Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Kínában élek két éve,rengeteg itt az erősítő.Amin nagyon gondolkodom az egy music angel csöves,az ára 90ezer fotint,gyönyörű darab.barátom vett egyet,elkértem és kipróbáltam.jelenleg még ey lzban tranyós van,ezt 9ezerért vettem.Jó nehéz volt,gondoltam van benne anyag,jó lesz!!!Aztán otthol amikor felnyitottam,találtam is benne két darab másfél kilós gipsztéglát szépen lefestve feketére és lecsavarozva.Gondolom ezt a káros rezonanciák miatt tették bele(hehe).Gyorsan kikaptam belőle,és láss csodát egyből szebb lett a hangja(persze mert azt vártam hogy szebb lesz)De amikor az előfokot kidobtam belőle hangerőpotival együtt tényleg szebb hangja lett!!!Teszteltem a kis szart meg a music angelt.Rájöttem nincsen vájt fülem.De szeretnék legalább egy vájt fület,lehet az egyiket kivájatom!!!Sajnos a music angel nagyon nehéz,nem tudok hazavinni senkinek belőle.Pedig szerintem ez nagyon jó ár érte.A csövek sem drágák hozzá!!!Csakhát az én house zenémhez ....Szerintem nem illik.
Sztereó erősitők
Ebbe a térbe semmiképpen nem tennék álló dobozt!!!
Jó kis monitort és had szóljon a zene!!!
De ezt inkább a hangfalas topicban kellene...
Tudom, nem figyeltem oda, de szóltam, hogy helyezzék át és a megfelelő helyen folytatódott is a téma.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Karácsonyra szeretnék sztereó hangfalpárt egy kb. 11-12 nm-es szobába. Eddig egy Tannoy Mercury v4-gyel szemeztem, de talán az egy picit sok lenne. Ma pedig felkeltette a figyelmemet a Roth Audio Oli 30. A fórumon láttam meg, de újonnan venném, mivel nagyon jó év végi akciókat láttam. Szerintetek mennyire alkalmas ez a hangfal rock (klasszikus, alternatív) és elektronikus zenére? Mert nekem így ránézésre olyan jazz és komoly zenére alkalmas hangfalnak tűnik.
Ebbe a térbe semmiképpen nem tennék álló dobozt!!!
Jó kis monitort és had szóljon a zene!!!
De ezt inkább a hangfalas topicban kellene...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Sztereó erősitők
Üdv mindenkinek!
A véleményeteket szeretném kérni erősítő ügyben, beruháztam egy pár KEF iQ30-asra és ezeket szeretném meghajtani. Próbáltam használható infót keresni erről több topicban de a témáról sajnos még nem találtam semmit. Eddig Denon pma 360-asat ajánlottak hozzá. Kicsit szűk a büdzsé (albérletben lakom) de szeretném a dobozokból a lehető legjobbat kihozni. Kb 20 m2 a szoba, és jazz, soul, funk bakeliteket hallgatok szívesen.
Előre is köszönöm a segítségeteket
Az említett Denon jó választás!!!
Megpróbálhatod a 260-ast is ami szintén tökéletes lehet hozzá (őt ismerem és nagyon rendben van a kicsike)!
Valamint Pioneer-ben gondolkozhatsz még szerintem!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- leoneottiz
- V.I.P.
- Értékelés: 643
Sztereó erősitők
Szerintem jó lehet az Oli, de meg tudod hallgatni a Stream Audional. Fülelek meg tapasztalatom alapján még legalább egy kategóriát emel rajta, ha odaadod neki tuningra.
Osu no seishin!
- finu
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 58
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Tanácsot (véleményt)szeretnék kérni, hogy egy TDL T-LINE3-mas hangfalhoz milyen erősítő panaszolna Most egy Onkyo A-8630-sal hallgatom,tetszik a hangja de hátha többet ki tudnák hozni belőle.Zenébe mindenevő vagyok,árkategória 80eFt-ig,válaszolta észrevételeket előre is köszönöm.
Üdv!
Erősítő:ヴィンセントsv-500, Hangfal:チャリオ星座イルカ, Média:S.M.S.L DP5, Hangfal kábelek: Power-R Live, Összekötő: ワイヤーワード Equinox 8 XLR,RCA. Entreq Vibbeater ジャンボマウス.
Nem jól értetted: jel/zaj és jel/torzításról beszélt Jenő. Ha úgy lett volna, hogy: nagyon kicsi a zaj és a torzítási komponensek aránya, akkor jogos lenne a kérdőjeled.
Mi van még egy erősítőben a tápegység és az erősítő fokozatokon kívül? Pont te kérdezed??
