Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Még csak annyit hogy van még egy rotel ra-940 bx (2x40 watt 8 ohm), esetleg erről mi la véleményed?Nad c320 bee és a rotel ra-940bx között vacilálok.Melyik illik jobban a kefekhez?köszi
Nagyjából egy kategóriájú erősítők . Nekem a NAD-ok hangzásvilága jobban tetszik , különösen ha figyelembe vesszük , hogy nem érzékenyek rá milyen dobozt kötünk rájuk .Az erősítők névleges teljesítménye nem sok támpontot ad arról , hogy képes-e meghajtani egy adott dobozt . A KEF dobozai igénylik az izmos erősítőt , és most nem a kimenő teljesítményre gondolok , ilyen szempontból a NAD jó választás , ha megengedheted egy nagyobb NAD még jobb lenne . Nézz körül , hátha találsz használtan valami jó vételt !
Sztereó erősitők
A Rotel ezen szériáját jól lehet tuningolni, de avval számolni kell, hogy kb. fél óra bemelegedés kell ahhoz, hogy kifussa magát.
Tuning után a mai készülék árszínvonalat tekintve a 250e-350e kategóriában van a hangja.
Te azt javaslod hogy vegyem a rotelt a nad helyett és tuningoljam fel?Egyébként miből áll a tuningolás?kifejtenéd?nem nagyn értek hozzá
A bemelegedés, fél óra... a tuning miatt lenne vagy különben is kell ennyi idő?
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5312
Sztereó erősitők
A Rotel 940-es alapállapoton nem olyan hatalmas szám, de még 15-20 ezret tuningjára szánva nagyon komoly hangot tud! NAD tuningoltat még nem hallottam.
A Rotel ezen szériáját jól lehet tuningolni, de avval számolni kell, hogy kb. fél óra bemelegedés kell ahhoz, hogy kifussa magát.
Tuning után a mai készülék árszínvonalat tekintve a 250e-350e kategóriában van a hangja.
Sztereó erősitők
Konkrétan melyik NAD lett?
3155
Sztereó erősitők
Még csak annyit hogy van még egy rotel ra-940 bx (2x40 watt 8 ohm), esetleg erről mi la véleményed?Nad c320 bee és a rotel ra-940bx között vacilálok.Melyik illik jobban a kefekhez?köszi
A Rotel 940-es alapállapoton nem olyan hatalmas szám, de még 15-20 ezret tuningjára szánva nagyon komoly hangot tud! NAD tuningoltat még nem hallottam.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Sztereó erősitők
A NAD-ok kimenetén van egy impedancia illesztő áramkör , ennek köszönhetően a nehezen hajtható dobozokat is rájuk lehet kötni , meg sem kottyan nekik . Az 50 watt bőven elég , inkább a dobozok miatt aggódj ha odatekersz az erősítőnek .
-
Vendég
Sztereó erősitők
Köszönöm a válaszokat. Döntöttem NAD lett az "áldozat".
Nem bántam meg, nagyon szépen szól, érződik az erő rajta. Magasok nem kiabálnak, halkan is jön minden hang.
Konkrétan melyik NAD lett?
Sztereó erősitők
Saját tapasztalat alapján, ha szempont a "rockosodás", akkor én egy NAD-ot választanék. A 326-tal nagyon szépen zúzott a C6. Újabb Harmannal már kevésbé (H/K 980) Ami mégis a legjobban bejött az, a régi Arcam Alpha széria.
Köszönöm a válaszokat. Döntöttem NAD lett az "áldozat".
Nem bántam meg, nagyon szépen szól, érződik az erő rajta. Magasok nem kiabálnak, halkan is jön minden hang.
A H/K-t digitális forrásról használtam, a NAD analógról megy.
Van olyan külső lejátszó (mediabox vagy mi), ami FLAC-ot lejátszik, és érdemes az analóg kimenetét rákötni? Vagy vegyek forrásnak egy jobb hangkártyát?
Sztereó erősitők
a tér amit meg zenélek az jelen pillban 25nm2
Roppantmód irigyellek a négydimenziós szobádért. Tuti elfér benne a hang.
Szerintem vegyél először hangfalat. Már az onkyo-d is elég lehet arra, hogy a helyiségnek megfelelő dobozt keress. Utána vigyél oda több erősítőt, kipróbálni, melyik illik a hangsugárzódhoz. Talán ez egy kicsit jobb út.
Sztereó erősitők
Mindenképp hallgasd meg vásárlás előtt, és mondom, használt egyéb típusok közt is nézelődj, pl. itt az apróban..
Meg aztán mennyi pénzt szánsz az egészre? Mi lesz a forrás? Mekkora a tér?
