Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd játszók
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Cd játszók
És hasonló dologgal már sokan találkoztunk...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Cd játszók
Írnék ide egy számomra kellemetlen tapasztalatot.Lauditeurből szerettem volnaaudio analogue rossini cd játszót venni,a jelenlegi pioneer helyett.megtörtént a meghallgatás.Tapasztalatom szerint lágyságban fedeztem fel különbséget.Meg is beszéltük a forgalmazóval a hallotakat.Ekkor ájanlott egy unico bontott példányt
félár alatt 280 ezer forintért.(listaára750000ft)Úgy gondoltam ez még belefér a keretembe.Kiváncsi voltam egy duplaárú készülék mit mutat.A lágyság helyett
kis dinamika került előtérbe.De ez nekem nem igazán ér ennyi kiadást.Ha csak a két bemutatott ár érték arányát nézem ???
Ebben mi a kellemetlen?
Beszélgetett veled és próbált valamit ajánlani?
Mi a kérdés? Persze hogy az ár-érték arányt nézd, de hogy mi az érték, az te tudod
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
Cd játszók
Írnék ide egy számomra kellemetlen tapasztalatot.Lauditeurből szerettem volna
audio analogue rossini cd játszót venni,a jelenlegi pioneer helyett.megtörtént a meghallgatás.Tapasztalatom szerint lágyságban fedeztem fel különbséget.Meg is beszéltük a forgalmazóval a hallotakat.Ekkor ájanlott egy unico bontott példányt
félár alatt 280 ezer forintért.(listaára750000ft)Úgy gondoltam ez még belefér a keretembe.Kiváncsi voltam egy duplaárú készülék mit mutat.A lágyság helyett
kis dinamika került előtérbe.De ez nekem nem igazán ér ennyi kiadást.Ha csak a két bemutatott ár érték arányát nézem ???
Cd játszók
Annó volt egy site, a felültöltõs cd lejátszókat taglalta, sorolta fel. Most nem találom, pedig még kerestem is. Tud valaki hasonlóról?
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Cd játszók
... nekem USB-s cd játékos kell. Ha valaki tud az említett TEAC gép hangjáról valami tapasztalatot mondani azt nagyon megköszönném.
Nekem egy Teac C-1D lejátszóm volt, ugyanez a már-már a Teac védjegyének mondható 1Bit / 8x túlmintavételezés technikával.
Kedveltem a hangját, ez a Bitstream technika már nagyban különbözik a korai 1Bit-től - miközben megőrizte annak finom, részletező hangját, sikerült a néha lagymatagnak is mondható lágyságon túllépnie. Utólag kicsit meg is bántam, hogy eladtam, főleg mivel ma már CD játszót (az egészen nagy nevek kivételével) csak gombokért lehet eladni (most egy korai Bitstream játszóm van, amit én is gombokért vettem, és tapasztalatból mondom, hogy a Teac jobb, "frissebb" hang).
Ezzel együtt amikor külső DAC-okkal kipróbáltam (egy korábbi szériás Hivox Lupus és egy szintén első generációs Heed Dactilus voltak az alanyok) akkor bizony sok tekintetben az úgy kapott hang jobban tetszett.
Bár a háromféle variáció (saját beépített DAC/Lupus/Dactilus) más-más hangon zenélt, mindhárom hangot tudtam "szeretni".
Éppen ezért Taky lentebbi ajánlatát én magam is megfontolandónak tartanám a helyedben, vagyis talán inkább vennék egy jól "összerakott" DVD játszót USB-vel + hozzá külső DAC-ot. Ráadásul ez esetben később tudsz fejleszteni is.
Nem tudom, hogy a beidézett linken szereplő Oppo 980 meg van-e még, de az állítólag a saját analóg kimenetéről is jól szól, MP3 esetén pedig egész biztosan bőséggel hozza az elvárt hangminőséget.
Yah, nekem ilyen Teac-om volt (persze USB nélkül, mert annak még akkor híre-hamva nem volt):
Ismételten csak egyet kell értenem veled Mishow!
