Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!

Kábelezzünk

tomiee
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tomiee »

Köszi a tippeket. Nos Egy ilyenre gondoltál pl ? Gotham GAC-1

Amp: Harman/kardon Hk 670 Speaker: JBL L830
Speaker Cable : Van den Hul Royal Jade Hybrid

charg25
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: charg25 »

Hali!

Egy kezdő rendszerhez milyen hangfalkábelt ajánlanátok? (Dali concept 2 + Jungson vagy Nad erősítő)

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Hali, Alapvetően az erősítőn szoktam kicsit a magast lefelé húzni. Kipróbáltam egy lossless felvétellel hogy jobbnak hallom e. Nos jobb volt, és már ki is hallottam mi a bibi. Egy alig észrevehető susogás megy a háttérben, ami miatt zavar a magas. Szerinted ez interconnect, hangfalkábel okú lehet? Az az igazság szegény interconnect (RCA) már elég súlyos állapotban van a számítógép felőli részein a csatlakozó már kezd szétesni. Ha vennék új RCA-t, milyet ajánlanál? És szerinted van valami különbség a hangban hogy melyik bemenetét használom az erősítőnek?

Köszi előre is

Az erősítő bemenetei közül, ha nem a phono-t használod, akkor nem lehet egetverő difi, max. egy icipici, mert amit állandóan használtál, jobban be van járatva. De sanszos, hogy ez ki se hallatszik a rendszereden. Emiatt ne edd a kefét.

Az interkonnekt ügyében én (ez nem fizetett hirdetés) beugró szinten már túlmutató, alacsony árú és mégis jó kábelt javasolnék. Amiket a boltban utánad vágnak "ajiba", azokat sürgősen felejtsd el. Minden attól függ, mennyit szánsz rá.

Hallgass meg egy Gotham vagy egy Habia interkonnektet, egyszerű, Kácsa-Audioban kapható 350 Ft-os RCA-dugóval. És hagyd járni legalább 200 órát. (Fapaci és Kalmi fórumtársak szerintem tudnak ebben neked segíteni, de, tudod, ünnepek előtt állunk, szóval ne számíts SOS átfutási időre.)

Az alig észrevehető susogás amúgy (amennyire én, LÁMA gondolom), lehet a számítógép tápjának a zaja, vagy az elektromos hálózat zavara. Ebben az ügyben a "számítógépes zenehallgatás" topikot ajánlom, ott dobd be a kérdést, biztosan szívesen segítenek a hozzáértők.

Jó nyomozást!

tomiee
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Hali, Alapvetően az erősítőn szoktam kicsit a magast lefelé húzni. Kipróbáltam egy lossless felvétellel hogy jobbnak hallom e. Nos jobb volt, és már ki is hallottam mi a bibi. Egy alig észrevehető susogás megy a háttérben, ami miatt zavar a magas. Szerinted ez interconnect, hangfalkábel okú lehet? Az az igazság szegény interconnect (RCA) már elég súlyos állapotban van a számítógép felőli részein a csatlakozó már kezd szétesni. Ha vennék új RCA-t, milyet ajánlanál? És szerinted van valami különbség a hangban hogy melyik bemenetét használom az erősítőnek?

Köszi előre is

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Soha se használtam, de eddig igazából vagy nem vettem észre vagy nem zavart vagy nem állt fenn:D

Simán lehet, hogy a most hallgatott felvételeid vannak túlhúzva a magastartományban úgy, hogy nincs ennek megfelelő mennyiségű mély bennük. A mérleg felborul, magasba húzó lesz a hang, Neked meg sérti a füledet. Nekem is sértené, ha ez lenne a helyzet.

tomiee
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Soha se használtam, de eddig igazából vagy nem vettem észre vagy nem zavart vagy nem állt fenn:D

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Általában 320as Mp3-at hallgatok, és igen dupla rca/oldal az interconnect. Köszi a tanácsokat.

Nagyon szívesen! Lehet, hogy az mp3 miatt hallod (relatíve) soknak és bántónak a magasat. EQ-t használsz?

tomiee
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Általában 320as Mp3-at hallgatok, és igen dupla rca/oldal az interconnect. Köszi a tanácsokat.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Számítógép + E-mu 1212m profi hangkártya a forrás. A hagkártya->erősítő kábel vmi nem nevesített rca kábel, hangkártyához vettem.

Ez a kábel gyakorlatilag az interkonnekt, gondolom 2 db RCA van mind2 oldalán.

A gond, hogy én nem értek a hangkártyához, azt se tudom, milyen karakterű hangja van. Dobd be a kérdést a "Számítógépes zenehallgatás"-topikba vagy valamelyikbe, amelyiknek ez a témája, és kérdezd meg, hogy produkált-e valakinél zavaróan éles magashangokat.

Egyébként a legfontosabb, hogy a felvétel minősége milyen. Sajnos az általad kedvelt zenéket nem szokták a stúdiók audiofil szempontok alapján hallgatózó emberek számára audiofil módon keverni. Tesztelned jó minőségű és kulturáltan kevert felvételekkel lehet csak, leginkább veszteségmentes formátumot (flac) ajánlanék (bocs, ha már most is azzal küldöd). Könnyen lehet, hogy rosszul van keverve a felvétel (nekem is van n+1 ilyen felvételem), és az egyre jobb tesztrendszereken/komolyabb tesztkomponensekkel csak nagyobbnak hallod a hibákat...