A pénz az anyira nem számit , na jó számit elérhető magaságokban gondolkozom , de ha valami drágább és elérhető akkor gyüjtögetek egy picit hozzá .A forrás az pc lesz DAC -al a tér amit meg zenélek az jelen pillban 25nm2 .
Itt a forumon látam egy nagyon szimpatikus erösitőt Rotel Ra -06 személyében .
Hangfalat meg még nem tudom . Azt tudom ,hogy meghalgatok egy csomot mielött döntök . Azért remélem az othoni rendszerem hangja mérvadó lesz ,mármint a jamo c805-ök nagyon jól szolnak , ráadásul most estek át hivox tuningon igy még egy picit javult a hangzás .
Házimozi:Epson EH-TW 3200. Erősítő :onkyo TX-SR 707 , front: JamoC805, Center: Jamo D7, Sub : Jamo D6 , Hátér :Jamo D6, Supra hangfalkábel , Furutech xv1.3 10m Hdmi, Nordost wyrewizard 1m Hdmi, Inakustik Hdmi,
Média lejátszó: Dune smart D1
Tv Panasonic TX-P50GT60E
Munkahely : Rotal RA06, Hangfal B&W 602s3 Fapaci kábel
Kábel:Neotech KHS-188,
Tápkábel ?
Sztereó erősitők
Ok akkor a Rotel az jó alapnak tünik ,nem lesz vele gondom? Mármint nem a müködésére gondolok , hanem a megfelelő hangfalak megtalálása után, bekábelezve megfelelő vigyorral az arcomon szeretnék hátradölni, és élvezni a zenét. Erre akkor alkalmas ?
Mindenképp hallgasd meg vásárlás előtt, és mondom, használt egyéb típusok közt is nézelődj, pl. itt az apróban..
Meg aztán mennyi pénzt szánsz az egészre? Mi lesz a forrás? Mekkora a tér?
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Sztereó erősitők
Ok akkor a Rotel az jó alapnak tünik ,nem lesz vele gondom? Mármint nem a müködésére gondolok , hanem a megfelelő hangfalak megtalálása után, bekábelezve megfelelő vigyorral az arcomon szeretnék hátradölni, és élvezni a zenét. Erre akkor alkalmas ?
Házimozi:Epson EH-TW 3200. Erősítő :onkyo TX-SR 707 , front: JamoC805, Center: Jamo D7, Sub : Jamo D6 , Hátér :Jamo D6, Supra hangfalkábel , Furutech xv1.3 10m Hdmi, Nordost wyrewizard 1m Hdmi, Inakustik Hdmi,
Tv Panasonic TX-P50GT60E
Tápkábel ?
Sztereó erősitők
Nehogy már jobb rendszered legyen a munkahelyeden, mint otthon!
Na vicces
Fecke!
Otthonra vedd a Rotelt (lemossa zenében az Onkyo 708-at, mint a huzat), azt meg vidd be a munkahelyedre.
Cambridge Audio Azur 650A is jó vétel, de használtak közt is nézelődj!
Sztereó erősitők
A munkahelyem az a saját boltom ahol napi 8 órát eltöltök
Csak nem tudom mivevő legyek annyi márkát látok ujat használtakat egyaránt egy jót szeretnék venni
Nekem még ez is szimpi:Cambridge Audio Azur 650A
Tv Panasonic TX-P50GT60E
Tápkábel ?
Sztereó erősitők
Nehogy már jobb rendszered legyen a munkahelyeden, mint otthon!
Sztereó erősitők
Sziasztok Sztereó erösitőt szeretnék venni A rotelra-06-ot néztem magamnak .Egy sztereo rendszert szeretnék építenni, a munkahelyemre.
Othoni rendszerem egy házimozierösitő onkyo tx-sr 708 Jamo c 805 hangfalakkal . Azon szoktam zenélni .
Rotel erösitő elég jó alapnak ?
Tv Panasonic TX-P50GT60E
Tápkábel ?
Sztereó erősitők
Sziasztok.
Kef coda 9 es hangszóróim vannak,és szeretnék venni mellé egy Nad c320bee erősítőt.Azt szeretném tudni hogy elég erős e az erősítő a hangfalaimhoz képest.
Az erősítő 2x50 watt 8 ohmon,a hangszórók pedig 125 watt 6 ohmon(a hátuljám ezt írja).Illetve általánosan, hány wattos hangszórót bír meghajtani például egy 50 wattos erősítő vagy egy 100 as?
Köszönöm
A NAD-ok kimenetén van egy impedancia illesztő áramkör , ennek köszönhetően a nehezen hajtható dobozokat is rájuk lehet kötni , meg sem kottyan nekik . Az 50 watt bőven elég , inkább a dobozok miatt aggódj ha odatekersz az erősítőnek .