Megint egy követ fújunk!
A mostani alap TEAC játékosok nagyon haloványak (a játékosom még eredeti állapotában is lemosta minden szinten!).
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2579
Cd játszók
Kösz az infót, én is úgy ismerem a TEAC-ot mint egy méltatlanul kevéssé közismert és igen jó dolgokat gyártani képes cég. Csak nem biztos hogy manapság is minden termékük kiváló. Legalábbis ami a fogyasztói termékvonalat illeti. A TASCAM az más, az TASCAM.
Szívesen!
Sajnos így van: nem tudni, hogy EZ a Teac még mennyire AZ a régi, jónevű Teac ....
Sőt, őszintén szólva arra sem vennék mérget, hogy EZ a mostani Tascam még UGYANAZ a Tascam.
Félek, hogy a "változás" szele őket is elérte - hiszen miért épp ők maradtak volna ki a "szórásból" ?
Cd játszók
... nekem USB-s cd játékos kell. Ha valaki tud az említett TEAC gép hangjáról valami tapasztalatot mondani azt nagyon megköszönném.
Nekem egy Teac C-1D lejátszóm volt, ugyanez a már-már a Teac védjegyének mondható 1Bit / 8x túlmintavételezés technikával.
Kedveltem a hangját, ez a Bitstream technika már nagyban különbözik a korai 1Bit-től - miközben megőrizte annak finom, részletező hangját, sikerült a néha lagymatagnak is mondható lágyságon túllépnie. Utólag kicsit meg is bántam, hogy eladtam, főleg mivel ma már CD játszót (az egészen nagy nevek kivételével) csak gombokért lehet eladni (most egy korai Bitstream játszóm van, amit én is gombokért vettem, és tapasztalatból mondom, hogy a Teac jobb).
Ezzel együtt amikor külső DAC-okkal kipróbáltam (egy korábbi szériás Hovox Lupus és egy szintén első generációs Heed Dactilus voltak az alanyok) akkor bizony sok tekintetben az úgy kapott hang jobban tetszett.
Bár a háromféle variáció (saját beépített DAC/Lupus/Dactilus) más-más hangon zenélt, mindhárom hangot tudtam "szeretni".
Éppen ezért Taky lentebbi ajánlatát én magam is megfontolandónak tartanám a helyedben, vagyis vennék egy jól "összerakott" DVD játszót USB-vel + hozzá külső DAC-ot.
Nem tudom, hogy a beidézett linken szereplő Oppo 980 meg van-e még, de az állítólag a saját analóg kimenetéről is jól szól, MP3 esetén pedig egész biztosan bőséggel hozza az elvárt hangminőséget.
Yah, nekem ilyen Teac-om volt (persze USB nélkül, mert annak még akkor híre-hamva nem volt):
Kösz az infót, én is úgy ismerem a TEAC-ot mint egy méltatlanul kevéssé közismert és igen jó dolgokat gyártani képes cég.
Csak nem biztos hogy manapság is minden termékük kiváló. Legalábbis ami a fogyasztói termékvonalat illeti. A TASCAM az más, az TASCAM.
Marantz CD 6003, Marantz PM 7001, Dali Concept 10
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2579
Cd játszók
Kedveltem a hangját, ez a Bitstream technika már nagyban különbözik a korai 1Bit-től - miközben megőrizte annak finom, részletező hangját, sikerült a néha lagymatagnak is mondható lágyságon túllépnie. Utólag kicsit meg is bántam, hogy eladtam, főleg mivel ma már CD játszót (az egészen nagy nevek kivételével) csak gombokért lehet eladni (most egy korai Bitstream játszóm van, amit én is gombokért vettem, és tapasztalatból mondom, hogy a Teac jobb, "frissebb" hang).
Ezzel együtt amikor külső DAC-okkal kipróbáltam (egy korábbi szériás Hivox Lupus és egy szintén első generációs Heed Dactilus voltak az alanyok) akkor bizony sok tekintetben az úgy kapott hang jobban tetszett.
