Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Tisztelt Uram!
A továbbiakban tisztelettel kérem, hogy magasröptű stílusát ne pazarolja rám, inkább próbáljunk együtt, konstruktívan közreműködni az AVXet használó fórumtársak kérdéseinek megválaszolásában.
Mint így?
Nekem se öregasszony, se AA HG nem kell, a LINN tokkal-vonóval megy a BANLISTemre. :bebebebebebe:
Pc alapú audio lejátszás
Nem csodálkozom egy ifjú komenyista ilyetén megnyilvánulásán.
Ha velem van bajod, öreg, akkor belém rúgj, ne abba, amit forgalmazok. Életedben LINN-t még nem hallottál, de határozott véleményed van róla (mert én forgalmazom, aki nem rajongott a vörös ömlengésedért).
Primitív vagy, de nagyon!
Bezárattam a politikai kommunista ömlengős topikodat, most ott próbálsz belém kötni, ahol tudsz.
Tedd csak nyugodtan.
Csak magadat járatod le.
Tisztelt Uram!
Értékes és sokatmondó szavait ismét köszönöm.
1.) A LINN-ről semmiféle véleményem nincs, ilyet nem is artikuláltam. Az, hogy mit hallgatok és veszek meg, a saját dolgom, és teljes tisztelettel közlöm Önnel, hogy semmilyen tekintetben nem gondolom, hogy Önnek köze lenne hozzá.
2.) Primitív voltom megítélésében kifejezett véleményét tisztelettel köszönöm. Ez a vélemény növeli azt az információmennyiséget, melyre az énképem valósághű kialakításához szükségem van.
3.) A Polifórum, mely kultúrált politikai vélemények ütköztetésére szolgáló topik volt, valóban bezárt. Úgy vélem azonban, hogy emiatt nem fogják kevesebben látogatni az AVXet, és emiatt nem szenved hátrányt senki, akinek a hifizéshez/audiofíliához kapcsolódó információra van szüksége. Bizonyos tekintetben örülök is annak, hogy az AVX ezentúl méginkább a hifizésről/audiofíliáról szól majd.
4.) Politikai nézeteim nem tartoznak Önre, azonban tisztelettel közlöm Önnel, hogy nem vagyok kommunista. Hiszek az egyén szabadságában és felelősségében, az intelligenciában és a bölcsességben, a barátságban, a szolidaritásban, és természetesen a közösséghez való tartozás felelősségében és egyben nagyszerűségében. Nem hiszek a csordaszellemben, a személyi kultuszban, a személyes függésben és a hatalom jóakaratában.
5.) Véleményemet próbálom tárgyszerűen, pontosan és őszintén kifejezni, és vígasztalhatatlan vagyok, ha Ön szerint ezzel lejáratom magam.
A továbbiakban tisztelettel kérem, hogy magasröptű stílusát ne pazarolja rám, inkább próbáljunk együtt, konstruktívan közreműködni az AVXet használó fórumtársak kérdéseinek megválaszolásában.
Pc alapú audio lejátszás
Korrekt-olcsó mérőmikrofont tudnál/tudnátok ajánlani? Kipróbáltam egy kétforintos mikrofonnal, szobai hifivel a laptopot és az egyik szoftvert, működik a dolog, viszont arra nem vennék mérget, hogy a mikrofon akár megközelítőleg pontosan mér.
http://cgi.ebay.com/Panasonic-WM-61A-El ... 3914wt_905
Pc alapú audio lejátszás
Ezt ajánlják a linkelt fórumban is, és máshol is találkoztam már vele. Úgy látszik, megkerülhetetlen.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11043
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Ó, az a legkevesebb, kizárólag a kíváncsiság hajt.
Korrekt-olcsó mérőmikrofont tudnál/tudnátok ajánlani? Kipróbáltam egy kétforintos mikrofonnal, szobai hifivel a laptopot és az egyik szoftvert, működik a dolog, viszont arra nem vennék mérget, hogy a mikrofon akár megközelítőleg pontosan mér.
