Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd játszók
Cd játszók
Ismer valaki olyan megfizethető (50-100 ezerig max.) CD lejátszót, amin van XLR (nem digitális) kimenet?
Harman Kardon HD-990. Új készülékként 110 környékén lehet megvenni.
http://www.son-video.com/images/static/ ... dos_TG.jpg
Cd játszók
Igen, a optikai még sz.rabb mint a analóg kimenet? Én eddig abban a tévhitben voltam, hogy az a legjobb a analóg, a koax és a optikai közül.
Köszi ezt a infót is! Még csak két hete használom így mióta külön lett cd játszóm. Eddig dvd-ről nyomattam a zenét is coax kábellel.
Most meg nincs erősítőm pár napig (pont most cserélem le), de akkor utána átállok a analóg kimenetre mert coax meg nincs a cd játszón.
Már csak az érdekelne, hogy a kimeneti jel erősségét, hogy tudom állítani a cd játszón, hogy hangosabb legyen ezáltal a zene?
Egy Onkyo DX-7511-ről van egyébként szó.
A jelerősség adott, azt lefele tudod csak venni.
Cd játszók
A kimeneti jel erősségét, ezáltal a hangerejét.. Az optikai kábelt meg felejtsd el hamar, nagyon rossz hangja tud lenni. RCA vagy KOAx bemeneteket használd.
Igen, a optikai még sz.rabb mint a analóg kimenet? Én eddig abban a tévhitben voltam, hogy az a legjobb a analóg, a koax és a optikai közül.
Köszi ezt a infót is! Még csak két hete használom így mióta külön lett cd játszóm. Eddig dvd-ről nyomattam a zenét is coax kábellel.
Most meg nincs erősítőm pár napig (pont most cserélem le), de akkor utána átállok a analóg kimenetre mert coax meg nincs a cd játszón.
Már csak az érdekelne, hogy a kimeneti jel erősségét, hogy tudom állítani a cd játszón, hogy hangosabb legyen ezáltal a zene?
Egy Onkyo DX-7511-ről van egyébként szó.
Cd játszók
Elnézést kívánok a költői (vagy inkább amatőr) kérdésemért, de mit jelent az cd játszónál, hogy a Analog Output-nál van a Fixed és a Variable RCA kimenetek? A fixet értem, de a variálhatónál mit lehet variálni rajta?
Végül is, optikai kábellel van csatlakoztatva a erősítőmhöz, úgyhogy mindegy csak kíváncsi lennék erre.
Köszi előre is a felhomályosítást!
A kimeneti jel erősségét, ezáltal a hangerejét.. Az optikai kábelt meg felejtsd el hamar, nagyon rossz hangja tud lenni. RCA vagy KOAx bemeneteket használd.
Cd játszók
Elnézést kívánok a költői (vagy inkább amatőr) kérdésemért, de mit jelent az cd játszónál, hogy a Analog Output-nál van a Fixed és a Variable RCA kimenetek? A fixet értem, de a variálhatónál mit lehet variálni rajta?
Végül is, optikai kábellel van csatlakoztatva a erősítőmhöz, úgyhogy mindegy csak kíváncsi lennék erre.
Köszi előre is a felhomályosítást!
- gianni321
- V.I.P.
- Értékelés: 825
Cd játszók
Ismer valaki olyan megfizethető (50-100 ezerig max.) CD lejátszót, amin van XLR (nem digitális) kimenet?
Nad S500i. Az enyém lehet, hogy eladó lesz, ha érdekel, írj egy privit.
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> VTL TL 6.5 Signaure --> VTL ST-150 --> Sonus Faber Stradivari
Kábelezés: MDA
Kábelezés: MDA
Cd játszók
Használtam lehet néha kapni Sansui x701i-t, annak van. A kép a német ebay-ről való, de itt Pécsett is láttam egyet nemrég az egyik műszakiban. Ha érdekel, írj privit.
Cd játszók
Sziasztok!
Viszonylag olcsó és jó futóművet szeretnék venni, olyan 50 ezer ft körül. Digit kimenete legyen mindenféleképpen.
Ha esetleg xlr kimenetes, akkor esetleg drágább is szóba jöhet.
Tudnátok esetleg ajánlani egy két tipust.
Ha itt is lehet ilyen(úgy értem, ha ez is tudja ilyen irányba befolyásolni a hangot) akkor valami keményebb(nem lágy) hangzásvilágú érdekelne. Köszi mindenkinek előre is.
50 ezer alatt egy jobb állapotú Pioneert javasolnék fülelésre. PD-9... vagy PD-S801, 802, 901. Digit koax kimenet ha minden igaz csak a 900-as szériától van gyárilag.
Én egy 901-est használok erre a célra. ("keményebb hangzás")
Cd játszók
Sziasztok!
Viszonylag olcsó és jó futóművet szeretnék venni, olyan 50 ezer ft körül. Digit kimenete legyen mindenféleképpen.
Ha esetleg xlr kimenetes, akkor esetleg drágább is szóba jöhet.
Tudnátok esetleg ajánlani egy két tipust.