Éppen ezért Taky lentebbi ajánlatát én magam is megfontolandónak tartanám a helyedben, vagyis talán inkább vennék egy jól "összerakott" DVD játszót USB-vel + hozzá külső DAC-ot. Ráadásul ez esetben később tudsz fejleszteni is.
Cd játszók
Nagyon szép ez a készülék, de így ismeretlenül, ennyi pénzért inkább ezt : http://www.olcsobbat.hu/szorakoztato_el ... r_640c_v2/
szerk: persze, ha nem fontos az MP3
Kösz, de fontos az MP3 is.
Onkyo DX 7355 játssza az mp3-at is.. Meg kell hallgatni..
Onkyo
Köszi a tippet, de az USB is kell.
Én a helyedben talán megfontolnám ezt itt: http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=23368&st=20
film: Panasonic TX-29PM1P - Monitor scart - Pioneer DV-585A - ETI eXpress 75Ohm digital - Denon AVR-1306 - Qed42 SpeakerC - Epos
zene: Marantz CD63 mkII KI - ValhallA CuAg I. PowerC / Coincident CST IC - Creek 4330 mk2 SE - ValhallA CuII+ PowerC / Coincident CST 1 SpeakerC - Epos M16
állvány: Ateca Monaco számítógép: Acer TravelMate 2304LC - fotó: Fujifilm FinePix J10 - teló: Xiaomi Redmi 3S
zene: Marantz CD63 mkII KI - ValhallA CuAg I. PowerC / Coincident CST IC - Creek 4330 mk2 SE - ValhallA CuII+ PowerC / Coincident CST 1 SpeakerC - Epos M16
állvány: Ateca Monaco számítógép: Acer TravelMate 2304LC - fotó: Fujifilm FinePix J10 - teló: Xiaomi Redmi 3S
Cd játszók
Elnezest kerek, de megint bele kell kotyognom, ez az USB dolog nalam mindenkor kepes kivagni a biztositekot. Neked NEM CD lejatszo kell nagy valoszinusseggel. Nem is ertem.
De az kell. Tudom hova akarsz kilyukadni. De nekem USB-s cd játékos kell. Ha valaki tud az említett TEAC gép hangjáról valami tapasztalatot mondani azt nagyon megköszönném.
Cd játszók
Elnezest kerek, de megint bele kell kotyognom, ez az USB dolog nalam mindenkor kepes kivagni a biztositekot. Neked NEM CD lejatszo kell nagy valoszinusseggel. Nem is ertem.
Cd játszók
Nagyon szép ez a készülék, de így ismeretlenül, ennyi pénzért inkább ezt : http://www.olcsobbat.hu/szorakoztato_el ... r_640c_v2/
Onkyo
Köszi a tippet, de az USB is kell.
Cd játszók
Hat azt inkabb ne.
Rega Apollo!
Cd játszók
Hat azt inkabb ne.
Cd játszók
Onkyo
Cd játszók
Az a gaz, hogy kotott az mp3 kikodolasa itt. Gondolj bele PC-n mennyi finomhangolasi lehetoseg van, sokkal nagyobb esellyel hozod ki az mp3-bol a maximumot/neked leginkabb tetszo format. Azt persze nem mondom, hogy rossz ami benne van, nem hallottam, de azt, hogy fix, azt igen. Ahonnan lehet en is kizarom a PC-t, de mp3 fajlokra az az elonyosebb megoldas. Szereny velemenyem szerint.
Cd játszók
Cd játszók
A jó Hi-Fi...az varázslat.
Cd játszók
Üdvözletem!
Valaki ismeri, netán hallotta a követketőt: TEAC PD-H380?
Kép csatolva.
TC94A70FG Toshiba CD-MP3 jelfeldolgozó a lelke-ez végzi a D/A átalakítást is.
Ez van az újabb Marantzokban is. Azokban viszont külön DAC van.
A kimeneti műveleti erősítők elég sebes, korszerű NJM2137-esek.
A futóműről semmit nem tudok.