Behringer ECM-8000
Nem a legolcsóbb darab, de megbízható és elterjedt típus, ráadásul a legtöbb programhoz van korrekciós file.
Pc alapú audio lejátszás
A hardver összeállítása nem nagy dolog és nem is kerül sokba. A neheze utána jön, amikor a mérési eredményeket ki kell értékelni.
Ó, az a legkevesebb, kizárólag a kíváncsiság hajt.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11043
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Urak, amennyire lehet, annyira tudatlan vagyok a témához, segítsetek ki. Adott egy leírás a lenti topik első hozzászólásában:
http://www.diymobile...ent-system.html
A komplett, mérésre alkalmas felszereléshez szükség van egy laptopra, egy szoftverre, egy mikrofonra (ezekkel boldogulok), és egy külső, full-duplex hangkártyára, ill. egy mikrofon preampra (utóbbi kettő lehet egy dobozban is). A linkelt topikban szereplő M-Audio cuccokon kívül van ötletetek, milyen eszközt lehetne beszerezni erre a célra?
A hardver összeállítása nem nagy dolog és nem is kerül sokba. A neheze utána jön, amikor a mérési eredményeket ki kell értékelni.
Pc alapú audio lejátszás
Köszi, meg fogom próbálni. Egy tapasztalattal mindenképp több leszek.
Pc alapú audio lejátszás
Urak, amennyire lehet, annyira tudatlan vagyok a témához, segítsetek ki. Adott egy leírás a lenti topik első hozzászólásában:
http://www.diymobileaudio.com/forum/how ... ystem.html
A komplett, mérésre alkalmas felszereléshez szükség van egy laptopra, egy szoftverre, egy mikrofonra (ezekkel boldogulok), és egy külső, full-duplex hangkártyára, ill. egy mikrofon preampra (utóbbi kettő lehet egy dobozban is). A linkelt topikban szereplő M-Audio cuccokon kívül van ötletetek, milyen eszközt lehetne beszerezni erre a célra?
Első körben próbálkozz az integrált hangkártyával. Frekvenciamérésre még jók szoktak lenni.
Pc alapú audio lejátszás
Jujjujjuj!
Nekem se öregasszony, se AA HG nem kell, a LINN tokkal-vonóval megy a BANLISTemre. :bebebebebebe:
Nem csodálkozom egy ifjú komenyista ilyetén megnyilvánulásán.
Ha velem van bajod, öreg, akkor belém rúgj, ne abba, amit forgalmazok. Életedben LINN-t még nem hallottál, de határozott véleményed van róla (mert én forgalmazom, aki nem rajongott a vörös ömlengésedért).
Primitív vagy, de nagyon!
Bezárattam a politikai kommunista ömlengős topikodat, most ott próbálsz belém kötni, ahol tudsz.
Tedd csak nyugodtan.
Csak magadat járatod le.
Pc alapú audio lejátszás
http://www.diymobileaudio.com/forum/how ... ystem.html
Pc alapú audio lejátszás
Érdekes amit írsz, mert a Touch (nem hallottam) szaklapok szerint jobb mint az eleve teszteken taroló Duet (DAC nélkül tesztelték mindkettőt) Én egy Duetet használok Naim DAC-al, de 1 évig DAC nélkül zenélt a Naim Nait XS erősítőmmel, ProAc Studio 130 hangfallal, és akkor sem vérzett el... valszeg én nem a malachang kedvelők táborába tartozom
Kiváncsiságból megfogom hallgatni a Logitechet is amugy is.Majd kiderül mi az igazság.De nagyon úgy tünik saját magamnak kell utánna járni a dolgoknak.
A fenti irásodon meg nem lepödök meg különben.Vajon miért
Pc alapú audio lejátszás
Érdekes amit írsz, mert a Touch (nem hallottam) szaklapok szerint jobb mint az eleve teszteken taroló Duet (DAC nélkül tesztelték mindkettőt) Én egy Duetet használok Naim DAC-al, de 1 évig DAC nélkül zenélt a Naim Nait XS erősítőmmel, ProAc Studio 130 hangfallal, és akkor sem vérzett el... valszeg én nem a malachang kedvelők táborába tartozom
Erre csak azt tudom mondani hogy a forumon leirták egy Logitech Toch-al brobálták és annál jobb hangot hozott pedig a Tousch mögé egy jó dac is volt kötve mert magában siralmasnak érezte az illető.
