Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Milyen bekötéssel nem hatnak? (Alces 2-nél maradva.)
Ha gondolod, kölcsönadom a 2-es Alcesem és kipróbálod.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Kábelezzünk
Igazad van.Valahogy mindig is hatni fognak-én arra gondoltam,hogy valószínűleg a külön tápkábeleknél nem annyira mint annál a "csodás 4in1 elosztónál".Alces 2-nél viszont nincs más lehetőség.
Mindkettő párhuzamos kötés, szóval e szempontból nem lehet difi.
Talán az egymáshoz közel vezetett kábelekre gondolsz, de érezhető, hogy ez eltörpül amellett, hogy a vezetékek végül közösítve vannak (minden esetben).
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6460
Kábelezzünk
Igazad van.Valahogy mindig is hatni fognak-én arra gondoltam,hogy valószínűleg a külön tápkábeleknél nem annyira mint annál a "csodás 4in1 elosztónál".Alces 2-nél viszont nincs más lehetőség.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Kábelezzünk
Szerintem így vissza fognak hatni a forráskészülékeid egymásra.Én is a külön tápkábelt mindent készülékre megoldást javasolnám.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Kábelezzünk
Én a bta-tól megvehető is Schurter beépíthető aljzatokat és IEC dugókat ajánlanám.Az összes tápkábelemen ezek vannak,Bals Typ73 dugvillákkal.A készülékeimbe pedig az aljzatokat is tőle vettem-eddig 4 készülékembe építettem IEC aljzatot-nem nagy munka,de sokat lehet vele javítani a hangon.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
-
Vendég
Kábelezzünk
Ok ez rendben van... valamivel olcsóbb megoldás érdekelne. A hifi cuccom össz (használt) értéke kb 200e Ft. Nem vennék 30e/db áron aljzatokat, de 7e-ért sem.
-
Vendég
Kábelezzünk
Egy jó belső kábelezéssel készült elosztó sokkal jobb mint egy egyszerű de nagyszerűnek gondolt sima vezetőkkel készült,mint pl a kontavill.
1. Vagy éppen sokkal rosszabb, ha a belső speciálkábelezésnek nem szimpatikusak az egyébként jó tápkábelek:)
2. Nincs "a Kontavill". A Kontavill évtizedeken keresztül, sokféle kivitelű elosztót gyártott, melyeknek a hangja is eléggé eltérő. Az elosztó hangminőségét -az adott rendszerben- egyértelműbben megítélheted, ha sorbakötsz belőle legalább ötöt:)
- Az-X
- Fórumlakó

- Értékelés: 61
Kábelezzünk
http://kacsa-audio.hu/webshop//furutech ... tok.c.244/
Ok ez rendben van... valamivel olcsóbb megoldás érdekelne. A hifi cuccom össz (használt) értéke kb 200e Ft. Nem vennék 30e/db áron aljzatokat, de 7e-ért sem.
-
Vendég
Kábelezzünk
Értem... akkor viszont várnék ötleteket aljzatnak illetve kábelnek. Dugónak a fórumon is fellelhető Bals typ 73-ast választanám a fórumtárs által készített aranyozott érintkezőkkel. Szóval akkor kellene 1db fali aljzat, 4db szerelhető aljzat továbbá kérdéses a megfelelő kábel.
http://kacsa-audio.hu/webshop//furutech ... tok.c.244/
- Az-X
- Fórumlakó

Kábelezzünk
Értem... akkor viszont várnék ötleteket aljzatnak illetve kábelnek. Dugónak a fórumon is fellelhető Bals typ 73-ast választanám a fórumtárs által készített aranyozott érintkezőkkel. Szóval akkor kellene 1db fali aljzat, 4db szerelhető aljzat továbbá kérdéses a megfelelő kábel.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Kábelezzünk
Szerintem így vissza fognak hatni a forráskészülékeid egymásra.Én is a külön tápkábelt mindent készülékre megoldást javasolnám.
- Az-X
- Fórumlakó

