozzájut. A "bóverrel" jól fog szólni.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

OK!

Köszi,
Gondolom a Sub az csak filmezéshez kellhet.

Nem okvetlenül csak a filmekhez kellhet a sub!
A jó sub-ot nem hallod hanem inkább érzed!

PITYU66!
Én a 325-öst ismerem ill hallottam több alkalommal több láncban és jó a véleményem róla!
Mint a Nad-ok általában zenei készülék (még a HM vasak is)!
Nem válogatós de képes rámutatni a lánc gyengeségeire (cd játékos - "forrás", dobozok, kábelek)!

Nyilván a 326-is hasonló készülék lehet... hiszen ha másként lenne akkor már híre ment volna...
Pontosan nem tudom hogy a designon kívül mi a különbség a 2 modell között...

PITYU66
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

C 326 BEE

doky? véleményed erről a tipusról?

PITYU66
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Meg kell fülelni a NAD-ot is (modellszám?)!!!
Az is nagyon jó termékeket készít!

C 326 BEE

sznoeb

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: sznoeb »

OK!

Köszi,
Gondolom a Sub az csak filmezéshez kellhet.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”