Doboz, hűtésmegoldás, kábelek, csatlakozók, kábelezés módja, doboz színe, fényviszonyai, alakja-lábai-rezonanciái, satöbbi...
Lehet, hogy EGY tényező változtatása nem, vagy nem szignifikánsan észrevehető, de ha mindezt jól, avagy rosszul kivitelezték, az nagyon is hallható -ugyanazon kapcsolás esetén persze!
Az eredeti kérdésben az igen kis teljesítményen keletkező torzításokról volt szó, és ezeknek a hangra gyakorolt hatásairól valóban lehet beszélni...talán még az okairól is
- az elektronika egységek tervezése, eszközök kiválasztása, elhelyezése, különös tekintettel az egymásra gyakorolt hatásaikra....pl. transzformátorok, fojtók
- az eszközök egymással való kapcsolata, összeköttetései, megbízható csatlakozási pontok kialakítása - vagy ezek teljes kihagyása például, és az un. saját lábas technológia alkalmazása
- a készülék tartószerkezetének, dobozának a kiválasztása, különös tekintettel a mágnesezhetőségre, különböző rezonanciákra
- a készülékek egymáshoz való elhelyezési viszonya, egymásra gyakorolt hatásaik figyelembe vételével, pl. a kis jelszintű berendezéseknél az LP játszó, MC trafó, előerősítő problémaköre
Mint a felsorolásból jól látható, a gyártók is sok mindent tehetnek a lehetséges problémák elkerülése érdekében, de a felhasználók is elkövethetnek olyan hibákat, ami a hangzást alaposan lerontja.
Üdv: TJ.
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2744
Sztereó erősitők
Nem jól értetted: jel/zaj és jel/torzításról beszélt Jenő. Ha úgy lett volna, hogy: nagyon kicsi a zaj és a torzítási komponensek aránya, akkor jogos lenne a kérdőjeled.
Mi van még egy erősítőben a tápegység és az erősítő fokozatokon kívül? Pont te kérdezed??
Doboz, hűtésmegoldás, kábelek, csatlakozók, kábelezés módja, doboz színe, fényviszonyai, alakja-lábai-rezonanciái, satöbbi...
Lehet, hogy EGY tényező változtatása nem, vagy nem szignifikánsan észrevehető, de ha mindezt jól, avagy rosszul kivitelezték, az nagyon is hallható -ugyanazon kapcsolás esetén persze!
Az eredeti kérdésben az igen kis teljesítményen keletkező torzításokról volt szó, és ezeknek a hangra gyakorolt hatásairól valóban lehet beszélni...talán még az okairól is
- az elektronika egységek tervezése, eszközök kiválasztása, elhelyezése, különös tekintettel az egymásra gyakorolt hatásaikra....pl. transzformátorok, fojtók
- az eszközök egymással való kapcsolata, összeköttetései, megbízható csatlakozási pontok kialakítása - vagy ezek teljes kihagyása például, és az un. saját lábas technológia alkalmazása
- a készülék tartószerkezetének, dobozának a kiválasztása, különös tekintettel a mágnesezhetőségre, különböző rezonanciákra
- a készülékek egymáshoz való elhelyezési viszonya, egymásra gyakorolt hatásaik figyelembe vételével, pl. a kis jelszintű berendezéseknél az LP játszó, MC trafó, előerősítő problémaköre
Mint a felsorolásból jól látható, a gyártók is sok mindent tehetnek a lehetséges problémák elkerülése érdekében, de a felhasználók is elkövethetnek olyan hibákat, ami a hangzást alaposan lerontja.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3
Sztereó erősitők
Üdv. a hangfalat nem ismerem de, én tuti nem vennék 11nm-re álló hangfalat. Szerintem jól gondold át ezt a vásárlást.
Üdv. Csaba.
Annyira pedig nem nagy eretnekség.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5149
Sztereó erősitők
TJ!
Mi az a Zaj/Torzítás arány?
Egy erősítőben mi van még a tápegység és az erősítő fokozatokon kívül?
Sztereó erősitők
...nagyon kicsi a zaj és torzítási komponensek aránya.
Ezért elsősorban a tápegységek és az erősítő fokozatok kidolgozottsága és a minősége a felelős.
TJ!
Mi az a Zaj/Torzítás arány?
Egy erősítőben mi van még a tápegység és az erősítő fokozatokon kívül?
Sztereó erősitők
Üdv. a hangfalat nem ismerem de, én tuti nem vennék 11nm-re álló hangfalat.