Ha itt is lehet ilyen(úgy értem, ha ez is tudja ilyen irányba befolyásolni a hangot) akkor valami keményebb(nem lágy) hangzásvilágú érdekelne. Köszi mindenkinek előre is.
Cd játszók
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 93
Cd játszók
Sziasztok!
Nekem egy kis technikai segítségre lenne szükségem. Kicsit betegeskedik a cd játékosom (CA CD5), nem igazán akarja érzékelni, hogy becsukódott a tálca és kinyitja megint. (olvasással semmi baja) Miközben húzza be a tálcát, egy kis kézi rásegítés/feljebb emelés/mikor mi ideig óráig van, hogy megoljda a problémát. De általában becsúkódik a tálca, húzná még tovább de ugye már nem tudja mert be van csukódva, majd kinyitja.
Mi lehet a probléma illetve hogyan orvosolható? Remélem nincs nagy baja.
Köszönöm.
Nem ismerem a típust, de kell legyen egy szenzor, vagy mikrokapcsoló, ami érzékeli, hogy a fiók be van húzva. Én, ennek a környékén keresném a hibát. Elképzelhető, hogy fellépett némi oxidáció és egy kis kontakt-tisztító segít.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Cd játszók
Sziasztok!
Nekem egy kis technikai segítségre lenne szükségem. Kicsit betegeskedik a cd játékosom (CA CD5), nem igazán akarja érzékelni, hogy becsukódott a tálca és kinyitja megint. (olvasással semmi baja) Miközben húzza be a tálcát, egy kis kézi rásegítés/feljebb emelés/mikor mi ideig óráig van, hogy megoljda a problémát. De általában becsúkódik a tálca, húzná még tovább de ugye már nem tudja mert be van csukódva, majd kinyitja.
Mi lehet a probléma illetve hogyan orvosolható? Remélem nincs nagy baja.
Köszönöm.
HM-
Erősítő:Denon AVR 2307 5.1: Koda EX 686, WD TV live
Hifi-
ErősítőDenon PMA655R+ Denon TU1500 FAL:Celestion F38 Mindenes:LG HR500: Kef PSW 1000.2
Erősítő:Denon AVR 2307 5.1: Koda EX 686, WD TV live
Hifi-
ErősítőDenon PMA655R+ Denon TU1500 FAL:Celestion F38 Mindenes:LG HR500: Kef PSW 1000.2
Cd játszók
A kollégám 3000-ért adja, de láttam a neten hírdetéseket 12000-15000-ért is ugyanerre a játékosra! Ráadásul itt a fórumon is van olyan játékos 10000-ért amit eszméletlenül dícsérnek! Nem azt mondtam, hogy 3000-ért akarok csúcs hangot, hanem hogy ez egy kihagyhatatlan áron aluli ajánlat vagy egy kb ilyen tudású és inkább felejtős készülék!
A maga kategóriájában szerintem jó. Nekem anno tetszett a hangja. 12-15e-ért már kapsz egy TDA1541-es dac-al szerelt lejátszót is, amit a sony meg sem közelit. 3e ft szerintem reális érte, többet nem is nagyon ér.
TV: LG 42LF652V Media Player: PC, MED600X3D, X96 MAX+, Panasonic DMP-BD35 , GRUNDIG GV470+TBC: Panasonic DMR-E85H A/V Erősitő: Yamaha RX-V3900
Speakers : Front: Jamo S708 Center: C60 CEN Surround: Jamo C601
Sztereó: Marantz PM-35II, JAMO Cornet 145, Kenwood KX-7030, BRZHIFI BT20
Cd játszók
Most komolyan, ennyiért mit vársz?
A kollégám 3000-ért adja, de láttam a neten hírdetéseket 12000-15000-ért is ugyanerre a játékosra! Ráadásul itt a fórumon is van olyan játékos 10000-ért amit eszméletlenül dícsérnek! Nem azt mondtam, hogy 3000-ért akarok csúcs hangot, hanem hogy ez egy kihagyhatatlan áron aluli ajánlat vagy egy kb ilyen tudású és inkább felejtős készülék!
Cd játszók
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni! Melóhelyen az egyik kollégám árulja a CD lejátszóját egy SONY CDP-XE310-est. Az ára 3000Ft lenne. Kérdés megéri-e megvenni ezt a lejátszót, jó hangú készülékről van-e szó?
Még nem tudom pontosan hol használnám, van egy régi Philips Hi-Fi tornyom aminek rossz a CD-je, de van RCA bemenete, vagy a házimozimba kötném be: H/K 235 erősítő, Yamaha-S657 DVD és Panasonic DMR-EH59-es DVD író. Elképzelhető esetleg, hogy a Yaminál és a Panánál jobban szólna?
Előre is köszön a segítségeket!
Most komolyan, ennyiért mit vársz?
TV: LG 42LF652V Media Player: PC, MED600X3D, X96 MAX+, Panasonic DMP-BD35 , GRUNDIG GV470+TBC: Panasonic DMR-E85H A/V Erősitő: Yamaha RX-V3900
Cd játszók
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni! Melóhelyen az egyik kollégám árulja a CD lejátszóját egy SONY CDP-XE310-est. Az ára 3000Ft lenne. Kérdés megéri-e megvenni ezt a lejátszót, jó hangú készülékről van-e szó?
