Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

Vendég

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nem mesélsz?

Egyenlőre nyers a hangja, nem sokat ment, jó ha van benne 3-4 óra... Azt mondják kell neki vagy 100 a végső hanghoz. Nekem így nyersen is nagyon tetszik, összeszedett hang, nem magamutogató, sokkal inkább zenél és nem feltűnősködik. Kicsit mély dominánsnak hallom, és komótosnak de ez bejáratáskor még változik. Mindent összevetve egy elég nagyvonalú, zenei hangú darab. Aki feltűnősködni akar vele annak nem ajánlom, sokkal inkább azoknak akik zenét szeretnének hallgatni, araa viszont ennyiért igen-igen jó vétel.

Ha megjön az ezüst koax akkor írok még, egyenlőre egy olcsó optikai kábellel van összekötve.

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 9

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Nemgéza »

Nem mesélsz?

Hát én megvettem ezt ...

Károly
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Károly »

Szia Prando!

A fórumokon szereztem meg a DAC megépítéséhez szükséges tudást, tapasztalatokat és az alkatrészeket. És sokat köszönhetek a segítőkész fórumozóknak. Persze nem árt tudni megkülönböztetni a páka hideg végét a meleg végétől.
PEAQ notebook,iFI Micro iDAC2 USB, NAD C 325BEE erősítő, Diy hangsugárzó, Eichmann Power Strip hálózati táp elosztó - módosítva, Van den Hul Combination-Inspiration kábelek WBT csatlakozókkal, Ethosz hálózati táp kábelek Viborg csatlakozókkal, Lineáris tápok, Akai 4000 DB orsós magnó deck.

Vendég

DAC-olás

Hát én megvettem ezt ...

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: csövi »

A Juniort lehet (pici átalakítás kell), a többit nem.

Köszi...autóba akartam kipróbálni, de csak Optikai kimenet van a lejátszón...így elég behatárolható a próbakészülékek garmada:-)
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

Vendég

DAC-olás

Nem kell ezt olyan komolyan venni...
Szerintem nem is vették...

Vendég

DAC-olás

Off: rákérdeztél már a csatikra? Kösz előre is!

Izzé.... gondolatban már megtetten. Kűggy holnap egy sms-t, mert nagyon rövid az agyam mostanság, sok minden szaladgál benne...

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5149

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Nem kell ezt olyan komolyan venni... Ha valaki nagyon vágyott egy kiszemelt dologra, majd magáévá tette, hallgassa egészséggel. Én nem írtam azt, hogy nem jó, csak azt, hogy kissé elavult, elsősorban usb-n (mert alapszintű megoldással 16/48 csip van benne), a dac többi része akár nagyon is jó lehet, bár az NE5534 kimeneti csipet sokan lecserélik valami jobbra -nem biztos, hogy a hang is jobb lesz, esetleg más...

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 211

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Z.É.T. (exAtcBp) »

Gondolod, hogy megvakulna ezért a meghallgatásáért bbuffy?

Igaz, a becenevének utolsó betűje lemaradt - "vakond?"

Off: rákérdeztél már a csatikra? Kösz előre is!

E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

Vendég

DAC-olás

Összekardozzuk majd őket valamikor - vakon?

Gondolod, hogy megvakulna ezért a meghallgatásáért bbuffy?

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Szia Fülelek!

Bármelyik Hivox dacot meg lehet hajtani kis átalakítással 12V autó akkuról? Mennyit csorbul a hangja?

A Juniort lehet (pici átalakítás kell), a többit nem.

prando
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 160

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: prando »

Szia Prando!

Nekem is az a tapasztalatom a fekonvertáló DAC hangjával kapcsolatban szóról szóra mint neked. Van egy Philips DVD lejátszóm aminek kikapcsolható a felkonvertálása és úgy hallgattam egy ideig, mert szerintem úgy sokkal jobb a hangja. De később már az sem volt igazán jó nekem és építettem hozzá egy NOS külső DAC-ot TDA 1543-as IC-vel. Így most már tudok vele zenét hallgatni.

Károly!

De jó Neked! hogy értesz az ilyesmihez.
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

A hangja amúgy nagyon jó,- Juniornál sokkal jobb - de ez már másodlagos mivel elavult konstrukció

A Junior régi fejlesztés, itt van helyette a C MkIII, és reméljük hamarosan a Junior MkII.
En garde!
Ángárd!
Összekardozzuk majd őket valamikor - vakon?

