Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: AVX »

Szerintem Béla valami ilyesmin töri a kobakját:
http://www.tube-full.../en/300B_en.htm

Te gondolatolvasó vagy.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

A végcsövek közül én a grafit anódos 300B-t választanám, az még árban sincs úgy elszállva.

Szerintem Béla valami ilyesmin töri a kobakját:
http://www.tube-fullmusic.com/products/en/300B_en.htm

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 130

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Ha megvenném tőled,akkor lehet hozatnék valamilyen spéci csövet hozzá kínából.

Az orosz meghajtó csövek jók, persze mindennél van jobb. Csak kérdés, mennyiért. A végcsövek közül én a grafit anódos 300B-t választanám, az még árban sincs úgy elszállva.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Küldtem PÜ-t.

köszi.
Néztem a másik hasonló erősítőt is,de abban eléggé ismeretlen kínai cső van.

Ha megvenném tőled,akkor lehet hozatnék valamilyen spéci csövet hozzá kínából.

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

nem akarod valamire elcserélni?

Küldtem PÜ-t.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Kb. 1200 üzemóra van a készülékekben. A ValveArt végcsövekre emlékeim szerint min. 5000 órát adnak meg.
A végcsövek Valve Art 300B-k, az egyenirányító (a fotón a két végcső előtti nagy uborkásüveg) orosz 5Ц3C (5Z3S), a meghajtó fokozat is orosz: 6Ж4 (6Z4) és 6H7C (6N7S). Az előfokban lévő csöveket nem ismerem, soha nem bontottam meg, hogy megnézzem.

nem akarod valamire elcserélni?

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Már csak azt nem tudom,hogy a csövek mennyit mentek.

Kb. 1200 üzemóra van a készülékekben. A ValveArt végcsövekre emlékeim szerint min. 5000 órát adnak meg.
A végcsövek Valve Art 300B-k, az egyenirányító (a fotón a két végcső előtti nagy uborkásüveg) orosz 5Ц3C (5Z3S), a meghajtó fokozat is orosz: 6Ж4 (6Z4) és 6H7C (6N7S). Az előfokban lévő csöveket nem ismerem, soha nem bontottam meg, hogy megnézzem.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Jó cucc és hibátlan állapotban van, qqriq korrekt fickó, nem is adja drágán.

Szerintem is korrekt srác és a cucc is nagyon jó.
Már csak azt nem tudom,hogy a csövek mennyit mentek.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11017
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Ezen a 300B-n még én is agyalok. A gazdájától bármit nyugodtan meg mernék venni.

Jó cucc és hibátlan állapotban van, qqriq korrekt fickó, nem is adja drágán.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Ha tetszik a hangja, akkor ne habozz. A kis csövek fogyasztása nem sokat nyom a latban, a végcsöveké inkább, de ez nem egy bika erősítő, nem fogja nagyon tekerni a villanyórát (már ha ez a Béla által belinkelt darab). De ha mondjuk nem tiszta A-osztályban nyom ki 2x80 Wattot, akkor nem vészes a helyzet.

Ezen a 300B-n még én is agyalok.
A gazdájától bármit nyugodtan meg mernék venni.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

esköszöm pont ezt akartam írni.

Első!

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Főleg, ha a csöves is A-osztályú.

esköszöm pont ezt akartam írni.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Már összehallgattam a Marantz erősítővel és nagyon bejön a hangja .
Ez egy Dénes Péter által épített csöves erősítő illetve erősítők ,mert 2 db .. összesen 14 db csővel .Már csak a kis csöveken látszik a felirat Siemens E88CC ,ebből van 6db.

Ha tetszik a hangja, akkor ne habozz. A kis csövek fogyasztása nem sokat nyom a latban, a végcsöveké inkább, de ez nem egy bika erősítő, nem fogja nagyon tekerni a villanyórát (már ha ez a Béla által belinkelt darab). De ha mondjuk nem tiszta A-osztályban nyom ki 2x80 Wattot, akkor nem vészes a helyzet.

Heed Thesis rendszer

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Szerinetm egy A osztályúhoz képest nem sokat...inkább kevesebbet.

Főleg, ha a csöves is A-osztályú.

