Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Apple számítógépes zenehallgatáshoz
Miért kell ezen meglepődni? Ez ilyen.
Csak, akinek ez a véleménye, az nem meri(?) ezt leírni.
Ha pedig leírja, jön a siserehad és azonnal ízekre szedi.
A MAC-es társadalom azonnal személyes megtámadtatásnak érzi ezt.
De hajrá!
Nekem meg teljesen ellentétes a véleményem, személyes tapasztalatom a Mac (OSX) alapú zenehallgatásról.
Először is egy iPod Apple termék, azon kívűl semmi köze nincs a Mac-hez, ezért az ilyen összehasonlítás értelmetlen.
Másodszor a beállítási lehetőségek, az OSX alatt is megvannak, mind az operációs rendszer, mind a programok szintjén, azokat ott is el kell végezni. Lényeges még, hogy milyen kimenetet használunk Mac esetében. Az optikai csatlakozót tényleg el kell felejteni, viszont egy megfelelő USB-SPDIF transzporter vagy USB DAC már teljesen más eredményt fog adni. Nekem az Apple elleni beírásaidból (Penna topic) az jött le, hogy nem ismered az OSX-et, annak a lehetőségeit és nem vetted magadnak a fáradságot, hogy rászánj pár órát, vagy pár napot, hogy megismerd és az alapján mondj véleményt, ne csak néhány felületes meghallgatás után.
Engem érdekelt, hogy milyen különbségek vannak és részletesen teszteltem, a meghallgatáson többen voltunk egyforma vélemény alakult ki bennünk.
Az első teszt iMac (Audirvana Plus) vs PC (Foobar) volt, mindkettőn USB Hiface volt a kimenet, mindkettő megfelelően beállítva, természetesen ugyanaz a rendszer. Utána kibővítettük a szoftverek számát iMac (Amarra, Pure Music, Audirvana Plus, XBMC) vs PC (Foobar, XBMC).
Ezek után még tovább mentem a PC-n csináltam egy dualboot hackintosht, eben az esetben minden hardver teljesen egyforma volt a rendszerben, a szoftverek itt Amarra, XBMC vs. Foobar, XBMC volt.
Az összes teszt azt a végeredményt hozta, együttes véleményünk alapján, hogy bár nem nagy különbséggel, de az OSX egyértelműen nyert! Az Amarra és a Pure Music bár különbözőek, de mindkettő határozottan jobban teljesített, mint a Foobar. Egyedül a PC-W7 XBMC vs OSX XBMC összehasonlításban volt jobb a PC, de itt is nagyon kicsi volt a különbség.
- suminator968
- V.I.P.

- Értékelés: 1082
Na ezen végre egy jóízűt nevettem, találó!
Most is van rajtam két almás cucc, egy nyakkendőtű méretű Shuffle ontja a zenét a fülembe, miközben a másikon épp írok, globálisan , rendszerben fényévekre van a másik motyó attól, amit almás motyók tudnak. Persze én nem akarok senkit semmiről meggyőzni....." mindenki úgy élvez, ahogy tud"
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
-
Vendég
Nem mondtam?
Egyből jönnek a reakciók.
Amúgy engem aztán egy csöppet se érdekel, hogy ki és mit hallgat. Ha PC, PC. Ha MAC, MAC.
Ha neki az tetszik.
Én csak a saját közvetlen összehasonlítási (ugyanabban a rendszerben egy időben, ugyanazokat a file-okat lejátszva..) tapasztalataimat tudom közölni: eddig a MAC tulajdonosok által hozzánk elhozott saját MAC (mindenféle MAC pro, MACbook AIR...Amarra....) rendszereik mindegyike pont olyan jelleggel bírt, mint amit a kolléga leírt, összehasonlítva egy jól beállított Foobar/PC-hez képest. Többek szerint ezeken nem is érdemes zenét hallgatni és ezután áttértek a PC-re, ha zenét akarnak hallgatni. A MAC-et meghagyták munkagépnek.
Én nem árulok sem MAC-et, sem más PC-t. Semmiféle érdekeltségem sincs egyik irányában sem. Ha valaki a MAC-ben találja meg a boldogságát, hát tegye. Csak nyissa egy picit ki a fülét a saját érdekében. Ha nem, hát nem.
Érdekes módon személyes beszélgetések során több gyártó (DAC, erősítő) és forgalmazó (DAC, erősítő..) is hasonlóan vélekedett az általuk hallott MAC rendszerekről, de a nyílt színi konfliktust kerülendő egyik sem hajlandó a tapasztalatait közzé tenni. Meg tudom érteni őket is.
Ignore.
- suminator968
- V.I.P.