Én is túlestem ezen annak idején, végül monitor lett a vége 18nm-en... Miután kidobtam egy csomó pénzt "membránfelületre" meg térfogatra. Fiatal voltam és bohó
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Karácsonyra szeretnék sztereó hangfalpárt egy kb. 11-12 nm-es szobába. Eddig egy Tannoy Mercury v4-gyel szemeztem, de talán az egy picit sok lenne. Ma pedig felkeltette a figyelmemet a Roth Audio Oli 30. A fórumon láttam meg, de újonnan venném, mivel nagyon jó év végi akciókat láttam. Szerintetek mennyire alkalmas ez a hangfal rock (klasszikus, alternatív) és elektronikus zenére? Mert nekem így ránézésre olyan jazz és komoly zenére alkalmas hangfalnak tűnik.
Üdv. a hangfalat nem ismerem de, én tuti nem vennék 11nm-re álló hangfalat. Szerintem jól gondold át ezt a vásárlást.
Üdv. Csaba.
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Egy sztereo rendszert szeretnék építeni, egyelöre egy erősítő kellene, használt, max. 90 000 FT.
Jelenleg van egy Mission M72 hangfalam. Ezt is cserélném majd, valami olyanra, ami jobban illik a stílushoz, amit hallgatok.
Erősítő terén NAD,Denon,Marantz,Yamaha,Rotel márkákon gondolkodom, de igazából nem tudom melyik ad stílushoz illő hangot.
Hangfal terén JM Lab-ra gondoltam, vagy valamilyen más kemény, pontos, gyors hangfalra.
Jelenleg egy AKG K272 HD fülesem van, ami kiváló, nagyon szeretem.
A hangforrás notebook+EMU 0202 hangkártya lenne.
A zenei stílus elektronikus, de minöségi, nem a diszkós sz.r. Deep house, tech house, stb, pl. Jamie Jones, Art Department, Maceo Plex, Tale of us.
A szoba panellakás, 5x5 méter, esetleg a palfont érdemes-e kitapétázni "tojástartó alakú" hangszivaccsal /jol is mutatna szerintem/.
Minden jótanácsot szívesen fogadok, és köszönök:-)
A mostani hangfaladhoz próbálj ki egy Yanahát, vagy egy Denont. Egyik ismerősöm szereti a Mission-Yamaha vagy Mission-Nad párosítást. Lehet, hogy neked is bejön. Amikor megvan az új hangfalad, akkor vagy jó lesz ahhoz is, vagy cserélheted az erőlködőt is. Lehet, ésszerűbb lenne megvárnod amíg hangfalat veszel.
Yamaha NDCR = Noise-Distortion Clearance Range - zaj és torzításmentes sáv...
Gyakorlatilag ez a meghatározás azt jelenti, hogy 6mW-70W-os teljesítmény tartományban nagyon kicsi a zaj és torzítási komponensek aránya.
Ezért elsősorban a tápegységek és az erősítő fokozatok kidolgozottsága és a minősége a felelős.
- tunerman
- V.I.P.
Sztereó erősitők
Yamaha NDCR = Noise-Distortion Clearance Range - zaj és torzításmentes sáv...
Gyakorlatilag ez a meghatározás azt jelenti, hogy 6mW-70W-os teljesítmény tartományban nagyon kicsi a zaj és torzítási komponensek aránya.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3
Sztereó erősitők
Erről elég sok mindent lehetne csevegni,
Az alacsony teljesítményen megnövekvő torzítás okai sokfélék lehetnek, abban természetesen egyetértek, hogy ez nagyon befolyásolja a hangképet! Üdv: TJ.
Itt egy gyári erősítő - 6mW-70w közötti specifikációval:
http://www.niji.or.jp/home/k-nisi/a-1.html
Zoli, Jenö, köszönöm a reakciokat, tovabbi gondolatokat, meresi eredmenyeket szivesen veszek.
a linken ezt lattam: "NDCR: Phono ->SPOUT Belastung 0.1% Vol -20 dB
IHF A Network 6 MW - 70 W"
teljesen nem ertem ezeket, magyarazat jo lenne ( a MW gondolom inkabb mW )
gondolatok - erösitömeres, torzitas kapcsan...
Meri valaki (pl. sajat fejelsztesü) az erösitöit ilyen teljesitmenyeken (mondjuk 10, 1, 0.1 mW-nal) ? en "hivatalos" görbeken inkabb csak 0.1W=100 mW felett latom pl. THD-t (vagy annak komponenseit) mutatni, es bizony a legtöbb erösitönel kis teljesitmenynel NÖ a torzitas !
vajon mennyire nö meg 1 mW-ra ? esetleg tenyleg ilyen teljesitmenynel (is) fontos az alacsony torzitas ?...