Sztereó erősitők
Sziasztok.
Kef coda 9 es hangszóróim vannak,és szeretnék venni mellé egy Nad c320bee erősítőt.Azt szeretném tudni hogy elég erős e az erősítő a hangfalaimhoz képest.
Az erősítő 2x50 watt 8 ohmon,a hangszórók pedig 125 watt 6 ohmon(a hátuljám ezt írja).Illetve általánosan, hány wattos hangszórót bír meghajtani például egy 50 wattos erősítő vagy egy 100 as?
Köszönöm
-
Vendég
Sztereó erősitők
Tavasszal volt nálam egy pioneer a-a6-s erősítő.nagyon rossz hangzásbeli
tapasztalatom volt vele.Az a-ostályú megszólalása miatt vettem meg.A hangja
nagyon fedett dinamikátlan,egysíkú és mély szinte alig volt.De legnagyobb
probléma vele kapcsolatban a kicsi trafó(170w).egy 98bd hangfalnál is fél potméter állástól is fentebb kellett tekerni,hogy megszólaljon.
Sztereó erősitők
Igen, a szub ilyenkor sem "terheli" az erősítőt, csak a jelet veszi le róla.
(Nagy impedanciás a szub bemenete. Legalábbis annak kellene lennie. )
Jó hát én azt nem tudom, máig nem tiszta a témához tartozó meg/el nevezések fogalma/jelentése csak hallgatóm a zenét.
de ha így van akkor örülők! :-)
Ennek fényében akár 620-ast is vehetnék vagy jobban teszem ha nagyobb tesók (630/650) közül választok?
Sztereó erősitők
Én szenvedtem egy ilyennel egy ideig, sok bosszúságot okozott. Kicseréltem a hangfalakat, a hangfalkábelt, az akusztikára gyanakodtam, de egyik sem hozott megoldást. Végül kiderült, hogy a cd-erősítő közti IC-kábelen kellett alaposan meghúzni a csatlakozót, uis az csavaros.
Lehet, hogy nálad egész más a baj, én első körben ezeket az érintkezéseket nézném meg a helyedben.
Valami más lehet a baj, mert ez csak egy kis mini hifi. Volt ilyen a rendes hifimnél, de azt így sikerült megoldani korábban ahogy írtad.
Sztereó erősitők
Félve de kipróbáltam az egyik oldalt bekötve és működik.
Köszönöm az infót.
Ez a megoldás nem "káros" az erősítőre nézve, hosszú távon is alkalmazható?
Igen, a szub ilyenkor sem "terheli" az erősítőt, csak a jelet veszi le róla.
(Nagy impedanciás a szub bemenete. Legalábbis annak kellene lennie. )
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Egy hifinek az egyik oldal halkabban szól, ezt hogy tudnám megoldani. Mit méregessek szerintetek?
Én szenvedtem egy ilyennel egy ideig, sok bosszúságot okozott. Kicseréltem a hangfalakat, a hangfalkábelt, az akusztikára gyanakodtam, de egyik sem hozott megoldást. Végül kiderült, hogy a cd-erősítő közti IC-kábelen kellett alaposan meghúzni a csatlakozót, uis az csavaros.
Lehet, hogy nálad egész más a baj, én első körben ezeket az érintkezéseket nézném meg a helyedben.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Egy hifinek az egyik oldal halkabban szól, ezt hogy tudnám megoldani. Mit méregessek szerintetek?
Sztereó erősitők
Úgy látom, ezen a szubon van hangfalcsatlakozó, tehát valószínűleg össze fogod tudni kötni vele. Párhuzamosan kell kötni a hangfalakkal. Azok pl mennek az erősítőbe banánnal, ezeket meg villásdugóval, vagy csak simán "csavarosan".
Ezt akár a mostani vasaddal kipróbálhatod, hogy megy-e.
Félve de kipróbáltam az egyik oldalt bekötve és működik.
Köszönöm az infót.
Ez a megoldás nem "káros" az erősítőre nézve, hosszú távon is alkalmazható?
Buga_Jakab
P.s: 650-est egyébként nem könnyű kifogni.
Tegnap általam említett 650-es nem az volt sajnos hanem egy 620-as és az is elkelt, szóval helyesbíteném magam.
Sok típust, képet, infót olvastam és néztem róluk hogy így rémlett.
Azt hiszem egy 630-at látnék szívesen a szobámban de egyelőre nem találtam jó áron eladó darabot de nem gond mert ráér, hirtelen ötlet volt hogy vásárolnom kellene. :-)