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

Vendég

DAC-olás

Jahh ironikus volt részemről az elavult szó, nem én konstatáltam csak becitáltam a környezetbe.
Nos már lassan egy éves konstrukció így megérett a szanálásra, megy is a zúzdába.
A hangja amúgy nagyon jó,- Juniornál sokkal jobb - de ez már másodlagos mivel elavult konstrukció

:fekverohog:

Vendég

DAC-olás

Off:

"Réges-régen valamikor az ősidőkben, de legalábbis múlt péntek előtt, Micimackó az erdőben élt, saját kunyhójában. S ugyanebben az erdőben lakott a fontoskodó Nyuszi, a tudálékos Bagoly, a félénk Malacka, a sértődős Füles, Kanga, a kengurumama kicsinyével, Zsebibabával, no meg a vidám, ugrálós Tigris és persze mindnyájuk szeretett gazdája, Micimackó legjobb barátja: Róbert Gida. Ebben a mesebeli erdőben mindennap történik valami mulatságos vagy izgalmas esemény."

On.

...bbuffy, ne bomolj, még ha elavult is, lehet jó hangú és/vagy tetszhet a gazdájának... képzeld el fordított esetben, ha Tigrisnek lenne ilyen, s te érdeklődnél a dac felől, ő biztosan írna róla...

Jahh ironikus volt részemről az elavult szó, nem én konstatáltam csak becitáltam a környezetbe.
Nos már lassan egy éves konstrukció így megérett a szanálásra, megy is a zúzdába.

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Off:

"Réges-régen valamikor az ősidőkben, de legalábbis múlt péntek előtt, Micimackó az erdőben élt, saját kunyhójában. S ugyanebben az erdőben lakott a fontoskodó Nyuszi, a tudálékos Bagoly, a félénk Malacka, a sértődős Füles, Kanga, a kengurumama kicsinyével, Zsebibabával, no meg a vidám, ugrálós Tigris és persze mindnyájuk szeretett gazdája, Micimackó legjobb barátja: Róbert Gida. Ebben a mesebeli erdőben mindennap történik valami mulatságos vagy izgalmas esemény."

On.

...bbuffy, ne bomolj, még ha elavult is, lehet jó hangú és/vagy tetszhet a gazdájának... képzeld el fordított esetben, ha Tigrisnek lenne ilyen, s te érdeklődnél a dac felől, ő biztosan írna róla...

Albert Einstein

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: csövi »

Szerintem elég elavult cucc, különösen usb-n.
Látatlanban/hallatlanban nem érdemes megvenni, akármilyen csábítóan olcsó esetleg...

Szia Fülelek!

Bármelyik Hivox dacot meg lehet hajtani kis átalakítással 12V autó akkuról? Mennyit csorbul a hangja?
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

vm69
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 113

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: vm69 »

Hát sokkal előrébb nem lettem ezekkel a hozzászólásokkal, de azért köszi

Szerintem akkor leszel előrébb,ha meghallgatod valahol,nekem nincs sajnos,de ha lenne szívesen felajánlanék ,egy maghallgatást.
A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd.

Daniel Nathan Leone

Vendég

DAC-olás

Hát sokkal előrébb nem lettem ezekkel a hozzászólásokkal, de azért köszi

Vendég

DAC-olás

nagyon jó hangú DAC. bbuffy szakkollégának van ilyen, ő tud róla bővebben nyilatkozni.

nem akar mivel elavult a cucca már....

vm69
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 113

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: vm69 »

nagyon jó hangú DAC. bbuffy szakkollégának van ilyen, ő tud róla bővebben nyilatkozni.

Nekem is ez a véleményem,nagyon jó hangja van!
A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd.

Daniel Nathan Leone

Károly
Értékelés: 0

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Károly »

Szia Prando!

Nekem is az a tapasztalatom a fekonvertáló DAC hangjával kapcsolatban szóról szóra mint neked. Van egy Philips DVD lejátszóm aminek kikapcsolható a felkonvertálása és úgy hallgattam egy ideig, mert szerintem úgy sokkal jobb a hangja. De később már az sem volt igazán jó nekem és építettem hozzá egy NOS külső DAC-ot TDA 1543-as IC-vel. Így most már tudok vele zenét hallgatni.

Károly!
PEAQ notebook,iFI Micro iDAC2 USB, NAD C 325BEE erősítő, Diy hangsugárzó, Eichmann Power Strip hálózati táp elosztó - módosítva, Van den Hul Combination-Inspiration kábelek WBT csatlakozókkal, Ethosz hálózati táp kábelek Viborg csatlakozókkal, Lineáris tápok, Akai 4000 DB orsós magnó deck.

Vendég

DAC-olás

Látatlanban/hallatlanban nem érdemes megvenni, akármilyen csábítóan olcsó esetleg...

hát annyira nem olcsó , 140 ezer ft... Mihez képest elavult?

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2934

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: earforce »

DAC vásárlás előtt állok, véleményeket kérnék egy Dacról...Amit kinéztem egy Musical Fidelity M1 dac lenne...Véleményeket kérnék, és esetleg alternatívákat ebben az árszegmensben...Köszi előre is.

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

DAC vásárlás előtt állok, véleményeket kérnék egy Dacról...Amit kinéztem egy Musical Fidelity M1 dac lenne...Véleményeket kérnék, és esetleg alternatívákat ebben az árszegmensben...Köszi előre is.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”