Még nem tudom pontosan hol használnám, van egy régi Philips Hi-Fi tornyom aminek rossz a CD-je, de van RCA bemenete, vagy a házimozimba kötném be: H/K 235 erősítő, Yamaha-S657 DVD és Panasonic DMR-EH59-es DVD író. Elképzelhető esetleg, hogy a Yaminál és a Panánál jobban szólna?
Előre is köszön a segítségeket!
Cd játszók
Ez hülyén fog hangozni, de erre a problémára nekem tizenéve ugyanaz a bevált módszerem, úgy cd-romnál mint audio vonalon: két kezem közé fogom, rálehelek (-> párás lesz), gyorsanbeteszem - "elkapja", megy. Okokra én is kíváncsi lennék...
Magyarázatot nem tudok én sem , de próbáld ki , hogy beteszed a lemezeket egy napra a fagyasztóba ! Még a hangminőség is javulni fog .
Cd játszók
Sziasztok!
Véleményt szeretnék kérni a Denon DCD 1700-as cd lejátszójáról! Lehetőségem nyílna most megvásárolni egyet de nem ismerem ezt a modellt. Kérem akinek vannak tapasztalatai az említett készülékkel kapcsolatban az legyen szíves ossza meg velem! Denon PMA 560-as erősítő és Magnat Vintage 120 hangfalak mellé lenne. Válaszaitokat előre is köszönöm!
Az elég jó kis CD, sztem az 560 mellé bőven jó parti..
- goodman
- V.I.P.
- Értékelés: 504
Cd játszók
Sziasztok!
Véleményt szeretnék kérni a Denon DCD 1700-as cd lejátszójáról! Lehetőségem nyílna most megvásárolni egyet de nem ismerem ezt a modellt. Kérem akinek vannak tapasztalatai az említett készülékkel kapcsolatban az legyen szíves ossza meg velem! Denon PMA 560-as erősítő és Magnat Vintage 120 hangfalak mellé lenne. Válaszaitokat előre is köszönöm!
Cd játszók
Én jó sokáig nyúztam egy olyat. Aki szereti a denonos hangot annak jó cimborája lesz, de egy jazz trió, vagy kamara zenekar sosem fogja vele bemelegíteni a szoba hangulatát. Viszont ha valami technikás, lendületes anyagot kap akkor azt kíméletlenül beletolja a hallójáratokba. Fear Factoryval kimondottan veszélyes A gitárt nagyon szereti.
Ezt inkább az elektronikust hallgatók tudnák megerősíteni, de a gitárnál is sokkal jobban lemérhető a precízség azon a műfajon; vannak olyan sample-k ugyanis, melyek kifejezetten a lecsengés hiányával, gyors véggel operálnak és ahol komoly lényegi ez az adott zeneszámban, kijön minden készülék okozta mosottság. Főleg klickhouse, egyes minimal-experimental zenék ilyenek. Természetesen itt a precíz szót nem a zenészek helyének helyes leképezésére és egyebekre értjük.
Cd játszók
Szia vtb, én meg pont fordítva tapasztaltam, de lehet a fülem nem jó. Most nekem van egy dcd 655, és az akusztikus, úgymond lágyabb zenék sokkal kellemesebben szólnak rajta, míg a Sonym harsányabb, "arcba mászósabb"
Sonytól nem is várunk mást. Ugye. Micromegát ajánlanám én... Úgy összevetésül, mint mindennapi reprezentálásra, nekem bejött.
Cd játszók
Az mitől lehet, hogy ha beteszem a cdt akkor mintha nem találná a sávot összevissza ugrál, mintha porszem lenne a lemezen, de a lemez tiszta és karcmentes. Viszont ha kiveszem, megtörlöm egy pamutronggyal a lemezt akkor hibátlanul olvassa? A mostani és az előző Yamaha is eljátsza ugyanezt. Fel van töltődve a lemez, vagy hideg és a dörzsölés felmelegíti? Más nem jutott eszembe.
Ez hülyén fog hangozni, de erre a problémára nekem tizenéve ugyanaz a bevált módszerem, úgy cd-romnál mint audio vonalon: két kezem közé fogom, rálehelek (-> párás lesz), gyorsanbeteszem - "elkapja", megy. Okokra én is kíváncsi lennék...
Cd játszók
sziasztok, szerintetek a két cd játékos közül nad erősítőhöz mi lenne a jó választás egy nad c545bee vagy egy marantz sa7001????? ha nem nézzük hogy a marantz sacd::
válaszokat előre is köszönöm.
üdv mindenkinek
NAD-hoz egyértelműen a NAD..
Cd játszók
sziasztok, szerintetek a két cd játékos közül nad erősítőhöz mi lenne a jó választás egy nad c545bee vagy egy marantz sa7001????? ha nem nézzük hogy a marantz sacd::
válaszokat előre is köszönöm.
üdv mindenkinek
Cd játszók
A régi lejátszók általába elég melegen működnek, nem túl energiatakarékosak,
- kisebb házak, lakások kifűtésére is alkalmasak