És arról sem hogy hogyan szól.
Cd játszók
Üdvözletem!
Valaki ismeri, netán hallotta a követketőt: TEAC PD-H380?
Kép csatolva.
Cd játszók
Nos, a eredmény egyenlő egy katasztrófával, gyakorlatilag a mély hangok eltüntek, viszont roppant zenei lett a végeredmény.
Azt aruld el legyszives, mi adta szamodra a zeneiseget! Gondolom nem a mersekelt melyek. Illetve te mit ertesz zeneiseg alatt. En a nagyeszemmel arra tippelek, hogy az elnyomo, netan terjengos melyek utan felszabadultak es vegre teret kaptak a zeneszek (nem a szinpadi terre gondolok itt elsosorban). Ez tortenhetett. Vagy ha nem, akkor mi?
Cd játszók
A műveleti erősítők csereberéje nem olyan egyszerű, mint azt többen gondolják. Különböző kompenzálást kívánnak, különböző impedancia viszonyokat, és egyáltalán nem biztos, hogy az adott RC elemekkel -amiket senki sem szokott csereberélni -, ideális az új IC beállítása. Ezért a hangzás nagy eséllyel nem olyan lesz, ami az adott IC-re optimális beállítás esetén jellemző.Csak a kapcsolástechnika és a különböző műveleti erősítők jelemzőinek ismeretében érdemes ilyesmivel foglalkozni, amúgy inkább a tollaslabdázást javaslom helyette hasznos időtöltésnek. Ha valaki nem ért hozzá, legalább kérdezzen meg egy hozzáértő havert, töltse le a kapcsolási rajzot, IC-k pdf-jét. Ja és hajítsa ki a szokásos 78** és 79** stabilizátorokat a műveleti erősítők tápellátásából, mert azokkal reménytelen korrekt hangzáshoz jutni.
Puszta kíváncsíság volt, de bejött. Bárkinek akinek ilyen lejátszója van és érdekli, meghallgathatja a végeredményt.
TV: LG 42LF652V Media Player: PC, MED600X3D, X96 MAX+, Panasonic DMP-BD35 , GRUNDIG GV470+TBC: Panasonic DMR-E85H A/V Erősitő: Yamaha RX-V3900
Speakers : Front: Jamo S708 Center: C60 CEN Surround: Jamo C601
Sztereó: Marantz PM-35II, JAMO Cornet 145, Kenwood KX-7030, BRZHIFI BT20
Speakers : Front: Jamo S708 Center: C60 CEN Surround: Jamo C601
Sztereó: Marantz PM-35II, JAMO Cornet 145, Kenwood KX-7030, BRZHIFI BT20
- endeavourSE
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 3
Cd játszók
Ők csak nem az Esterházy Trió?
Az 5532 elég borzalmas.
Az 4-6000 dolláros Metric Halo/Sonic Studio DAC/ADC-kben van egy kazal és állítólag elég jók ezek a ketyerék...
A Sonic 305-tel készíthettünk mostanában egy pár felvételt és bizony a "borzalmas" jellemző biztosan senkinek nem fog eszébe jutni, ha egyszer módja lesz meghallgatni ezeket a felvételeket.
Nem biztos, hogy célszerű egy alkatrész vélt hangzásából (minőségéből) egy egész felvételi/lejátszási lánc hangzására (minőségére) vonatkozóan itéletet alkotni....
Cd játszók
Az 5532 elég borzalmas.
Az 4-6000 dolláros Metric Halo/Sonic Studio DAC/ADC-kben van egy kazal és állítólag elég jók ezek a ketyerék...
A Sonic 305-tel készíthettünk mostanában egy pár felvételt és bizony a "borzalmas" jellemző biztosan senkinek nem fog eszébe jutni, ha egyszer módja lesz meghallgatni ezeket a felvételeket.
Nem biztos, hogy célszerű egy alkatrész vélt hangzásából (minőségéből) egy egész felvételi/lejátszási lánc hangzására (minőségére) vonatkozóan itéletet alkotni....