Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Gotham
Gotham
Megértem a törekvésed, de a GAC-1 Pro nem alkalmas erősáram továbbítására. Ugyanakkor próbállak megnyugtatni, a betáp kábelként is használható SPK kábelek is hasonló hangkarakterrel rendelkeznek, bár erősáramú vezetőként kevésbé jönnek ki a különbségek.
Szia!
Akkor ezek szerint ÉV szempontból simán használhatók tápkábelnek a hangfalkábelek?
Üdv
UPSakku.hu
Gotham
Megértem a törekvésed, de a GAC-1 Pro nem alkalmas erősáram továbbítására. Ugyanakkor próbállak megnyugtatni, a betáp kábelként is használható SPK kábelek is hasonló hangkarakterrel rendelkeznek, bár erősáramú vezetőként kevésbé jönnek ki a különbségek.
Grande grazie. Ezüstözött, erősáramú vezetésre ajánlott kábelt Gothamban nem készítenek? Ha nem, az se gond, most járatok egyet, (ami nem Gotham) csak szívesen mellé tettem volna egy másik ezüstözöttet. A Gotham-parizer posztert meg Michelle Wild-dal most nem találom.
Gotham
"Szóval, mi a megfejtés? "
inkább ez:))
vagy ez:
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11164
- Kapcsolat:
Gotham
Ami a kérdés: mivel ez a Gotham-kábel tűnik nekem egyedül ezüstözöttnek, szóval, ha valaki tápkábelnek szeretne ezüstözöttet, akkor van-e mód ebből "eret vágni"?
Vagy esetleg fázisnak középső ér, nyullának védőháló, vagy az csúnyán érintésvédelmi okokból bekövetkezett áramütés általi megmurgyelés? Oszt akkor meg oda nyíltság, az élénkségről meg ne is beszéljünk...
Szóval, mi a megfejtés?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Gotham
Szia fapaci!
Az 1.5mm2-es Gotham hangfalkábelnek mennyi lenne métere?
Szia! Olyanunk most nincs éppen, amúgy 800 Ft körül lenne métere.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Gotham
Egész addig, amíg ki nem próbálod, hogy ha a külső pvc szigetelést lehúzod bármilyen kábelről, azonnal másképp fog szólni, éspedig nyíltabban, élénkebben.
Ezt jónéhányszor megtettem az utóbbi húsz évben, és mindig így történt.
De nem kötelező sem elhinni, sem kipróbálni...
Akinek eddig ezt javasoltam, mindenki megköszönte, és senki sem mondta, hogy csalódott a megnyúzott kábelében.
Véleményed szerint a megnyúzás áldásos hatása csak a PVC-s kábeleknél jelentkezik? Amúgy ez a kelgyó éppen a saját farába készül harapni, mivel a Gotham kábeleknél leggyakrabban emlegetett jelzők pont az élénkség és a nyíltság.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5282
Gotham
Azt hiszem, a PVC szigeteléshez kötött előitélet is csak egyike a hifista tévhiteknek.
Egész addig, amíg ki nem próbálod, hogy ha a külső pvc szigetelést lehúzod bármilyen kábelről, azonnal másképp fog szólni, éspedig nyíltabban, élénkebben.
Ezt jónéhányszor megtettem az utóbbi húsz évben, és mindig így történt.
De nem kötelező sem elhinni, sem kipróbálni...
Akinek eddig ezt javasoltam, mindenki megköszönte, és senki sem mondta, hogy csalódott a megnyúzott kábelében.
-
Vendég
Gotham
De nem lenne úgy jobb ha a negatív szál is külön lenne és az árnyékolás az egy plusz szálon menne? Ahogy az IC-nél
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Gotham
Pont arra szerettelek volna megkérni Fapaci, hogy próbáld ki valamikor a koax szerkezetű 2x2,5 mm-es hangfalkábelt a sima, kéteres 2x2,5 mm-es hangfalkábellel, hogy m a különbség a hangjuk között. Másik kérdésem, hogy a koaxiálist hogyan konfekcionáljátok? Ennél tudtommal az árnyékolás a negatív, és a belső ér a pozitív?
Pontosan!
Gotham
Jó ideje használom Gotham GAC-3-at nagy megelégedettségre.
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.
A GAC-3 nagy előnye, hogy szimmetrikusan is használható, azaz a hideg és meleg pont is ugyanolyan érre köthető, így a harisnya arra szolgál, amire igazából való: árnyékol, azon hasznos jel nem folyik. Ez bizony a hangjában is érzékelhető.
Koszonom, akkor elobb-utobb teszek egy probat vele.
Gotham
A GAC-3 nagy előnye, hogy szimmetrikusan is használható, azaz a hideg és meleg pont is ugyanolyan érre köthető, így a harisnya arra szolgál, amire igazából való: árnyékol, azon hasznos jel nem folyik. Ez bizony a hangjában is érzékelhető.
