Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5309
DAC-olás
Van valakinek konkrét tapasztalata az AK4384-es csipsz-el (link)?
Milyen minőségű, mi várható el tőle?
A csipszet nem szeretem, mert beleragad a fogamba, de az AK4384 csip jó közepes minőségűnek mondható -ha megfelelően ki van szolgálva, ami nem valószínű abban az árkategóriában, ahol szerepel.
DAC-olás
Sziasztok!
Alapvetően új vagyok itt a fórumon, ezért ne vessetek meg, hogy nem olvastam vissza az elmúlt 83 oldalnyi eszmecserét.
Nem régiben vettem egy kis HTPC-t, amit szeretnék valahogy hozzá illeszteni a meglévő sztereo rendszeremhez. A távlati céljaim azok, hogy a cd-im nagy részét begabbeljem tömörítés mentesen, és a HTPC-ről elérhető legyen. Első próbálkozásra kipróbáltam a saját audio kimenetét, ami hát hogy is mondjam, siralmas volt. Majd kipróbáltam egy Hivox féle Lupus daccal, ami rengeteget dobott rajta, és eljutott az élvezhető kategóriába.
Ezek miatt most keresgélek dac-ot. Első sorban a már említett és kipróbált Hivox dac-ra gondoltam, ami a maga 60eFt-os árával nem tűnik rossz vételnek. Kérdésem az lenne, hogy mit tudnátok még esetleg ajánlani 100eFt alatti áron, akár használtan is. A HTPC-nek optikai kimenete van, de Szabó Zoltán azt mondta, ez könnyen átalakítható coaxiálisra is, bár ehhez én nem értek.
Első sorban jó zenét szeretnék róla hallgatni, nem a filmnézés a cél.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Néhány itthon is kapható DAC/külső hangkártya a Hivox-on kívül: Cambridge Audio DACMagic, ESI Dr.DAC Prime, Zero DAC, TC Electronic Konnekt8
Némelyiknek itt is utána lehet nézni:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nverterek/
http://www.hs-online.com/hu/FireWire-ha ... -2831.html
Az összekötésben pedig vagy maradsz az optikainál, vagy átalakíttatod koax csatlakozóssá, vagy amelyiknek van USB/Firewire bemenete akkor azt használod, vagy veszel olyan eszközt, ami USB-SPDIF átalakító(ilyen pl a hiface, vagy a hivox féle átalakító).
Sziasztok!
Alapvetően új vagyok itt a fórumon, ezért ne vessetek meg, hogy nem olvastam vissza az elmúlt 83 oldalnyi eszmecserét.
Nem régiben vettem egy kis HTPC-t, amit szeretnék valahogy hozzá illeszteni a meglévő sztereo rendszeremhez. A távlati céljaim azok, hogy a cd-im nagy részét begabbeljem tömörítés mentesen, és a HTPC-ről elérhető legyen. Első próbálkozásra kipróbáltam a saját audio kimenetét, ami hát hogy is mondjam, siralmas volt. Majd kipróbáltam egy Hivox féle Lupus daccal, ami rengeteget dobott rajta, és eljutott az élvezhető kategóriába.
Ezek miatt most keresgélek dac-ot. Első sorban a már említett és kipróbált Hivox dac-ra gondoltam, ami a maga 60eFt-os árával nem tűnik rossz vételnek. Kérdésem az lenne, hogy mit tudnátok még esetleg ajánlani 100eFt alatti áron, akár használtan is. A HTPC-nek optikai kimenete van, de Szabó Zoltán azt mondta, ez könnyen átalakítható coaxiálisra is, bár ehhez én nem értek.
DAC-olás
Sziasztok!
