Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Egyetértek, ezért is van már 2 reader otthon.Mindegyiken több mint 3000 könyv.
Komolyan irigyellek, ha ezt mind el is olvastad (és a monitortól még nem folyt ki a szemed..).
Ezektől az e-book cuccoktol kevéssbé folyik ki a szemed mint egy némileg rosszabb fényviszony között olvasott könyvtől.
Nekem ezekkel és a monitorokkal, TV-kkel is mindig ugyanaz volt a bajom.
Az emberi szem valamikor nem úgy fejlődött ki, hogy direkt fényforrásba nézzen. A természetben mindenhol visszavert fényt látsz, kivéve a tűz és napba nézés, amik persze hosszú távon egyik sem kellemes. A többi mind visszavert fény.
Ezért gondolom úgy, hogy a mai megjelenítők között csak a vetítők természetesek a szemnek. A többi mind fényforrás direktben a szembe. És valahogy szem fáradás gyakorlati oldalról is kb. igazolva látom ezt a dolgot.
Persze más dolgok is számítanak, de ez biztosan.
Pc alapú audio lejátszás
Komolyan irigyellek, ha ezt mind el is olvastad (és a monitortól még nem folyt ki a szemed..).
Ezektől az e-book cuccoktol kevéssbé folyik ki a szemed mint egy némileg rosszabb fényviszony között olvasott könyvtől.
Pc alapú audio lejátszás
Ja és hogy az eredeti témához kapcsolódjak, van otthon:- SB Duett (bár csak a távírányítóját használom most)
- SB Touch
- SB Boom
A Touchoz is használható a Duet Controllere?
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)
Pc alapú audio lejátszás
Te is csak írsz, nem olvasol: READER-em van. E-ink, nem monitor...
Egyébként még nem mindent olvastam ki, annyira azért nem vagyok időmilliomos, de az érzés hasonló mint amit a SB-nél írtak többen: akárhol, amihez éppen kedved van, azt olvashatod (nagy része megvolt papíron is, ezért lett a helyzet tarthatatlan).
Még lenne néhány ezer, de azokkal egyelőre nem foglalkozom.
Ja és hogy az eredeti témához kapcsolódjak, van otthon:
- SB Duett (bár csak a távírányítóját használom most)
- SB Touch
- SB Boom
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Csak - néhányan - arra próbáltunk rávilágítani, hogy az nem érv, hogy kerülgetni kell sokezer stb...
De miért is nem érv, ha valakinek nincs helye rá?
Nem azt mondta, hogy egérlyuk a lakása:)
Ezer CD egymás mellé rakva nem foglal sok helyet. Pár polc az egész. Szóval, mondvacsinált érvnek gondolom.
Pc alapú audio lejátszás
En pl. nem vagyok hajlando elviselni a nappaliban tobbezer CD-t es mindig keresgetni kozte az eppen ahitottat.
Mit szólnál a következő, e-book melletti érveléshez?
"En pl. nem vagyok hajlando elviselni a nappaliban tobbezer konyvet es mindig keresgetni kozte az eppen ahitottat."
Egyetértek, ezért is van már 2 reader otthon.
Mindegyiken több mint 3000 könyv.
Pc alapú audio lejátszás
Na ja, gyerekkoromban én is csak a tejbegrízt szerettem, de azóta sok mindent kipróbáltam és pl. azsíroskenyér is bejött kovászosuborkával, sőt paradicsommal, és vörösöhagymával is. Szval érdemes volt próbálkozni.
Azt hiszem meghökkennél, ha az MF Trivistad elé bekötnénk az SB3 calssicomat :-)
Hol laksz? ha gondolod megpróbálhatjuk
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
Pc alapú audio lejátszás
(A humorérzék hiánya nagyon szomorú dolog; főleg ha nem "vérremegyajáték"=hobby.)
