Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- leoneottiz
- V.I.P.

- Értékelés: 643
Sztereó erősitők
Kedves Taz! Szerintem a legtöbb fórumozónak - főként azokra gondolok természetesen, akik most mélyednek el a hifi és hm bugyraiban - szinte minden termék ismeretlen. Szimpátia, antipátia, leírások, ezek alapján döntenek vásárlás előtt. Néha már komikusnak tűnik, hogy bizonyos topicoknál minden második bejegyzés tartalmazza, hogy hallgatózni, minél többet hallgatózni és az alapján dönteni! Ez olyan, mint a nőkkel! Amikor az érzés úrrá lesz rajtad, hogy "Igen, ez az, ezt kerestem!", akkor megérkeztél! Meddig? Jó esetben sokáig, de vagyunk páran, akit hajt valami belső erő, hogy megismerjünk valami mást...bár egyszer azért jó lenne megállapodni...
Osu no seishin!
Sztereó erősitők
A fórumozók nagy része innen szeretne információt szerezni, hogy mit vegyen, és a többiek tapasztalatai eldönteni alapján mi szólhat jól nála.
A markting az lett volna ha agyba-főbe dícsérem a Jungson-t, (amivel én nem tudnék együtt élni, mivel "nem vagyok olasz"), csak már többször hallottam szólni, és ezért mertem pozitívan nyilatkozni róla.
Egyébként sajnos valóban nagy szerepe van a névnek a vásárláskor.
Sajnos a név mögött már nem mindig van minőség.
Sok hangfalgyártó totál lenullázta a nevét 5-10 év alatt.
A KEF pl ilyen.A Mission,Warfedale név sem cseng már annyira jól.Mindhárom cég már kínai tulajdonban van.
Az erősítőknél is sok gagyi megjelent évek során.
Talán a NAD,HK még mindig egész jókat csinál.A mozis erősítőknál rengeteg a hulladék.Meg kell nézni,hogyan hülyítik a vevőket a 10 Kg-os 7*180W-os kimenőteljesítmény adatokkal.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
- tz-
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 1
Sztereó erősitők
A fórumozók nagy része innen szeretne információt szerezni, hogy mit vegyen, és a többiek tapasztalatai eldönteni alapján mi szólhat jól nála.
A markting az lett volna ha agyba-főbe dícsérem a Jungson-t, (amivel én nem tudnék együtt élni, mivel "nem vagyok olasz"), csak már többször hallottam szólni, és ezért mertem pozitívan nyilatkozni róla.
Sztereó erősitők
Igaz jó a Jungson is, de a legtöbb forumozónak nincs tapsztalata vele. A többi márka sokkal ismertebb, és a nevével is eladja megát.
Viszont leoneottiz-zal teljesen egyetértek.
Figyelj ez egy fórum és nem egy áruház.
Ne a marketing szöveggel foglalkozz,meg hogy melyik újság dícsért halálra valamit.
Hallgasd meg hogy szól.
Az olaszoknál nagyon népszerű volt ez az erősítő.
A régebbi nem távos modellt árulták ennyiért:
Jungson JA66 valore 550 euro
http://www.audiocost...-recensione.htm
Ennyit persze nem ér,de ha ennyiért is el tudták adni,akkor annyira rossz nem lehet.
Keress nekem olyan új erősítőt,ami 4 Ohmon 120W-ot tud,távos és van XLR bemenete.
100 alatt esély sem lesz rá.
Webáruház:
- tz-

Sztereó erősitők
Igaz jó a Jungson is, de a legtöbb forumozónak nincs tapsztalata vele. A többi márka sokkal ismertebb, és a nevével is eladja megát.
Viszont leoneottiz-zal teljesen egyetértek.
- leoneottiz
- V.I.P.