Kábelezzünk
Nyilván valóan nem ragadnék le a hirdetett példánynál. Ha ilyen megoldást választanék akkor magam készíteném el, minőségi alkatrészekből. Arra gondoltam, hogy vennék egy 2-es Hivox-os áramokosítót (Alces), annak az egyik aljzatába direktbe bekötném az erősítőt egy rendes kábellel, a többi komponens (DVD lejátszó, Laptop töltő, DAC, Squeeze box) meg egy ilyen szétágazó kábellel kapná ami jár neki Kérdés továbbá, hogy a projektort ha bekötöm a rendszerbe, gondolom érdemesebb volna az Alces-en "kívülre" kötni.
Kábelezzünk
Egy jó belső kábelezéssel készült elosztó sokkal jobb mint egy egyszerű de nagyszerűnek gondolt sima vezetőkkel készült,mint pl a kontavill.Hogy mit tud egy ilyen elosztó amivel a hálózati kábel nem boldogul egy hagyományos elosztóba dugva nem tudom,de valamiért jobbá teszik a hangot.
-
Vendég
Kábelezzünk
De ha csak egy 2,5 megy a többi 1,5 akkor sem jön ki.. Ez inkább egyszerű, mintsem minőségi megoldás, szigorúan saját vélemény alapján.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11164
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Közösítve, sztem = legalább 3-4x 3 ér x 1.5 mm2. Hogy jön ki abból a dugóból?
Meg hogy megy be? Nagy öröm egy ilyent szerelni.
-
Vendég
Kábelezzünk
Hogy közösítve?
Így ugyan több vezeték van a villásdugóra szerelve, de ez még mindig jobb, mint egy plusz elosztó a csatlakozóinak nyűgjeivel.
Hát így egy szigetelőn belül ennyi szál egymáson futva zavaró lehet, főleg mivel ez nem egy minőségi hálózatit rejthet magában, mert ezt valami tyúkbéllel megoldod ami jó vékony, de egy valamire való vastagabb hálózatival nem. Nagyon sok készülék gondolok itt erősítőkre meghálálják a vastagabb 2,5 -es kábelek használatát..Na most ezen van 4 készüléknyi kábel, gondolj csak bele Ez akárhogy számolom 12 szál kábel..
Kábelezzünk
Hogy közösítve?
Így ugyan több vezeték van a villásdugóra szerelve, de ez még mindig jobb, mint egy plusz elosztó a csatlakozóinak nyűgjeivel.
Sztem jobb a "sima" elosztó és minden kütyünek a saját tápkábele. A hosszabb jelút-féle mennyiségi szöveget felejtsétek el, a lényeg a vezetők és szigetelések MINŐSÉGE.
Ha a koncepcióban ennek a hozzáállásnak van lehetősége megjelenni, akkor hajrá!
Ha nincs, akkor én maradnék a kultúrált elosztónál ÉS tápkábeleknél. Sztem túl fontos a tápolás ahhoz, hogy egyszerűsítsük.
Peace.
Közösítve, sztem = legalább 3-4x 3 ér x 1.5 mm2. Hogy jön ki abból a dugóból?
Kábelezzünk
Sztem nem jó ha igy közösítve vannak a készülékek..
Hogy közösítve?
-
Vendég
Kábelezzünk
No pontosan valami ilyenre gondoltam :)Először a kérdés az, hogy van e előnye ha ilyenre csinálom. Nyilván olcsóbb, de főként inkább minőségbeli előnyre gondolok.
Sztem nem jó ha igy közösítve vannak a készülékek..
- Az-X
- Fórumlakó