Nem a konkrétan beidézett post miatt írtam, amit írtam, hanem mert már megint oldalakon keresztül megy a huzavona (korábban is ugyanígy volt) meg a különböző DAC-ok műszaki/technikai szintű gittrágása, közben meg pl. van külön DAC topik...
Pc alapú audio lejátszás
Csak - néhányan - arra próbáltunk rávilágítani, hogy az nem érv, hogy kerülgetni kell sokezer stb...
De miért is nem érv, ha valakinek nincs helye rá?
Pc alapú audio lejátszás
En pl. nem vagyok hajlando elviselni a nappaliban tobbezer CD-t es mindig keresgetni kozte az eppen ahitottat.
"En pl. nem vagyok hajlando elviselni a nappaliban tobbezer konyvet es mindig keresgetni kozte az eppen ahitottat."
Na ez a masik fajo pont. Nem birom lebeszelni az asszonyt a konyv rengetegrol Csak gyujti a port, es elfoglal egy csomo helyet.
Erősítők: Dussun DS-99 + (Isotek Elite), Cambridge Audio Azur 540R V2 Front: Dali Ikon 6 Center: Dali Ikon Vokal 2 Surround: Dali Ikon 2 Sub: ML Dynamo Forrás: Debian -> Slimdevices SqueezeBox, Slimdevices Transporter Hangfalkábel: Xindak FS-2 IC: Xindak FA-1 TV: Pioneer PDP-507XD
Pc alapú audio lejátszás
Ez azért szerintem betalált rendesen.
De persze kinek ez, kinek az.
Mint másban, ebben se lesz sose egyetértés, mivel nem vagyunk egyformák.
Így van!
Én azért örülnék, ha otthon többezer nekem kedves CD-t kellene kerülgetni. De azért igyekszem!
Ugyanakkor elkezdtem begrabbelni a CD-ket, hogy meglegyen gépen is.
Habár én magam részéről úgy érzem ahogy halad a világ egy irányba, valahogy minden lélektelenebbé válik. Fogyasszunk, és leginkább rohanva fogyasszunk. Ez a lényeg.
OFFTOPIC:
Ez így van, bár a lélektelen fogyasztási rohanás már jóval a hálózati lejátszók megjelenése, sőt a CD megjelenése előtt elkezdődött. Azóta persze gyorsult.
Avagy nekünk LP fanoknak milyen mellbevágó érv lenne:
En pl. nem vagyok hajlando elviselni a nappaliban tobbezer LP_t es mindig keresgetni kozte az eppen ahitottat.
Na jó:...több száz...
Már megint kezdünk elkanyarodni a topik témájától!
Nem a hálózati zenelejátszók létjogosultságáról ill. ennek bizonygatásáról kellene vitázni, hanem a különböző zenelejátszókról!!!
Nem értem miért jön elő ez mindig!
Aki azért irogat be, hogy a hálózati zenelejátszást, mint megoldást becsmérelje az inkább olvasgasson másfele! Akinek nem inge, .....
A DAC-okról sem akarok ilyen mélységben olvasgatni itt, arra vannak más topikok.
Thanks
Ami a lényeg, - és ezt szinte bármely topicban le kellene írni - hogy ezek a források a legjobb ha egymás mellett élnek.
Én sem adtam el az LP gyűjteményem, és nem fogom a CD-imet sem, viszont érdekel a hálózati lejátszás, igaz csak audio szempontokból.
(A humorérzék hiánya nagyon szomorú dolog; főleg ha nem "vérremegyajáték"=hobby.) :kiraly:
Pc alapú audio lejátszás
En pl. nem vagyok hajlando elviselni a nappaliban tobbezer LP_t es mindig keresgetni kozte az eppen ahitottat.
Nem a hálózati zenelejátszók létjogosultságáról ill. ennek bizonygatásáról kellene vitázni, hanem a különböző zenelejátszókról!!!
Aki azért irogat be, hogy a hálózati zenelejátszást, mint megoldást becsmérelje az inkább olvasgasson másfele! Akinek nem inge, .....