Nem mondtam?
Amúgy engem aztán egy csöppet se érdekel, hogy ki és mit hallgat. Ha PC, PC. Ha MAC, MAC.
Ha neki az tetszik.
Én csak a saját közvetlen összehasonlítási (ugyanabban a rendszerben egy időben, ugyanazokat a file-okat lejátszva..) tapasztalataimat tudom közölni: eddig a MAC tulajdonosok által hozzánk elhozott saját MAC (mindenféle MAC pro, MACbook AIR...Amarra....) rendszereik mindegyike pont olyan jelleggel bírt, mint amit a kolléga leírt, összehasonlítva egy jól beállított Foobar/PC-hez képest. Többek szerint ezeken nem is érdemes zenét hallgatni és ezután áttértek a PC-re, ha zenét akarnak hallgatni. A MAC-et meghagyták munkagépnek.
Én nem árulok sem MAC-et, sem más PC-t. Semmiféle érdekeltségem sincs egyik irányában sem. Ha valaki a MAC-ben találja meg a boldogságát, hát tegye. Csak nyissa egy picit ki a fülét a saját érdekében. Ha nem, hát nem.
Érdekes módon személyes beszélgetések során több gyártó (DAC, erősítő) és forgalmazó (DAC, erősítő..) is hasonlóan vélekedett az általuk hallott MAC rendszerekről, de a nyílt színi konfliktust kerülendő egyik sem hajlandó a tapasztalatait közzé tenni. Meg tudom érteni őket is.
A topik címe alapján nem is meglepő, hogy hozzászólunk.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
-
Vendég
iPod vs.PC...
Ez alapján ítéled el a macet??
Hol van az iPod egy Pro szintjéhez? Gondolkozz!
Nem mondtam?
Ha neki az tetszik.
- suminator968
- V.I.P.

De hajrá!
Az a verzió, hogy arra használunk valamit, amire kitalálták?
Azért, mert van egy ilyen lehetőség, hogy legyen digit kimenete, még soha senki nem mondta, hogy az jó lehet a hifisták igényeinek is. Ezeket a kütyüket az utcára találták ki, pl. egy HD-600 al kiegészítve veszteségmentes zenékkel verhetetlenek.
-
Vendég
De hajrá!
iPod vs.PC...
Ez alapján ítéled el a macet??
Hol van az iPod egy Pro szintjéhez? Gondolkozz!
-
Vendég
Múltkor eléggé meglepődtem, hogy mennyire borzasztóan szól (forszírozott, magasba húzó, vékony hang) az iPod-om egy Pc-s összeállításhoz képest, bár hangsúlyozom egyszerre változott több komponens.
De hajrá!
Én a dokkolóra szavazok. A Halide egy sokkal komolyabb műszaki termék mint az i20.
Egy HRT iStreamer DAC-ot használók ilyen célra egy iPod Touch készülékkel.
Ennek a PC változatával (HRT MSII) minimum egy kategóriában van, de lehet hogy még jobb is!
Az utóbbiban elég hasonló a rendszer, mint a Halide-ban.
Sopronból??
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
fül-, és fejhallgató blog
Van valakinek tapasztalata Ipod-ok digitális kimeneteinek hangminőségéről?
Vagy iPod versus Mac vonatkozásban esetleg?
Önmagában az iPod-om hangját ugye nem tudom megítélni csak a dokkolóval együt (Pure i-20).
Múltkor eléggé meglepődtem, hogy mennyire borzasztóan szól (forszírozott, magasba húzó, vékony hang) az iPod-om egy Pc-s összeállításhoz képest, bár hangsúlyozom egyszerre változott több komponens.
1) iPod Classic + Pure i-20 + silver rca -- DAC
2) PC + Halide Bridge -- DAC
Szóval kérdés, hogy a dokkoló szól ilyen vacakul vagy a Classic?
- killerfinger
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 2
Sziasztok!
Remélem nem offolok, ha a kérdésem úgy szól, hogy tud e valaki SACD ISO file kinyitására appot 10.7 alá.
Foobar-ral próbálkoztam, de a Windowsos foo_input_sacd-0.4.8 nem müködik, ha beteszem neki a dll-ek közé a Componentsbe.
előre is thx
Nem a szél fúj rossz irányból, te mész rossz felé.
- hubee
- V.I.P.