Akkor csak nem lehet olyan gyenge a malac mint az a pio.
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)
Pc alapú audio lejátszás
Sokat nem tudok hozzátenni a dolgokhoz, én elég elkötelezett híve vagyok a Squeezebox cuccoknak, a filmeket egy teljesen másik lejátszón játszom le. A külön szerver program futtatása (NAS-on, számítógépen) sok problémát nem jelenthet senkinek. NAS külön előnye, hogy a féltett digitális képeket is "maximális" biztonságban tudhatom a zenékkel együtt (Raid).
A Squeezebox Classic cuccal kezdtem, utána jött mögé egy dac. Mikor hallottam, hogy idehaza megszűnik a Transporter értékesítése, otthon meghallgattam egyet, és hamar a vásárlása mellett döntöttem. Ezt eddig sem bántam meg. Bodor fékfokokkal, egy fórumtársunk által készített külön analóg hangerőszabályzóval, KEF Reference dobozokkal használok ilyen média lejátszót.
A számítógépes megoldásnál ÉN ezt egyelőre mindenképpen jobb megoldásnak találom (tapasztalat alapján).
Sajnos pl a Naim hasonló termékeit még nem tudtam meghallgatni, pedig a hi-fi kiállításon ez érdekelt a legjobban.
Pc alapú audio lejátszás
A "pórnép" (pl. én) nem nagyon költ egy ilyen kütyüre 200 rongyot, inkább megvesz egy Squeezeboxot harmad-negyedáron.
Tavaly nagyon rákattantam erre. Akkoriban körbekérdeztem minden létező fórumot róla, még senki sem hallotta, szóval maradt a személyes próba. Meg is hallgattam a Bartimexben, de nem győzött meg. Pláne, hogy volt mellette egy 2x annyiba kerülő Logitech Transporter is, nagyságrendekkel jobb hanggal. Akkor nagyon úgy tűnt, hogy inkább egy olcsó, kellemes hangú integrált erősítővel (ez lett később egy kedves fórumtárstól vásárolt Pioneer A605r) és egy Squeezeboxszal középtávon valószínűleg jobban járok. Így a történetre szánt keret fele sem fogyott el, és funkcionalitásban is előrébb vagyok: egyrészt a korábban tárgyalt okokból a Squeezebox verhetetlen, másrészt az erősítőre rá tudom kötni a médialejátszót, a CD-lejátszót és két set top boxot.
Szóval elérhető egy 1000 euró környéki lejátszó, de sokkal olcsóbban össze lehet hozni egy vélhetően hasonló színvonalú hangot és jobb funkcionalitást egy használt integrált erősítővel és egy Squeezeboxszal.
Erre csak azt tudom mondani hogy a forumon leirták egy Logitech Toch-al brobálták és annál jobb hangot hozott pedig a Tousch mögé egy jó dac is volt kötve mert magában siralmasnak érezte az illető.
Akkor csak nem lehet olyan gyenge a malac mint az a pio.
Pc alapú audio lejátszás
A "pórnép" (pl. én) nem nagyon költ egy ilyen kütyüre 200 rongyot, inkább megvesz egy Squeezeboxot harmad-negyedáron.
Tavaly nagyon rákattantam erre. Akkoriban körbekérdeztem minden létező fórumot róla, még senki sem hallotta, szóval maradt a személyes próba. Meg is hallgattam a Bartimexben, de nem győzött meg. Pláne, hogy volt mellette egy 2x annyiba kerülő Logitech Transporter is, nagyságrendekkel jobb hanggal. Akkor nagyon úgy tűnt, hogy inkább egy olcsó, kellemes hangú integrált erősítővel (ez lett később egy kedves fórumtárstól vásárolt Pioneer A605r) és egy Squeezeboxszal középtávon valószínűleg jobban járok. Így a történetre szánt keret fele sem fogyott el, és funkcionalitásban is előrébb vagyok: egyrészt a korábban tárgyalt okokból a Squeezebox verhetetlen, másrészt az erősítőre rá tudom kötni a médialejátszót, a CD-lejátszót és két set top boxot.