Kábelezzünk
Ákos (soundbeam) multkoriban hirdetett ilyesmit. Ára nem vészes, talán egy próbát megér (márha minden "vasárud" IEC csatis).
link: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... -4-szeres/
No pontosan valami ilyenre gondoltam :)Először a kérdés az, hogy van e előnye ha ilyenre csinálom. Nyilván olcsóbb, de főként inkább minőségbeli előnyre gondolok.
Kábelezzünk
Lehet nem teljesen értettétek meg amit szerettem volna. Tehát jön a falból a 230, beledugok egy dugót aminek a másik végén mondjuk egy 4-es aljzat van. Ehelyett gondoltam azt, hogy kihagyom a 4-es aljzatot. Csinálok egy olyan kábelt aminek az egyik vége egy villás dugó (ez megy a falba) a másik végén pedig lenne 4 dugó a készülékeknek megfelelő.
Ákos (soundbeam) multkoriban hirdetett ilyesmit. Ára nem vészes, talán egy próbát megér (márha minden "vasárud" IEC csatis).
link: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... -4-szeres/
film: Panasonic TX-29PM1P - Monitor scart - Pioneer DV-585A - ETI eXpress 75Ohm digital - Denon AVR-1306 - Qed42 SpeakerC - Epos
zene: Marantz CD63 mkII KI - ValhallA CuAg I. PowerC / Coincident CST IC - Creek 4330 mk2 SE - ValhallA CuII+ PowerC / Coincident CST 1 SpeakerC - Epos M16
állvány: Ateca Monaco számítógép: Acer TravelMate 2304LC - fotó: Fujifilm FinePix J10 - teló: Xiaomi Redmi 3S
zene: Marantz CD63 mkII KI - ValhallA CuAg I. PowerC / Coincident CST IC - Creek 4330 mk2 SE - ValhallA CuII+ PowerC / Coincident CST 1 SpeakerC - Epos M16
állvány: Ateca Monaco számítógép: Acer TravelMate 2304LC - fotó: Fujifilm FinePix J10 - teló: Xiaomi Redmi 3S
Kábelezzünk
Én ezt már végig jártam,a külön ösvénynek van hozadéka,ez rendben van.Viszont a végén egy jó elosztó legalább annyit,ha nem többet lendít a hangon mint maga az ösvény.Néhai,és ValhallA is készít elosztót,ha van rá keret én inkább ezeket ajánlanám a kontavill helyett,vagy mögé.
Köszönöm az ötletet, egyelőre ez spontán felindulásból történt, a leginkább non-invazív-jelleggel, esetlegesen nem megfelelő eredmény esetén pont 2 perc alatt "visszacsinálható" vagy megváltoztatható.
Van nehai-tápkábelem, arról megy a vas . Ha 2.0-ás fázisba ér az experiment, mindenhol áttörünk!
Kábelezzünk
Lehet nem teljesen értettétek meg amit szerettem volna. Tehát jön a falból a 230, beledugok egy dugót aminek a másik végén mondjuk egy 4-es aljzat van. Ehelyett gondoltam azt, hogy kihagyom a 4-es aljzatot. Csinálok egy olyan kábelt aminek az egyik vége egy villás dugó (ez megy a falba) a másik végén pedig lenne 4 dugó a készülékeknek megfelelő.
Elvileg sima csillagkapcsolás, simán megcsinálhatod, csak a nem használt csatik ÁLLANDÓAN feszültség alatt lesznek, meg, nagyon átgondoltan kell kigondolni, hogy melyik madzag milyen hosszú legyen. Meg milyen anyagú, meg mennyire flexibilis.
Ezzel azt akarom mondani, hogy minden készülékkel érdemes picit játszogatni, hogy milyen tápkábellel jön be a legjobban a hangja. Ezt az összeforrasztást csak UTÁNA tudod megejteni. Szerintem semmi gond a fali konnektor-hosszabbító-elosztó-tápkábel-készülék line-upnak. Esetleg egy kölcsön kapott tápkábelt könnyebb bedugni, ha villásdugó-aljzat van a közelben, és, ha véglegesre megtetszik, akkor nem kell megint a 3-as, 4-es kombót folyékonnyá forrasztani...
- Az-X
- Fórumlakó

Kábelezzünk
Én ezt már végig jártam,a külön ösvénynek van hozadéka,ez rendben van.Viszont a végén egy jó elosztó legalább annyit,ha nem többet lendít a hangon mint maga az ösvény.Néhai,és ValhallA is készít elosztót,ha van rá keret én inkább ezeket ajánlanám a kontavill helyett,vagy mögé.
Jó ötlet, de akkor csapj több legyet egy csapásra!
Én most vagyok külön vezeték-behúzásos-létesítéses projektben (villanyórától), 6 négyzetmilliméteres keresztmetszettel. Csinálj egy ilyet, és ehhez akár simán is hozzáforraszthatod a dolgot (pl. végerősítő), de, ha sok független hifis motyód van, sokan ajánlják a külön ágat minden fogyasztóra.
Az elosztó témájában a KontaVill moduláris elosztóit ajánlom, én is ilyeneket hajtok és nagyon tetszik, valahol kapni is lehet, vettünk egyszer együtt Kalmival.
Hogy jó legyen a kontakt :
KONTAVILL Villamosszerelési Rt.
6600 Szentes, Ipartelepi út 14.
Postacím: 6600 Szentes, Pf. 10
Tel.: (06-63) 510-200 Fax: (06-63) 510-210
Kereskedelmi iroda:
1101 Budapest, Salgótarjáni út 20.
Tel.: 265-1969 Fax: 263-1512
Kábelezzünk
Jó ötlet, de akkor csapj több legyet egy csapásra!
Én most vagyok külön vezeték-behúzásos-létesítéses projektben (villanyórától), 6 négyzetmilliméteres keresztmetszettel. Csinálj egy ilyet, és ehhez akár simán is hozzáforraszthatod a dolgot (pl. végerősítő), de, ha sok független hifis motyód van, sokan ajánlják a külön ágat minden fogyasztóra.
Az elosztó témájában a KontaVill moduláris elosztóit ajánlom, én is ilyeneket hajtok és nagyon tetszik, valahol kapni is lehet, vettünk egyszer együtt Kalmival.
Hogy jó legyen a kontakt :
KONTAVILL Villamosszerelési Rt.
6600 Szentes, Ipartelepi út 14.
Postacím: 6600 Szentes, Pf. 10
Tel.: (06-63) 510-200 Fax: (06-63) 510-210
Kereskedelmi iroda:
1101 Budapest, Salgótarjáni út 20.
Tel.: 265-1969 Fax: 263-1512