Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Glider
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 51

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Glider »

Haldoklik az Arcam Alpha 8R erősítőm.

Javíttasd meg !
A jó Hi-Fi...az varázslat.

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Rock+classic nehéz ügy. Amugy nem ártana tudni mennyit szánsz az erölködöre?
Ha jól tudom a Rotelek mennek a Bowerhez.

Ezt mondják a Classe-ra is holott merőben más hang mint a Rotel, na most akkor hogy is van ez?

Vendég

Sztereó erősitők

Ezt állítja a B&W.

theo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 433

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: theo »

Szevasztok!

Haldoklik az Arcam Alpha 8R erősítőm. Helyére szeretnék venni valamit.
Egy Logitech Squeezebox Classic és egy B&W 684 közé kellene beilleszkednie.
Első sorban rock és klasszikus zenét szoktam hallgatni.
Szerintetek mely modelleket kellene meghallgatnom?

Üdv.,
jopahu

Rock+classic nehéz ügy. Amugy nem ártana tudni mennyit szánsz az erölködöre?

jopahu
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: jopahu »

Szevasztok!

Haldoklik az Arcam Alpha 8R erősítőm. Helyére szeretnék venni valamit.
Egy Logitech Squeezebox Classic és egy B&W 684 közé kellene beilleszkednie.
Első sorban rock és klasszikus zenét szoktam hallgatni.
Szerintetek mely modelleket kellene meghallgatnom?

Üdv.,
jopahu

schawo
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: schawo »

Vannak azért kivételek. Egy Heed Obelisk erősítőbe kérhető opcionálisan, igaz csak koax SPDIF. Egy Harman Kardon HK-990-esben benne van.
Digitális bemenetekhez DAC-nak kell lennie az erősítőben. Gondolom lejjebb árkategóriákba ez egyrészt már nem fér bele. Másrészt úgy gondolják, hogy aki nem házimozi erősítőt használ hanem sztereót, az zenét fog hallgatni, CD-játszót vesz hozzá, aminél nem biztos, hogy van értelme a digitális átvitelnek, plusz DAC-nak az erősítőben.

Zenére amúgy is koaxban gondolkodj, ha veszel egy DACot, a lámpás kapcsolat sokkal gyengébben szól.

Digit: Firewire, Logitech Sqeezebox Touch, Lynx AES16
Források: Apogee Mini DAC, Lynx Aurora, Mytek Stereo192 DSD, Sonifex RB-DAC1
HIFI: Csöves EL34 push-pull -> Rubicon RP-63F
Fejhallgatók: AKG K500, K240 DF, K240 Sextett, Beyerdynamic T70, Sennheiser HD540, Shure SRH840, Yamaha HP1

KMT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 81

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: KMT »

Sziasztok!

A házimozi erősítőmet szeretném lecserélni sztereó erősítőre, mivel a zenehallgatás az elsődleges nálam. Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem a nálam tapasztaltabbak számára: Vajon miért nem szokták a gyártók optikai bemenettel ellátni a sztereó erősítőket? Én úgy gondolom, hogy hasznos lenne.

Azért, mert az már digitális. A "szokványos" sztereó erősítők meg full analógok, nem szabad tőlük elvárni digitális funkciókat. Szerintem jobb is így, a DAC legyen külön egység.

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: zz7 »

Sziasztok!

A házimozi erősítőmet szeretném lecserélni sztereó erősítőre, mivel a zenehallgatás az elsődleges nálam. Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem a nálam tapasztaltabbak számára: Vajon miért nem szokták a gyártók optikai bemenettel ellátni a sztereó erősítőket? Én úgy gondolom, hogy hasznos lenne.

Vannak azért kivételek. Egy Heed Obelisk erősítőbe kérhető opcionálisan, igaz csak koax SPDIF. Egy Harman Kardon HK-990-esben benne van.
Digitális bemenetekhez DAC-nak kell lennie az erősítőben. Gondolom lejjebb árkategóriákba ez egyrészt már nem fér bele. Másrészt úgy gondolják, hogy aki nem házimozi erősítőt használ hanem sztereót, az zenét fog hallgatni, CD-játszót vesz hozzá, aminél nem biztos, hogy van értelme a digitális átvitelnek, plusz DAC-nak az erősítőben.

Arnage
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Arnage »

Sziasztok!

SW7309
Értékelés: 2

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: SW7309 »

Köszi a válaszokat.
Beruházok egy sztereora, ha eladtam a H/K-t.

Üdv

Vendég

Sztereó erősitők

A H/K 132 még az AVR-ek közt is gyenge. Viszont egy használt sztereó - mondjuk a 30-50ezres kategória - még a H/K 360-460-at is simán lemossa zenében. A Dali C6 nem lesz gyenge láncszem. Persze kéne még egy külső dac, és normális kábelezés, de ezekkel együtt is beleférsz a H/K132 árába.

Szia látom a Dalid hivox tuningos, írnál nekem priben néhány szót mit lett változtatva és miben lett más? Köszi.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Van egy Dali concept 6-om, és egy H/K 132 házimozi erősítőm. A zenehallgatáshoz érdemes lecserélni stereo erősítőre, ha igen, akkor egy hasonló áru erősítővel érdemes kezdeni, vagy komolyabb beruházás kell?

A H/K 132 még az AVR-ek közt is gyenge. Viszont egy használt sztereó - mondjuk a 30-50ezres kategória - még a H/K 360-460-at is simán lemossa zenében. A Dali C6 nem lesz gyenge láncszem. Persze kéne még egy külső dac, és normális kábelezés, de ezekkel együtt is beleférsz a H/K132 árába.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Vendég

Sztereó erősitők

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem a tapasztaltabbakhoz.

Van egy Dali concept 6-om, és egy H/K 132 házimozi erősítőm. A zenehallgatáshoz érdemes lecserélni stereo erősítőre, ha igen, akkor egy hasonló áru erősítővel érdemes kezdeni, vagy komolyabb beruházás kell?

Üdv

Szia ismerem ezt az erősítőt, és a hangsugárzót is, mivel nekem is ilyen van. Nyugodt szívvel állíthatom, h a Harmantól sokkal de sokkal jobban szól egy sztereó erősítő, és érdemes belevágnod. Egy hétig volt nálam a Harman mikor a Dalit megvettem, szerintem zeneileg katasztrófa volt, de ugye ez csak az én véleményem. Még a régi Technics erősítőm is jobb volt zeneileg, pedig valahol az is mozis erősítő volt.

MA már én is sztereóval zenélek, noha mellette helyet kap a mozis erősítő is. Jelenleg egy Luxman erősítővel hajtom a Dalit, és állíthatom imádják egymást, jól szólt a Dali a nagyobb Denonokkal és NAD erősítőkkel is. Sőt minél komolyabb volt az erősítő annál inkább megnyílt a Dali, és bőven ár érték felett teljesített. De mint írtam ez csak a saját személyes véleményem, és tapasztalatom, nyilván másnak lehet mások a tapasztalatai ezzel kapcsolatban. Sokat számít az akusztikai és kábelezés is.

SW7309
Értékelés: 2

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: SW7309 »

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem a tapasztaltabbakhoz.

Üdv

Vendég

Sztereó erősitők

azt még nem próbáltam de valszeg működik mert a cdt is tudom irányítani meg a hangerőt is

Vendég

Sztereó erősitők

köszike de ez akkor nagyon béna

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6215

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

helló forumozók! segítsetek légyszi!!! vettem egy marantz pm 6010 ose ki erősítőt, esetleg ki tudja hogy miért nem tudom a távval a bemenetet választani és miért nem tudom ki és bekapcsolni?? előre is köszi

Szerintem meg azért nem, mert ezeket a funkciókat nem tudja gyárilag a gép távról,csak a hangerőszabályzást.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

helló forumozók! segítsetek légyszi!!! vettem egy marantz pm 6010 ose ki erősítőt, esetleg ki tudja hogy miért nem tudom a távval a bemenetet választani és miért nem tudom ki és bekapcsolni?? előre is köszi

Szia!

Ellenőrizd, hogy a távirányító működik-e, amikor a kérdéses gombokat megnyomod! Fordítsd, egy digitális fényképezőgép, vagy kamera optikája felé és nézd meg, hogy az infra LED villog-e!
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

Vendég

Sztereó erősitők

rmconvex
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: rmconvex »

Ez a baj! Tetszik ez a gép! Meg az amit ATC ajánlot Jungson WG AMP II lehet nem jól írom! Csak most nem engedi a cassás nálunk, hogyáldozzak egy ilyenre!
...

Vendég

Sztereó erősitők

Luxman L-550 A erősítőt hangjáról valaki?
Valaki hallott már ilyet?

Nagyon jók az L szériás luxmanok, legyen bármelyik...Leginkább teljesítménybeli difi van köztük.. De elég nehéz kifogni őket.. Ritka mint a fehér holló

rmconvex
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: rmconvex »

Luxman L-550 A erősítőt hangjáról valaki?
Valaki hallott már ilyet?
...

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 543

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: adamthebrave »

Ismeri valaki az amerikai Wyred 4 Sound erősítőket?
Icepower modulokkal dolgoznak.
http://www.wyred4sound.com/shopping.html
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

Vendég

Sztereó erősitők

Szép ez a Luxman és ez a Denon is.
Megfogadom a tanácsod és mindenképp nézegetek régebbi erősítőket is mielőtt vásárlásra adnám a fejem (a fene költsön zsír új cuccokra egy vagyont, ha olcsóbban is van szép állapotú használt).
A Jamo S718-ast láttam, hogy egy debreceni fórumtársnak van az ismeretségi körében, azt talán meg is tudnám hallgatni vásárlás előtt, hogy mit tudhat.
Te merre laksz amúgy? Én Debrecentől 15km-re.

Nekem igenis kell a plusz mélynyomó monoblokk erősítővel, imádom a mélyeket! Én azt szeretem ha úgy érzem magam mintha "disco-ba" lennék.
Kocsiban is úgy lőttem be a cuccot, hogy érezhető legyen rendesen, hogy dolgozik.

Most vettem észre van a Luxmanon is pre-out

venndi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: venndi »

Illetve találtam egy Cambridge P-70 t és egy NAD C320 t.Az utóbbi már kicsit drágább mint amennyit szeretnék kiadni erősítőre, de ha nagyon megéri még belefér...Ezekről mi a véleményetek?köszönöm előre a válaszokat.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”