A DAC-okról sem akarok ilyen mélységben olvasgatni itt, arra vannak más topikok.
Thanks
Ami a lényeg, - és ezt szinte bármely topicban le kellene írni - hogy ezek a források a legjobb ha egymás mellett élnek.
Én sem adtam el az LP gyűjteményem, és nem fogom a CD-imet sem, viszont érdekel a hálózati lejátszás, igaz csak audio szempontokból.
(A humorérzék hiánya nagyon szomorú dolog; főleg ha nem "vérremegyajáték"=hobby.) :kiraly:
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Pc alapú audio lejátszás
Thanks
Pc alapú audio lejátszás
Ez azért szerintem betalált rendesen.
De persze kinek ez, kinek az.
Mint másban, ebben se lesz sose egyetértés, mivel nem vagyunk egyformák.
Habár én magam részéről úgy érzem ahogy halad a világ egy irányba, valahogy minden lélektelenebbé válik. Fogyasszunk, és leginkább rohanva fogyasszunk. Ez a lényeg.
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Erősen meglepődve tapasztaltam, hogy gyakorlatilag teljesen mindegy volt miről kapja a forrást, Anna lányom öreg Pioneer DVD-jével is fantasztikusan szólt, és kifejezetten megdöbbentő volt a WD-ről, mint hálózati lejátszóról vagy Dávid fiam Playstation 3-járól kipróbálni. Próbáltuk HiFace-ről, Parasound DVD/CD játszóról és a Weiss DAC2-t Firewire - SPDIF átalakítónak használva is és természetesen a saját un Platinum Data CD transzportjukkal is, ami CD-t és DVD-ről wav file-t 384 kHz-ig is lejátszik.
Ha valaki le akar játszani high-res file-okat is, és nem akar számítógépet hozzá, akkor ez jó megoldás, a másik az USB kulcs, de ez külön történet. A DAC-hoz az SPDIF csatlakozások mellett un MSB Network segítségével is tud csatlakozni, ez Cat6 kábelt és RJ45 csatlakozót használó alapvetően IP-be csomagolt I2S csatlakozás, ahol a DAC-ból küldött órajelhez szinkronizálja magát a transzport buffer mérete és órajele és akár több csatorna 384 kHz/32 bit is elközlekedik rajta oda-vissza.
Az MSB Network igen okosan kitalált megoldás a transzport és általában a digitális forrás - DAC összeköttetés olyan transzparenssé tételéhez, amennyire ez csak lehetséges a technológia mai állása szerint. Létezik belőle DVD játszókba utólag beépíthető upgrade modul, de van olyan változata is, ami számítógépes hangkártyákra építhető. Van olyan zeneszerver gyártó Amerikában, aki ezt a megoldást használja. Persze a lánc másik végére kell egy olyan DAC, aminek szintén van MSB Network csatlakozása, ilyet meg egyelőre csak az MSB Technology gyárt csak... Szóval van élet az SPDIF-en túl és a hálózati lejátszáson innen is. Vannak más hasonlóan új és innovatív megoldások a digitális forrás/DAC összeköttetésre továbbiak is csak még nem tudtak igazán elterjedni, és persze lesznek új protokollok a hálózati lejátszáshoz is, az UPnP/DLNA és DigiLynx összeköttetéseken túl is.
Az a pár nap az MSB DAC-kal és erősítőkkel otthon hosszú ideig emlékezetes élmény marad. Csak az a kb 4+4+1 milliós ár ne lenne, mint zavaró tényező...
Milyen ismerős ez az MSB DAC!!! Igaz nekem korábbi PLatinum Link DAC-om van, ezután készült a II, III változat. Az enyémben DF1702 chipre épült digit filter van, ebben a III-as változatban 80bites AD DSP processzor, mely egyik legfontosabb tulajdonsága 500msec shift memóriája.
Az én MSB DAC-om igenis érzékeny az előtte lévő forrásra, tehát fontos az SPDIF bemenet jitter minősége.