Kivancsian varom, erdekel szakemberek reakcioja a fentiekhez (egyreszt hogy valoban fontos - lenne-e - erösitö torzitasa kis kimenö telj. eseten, azaz helyes e a fenti elgondolas, masreszt hogyan alakul konkret mert erösitö eseten ez a torzitas 0.1 W alatt, harmadreszt, hogy e szempontbol elönyös lenne-e kevesbe erzekeny hangsugarzo hasznalata).
- tunerman
- V.I.P.
Sztereó erősitők
gondolatok - erösitömeres, torzitas kapcsan...
Meri valaki (pl. sajat fejelsztesü) az erösitöit ilyen teljesitmenyeken (mondjuk 10, 1, 0.1 mW-nal) ? en "hivatalos" görbeken inkabb csak 0.1W=100 mW felett latom pl. THD-t (vagy annak komponenseit) mutatni, es bizony a legtöbb erösitönel kis teljesitmenynel NÖ a torzitas !
vajon mennyire nö meg 1 mW-ra ? esetleg tenyleg ilyen teljesitmenynel (is) fontos az alacsony torzitas ?...
Kivancsian varom, erdekel szakemberek reakcioja a fentiekhez (egyreszt hogy valoban fontos - lenne-e - erösitö torzitasa kis kimenö telj. eseten, azaz helyes e a fenti elgondolas, masreszt hogyan alakul konkret mert erösitö eseten ez a torzitas 0.1 W alatt, harmadreszt, hogy e szempontbol elönyös lenne-e kevesbe erzekeny hangsugarzo hasznalata).
Sztereó erősitők
8ohm - 89dB
a licitálós jungson pont jó lett volna szerintem csak feltartottak mikor a vége volt
49900-ért most még vehetsz vadi újat.Még van 2 db.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Valóban sok ismeretlenesek a kis teljesítményen is mérhetően, alacsony torzítást előidéző faktorok, de néhány azért már ismert...
1. Az erősítő elvi kapcsolásának határai
2. A felhasznált passzív és aktív alkatrészek saját(!) torzításai
3. A megépítés során felhasznált egyéb anyagok hatásai (pl. mágneses), egyéb mechanikai rezonanciái
Az alacsony teljesítményen megnövekvő torzítás okai sokfélék lehetnek, abban természetesen egyetértek, hogy ez nagyon befolyásolja a hangképet! Ennek elkerüléséért sok mindent ki lehet próbálni - és ezek azok a trükkök, amiket én sem szeretnék leközölni.
- tunerman
- V.I.P.
Sztereó erősitők
Valóban sok ismeretlenesek a kis teljesítményen is mérhetően, alacsony torzítást előidéző faktorok, de néhány azért már ismert...
1. Az erősítő elvi kapcsolásának határai
2. A felhasznált passzív és aktív alkatrészek saját(!) torzításai
3. A megépítés során felhasznált egyéb anyagok hatásai (pl. mágneses), egyéb mechanikai rezonanciái
Az alacsony teljesítményen megnövekvő torzítás okai sokfélék lehetnek, abban természetesen egyetértek, hogy ez nagyon befolyásolja a hangképet! Ennek elkerüléséért sok mindent ki lehet próbálni - és ezek azok a trükkök, amiket én sem szeretnék leközölni.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5149
Sztereó erősitők
gondolatok - erösitömeres, torzitas kapcsan
a kiindulas pl. salvatore (http://www.high-endaudio.com/philos.html) oldalan is olvashato, szerintem igaz: a "microdinamika" vagy maskepp fogalmazva a nem zenei csucsok, a hangok indulasa, elhallgatasa nem 90 dB es felette, hanem inkabb 70 dB-en es (jóval) alatta jelentkezik. Itt (is) pontosan, azaz kis torzitassal kell(ene) müködni.
Egy atlagos hangsugarzo mondjuk 83-88 dB / W -ra kepes (ne a tartomanyba es ne a W-ba vagy 2.83 V-ba kössünk bele, nem ez a lenyeg itt !!)
Ezek szerint bizony igen alacsony erösitöteljesitmeny szerepel, fontos, meghatarozo a 70 dB vagy plane 60 dB hangeröhöz (nem a csucsokban !!).
vajon mennyire nö meg 1 mW-ra ? esetleg tenyleg ilyen teljesitmenynel (is) fontos az alacsony torzitas ?