Koszonom, akkor elobb-utobb teszek egy probat vele.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Gotham
Sziasztok,
a GAC3-at esetleg probalta valaki a GAC1 elleneben? Nekem utobbibol van IC-m, ezert erdekelne ahhoz kepest milyen iranyba mozdul a 3-as.
Sziasztok,
a GAC3-at esetleg probalta valaki a GAC1 elleneben? Nekem utobbibol van IC-m, ezert erdekelne ahhoz kepest milyen iranyba mozdul a 3-as.
Gotham
Sziasztok,
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Gotham
Üdv!
Szerelitek is a kábeleket? Milyen csatlakozókat használtok?
A Gotham kábelek a kért méretre vágva és csatlakozókkal (RCA, XLR, BNC, Jack) szerelve is rendelhetőek bármilyen kombinációban, hosszban. Alap esetben a Neutrik standard csatlakozóit használjuk, de kérésre egzotikusabb alkatrésszel (pl. Furutech, Supra) is kérhetőek.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Gotham
fapaci!
Miben térnek el (pl. hangzásban, minőségben) a koaxiális (50150 GAC-SPK 2 x 2.5mm2) illetve a flexibilis (50040 SPK 2 x 4.0mm) hf. kábelek ?
Bevallom, nem tudom, mert a koax hangfalkábelt még nem próbáltam ki. De eddig azt tapasztaltam, az összes Gotham kábel egy irányba mutat.
Gotham
Üdv!
Szerelitek is a kábeleket? Milyen csatlakozókat használtok?
Heed Obelisk
Heed Dactilus+
Chario Constellation Delphinus
DIY állvány + gránit; Naim NACA5 hangfalkábel; Valhalla CuIII+ tápkábel; Van den Hul "The Combination" ic;
"Szarok a bíróságra!" - Clint Eastwood
Gotham
fapaci!
Miben térnek el (pl. hangzásban, minőségben) a koaxiális (50150 GAC-SPK 2 x 2.5mm2) illetve a flexibilis (50040 SPK 2 x 4.0mm) hf. kábelek ?
film: Panasonic TX-29PM1P - Monitor scart - Pioneer DV-585A - ETI eXpress 75Ohm digital - Denon AVR-1306 - Qed42 SpeakerC - Epos
zene: Marantz CD63 mkII KI - ValhallA CuAg I. PowerC / Coincident CST IC - Creek 4330 mk2 SE - ValhallA CuII+ PowerC / Coincident CST 1 SpeakerC - Epos M16
állvány: Ateca Monaco számítógép: Acer TravelMate 2304LC - fotó: Fujifilm FinePix J10 - teló: Xiaomi Redmi 3S
zene: Marantz CD63 mkII KI - ValhallA CuAg I. PowerC / Coincident CST IC - Creek 4330 mk2 SE - ValhallA CuII+ PowerC / Coincident CST 1 SpeakerC - Epos M16
állvány: Ateca Monaco számítógép: Acer TravelMate 2304LC - fotó: Fujifilm FinePix J10 - teló: Xiaomi Redmi 3S
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Gotham
Jó részével egyet tudok érteni, kivéve a "a szakma a nem jó hangú eszközöket kiszűri" és a "ha valaki venné a fárdsaágot és megnézné, hogy a felvételek készítésekor a stúdiókban, koncerteken szempont-e a kábel szigetelése, a hangmérnöknek, hát nem ez a legfontosabb" rész pedig jóval árnyaltabb, mint ahogy itt leírod. (eléggé különböző minőségű -értsd, akár szigetelésű kábelekből - tud állni egy stúdió/színpadi rendszer is, (majdnem) elsősorban (talán) a költségvetés határozza meg, majd az ez irányú tapasztalat, igény. Pont mint a "hifistáknál"... sztem...
Mivel egy stúdióba, helyszíni felvételnél, vagy hangosításnál sokszáz méter kábel szükségeltetik, valóban igen fontos szempont az ár (de a minőség és strapabíróság is ott van rögtön mellette). Ezért sem jellemzőek a - HighEnd HiFi világban megszokott - misztikusan csicsázott és árazott vezetékek a boadcast világban, bár itt is előfordulnak túlkapások.
-
Vendég
Gotham
Én mondjuk pvc szigetelésű kábelt használok, mint utóbb kiderült, de engem nem zavar, elégedett vagyok vele.
Nyúzd meg, lehet mégjobb lesz! Plusz egy tapasztalati igazolás fülelek állítása mellet!
Tényleg érdekes dolgok ezek, bár sok voodoo-határát súroló jelenség van a hifiben, a szigetelés pont egy olyan kérdés, amit lehetne mérni, véleményem szerint...
- Z.É.T. (exAtcBp)
- V.I.P.

- Értékelés: 211
Gotham
Hmm.
Én mondjuk pvc szigetelésű kábelt használok, mint utóbb kiderült, de engem nem zavar, elégedett vagyok vele.
Off:
Node próbáltad már megnyúzva? Naugye! :bebebebebebe:
Szerk.: elnézést, most vettem észre, hogy kereskedői topicba offolok.