Szóval elérhető egy 1000 euró környéki lejátszó, de sokkal olcsóbban össze lehet hozni egy vélhetően hasonló színvonalú hangot és jobb funkcionalitást egy használt integrált erősítővel és egy Squeezeboxszal.
Pc alapú audio lejátszás
Nincs még nagyon elérhető áron,inkább csak a felsőbb kategóriás cégek rukkoltak elő,mivel azt megveszi a réteg.
Mondjuk 200akárhányezer már elég elérhető ár ha azt nézzük mi mindent kap az ember a pénzéért.
Pc alapú audio lejátszás
Kénytelen vagyok külföldi userek véleményét olvasgatni.
Még jó hogy van marantz forum.
Érdekes hogy itt sokszor milyen készülékekről megy a diskurzus közben a most elérhető masinákat senki sem probálta még.
Mindenki Logitech-ezik vagy nagyon drágákat probálgat.
Linn, Naim.
Pedig pont azt gondolná az ember hogy ez a kategoria az elérhető.Ekkora válság van itthon???Hogy csak a nagyon olcsok és nagyon drágákat veszik az emberek?
Nincs még nagyon elérhető áron,inkább csak a felsőbb kategóriás cégek rukkoltak elő,mivel azt megveszi a réteg.
Pc alapú audio lejátszás
Azt hittem többen járnak már ezen az uton és meghallgatták már ezt az masinát
Kénytelen vagyok külföldi userek véleményét olvasgatni.
Még jó hogy van marantz forum.
Érdekes hogy itt sokszor milyen készülékekről megy a diskurzus közben a most elérhető masinákat senki sem probálta még.
Mindenki Logitech-ezik vagy nagyon drágákat probálgat.
Linn, Naim.
Pedig pont azt gondolná az ember hogy ez a kategoria az elérhető.Ekkora válság van itthon???Hogy csak a nagyon olcsok és nagyon drágákat veszik az emberek?
Pc alapú audio lejátszás
Azt hittem többen járnak már ezen az uton és meghallgatták már ezt az masinát
Pc alapú audio lejátszás
Próbáld meg az eladóval leegyeztetni, hogy kifizeted, hazaviszed a készüléket, és ha nem tetszik, akkor pár napon belül karcmentesen visszaviszed, és visszakapod az árát. Szerény tapasztalatom szerint van eladó, aki teljesen természetesnek veszi ezt az ügymenetet.
Pc alapú audio lejátszás
el kellene szaladnod megfülelni, ~240 eFt, sztem csak a füledre hallgass.
Ez igaz.
Elkéne menni.
De azért itthon jobb lenne meghallgatni.Itt adottak azok a készülékek amiket le szeretnék váltani vele.És a puding probája az evés.
Ezért is gondoltam valaki hallotta már és van mihez viszonyitania esetleg.A vége ugy is az lesz hogy hallgatozás de a legjobb ha itthon tudnám kiprobálni a masinát.
Pc alapú audio lejátszás
el kellene szaladnod megfülelni, ~240 eFt, sztem csak a füledre hallgass.
Ez egy jó megoldás.
Már csak a hangja és kezelhetösége a kérdéses.
Az irányú tapasztalat jó lenne.
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)
Pc alapú audio lejátszás
Ez egy jó megoldás.
Már csak a hangja és kezelhetösége a kérdéses.
Az irányú tapasztalat jó lenne.
Pc alapú audio lejátszás
A wifi hiányát át lehet hidalni: mellé kell tenni egy wireless routert, vezetékkel rádugni, és a routeren keresztül csatlakozni a vezeték nélküli hálózathoz.