...es ahol mas következtetesre jutok mint salvatore: akkor egy kevesbe erzekeny hangsugarzo megkimel minket es az erösitöt attol, hogy igen-igen alacsony erösitöteljesitmenynel legyen fontos az erösitö torzitasa, minel erzeketlenebb a hangsugarzo, annal nagyobb erösitöteljesitmeny tartozik pl. 70 dB-hez.
Erről elég sok mindent lehetne csevegni, most csak annyit tennék hozzá fejvakarási alapnak, hogy egy nagyon jó hangúnak mondott és drága, meg egy teljesen egyszerű, ötforintos kábel közötti torzítás különbség annyira kevés, olyan alacsony szinten van mindkettőnél (-120 -150dB), hogy elvileg teljesen bele kellene vesznie az elektronika alapzajába, mégis egyértelműen hallatszik a különbség...
Sztereó erősitők
gondolatok - erösitömeres, torzitas kapcsan
a kiindulas pl. salvatore (http://www.high-endaudio.com/philos.html) oldalan is olvashato, szerintem igaz: a "microdinamika" vagy maskepp fogalmazva a nem zenei csucsok, a hangok indulasa, elhallgatasa nem 90 dB es felette, hanem inkabb 70 dB-en es (jóval) alatta jelentkezik. Itt (is) pontosan, azaz kis torzitassal kell(ene) müködni.
Egy atlagos hangsugarzo mondjuk 83-88 dB / W -ra kepes (ne a tartomanyba es ne a W-ba vagy 2.83 V-ba kössünk bele, nem ez a lenyeg itt !!)
Ezek szerint bizony igen alacsony erösitöteljesitmeny szerepel, fontos, meghatarozo a 70 dB vagy plane 60 dB hangeröhöz (nem a csucsokban !!).
vajon mennyire nö meg 1 mW-ra ? esetleg tenyleg ilyen teljesitmenynel (is) fontos az alacsony torzitas ?
...es ahol mas következtetesre jutok mint salvatore: akkor egy kevesbe erzekeny hangsugarzo megkimel minket es az erösitöt attol, hogy igen-igen alacsony erösitöteljesitmenynel legyen fontos az erösitö torzitasa, minel erzeketlenebb a hangsugarzo, annal nagyobb erösitöteljesitmeny tartozik pl. 70 dB-hez.
- boba6
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 3
Sztereó erősitők
8ohm - 89dB
a licitálós jungson pont jó lett volna szerintem csak feltartottak mikor a vége volt !36_7_11.gif
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Egy sztereo rendszert szeretnék építeni, egyelöre egy erősítő kellene, használt, max. 90 000 FT.
Jelenleg van egy Mission M72 hangfalam. Ezt is cserélném majd, valami olyanra, ami jobban illik a stílushoz, amit hallgatok.
Erősítő terén NAD,Denon,Marantz,Yamaha,Rotel márkákon gondolkodom, de igazából nem tudom melyik ad stílushoz illő hangot.
Hangfal terén JM Lab-ra gondoltam, vagy valamilyen más kemény, pontos, gyors hangfalra.
Jelenleg egy AKG K272 HD fülesem van, ami kiváló, nagyon szeretem.
A hangforrás notebook+EMU 0202 hangkártya lenne.
A zenei stílus elektronikus, de minöségi, nem a diszkós sz.r. Deep house, tech house, stb, pl. Jamie Jones, Art Department, Maceo Plex, Tale of us.
A szoba panellakás, 5x5 méter, esetleg a palfont érdemes-e kitapétázni "tojástartó alakú" hangszivaccsal /jol is mutatna szerintem/.
Minden jótanácsot szívesen fogadok, és köszönök:-)
Sztereó erősitők
Üdv!
Tudna nekem valaki segíteni, hogy álló Mission 702e-hez milyen olcsó (15-25eFt) erősítőt nézzek? Anyukámnak lenne ajándékba. Előtte egy Hotaudio USB DAC lenne laptopról, szoba 25-30nm (lehetetlen elrendezésű), főleg klasszikus és akusztikus zene.
Köszi!
Ez picit drágább:
http://www.avx.hu/fo...arantz-pm-4400/
Ez is:
http://www.avx.hu/fo...-erosito-elado/
Hány Ohmos a doboz?
Webáruház:
- boba6
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 3
Sztereó erősitők
Üdv!
Tudna nekem valaki segíteni, hogy álló Mission 702e-hez milyen olcsó (15-25eFt) erősítőt nézzek? Anyukámnak lenne ajándékba. Előtte egy Hotaudio USB DAC lenne laptopról, szoba 25-30nm (lehetetlen elrendezésű), főleg klasszikus és akusztikus zene.
Köszi!