- Értékelés: 160
Köszi, és bocsi az offért.
Egy -nektek- könnyű kérdés:
Ha van egy ilyen fenekű Mac Mini
Akkor egy ilyen vagy inkább ilyen átalakítót használjak, hogy hagyományos monitorra ráköthessem? (VGA/DVI-t tudok átalakítgatni)
Még nincs kézben a gép, csak rákészülök
- hubee
- V.I.P.

Egy -nektek- könnyű kérdés:
Ha van egy ilyen fenekű Mac Mini
Akkor egy ilyen vagy inkább ilyen átalakítót használjak, hogy hagyományos monitorra ráköthessem? (VGA/DVI-t tudok átalakítgatni)
Még nincs kézben a gép, csak rákészülök
OFF
Ha valakinek lenne egy eladó régebbi Mac Mini-je legyen kedves dobjon egy PÜt. Köszi.
ON
- hubee
- V.I.P.

OFF
Ha valakinek lenne egy eladó régebbi Mac Mini-je legyen kedves dobjon egy PÜt. Köszi.
ON
Fapaci, Penna, HRT, Hivox, Heed....ez nem sorrend, csak így jutott eszembe.
Hálás köszönet!
- suminator968
- V.I.P.

Egészen pontosan mit takar a "jelen levő forgalmazóktol tudsz kérni demo dac-okat"?
Fapaci, Penna, HRT, Hivox, Heed....ez nem sorrend, csak így jutott eszembe.
Nincs ezzel baj, itt a fórumon azért sok okosságot össze lehet szedni. Bár 3évvel előtted járok almás lejátszásban, azért még én is csak kezdőnek tartom magam, még ha elég tapasztalt is vagyok az idő okán. Az itt jelen levő forgalmazóktol tudsz kérni demo dac-okat, és rögtön megtapasztalhatod , hogy a te rendszeredben, a te füled szerint van -e értelme a beruházásnak.
Egészen pontosan mit takar a "jelen levő forgalmazóktol tudsz kérni demo dac-okat"?
- suminator968
- V.I.P.

Érdekes... Nem gondoltam volna, hogy a gyári optikai kimenettől egy USB-s DAC jobb lenne. Van ötleted, hogy hol tudnám kipróbálni? Ha tényleg az én fülem is hallja' a számottevő változást, akkor lehet, h beruháznék egyre...
Nincs ezzel baj, itt a fórumon azért sok okosságot össze lehet szedni. Bár 3évvel előtted járok almás lejátszásban, azért még én is csak kezdőnek tartom magam, még ha elég tapasztalt is vagyok az idő okán. Az itt jelen levő forgalmazóktol tudsz kérni demo dac-okat, és rögtön megtapasztalhatod , hogy a te rendszeredben, a te füled szerint van -e értelme a beruházásnak.
Ezt felejtsd el, bár nem rossz az alma optikai kimenete, de sehol sincs az usb-hez képest. ezen a fórumon kb senki sem használja, csak kényszerből átmenetileg. Hidd el, hatalmas potenciál van a Mac-ben, de csak usb-n, vagy firewire-n.
Érdekes... Nem gondoltam volna, hogy a gyári optikai kimenettől egy USB-s DAC jobb lenne. Van ötleted, hogy hol tudnám kipróbálni? Ha tényleg az én fülem is hallja' a számottevő változást, akkor lehet, h beruháznék egyre...
- suminator968
- V.I.P.