Rendszer: Krell Kav 250p-250a/ JmLab Electra 926 / Arcam DV79 / Human-Audio X42 DAP / Human-Audio DRA-Kit dac / ValhallA AgPt RXF / ValhallA Cu-X tápkábelek / ValhallA AG7X hangfalkábel és jumper / Siltech SQ88 G3 IC / ValhallA ezüst koax kábel / ValhallA AgPt coax / Samsung SUHD UE49KS7000 tv
-
Vendég
DAC-olás
nem értem.
mindenki dobálózik ezzel a 192/24-el.
mikor a 96kHz/24 bit, vagy 44kHz/16bit is (jó minőségű felvétellel) totálisan OK tud lenni.
a styleaudio olcsó szériáit felejtsd el, lehet hogy még az SB is jobb nála.
Gondolom nekem szántad
idézek magamtól:
"Ne tévesszen meg, hogy amit ajánlok, nem kotor 192khz,24 biten. Jó műsoranyaggal kiváló hangzást nyújthat 44/16 mellett."
Csak kizárólag futóműröl, csak 44,1 -en zenélek, peddig tudná a cuccom feljebb a 192/24-et. (WM8742-WM8805-kimenőtrafó)
De ma nem ezt keresik a fiatalok
Egy darab chip semmire nem jó önmagában, a környezete legalább olyan fontos, ha nem fontosabb, mint a chip maga.
DAC-olás
Egy darab chip semmire nem jó önmagában, a környezete legalább olyan fontos, ha nem fontosabb, mint a chip maga.
DAC-olás
A DAC tudna 192-öt, csak USB fogja meg. Nagyon jó a chip, kattanj rá bátran.
nem értem.
mindenki dobálózik ezzel a 192/24-el.
mikor a 96kHz/24 bit, vagy 44kHz/16bit is (jó minőségű felvétellel) totálisan OK tud lenni.
a styleaudio olcsó szériáit felejtsd el, lehet hogy még az SB is jobb nála.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
DAC-olás
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
DAC-olás
Nem, csak max szebben szól majd.
Heed Obelisk
Heed Dactilus+
Chario Constellation Delphinus
DIY állvány + gránit; Naim NACA5 hangfalkábel; Valhalla CuIII+ tápkábel; Van den Hul "The Combination" ic;
"Szarok a bíróságra!" - Clint Eastwood
DAC-olás
Max később kap egy Audioquest USB kábelt...
Heed Obelisk
Heed Dactilus+
DIY állvány + gránit; Naim NACA5 hangfalkábel; Valhalla CuIII+ tápkábel; Van den Hul "The Combination" ic;
-
Vendég
DAC-olás
A DAC tudna 192-öt, csak USB fogja meg. Nagyon jó a chip, kattanj rá bátran.
DAC-olás
Olvasgattam erre-arra. Dicsérik, de szinte csak olyat találtam ahol mint füles erősitőt használják. Lehet rákattanok.
Heed Obelisk
Heed Dactilus+
-
Vendég
DAC-olás
Ez már a jobbik változat, 24bit/96khz, szállítva erős százas egy kis szerencsével
http://cgi.ebay.com/NuForce-uDAC-2-red- ... 2eb31507e0
DAC-olás
Köszönöm az észrevételeket!
Nuforce-ot Magyarországon asszem nem kapni, sajnos, de még szimatolok. Amit közben találtam és érdekesnek tűnt: ESI Duafire
http://www.esi-audio.com/products/duafire/
Külső táp, firewire, 24bit/96kHz...
Heed Obelisk
Heed Dactilus+
-
Vendég
DAC-olás
hoppá, nem jól emlékeztem, ez van :Creative SB X-Fi XtremeMusic/Platinum Sound Card PCI
de gagyi
-
Vendég
DAC-olás
A következő a helyzet nálam: A Creative X-Fi Titanium hangkártyámat szeretném leváltani USB DAC-ra. A Styleaudio DAC-okat nézegettem, jelesül a Carat UD1 és a HD1V technikai paramétereit, amik teljesen megegyeznek az ATC szerint. Az lenne a kérdésem, hogy ha a fejhallgató erősitő funkció számomra lényegtelen, mennyivel nyújtana többet a HD1V az UD1-nél, illetve bármelyikük lényeges előrelépés lenne-e a Creative-hoz képest?