Próbálj valakitől CAT 7-es hangfalkábelt kölcsönkérni, viszonylagos fedettsége ellenére egészen más karakter lesz, mint az ezüst.

tomiee
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Számítógép + E-mu 1212m profi hangkártya a forrás. A hagkártya->erősítő kábel vmi nem nevesített rca kábel, hangkártyához vettem.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Ez volt az első és hallgatás nélkül vettem meg pusztán ajánlás után.

Étöm. Lecsekkoltam, nem is olyan rossz ez a VdH, ezüst és karbon. A gyártó azt írja (+ a review-k itt-ott), hogy elveszi a kukorékolást (amire Te panaszkodsz) és jó a tere. Ez persze nesze semmi, fogd meg jól.

Az még fontos lenne, hogy mi a forrás, amiről jön a zene. CD vagy DAColsz, esetleg mp3lejátszó vagy más. És, hogy a forrás és az erősítő között milyen a kábel.

Minden centi számít...

tomiee
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Ez volt az első és hallgatás nélkül vettem meg pusztán ajánlás után.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Természetesen a hangfalkábelt cserélném, bocs hogy nem voltam világos:D

Akkor csakis a próbágatás-kísérletezés marad. Próbálj minél többféle kábelt kölcsönkérni és meghallgatni. Tudom, hogy általános érvényű jótanács, és tele van vele a padlás, de télleg nincs más hátra...

Neked kell kiválasztani.

Miket próbáltál eddig? Mi után jött a mostani kábeled?

tomiee
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Természetesen a hangfalkábelt cserélném, bocs hogy nem voltam világos:D

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Sziasztok! Elég rég jártam erre, de egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek.
Nos az a helyzet, hogy a JBL l830+ HK670 párosításomban kezdem a magas hangokat soknak, tolakodónak tartani. Ezért gondoltam esetleg egy átkábelezés segítene. Jelenleg Van den Hul Royal jade Hybrid kábelem van. Mit gondoltok? Mire érdemes (ha érdemes) cserélni. Elektronikus zenét (sok vokállal) hallgatok.

Nem világos, cimbora, hogy a ládikódat akarod átkábelezni (belül), vagy csak lecserélnéd a hangfalkábelt. Én mindenképp az utóbbival próbálkoznék.

tomiee
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Sziasztok! Elég rég jártam erre, de egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek.
Nos az a helyzet, hogy a JBL l830+ HK670 párosításomban kezdem a magas hangokat soknak, tolakodónak tartani. Ezért gondoltam esetleg egy átkábelezés segítene. Jelenleg Van den Hul Royal jade Hybrid kábelem van. Mit gondoltok? Mire érdemes (ha érdemes) cserélni. Elektronikus zenét (sok vokállal) hallgatok.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Doky »

Az optikai kábeleknél is akkora különbségek vannak mint a többinél általában,vagy itt nincs ahány ház annyi hang vajh?

Talán akkora különbségek nincsenek... de mindenképpen van különbség az alkalmazott anyafok függvényében!!!
Nekem eddig csak olcsó kábelekkel volt tapasztalataim...
Olcsó HAMA "műanyag" kábel és szintén HAMA "üveg" kábel között igen nagy különbség van!!!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

vm69
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 114

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: vm69 »

Belkin Synapse Platinum coax ,van erről a kábelről valakinek itt a fórumon tapasztalata?
A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd.

Daniel Nathan Leone

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Esetleg Acoustic Research optikaival valakinek tapaztalat?

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Az optikai kábeleknél is akkora különbségek vannak mint a többinél általában,vagy itt nincs ahány ház annyi hang vajh?

szakirobi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 22

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: szakirobi »

Köszönöm szépen az infókat.Csodát nem várok,de ha ár érték arányban jó,akkor megfelel egy ideig.

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1662

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: viri »

amennyit elkér érte a Feri annyit megér, de többet nem.Az olcsó kábelek szintje. Előnye, hogy viszonylag kiegyenlített.De nem csodakábel.

Én is használtam régen, a VDH Thundrline-nál jobb volt az akkori rendszeremben. Szerintem nem az olcsó kábelek szintje, de lehet, hogy nagyon bírtam a Ferit, ezért jobban átjött a kábel lelkisége.
Én akkor egy közepes alap rendszerben jobbat nem is találtam jó ideig (NAD 5120, MF E1, Vandersteen 1B).
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

tothn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 253

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tothn »

amennyit elkér érte a Feri annyit megér, de többet nem.Az olcsó kábelek szintje. Előnye, hogy viszonylag kiegyenlített.De nem csodakábel.
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

szakirobi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 22

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: szakirobi »

Olcsó és jó, de csodát ne várj tőle. Házimozihoz használom. Eladni nem fogom, mert átmeneti megoldásnak ha nincs más nagyon jó.

És kb milyen áru kábelekkel van partiban?

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 771

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

A létező legjobb ár-minőség arányút mondom: 'Made in Japan' litze kábeles headset a '90-es évekből. (Ezek se szólnak egyformán, de egyik sem rossz.)

Beszerezhetősége: Ócskapiac 200Ft-os áron.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”