Egyébként kiváló párost alkot az SB3-al.
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Csak az a kb 4+4+1 milliós ár ne lenne, mint zavaró tényező...
Valószínűleg más gond nagyon nincs is ezekkel.
Kérdés:Az SB touch-hoz kell külön WiFi router, vagy be van építve?
WiFi modem van benne, amivel csatlakozik a routerhez. A routert, amihez NAS vagy PC ill. laptop csatlakozik, wlan esetleg lan a modemjeikkel, mint forrás, külön kell megvenni.
Köszi!
Pc alapú audio lejátszás
WiFi modem van benne, amivel csatlakozik a routerhez. A routert, amihez NAS vagy PC ill. laptop csatlakozik, wlan esetleg lan a modemjeikkel, mint forrás, külön kell megvenni.
Köszi!
Pc alapú audio lejátszás
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)
A jó minőségű zenehallgatás egy egyszerűsített receptje lehet a következő: Jó tápegység a gyári gagyi helyett, és mondjuk valamelyik Squeezebox (SB3, Duet), amelyik átesett egy jó kis (digitális) moddon +jó digitális kábel és nem utolsósorban egy jó DAC. Innentől kezdve a cd játszóknak befellegzett.
Ne épp erre lennék én nagyon kíváncsi csak zenehallgatás, hang szempontból.
Ebben az összeállításban az SB, táp és valami olyan DAC ami már tényleg sokkal jobb mint az SB saját DAC-ja, már akár 200 ezerbe is kerülhet együtt, vagy még feljebb DAC-tól függően. Ebben az ársávban, ár környéken már új árakon is igen komoly CD-játszók vannak nagyon jó hanggal.
Nem beszélve arról, hogy épp a CD futóművek, DAC-ok kérdéskörében is régóta az a tapasztalat, hogy a futómű sokkal többet jelent, mint a DAC. És az eddigi saját próbáim, számítógépes sokféle kijárat, sokféle DAC próbám alatt is pont ez jött le. Sokkal fontosabb volt mindig hangban az ami a DAC előtt volt, mint a DAC.
Habár a transzport természetesen tényleg fontos, egy igazán jó DAC mégis kevésbé érzékeny lehet a transzportra, mint a kevésbé jó - legalábbis ezt a tapasztalatot szűrtem le, amikor nálam voltak ketten az MSB Technologytól tavasszal pár napra és, hozták magukkal a nagyobbik DAC-jukból a közép árú konfigurációt, a Platinum Signature DAC-ot.
Erősen meglepődve tapasztaltam, hogy gyakorlatilag teljesen mindegy volt miről kapja a forrást, Anna lányom öreg Pioneer DVD-jével is fantasztikusan szólt, és kifejezetten megdöbbentő volt a WD-ről, mint hálózati lejátszóról vagy Dávid fiam Playstation 3-járól kipróbálni. Próbáltuk HiFace-ről, Parasound DVD/CD játszóról és a Weiss DAC2-t Firewire - SPDIF átalakítónak használva is és természetesen a saját un Platinum Data CD transzportjukkal is, ami CD-t és DVD-ről wav file-t 384 kHz-ig is lejátszik.
Ha valaki le akar játszani high-res file-okat is, és nem akar számítógépet hozzá, akkor ez jó megoldás, a másik az USB kulcs, de ez külön történet. A DAC-hoz az SPDIF csatlakozások mellett un MSB Network segítségével is tud csatlakozni, ez Cat6 kábelt és RJ45 csatlakozót használó alapvetően IP-be csomagolt I2S csatlakozás, ahol a DAC-ból küldött órajelhez szinkronizálja magát a transzport buffer mérete és órajele és akár több csatorna 384 kHz/32 bit is elközlekedik rajta oda-vissza.