Heed Thesis rendszer

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Ez egy Dénes Péter által épített csöves erősítő illetve erősítők ,mert 2 db .. összesen 14 db csővel .Már csak a kis csöveken látszik a felirat Siemens E88CC ,ebből van 6db.

A 300B-t vedd meg.Az a tuti.
Ez:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... try1078657

viktor86
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: viktor86 »

Ez nagyon függ a csöves erősítő felépítésétől, kapcsolásától, de mondjuk egy 4 db EL34-es csövet tartalmazó integrált fogyasztása általában 150-350 W között van. De szerintem ne ez alapján vegyél (vagy ne) csöves erősítőt.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 729

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Sziasztok!

Valaki tudna segíteni abban, hogy mennyit fogyaszthat egy csöves erősítő egy integrálthoz képest (pl.Marantz PM8000)?

Szerinetm egy A osztályúhoz képest nem sokat...inkább kevesebbet.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Sziasztok!

Valaki tudna segíteni abban, hogy mennyit fogyaszthat egy csöves erősítő egy integrálthoz képest (pl.Marantz PM8000)?

Ez nagyon függ a csöves erősítő felépítésétől, kapcsolásától, de mondjuk egy 4 db EL34-es csövet tartalmazó integrált fogyasztása általában 150-350 W között van. De szerintem ne ez alapján vegyél (vagy ne) csöves erősítőt.

Heed Thesis rendszer

viktor86
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: viktor86 »

Sziasztok!

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 277

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: st81 »

Köszönöm, Tunerman! Még csak elvi síkon megy az agyalás. Talán a lejátszót kivéve egyik komponensem sem egyenrangú egy ilyen készülékkel, meg nem is vegyíteném össze a házi-mozival. Külön szobába kerülne egy pár monitor hangdobozzal (ami szintúgy nincs még meg). Túl idős készüléket nem vennék, max. 4-5 éveset (na ez az, ami nem lesz 2000 euró alatt).
Japán vonal: Accuphase, Denon
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2777

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Accuphase erősítőkről van valakinek tapasztalata? Be kell vallanom, hogy külcsínre a szívem csücske (a Luxman-nal együtt) és a megépítettsége is példás számomra. De vajon a hangzása is jó? Legutoljára egy E-213-at néztem 2000 Euro-ért, de nem tudom, hogy megér-e ennyit? Vagy inkább a márkanév teszi ki az ár jó részét?

Tudok egy eladó C-222 + P-260 párost, ha érdekel keress meg privátban.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: lehoako »

A PLINIUS erősítőkről van valakinek tapasztalata?
Azon kívül, hogy sokba kerülnek.

Totál high-end. Nem is adják olcsón. Sok kiszolgáltatott audiofil úgyis megveszi .

Akár a "kis" integrált, akár az előfok-végfok-kombó.

A múltkor az Akusztikában egy Pioneer-lapostévét teszteltek, a hang meg olyan volt, hogy felrobbant az üzlet. Nyitok be, kérdezem, mi a helyzet. Mondják, tévéteszt, beugrok-e, mert zárnák a felső ajtót. Mondom, naná, és mi a hang? Mongyák 1.4. Kérdezem, micsoda 1.4?

Lemegyünk, Avatar, eleje tolószékes srác verekedése a bárban, hang szétrobbantja a szobát. Nézem, CSAK A PÁR 1.4 szólt a nagy Pliniussal, és "csak" Heimdall-kábelezés.

Szóval, MINDENRE hibátlan, PLUSZ ultra- high-end 2.0.

Akusztikában meghallgathatod, segítenek. Akár már a 9100-essel is bérletet váltasz angyalkák hangjába. Vagy, a 9200. Vagy a többi.

http://www.audioreview.com/cat/amplific ... 17crx.aspx

Itt amiatt pontozták le, hogy nem tetszett nekik a távja. No comment.

Hangfal-ügyben áttörtél?

robinsson
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: -3

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: robinsson »

A PLINIUS erősítőkről van valakinek tapasztalata?
Azon kívül, hogy sokba kerülnek.

dotn72
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 60

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: dotn72 »

Egyutt a csapat:)

dotn72
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 60

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: dotn72 »

XTZ Divine 100.49. tarsasagaban. Szep kis joszag! Vajon,hogy szolhat ez a "kis" hangfal:)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”