Szia
Ugyanilyen hangkarim van, egy katasztrófa minden tekintetben. Csak mérésekre használom, de ott sem jeleskedik.
DAC építgetés a hobbym, elég sok szart kipróbáltam már, és amit belinkelek, nézd meg. Ezzel a chippel (ES9022) moddoltam a Linn karikomat, (már nincs meg) és kicsit jobb volt, mint az eredeti kijárata.
Ne tévesszen meg, hogy amit ajánlok, nem kotor 192khz,24 biten. Jó műsoranyaggal kiváló hangzást nyújthat 44/16 mellett. 99 dollárért ász hang(várható) :
Üdv
http://www.nuforce.com/hp/products/iconudac/
DAC-olás
Az enyém? Az ócsó, régebbi lupus. Nem írtam mert a márka nem volt releváns. Csak vártam én is a csodát és nem történt meg elsőre. Aztán hogy a bolti hama kábellel volt baj, vagy a hangkártyával nem tudom, usb-ről meglett - mármint a csoda, no nem nagyban hanem kicsiben, de így kb az, amit vártam.
Linux / MPD -> Hivox usb/spdif converter -> Lupus C MK III -> Musical Fidelity X-A1 -> AS Mini
-
Vendég
DAC-olás
De milyen DAC-ról van szó?
radeer85:
Az x-fi-hez képest nem sok javulás lenne.
DAC-olás
Én nem mint szaki, hanem mint "szenvedő alany" tudnék írni a saját, friss tapasztalatomról.
Most szereztem be életem első dacját. Az Audigy 2 zs platinum pro hangkártyámról kötöttem be koax spdif-el (előzőleg sima audio kábelt vezettem ebből az erősítőbe). Különbség nemigen volt, talán egy hajszálnyi, de az sem biztos, hogy nem a placebo effektus miatt. Miután kipróbáltam egy usb/spdif konverterrel és usb kábellel, a helyzet változott, így már érezhetően jobb.
Vagyis hogy mennyit segít az a körülményeken múlik, potenciálisan segíthet. Alapból csodát ne várjon az ember, próbálgatni kell, pár napot hallgatni, esetleg cserélgetni a bemenetet a hangkártya és dac közt. Főleg ezen időszak alatt az sem hátrány, ha egy jobbfajta usb kábellel is ki tudod próbálni (de legalábbis 2-3 bármiféle különböző kábellel, nem túl hosszúval - a "jó" kábel sem garantált, hogy jó).
Tiszta közhely amit itt sokan mondogatnak, hogy meg kell hallgatni saját rendszerben de mostanában azt tapasztalom, hogy ez tényleg az egyetlen "tuti" módszer... csak így derül ki, az eredmény megfelel-e az embernek. Van olyan, hogy az ember pár másodperc után hallja a különbséget (nekem ez most pont nem így volt), néha több időt kell hagyni és próbálgatni, hogy kicsit kiismerjük az adott eszközt.
Linux / MPD -> Hivox usb/spdif converter -> Lupus C MK III -> Musical Fidelity X-A1 -> AS Mini
DAC-olás
A következő a helyzet nálam: A Creative X-Fi Titanium hangkártyámat szeretném leváltani USB DAC-ra. A Styleaudio DAC-okat nézegettem, jelesül a Carat UD1 és a HD1V technikai paramétereit, amik teljesen megegyeznek az ATC szerint. Az lenne a kérdésem, hogy ha a fejhallgató erősitő funkció számomra lényegtelen, mennyivel nyújtana többet a HD1V az UD1-nél, illetve bármelyikük lényeges előrelépés lenne-e a Creative-hoz képest?