Az MSB Network igen okosan kitalált megoldás a transzport és általában a digitális forrás - DAC összeköttetés olyan transzparenssé tételéhez, amennyire ez csak lehetséges a technológia mai állása szerint. Létezik belőle DVD játszókba utólag beépíthető upgrade modul, de van olyan változata is, ami számítógépes hangkártyákra építhető. Van olyan zeneszerver gyártó Amerikában, aki ezt a megoldást használja. Persze a lánc másik végére kell egy olyan DAC, aminek szintén van MSB Network csatlakozása, ilyet meg egyelőre csak az MSB Technology gyárt csak... Szóval van élet az SPDIF-en túl és a hálózati lejátszáson innen is. Vannak más hasonlóan új és innovatív megoldások a digitális forrás/DAC összeköttetésre továbbiak is csak még nem tudtak igazán elterjedni, és persze lesznek új protokollok a hálózati lejátszáshoz is, az UPnP/DLNA és DigiLynx összeköttetéseken túl is.
Az a pár nap az MSB DAC-kal és erősítőkkel otthon hosszú ideig emlékezetes élmény marad. Csak az a kb 4+4+1 milliós ár ne lenne, mint zavaró tényező...
Pc alapú audio lejátszás
A jó minőségű zenehallgatás egy egyszerűsített receptje lehet a következő: Jó tápegység a gyári gagyi helyett, és mondjuk valamelyik Squeezebox (SB3, Duet), amelyik átesett egy jó kis (digitális) moddon +jó digitális kábel és nem utolsósorban egy jó DAC. Innentől kezdve a cd játszóknak befellegzett.
Ebben az összeállításban az SB, táp és valami olyan DAC ami már tényleg sokkal jobb mint az SB saját DAC-ja, már akár 200 ezerbe is kerülhet együtt, vagy még feljebb DAC-tól függően. Ebben az ársávban, ár környéken már új árakon is igen komoly CD-játszók vannak nagyon jó hanggal.
Nem beszélve arról, hogy épp a CD futóművek, DAC-ok kérdéskörében is régóta az a tapasztalat, hogy a futómű sokkal többet jelent, mint a DAC. És az eddigi saját próbáim, számítógépes sokféle kijárat, sokféle DAC próbám alatt is pont ez jött le. Sokkal fontosabb volt mindig hangban az ami a DAC előtt volt, mint a DAC.
Habár a transzport természetesen tényleg fontos, egy igazán jó DAC mégis kevésbé érzékeny lehet a transzportra, mint a kevésbé jó - legalábbis ezt a tapasztalatot szűrtem le, amikor nálam voltak ketten az MSB Technologytól tavasszal pár napra és, hozták magukkal a nagyobbik DAC-jukból a közép árú konfigurációt, a Platinum Signature DAC-ot.
Kérdés:
Az SB touch-hoz kell külön WiFi router, vagy be van építve?
Pc alapú audio lejátszás
Kérdés:
Az SB touch-hoz kell külön WiFi router, vagy be van építve?
Pc alapú audio lejátszás
Innentől kezdve a cd játszóknak befellegzett.
Aha. És ezen a remek eszközön a legtöbb embernél bénábbnál-bénább módon begrabbelt zenék szólnak, amit gyakran beszerzett valahonnan a netről.
Nekem valahogy még nem áll össze a kép, miért is kéne temetni a CD játszót, hacsak lustaságból nem....
Miota lekerult a cd-gyujtemeny a pincebe, sokkal jobban erzem magam. Lehet, hogy a transporter nem szol ugy mint jopar felsokategorias cd, de a lemezek eltuntetese (dvd is!) az eletem eddigi legjobb projektje
Erősítők: Dussun DS-99 + (Isotek Elite), Cambridge Audio Azur 540R V2 Front: Dali Ikon 6 Center: Dali Ikon Vokal 2 Surround: Dali Ikon 2 Sub: ML Dynamo Forrás: Debian -> Slimdevices SqueezeBox, Slimdevices Transporter Hangfalkábel: Xindak FS-2 IC: Xindak FA-1 TV: Pioneer PDP-507XD
Pc alapú audio lejátszás