Sztereó erősitők
30-ért, főleg egy tinédzsernek szerintem még egy olyan ár, amit a szülők torkán is le tud tolni, ha erre a hobbyra adja a fejét, hiszen egy egyberendszer kerül kb. ennyibe...40-50-ért a Rotel vagy a NAD ugyenez a kategória. Afölött - privát véleményem - az vegyen valamit, akinek már önálló keresete van. Ő viszont úgy cselekedjen, ahogy egy hűtővel vagy mosógéppel is tenne: úgysem lesz pénze arra, hogy évente cserélgessen, ezért egyszer vegyen egy jót, és onnantól élvezze a kedvenc zenéit! Saját bőrömön tapasztaltam ezt...
Osu no seishin!
Sztereó erősitők
Csak azért írtam a NAIM-ot, mivel a kérdés az volt, hogy melyik átlagos készüléket ajánljuk. A 30-50 ezer lenne valamelyik használtan, ami nem nagyon valószínű. Újonnan aa DENON 110e Ft, a HK 100e Ft, a NAD pedig 80e Ft, ezeket hol kapod meg 30-ért, sehol. De ha már hosszútávra gondolkodsz, akkor inkább érdemes venni egy jót és később ahhoz illeszeteni atöbbi egységet, és nem évente két évente cserélgetni.
30-ért ment el egy Jungson.Annyit tuti,hogy megért.
Webáruház:
- tz-

Sztereó erősitők
Csak azért írtam a NAIM-ot, mivel a kérdés az volt, hogy melyik átlagos készüléket ajánljuk. A 30-50 ezer lenne valamelyik használtan, ami nem nagyon valószínű. Újonnan aa DENON 110e Ft, a HK 100e Ft, a NAD pedig 80e Ft, ezeket hol kapod meg 30-ért, sehol. De ha már hosszútávra gondolkodsz, akkor inkább érdemes venni egy jót és később ahhoz illeszeteni atöbbi egységet, és nem évente két évente cserélgetni.
- bajnokpityu
- V.I.P.

- Értékelés: 174
Sztereó erősitők
Nem egészen értem. 30-50e körüli árú használt erősitőkről beszéltünk.
Hogy jön ide egy 3-5x ennyibe kerülő tipus?
- tz-

Sztereó erősitők
Én a helyedben vennék eg yhasznált NAIM Nait 5i-t használtan kb. 150e Ft körül van az ára, és teljesen más világ.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
Nocsak, doky, miket hallani tőled!
Úgy gondolom hogy ebből a listából kicsit kilóg a Denon... mint tudás és ár szempontjából is!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- leoneottiz
- V.I.P.

Sztereó erősitők
Dorian, lehet, hogy nem túl érthetően fogalmaztam...az, hogy egy erősítőn a W előtt mekkora szám van, szerintem nem jelent semmit. A 316-nál ez 40. És? A 809-nél ez 150. Még bot füllel is hallanád a különbséget...ugye kitalálod, mégis melyik volt dinamikusabb? Miért van így? Fogalmam sincs...
Osu no seishin!
- tz-

Sztereó erősitők
Az erősítőnek nem csak a hangfalhoz kell hogy illeszkedjen, de figyelembe kell venni, hogy milyen front-end hajtja meg.
Vannak olyan CD-erősítő-hangfal kombinációk, hogy ha csak páronként nézzük jó választás lenne, de ha a teljes láncot, lehet hogy hosszú távon hallgathatatlan.
Véleményem szerint keress egy helyet (boltot), ahol van valamelyik erősítő, Dali C6 és hallgasd meg.
Vigyél magaddal saját lemezeket, az általad hallgatott stílusokból, és válaszd ki a Neked megfelelőt.
A zenékből ne csak 1-2 percet hallgassmeg, hanem legalább két teljes számot, de ha lehet többet, mert így eltudod dönteni, hogy mennyire tudsz majd vele együtt élni.
Sztereó erősitők
ami "dúsabb, sűrűbb" hangzást eredményez, ezt könnyű nagyobb dinamikának vélni.
Azért ezt egy picit is avatott fül kiszúrja, nemde?
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5309
Sztereó erősitők
A DaliC6 valódi érzékenysége 88dB/m/W -a többi szemfényvesztés, zsonglőrködés adatokkal. 1Khz-en már 8Ohm közelében van, de egy hangsugárzónál az a lényeg, hogy mélytartományban mennyi az impedanciája, hisz túlnyomó többségben oda meg a legnagyobb része a teljesítménynek. Ott 4 ohmos ez a doboz, ami egyáltalán nem baj, csak nem szeretem, ha hülyének nézik a gyanútlan egytollú indiánt.
A másik megfontolandó, hogy az 50W és 100W között nincs akkora hangerő differencia különbség, mint amennyire legtöbben számítanak. Ráadásul 20W felett jócskán torzítanak az ebben a kategóriában szereplő hangsugárzók, ami "dúsabb, sűrűbb" hangzást eredményez, ezt könnyű nagyobb dinamikának vélni.
Sztereó erősitők
Engem tényleg érdekelne, hogy a teljesítményen kívül mi az ami számít, amikor egy erősítő erejéről, tartalékairól beszélünk.
(leoneottiz: C6 91dB-es)
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- leoneottiz
- V.I.P.