On.
E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein
- Z.É.T. (exAtcBp)
- V.I.P.

- Értékelés: 211
Gotham
Én már régebb óta gondolkodtam azon, hogy a stúdiós, hangosítási cuccok (kábelek, egyébb dolgolgok pl: DAC, erősítő - Crown - ...), miért nem követik a "Hifi divatot", és miért kerülnek nagyságrenddel kevesebbe az azonos minőségű dolgok. Nincs felhajtás, misztikum, rizsa, csak jó hang, és ez nem csak az itt szereplő márkára igaz.
Nem kell nekik mindenféle homályos magyarázatokkal "eladni" a terméket, mert a szakma a nem jó hangú eszközöket kiszűri.
A szigetelés csak egy példa erre, de ha valaki venné a fárdsaágot és megnézné, hogy a felvételek készítésekor a stúdiókban, koncerteken szempon-e a kábel szigetelése, a hangmérnöknek, hát nem ez a legfontosabb.
Off:
Jó részével egyet tudok érteni, kivéve a "a szakma a nem jó hangú eszközöket kiszűri" és a "ha valaki venné a fárdsaágot és megnézné, hogy a felvételek készítésekor a stúdiókban, koncerteken szempont-e a kábel szigetelése, a hangmérnöknek, hát nem ez a legfontosabb" rész pedig jóval árnyaltabb, mint ahogy itt leírod. (eléggé különböző minőségű -értsd, akár szigetelésű kábelekből - tud állni egy stúdió/színpadi rendszer is, (majdnem) elsősorban (talán) a költségvetés határozza meg, majd az ez irányú tapasztalat, igény. Pont mint a "hifistáknál"... sztem...
E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Gotham
Ellenben az érdekelne, hogy lehetséges-e ezen kábelek vásárlás előtti meghallgatása otthoni körülmények között?
.
Szívesen adunk kipróbálásra is kábeleket vásárlási kötelezettség nélkül, letét ellenében. Halkan írom le, de eddig még soha nem került vissza a próbadarab.
Gotham
Valószínűleg nem a szigetelő anyaga, vagy nem csak az fogja meghatározni, hogy egy kábel jó-e vagy sem (mint ahogy a lemezjátszóknál sem jó minden szíjhajtású, és bármennyire divat is szidni mostanában a DD-okat, azért bizony azok között is akad jó), de azért a PVC-vel szembeni ellenérzéseknek bizony van kémiai alapja.
Gondoljunk csak bele, hogy a PVC-ben bizony ott a klór, ami az öregedés folytán a kötésekből kiszabadul, és szublimálódik, illetve a vezető anyagába diffundál.
Ez természetesen csak az elméleti része, de szerintem erre alapozódnak a PVC szigeteléssel szembeni ellenérzések.
Aztán, hogy a valóságban ez milyen mértékben és mennyi idő múlva következik be, és mennyire van pl. hatással egy sok eres vezetővel épült kábel hangjára, azt jómagam nem tudom.
Ellenben az érdekelne, hogy lehetséges-e ezen kábelek vásárlás előtti meghallgatása otthoni körülmények között?
.
Hmm. Ez eddig a legmerészebb elmélet igazolás nélkül a pvc-ről amit hallottam. De ezt igazából semeddig se tartana igazolni. Legalábbis sok mindenkinél van pvc szigetelésű öreg kábel, kéne venni ugyanolyan új kábelt és kiderül van-e hangbeli különbség, utána tovább lehetne menni, és megnézni ezt a klór dolgot az valóban kiszabadult-e és gondot okozott.
Személy szerint én nem szeretem az ilyen légbe kiáltott elméleteket igazolás nélkül.
Eddig fülelek "elméletét" tudom csak elfogadni a PVC szigetelés ügyében, ami vagy úgy van, vagy nincs, de ki lehet próbálni legalább.
Ő azt mondta, bármilyen pvc szigetelésű kábelt nézett is mindig jobb hangot ért el, ha leszedte a pvc-t és mást használt helyette. Ennyi. Nem kell fölösleges nyakatekert elméleteket gyártani.
Gotham
Én már régebb óta gondolkodtam azon, hogy a stúdiós, hangosítási cuccok (kábelek, egyébb dolgolgok pl: DAC, erősítő - Crown - ...), miért nem követik a "Hifi divatot", és miért kerülnek nagyságrenddel kevesebbe az azonos minőségű dolgok. Nincs felhajtás, misztikum, rizsa, csak jó hang, és ez nem csak az itt szereplő márkára igaz.
Nem kell nekik mindenféle homályos magyarázatokkal "eladni" a terméket, mert a szakma a nem jó hangú eszközöket kiszűri.
A szigetelés csak egy példa erre, de ha valaki venné a fárdsaágot és megnézné, hogy a felvételek készítésekor a stúdiókban, koncerteken szempon-e a kábel szigetelése, a hangmérnöknek, hát nem ez a legfontosabb.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO