Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Rock+classic nehéz ügy. Amugy nem ártana tudni mennyit szánsz az erölködöre?
Ha jól tudom a Rotelek mennek a Bowerhez.
Ezt mondják a Classe-ra is holott merőben más hang mint a Rotel, na most akkor hogy is van ez?
Sztereó erősitők
Ezt állítja a B&W.
Sztereó erősitők
Szevasztok!
Haldoklik az Arcam Alpha 8R erősítőm. Helyére szeretnék venni valamit.
Egy Logitech Squeezebox Classic és egy B&W 684 közé kellene beilleszkednie.
Első sorban rock és klasszikus zenét szoktam hallgatni.
Szerintetek mely modelleket kellene meghallgatnom?
Üdv.,
jopahu
Rock+classic nehéz ügy. Amugy nem ártana tudni mennyit szánsz az erölködöre?
Sztereó erősitők
Szevasztok!
Haldoklik az Arcam Alpha 8R erősítőm. Helyére szeretnék venni valamit.
Egy Logitech Squeezebox Classic és egy B&W 684 közé kellene beilleszkednie.
Első sorban rock és klasszikus zenét szoktam hallgatni.
Szerintetek mely modelleket kellene meghallgatnom?
Üdv.,
jopahu
Sztereó erősitők
Vannak azért kivételek. Egy Heed Obelisk erősítőbe kérhető opcionálisan, igaz csak koax SPDIF. Egy Harman Kardon HK-990-esben benne van.
Digitális bemenetekhez DAC-nak kell lennie az erősítőben. Gondolom lejjebb árkategóriákba ez egyrészt már nem fér bele. Másrészt úgy gondolják, hogy aki nem házimozi erősítőt használ hanem sztereót, az zenét fog hallgatni, CD-játszót vesz hozzá, aminél nem biztos, hogy van értelme a digitális átvitelnek, plusz DAC-nak az erősítőben.
Zenére amúgy is koaxban gondolkodj, ha veszel egy DACot, a lámpás kapcsolat sokkal gyengébben szól.
Digit: Firewire, Logitech Sqeezebox Touch, Lynx AES16
Források: Apogee Mini DAC, Lynx Aurora, Mytek Stereo192 DSD, Sonifex RB-DAC1
HIFI: Csöves EL34 push-pull -> Rubicon RP-63F
Fejhallgatók: AKG K500, K240 DF, K240 Sextett, Beyerdynamic T70, Sennheiser HD540, Shure SRH840, Yamaha HP1
Sztereó erősitők
Sziasztok!
A házimozi erősítőmet szeretném lecserélni sztereó erősítőre, mivel a zenehallgatás az elsődleges nálam. Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem a nálam tapasztaltabbak számára: Vajon miért nem szokták a gyártók optikai bemenettel ellátni a sztereó erősítőket? Én úgy gondolom, hogy hasznos lenne.
Azért, mert az már digitális. A "szokványos" sztereó erősítők meg full analógok, nem szabad tőlük elvárni digitális funkciókat. Szerintem jobb is így, a DAC legyen külön egység.
Sztereó erősitők
Sziasztok!
A házimozi erősítőmet szeretném lecserélni sztereó erősítőre, mivel a zenehallgatás az elsődleges nálam. Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem a nálam tapasztaltabbak számára: Vajon miért nem szokták a gyártók optikai bemenettel ellátni a sztereó erősítőket? Én úgy gondolom, hogy hasznos lenne.
Vannak azért kivételek. Egy Heed Obelisk erősítőbe kérhető opcionálisan, igaz csak koax SPDIF. Egy Harman Kardon HK-990-esben benne van.
Digitális bemenetekhez DAC-nak kell lennie az erősítőben. Gondolom lejjebb árkategóriákba ez egyrészt már nem fér bele. Másrészt úgy gondolják, hogy aki nem házimozi erősítőt használ hanem sztereót, az zenét fog hallgatni, CD-játszót vesz hozzá, aminél nem biztos, hogy van értelme a digitális átvitelnek, plusz DAC-nak az erősítőben.
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Sztereó erősitők
Köszi a válaszokat.
Beruházok egy sztereora, ha eladtam a H/K-t.
Üdv
Sztereó erősitők
A H/K 132 még az AVR-ek közt is gyenge. Viszont egy használt sztereó - mondjuk a 30-50ezres kategória - még a H/K 360-460-at is simán lemossa zenében. A Dali C6 nem lesz gyenge láncszem. Persze kéne még egy külső dac, és normális kábelezés, de ezekkel együtt is beleférsz a H/K132 árába.
Szia látom a Dalid hivox tuningos, írnál nekem priben néhány szót mit lett változtatva és miben lett más? Köszi.
Sztereó erősitők
Van egy Dali concept 6-om, és egy H/K 132 házimozi erősítőm. A zenehallgatáshoz érdemes lecserélni stereo erősítőre, ha igen, akkor egy hasonló áru erősítővel érdemes kezdeni, vagy komolyabb beruházás kell?
A H/K 132 még az AVR-ek közt is gyenge. Viszont egy használt sztereó - mondjuk a 30-50ezres kategória - még a H/K 360-460-at is simán lemossa zenében. A Dali C6 nem lesz gyenge láncszem. Persze kéne még egy külső dac, és normális kábelezés, de ezekkel együtt is beleférsz a H/K132 árába.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem a tapasztaltabbakhoz.
Van egy Dali concept 6-om, és egy H/K 132 házimozi erősítőm. A zenehallgatáshoz érdemes lecserélni stereo erősítőre, ha igen, akkor egy hasonló áru erősítővel érdemes kezdeni, vagy komolyabb beruházás kell?
Üdv
Szia ismerem ezt az erősítőt, és a hangsugárzót is, mivel nekem is ilyen van. Nyugodt szívvel állíthatom, h a Harmantól sokkal de sokkal jobban szól egy sztereó erősítő, és érdemes belevágnod. Egy hétig volt nálam a Harman mikor a Dalit megvettem, szerintem zeneileg katasztrófa volt, de ugye ez csak az én véleményem. Még a régi Technics erősítőm is jobb volt zeneileg, pedig valahol az is mozis erősítő volt.
MA már én is sztereóval zenélek, noha mellette helyet kap a mozis erősítő is. Jelenleg egy Luxman erősítővel hajtom a Dalit, és állíthatom imádják egymást, jól szólt a Dali a nagyobb Denonokkal és NAD erősítőkkel is. Sőt minél komolyabb volt az erősítő annál inkább megnyílt a Dali, és bőven ár érték felett teljesített. De mint írtam ez csak a saját személyes véleményem, és tapasztalatom, nyilván másnak lehet mások a tapasztalatai ezzel kapcsolatban. Sokat számít az akusztikai és kábelezés is.
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem a tapasztaltabbakhoz.
Üdv
Sztereó erősitők
azt még nem próbáltam de valszeg működik mert a cdt is tudom irányítani meg a hangerőt is
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6215
Sztereó erősitők
helló forumozók! segítsetek légyszi!!! vettem egy marantz pm 6010 ose ki erősítőt, esetleg ki tudja hogy miért nem tudom a távval a bemenetet választani és miért nem tudom ki és bekapcsolni?? előre is köszi
Szerintem meg azért nem, mert ezeket a funkciókat nem tudja gyárilag a gép távról,csak a hangerőszabályzást.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 93
Sztereó erősitők
helló forumozók! segítsetek légyszi!!! vettem egy marantz pm 6010 ose ki erősítőt, esetleg ki tudja hogy miért nem tudom a távval a bemenetet választani és miért nem tudom ki és bekapcsolni?? előre is köszi
Szia!
Ellenőrizd, hogy a távirányító működik-e, amikor a kérdéses gombokat megnyomod! Fordítsd, egy digitális fényképezőgép, vagy kamera optikája felé és nézd meg, hogy az infra LED villog-e!
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Sztereó erősitők
Sztereó erősitők
Ez a baj! Tetszik ez a gép! Meg az amit ATC ajánlot Jungson WG AMP II lehet nem jól írom! Csak most nem engedi a cassás nálunk, hogyáldozzak egy ilyenre!
...
Sztereó erősitők
Luxman L-550 A erősítőt hangjáról valaki?
Valaki hallott már ilyet?
Nagyon jók az L szériás luxmanok, legyen bármelyik...Leginkább teljesítménybeli difi van köztük.. De elég nehéz kifogni őket.. Ritka mint a fehér holló
Ismeri valaki az amerikai Wyred 4 Sound erősítőket?
Icepower modulokkal dolgoznak.
http://www.wyred4sound.com/shopping.html
- adamthebrave
- V.I.P.
- Értékelés: 543
Sztereó erősitők
Ismeri valaki az amerikai Wyred 4 Sound erősítőket?
Icepower modulokkal dolgoznak.
http://www.wyred4sound.com/shopping.html
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
Sztereó erősitők
Szép ez a Luxman és ez a Denon is.
Megfogadom a tanácsod és mindenképp nézegetek régebbi erősítőket is mielőtt vásárlásra adnám a fejem (a fene költsön zsír új cuccokra egy vagyont, ha olcsóbban is van szép állapotú használt).
A Jamo S718-ast láttam, hogy egy debreceni fórumtársnak van az ismeretségi körében, azt talán meg is tudnám hallgatni vásárlás előtt, hogy mit tudhat.
Te merre laksz amúgy? Én Debrecentől 15km-re.
Nekem igenis kell a plusz mélynyomó monoblokk erősítővel, imádom a mélyeket! Én azt szeretem ha úgy érzem magam mintha "disco-ba" lennék.
Kocsiban is úgy lőttem be a cuccot, hogy érezhető legyen rendesen, hogy dolgozik.
Most vettem észre van a Luxmanon is pre-out
Sztereó erősitők
Illetve találtam egy Cambridge P-70 t és egy NAD C320 t.Az utóbbi már kicsit drágább mint amennyit szeretnék kiadni erősítőre, de ha nagyon megéri még belefér...Ezekről mi a véleményetek?köszönöm előre a válaszokat.