Heed Obelisk
Heed Dactilus+
DAC-olás
Ahogy már leírták... nem egyszerű megoldani a dolgot... és a végeredmény sem biztos!
Mindenképpen jobban járnál egy USB-s DAC ill hangkarival!
Így kikerülöd a lapos hangkarilyát is!
Igen lehet igazatok van, hogy USB-s hangkari vagy spdif-es DAC. Előbbiből milliófajta akár doboz sörért. Utóbbi meg.... marha drága... és fogalmam sincs melyik mi hol merre, de majd olvasgatok itt, hátha megjön a szikra!
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
DAC-olás
Ez mondjuk igaz, hogy szoftveresen... Csak rossz szegény (anno 90e, EISA-díjas) be került faksza kis dvd lejátszómat, rossz olvasófejjel ott látni porosodni, pedig helyde tudott szólni. (sajna dvd lemezeket nem nagyon használok már)
De azért köszi...
Ahogy már leírták... nem egyszerű megoldani a dolgot... és a végeredmény sem biztos!
Mindenképpen jobban járnál egy USB-s DAC ill hangkarival!
Így kikerülöd a lapos hangkarilyát is!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
DAC-olás
Nem feltétlenül anyagi értelemben gondoltam, hogy nem éri meg, hanem a sok munka és a kétséges eredmény miatt. Ha nincs sokcsatornás rendszered, akkor meg pláne zsákutca. A sokcsatornás DTS muzsikáidat a lejátszó szoftverekkel is le tudod kevertetni 2.0-ra, aztán egy sztereó DAC-on, vagy hangkártyán át elküldheted az erősítőd felé. Bizonyosan jobb hangot kapsz így, mint egy DVD player D/A konverterén át.
Ez mondjuk igaz, hogy szoftveresen... Csak rossz szegény (anno 90e, EISA-díjas) be került faksza kis dvd lejátszómat, rossz olvasófejjel ott látni porosodni, pedig helyde tudott szólni. (sajna dvd lemezeket nem nagyon használok már)
De azért köszi...
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11235
- Kapcsolat:
DAC-olás
sziasztok! Köszi hogy máris ennyien válaszoltatok
Az hogy megérné-e? Az még ráér. Ha valami egyedi az lehet pénzfüggetlen. Inkább az érdekel, hogy mi kell hozzá.
Persze az sem elhanyagolható hogy a DVD ugye kép és hang ez meg csak hang lenne. De annyira nem értek hozzá. Meg ugye a DTS az ami vonz (nem 5.1 -es rendszerben, hanem sztereoban, mivel nincs is 5.1 -es rendszerem és nagyon nem is érdekel)
Nem feltétlenül anyagi értelemben gondoltam, hogy nem éri meg, hanem a sok munka és a kétséges eredmény miatt. Ha nincs sokcsatornás rendszered, akkor meg pláne zsákutca. A sokcsatornás DTS muzsikáidat a lejátszó szoftverekkel is le tudod kevertetni 2.0-ra, aztán egy sztereó DAC-on, vagy hangkártyán át elküldheted az erősítőd felé. Bizonyosan jobb hangot kapsz így, mint egy DVD player D/A konverterén át.
DAC-olás
Akkor még mindig nem értem,hogy miért nem veszel egy külső dac-ot inkább,ami egy ügyes választással stereora sokkal jobb lehet hangban.Na mindegy, ez a te dolgod,ha mindenáron ragaszkodsz a farigcsáláshoz...Sok sikert!
Tudtommal a DAC-ok nem támogatják csak a sztereo-t. Van ugyan olyan ami dekódolja az 5.1 es jelet (abból is a DD-t) és lekeveri 2.0 ba de az ára súlyos tízezreket veri. Ezt akartam a már meglévő dvd lejátszó dekódereivel megoldatni. A farigcsáláshoz nem értek. Itt még pusztán tervről és az ahhoz vezető út elméletéről lenne szó.