A mozit én sem akarom belekeverni! Egy NAD stereo erősítőt szeretnék a rágott almámmal úgy összekötni, hogy a jack helyett, az optikai (ha már van benne) kimenetet használnám. Sajnos az erősítőn csak RCA bemenet van, így jött szóba egy DAC, mert a 3.5 Jack - RCA páros igen gyenge hangot produkál. Bár még nincs összehasonlítási alapom... Van lehetőség valahol meghalgatni az ilyen DAC eszközt?
Ezt felejtsd el, bár nem rossz az alma optikai kimenete, de sehol sincs az usb-hez képest. ezen a fórumon kb senki sem használja, csak kényszerből átmenetileg. Hidd el, hatalmas potenciál van a Mac-ben, de csak usb-n, vagy firewire-n.
Megmondom őszintén, nem látom a jó megoldást én sem. Én nem keverném ebbe bele a mozit. Vagy zene, vagy mozi, de pl. én 2.0-ban mozizok is, pont e miatt. Jó 2.0 is ad annyi mozi élményt, mint egy gyengébb 5.1!
Talán az lehet ilyen esetben a jó megoldás, ha a mozit HDMI-n táplálod, persze ez feltételezi a HDMI képes mozierősítőt. De ez részemről is csak találgatás, konkrét tapasztalás nélkül.
Zenére ezek a filléres dac-ok helyett inkább ajánlanám a Hivox Lupus dac családot, vagy Fapaciék Zero dac-ját, ezek nem zsákba macskák.
A mozit én sem akarom belekeverni! Egy NAD stereo erősítőt szeretnék a rágott almámmal úgy összekötni, hogy a jack helyett, az optikai (ha már van benne) kimenetet használnám. Sajnos az erősítőn csak RCA bemenet van, így jött szóba egy DAC, mert a 3.5 Jack - RCA páros igen gyenge hangot produkál. Bár még nincs összehasonlítási alapom... Van lehetőség valahol meghalgatni az ilyen DAC eszközt?
- suminator968
- V.I.P.

Ez a DAC is csak "megoldást" kínál? http://www.ebay.com/itm/MUSE-Mini-USB-D ... 395wt_1219 Vagy ezen a MUSE mini usb DAC-on, optikai bemenettel még mindig jobb eredményt érnék el, mint a jack-RCA párossal?
Megmondom őszintén, nem látom a jó megoldást én sem. Én nem keverném ebbe bele a mozit. Vagy zene, vagy mozi, de pl. én 2.0-ban mozizok is, pont e miatt. Jó 2.0 is ad annyi mozi élményt, mint egy gyengébb 5.1!
Talán az lehet ilyen esetben a jó megoldás, ha a mozit HDMI-n táplálod, persze ez feltételezi a HDMI képes mozierősítőt. De ez részemről is csak találgatás, konkrét tapasztalás nélkül.
Zenére ezek a filléres dac-ok helyett inkább ajánlanám a Hivox Lupus dac családot, vagy Fapaciék Zero dac-ját, ezek nem zsákba macskák.
Az olcsóbb cuccok megoldást kínálnak, de jó hangminőséget nem.
A Fapaci által ajánlott Kingrex egy jó pár évre megoldaná a gondjaidat, persze csak akkor ,ha fontos a hangminőség. Az belépő a high-end klubba, már ha oda kívánkozol.
Ez a DAC is csak "megoldást" kínál? http://www.ebay.com/itm/MUSE-Mini-USB-D ... 395wt_1219 Vagy ezen a MUSE mini usb DAC-on, optikai bemenettel még mindig jobb eredményt érnék el, mint a jack-RCA párossal?
Az Audirvana Plus próbaverióját próbáltam ki, nem az ingyenest. Ma megismételtem a tesztet kicsit hosszabban, kiegészítve az xbmcvel. Nálam az xbmc végzett az utolsó helyen az Audirvana és a Pure Music fej fej mellett haladt, attól függően, hogy milyen számot hallgattam és milyen beállításokat használtam.