Sztereó erősitők
Miért lenne kevés a Concept 6-hoz? Többen hallották nálam Polk RTi6-al és ledöbbentek, h egy 70 ezres készülék hogyan verhet rá ennyire egy pure directben szóló 330 ezres hm erősítőre?! A Polk 89 db érzékenységű, a C6 is kb. annyi. Itt kapcsolódnék Izsákhoz: függetlenítsük magunkat a készülékre írt wattoktól és hallgatózzunk inkább!
Osu no seishin!
-
Vendég
Sztereó erősitők
Mármint a 2x40 (316) ill. 2x50W (326) kevés? Miért kevés? A C6 91dB-jével nem olyan nehezen hajtható doboz. Az én erősítőm is 2x50W-os, ha jól tudom, de van egy csomó tartalék benne.
Ha a műszaki okát kérdezed, akkor abban nem tudok segíteni. Én csak a fülem után megyek. Amiket szoktak erre mondani: "jobban megfogja a membránt", damping, stb.. Több sztereó vassal próbálgattam a C6-ot, a képen éppen egy kis tuningolt CA340-el, de nagyobb hangerőn és/vagy nagyobb zenei csúcsoknál érezhető volt, hogy ezek a kommersz 2x50W körüli integráltak kevesek hozzá. Érzékenység ide vagy oda. Később jött még egy H/K 980 is a maga 2x80 wattjával de még az sem volt elég, igaz akkor már Ikon 6-ok voltak a C6 helyén, a maguk 91.5 dB érzékenységükkel. Úgyhogy én már nem hiszek a számoknak.
Sztereó erősitők
Nálam 326-tal is üzemelt egy darabig, de szerintem még az is határeset. Próbáld ki egyszer egy erősebb vassal, lesz meglepetés.
Mármint a 2x40 (316) ill. 2x50W (326) kevés? Miért kevés? A C6 91dB-jével nem olyan nehezen hajtható doboz. Az én erősítőm is 2x50W-os, ha jól tudom, de van egy csomó tartalék benne.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
-
Vendég
Sztereó erősitők
A 316-os NAD lehet kevés a C6-hoz. Pedig tökéletes párost alkot a NAD és a Dali. Nagyon jól szólnak! Ki kéne próbálnod valahol.
Nálam 326-tal is üzemelt egy darabig, de szerintem még az is határeset. Próbáld ki egyszer egy erősebb vassal, lesz meglepetés.
Sztereó erősitők
A 316-os NAD lehet kevés a C6-hoz.
Ez egy jó erősítő,de érzékenyebb dobozhoz való.
Webáruház:
Sztereó erősitők
1.Nad c316Bee
A 316-os NAD lehet kevés a C6-hoz. Pedig tökéletes párost alkot a NAD és a Dali. Nagyon jól szólnak! Ki kéne próbálnod valahol.
Stereo:
Hangsugárzó: Dali Concept 6 (HiVox tuning)
Erősítő: NAD C325bee (HiVox tuning)
Kábelek: Kimber 4TC, IC: Cable Talk Professional 3
DAC: HiVox Lupus C MkIII, HiVox Vespa Jittercsökkentő
Szűrő: HiVox Alces 2, Habia tápkábel
Vetítés
Projektor: Benq w1200 fullHD
Vászon: Gyulai Pál ezüstvászon
Média lejátszó: Popcorn A400
- bajnokpityu
- V.I.P.

- Értékelés: 174
Sztereó erősitők
Van az apróban egy NAIM - NAP90/3 & NAC92 elő-végfok páros. ez hogy a francba nem kelt még el?
-
Vendég
Sztereó erősitők
Azt javaslom,hogy rakd a végére a Jungson JA66R-t.
80/120W 8/4 Ohm.
Kivételesen, ezzel most én is egyetértek. Én közel fél évig éltem együtt A JA66R, Dali C6 párossal. A többek által említett (általam nem tapasztalt) enyhe mélykiemelésű C6-ot jól kompenzálja a Jungson hasonló mértékű "mélyszegénysége".
Sztereó erősitők
A listából ki venném a PMA500-ast...
Nocsak, doky, miket hallani tőled!