Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: zz7 »

az amúgy kiváló Hiface nem működik az AMD csipszettekkel!
Így van sajnos. Ezt én is megtapasztalhattam, miután megvettem.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5280

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Le is vontam a hallottakból számomra, hogy még 44khz is elég jól tud szólni, érdemes nekem is egy Hiface-re szert tenni.

Ne felejtsd el megnézni a számítógépedet, az amúgy kiváló Hiface nem működik az AMD csipszettekkel!

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2959

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: earforce »

laptop=>hiFace=>"bufi"=>Linn Silver IC=>Heed előfok+végfokok=>Epos

a "bufi"-t helyettesítsük egy Lupus Junior-ral és felkerülhet az i-re az a bizonyos pont
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

tegnap estem át életem első PC-s meghallgatásán is, egy fórumtársunknál
Részemről a megtiszteltetés

laptop=>hiFace=>"bufi"=>Linn Silver IC=>Heed előfok+végfokok=>Epos
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

U.ez volt a problémám,én inkább USB-n keresztül nyomom és ezt választottam...
Jó kis DAC, csak USB-n nem tud hirez lejátszást (88/96/176/192) ha valaki nem csak CD anyagokat akar hallgatni.

Van pár 192Khz-s FLAC-om, akkor azokat nem tudja lejátszani?

Szia

Szerintem nem a Numerik a megoldás neked, ha max ki akarod használni a PC adta lehetőségeket.
Ez a DAC inkább egy futóművel (pl Karik+szinkron) CD lemezek hallgatására ajánlott.
Ez utóbbi persze nem zárja ki, hogy ne lenne PC-ről, alkalmassá tett 44-48 khz mintákat fogadni, vagy lekonvártálni nagyobb mintavételű anyagot fogadóképesre. Ami biztos, hogy kevés mai "modern" D/A átalakító készülék képes jó futóművel ennyire zenélni!, mint egy "öreg" Numerik.
PC-ről még nem próbáltam a Numerikot, valahogy nem is hiányzott ez az eshetőség. Sőt, tegnap estem át életem első PC-s meghallgatásán is, egy fórumtársunknál
Le is vontam a hallottakból számomra, hogy még 44khz is elég jól tud szólni, érdemes nekem is egy Hiface-re szert tenni.

Üdv

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: venomer »

Még az is lehet, hogy felbontásban, szikár részletekben az Audionet Sam V2 erősebb, de a Linn megoldotta azt, hogy ne vizslassam a részleteket, hanem egészében élvezzem a zenét. Egyszóval minden adott, hogy az ember "elvesszen" a zenehallgatás örömében.
Pontosan ugyanez jott le nekem is. Mondanam, hogy milyen hihetetlen, hogy nem nyul bele a zenebe, semmivel nem kell ganyolni, ellensulyozni, csak atjon es kesz, de ilyen arfekves mellett ezt kifejezetten szuksegesnek erzi az ember.:-) A tunerjukre is ugyan ez jellemzo egyebkent.

i-g
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 6

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: i-g »

Jó kis DAC, csak USB-n nem tud hirez lejátszást (88/96/176/192) ha valaki nem csak CD anyagokat akar hallgatni.

A PS Audio vagy a Linn Numerik? Az előbbi USB-n nem, az utóbbi meg sehogy.

i-g
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

ha valaki nem csak CD anyagokat akar hallgatni, akkor vesz egy hiFace-t, és már nyomja is S/PDIF bemeneten

Kivéve ha olyan klasszikus a DAC (neadjisten NOS), hogy csak 44/48-at tud minden bemeneten.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

ha valaki nem csak CD anyagokat akar hallgatni, akkor vesz egy hiFace-t, és már nyomja is S/PDIF bemeneten

Baleee
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Baleee »

PC -> DAC: Sabre Buffalo II -> IC: Excalibur IC -> Amp: Pioneer A-A9-J, Amp power cable: Valhalla CuAgI -> Speaker Cable: Excalibur -> Speaker: Triangle Celius 202

i-g
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Baleee
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Pc alapú audio lejátszás

Köszönöm a választ

A Linn Numerik DAC-cal volt már szerencséje itt valakinek? Itt a fórumon hirdetik 140-ért, megér ennyit? A másik kérdés, hogy úgy akarok most DAC-ot venni, hogy lehetőleg sok évig ne kelljen cserélni, ha fejlesztem a rendszerem, ne a DAC legyen majd a későbbiekben a gyenge láncszem... A Numerik 3 van olyan jó DAC, hogy ne kelljen 1 év múlva azon gondolkodnom hogy mire cseréljem el?

Az E-Mu 1212m DAC-jától klasszisokkal jobb??
PC -> DAC: Sabre Buffalo II -> IC: Excalibur IC -> Amp: Pioneer A-A9-J, Amp power cable: Valhalla CuAgI -> Speaker Cable: Excalibur -> Speaker: Triangle Celius 202

svga
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: svga »

http://www.computeraudiophile.com/ps-au ... dac-review

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Gondolkodom egy Linn Numerik 3 D/A DAC-on, amit számítógép és erősítő közé szeretnék berakni. Szerintetek az E-MU 1212m van olyan jó kártya, hogy kiszolgálja ezt a DAC-ot az S/PDIF-en keresztül?
A minap volt szerencsém egy EMU 1212m S/PDIF kimenetét egy hiFace-el összemérni, és egyértelműen jobb volt a hiFace.

Akinek még ez sem elég, az vagy vegyen egy akkumulátoros tuningolt hiFace-t, netán oldja meg maga az elemes tápellátást az USB kábelen (mint I.G.)

vagy vegyen egy hiFace EVO-t (kb 75e+ÁFA). Hogy megéri-e? Passz, egy Linn Numerik 3 D/A-hoz talán már igen

i-g
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Szerintem egy Linn DAC megérdemelne egy jobb aszinkron USB-SPDIF konvertert, mint az M2Tech vagy a Musiland. Persze a legjobb meghallgatni az opciókat, mert ami valakinek döbbenetes különbség, azt lehet hogy valaki más nem is hallja.

Baleee
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Pc alapú audio lejátszás

Sziasztok! 
Gondolkodom egy Linn Numerik 3 D/A DAC-on, amit számítógép és erősítő közé szeretnék berakni. Szerintetek az E-MU 1212m van olyan jó kártya, hogy kiszolgálja ezt a DAC-ot az S/PDIF-en keresztül?

Választ előre is köszönöm.

Tulajdonkébben az emu is egyféle dac a számítógépben...Nem igazán értem mit szeretnél..

Az E-MU DAC-ját kicserélni Fejleszteni szeretném a rendszert és most egy új DAC-ban látok fantáziát. Csak nemtudom, hogy a koax digit kimenete elég jó-e az E-MU-nak ahhoz, hogy a Linn DAC-ját tudjam hajtani vele.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Sziasztok! 

Tulajdonkébben az emu is egyféle dac a számítógépben...Nem igazán értem mit szeretnél..

Baleee
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Pc alapú audio lejátszás

Sziasztok!

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

A CD-játszós topic-ban láttam ezt a wav-lejátszót.
Nem számítógép de hallotta már valaki zenélni ezt a szerkentyűt?

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2130

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Voyager »

A számítógépes zenehallgatáshoz minden olyan téma hozzátartozik, ami a géppel és annak hangjával minőségével kapcsolatos...
teljes mértékben egyetértek veled....
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hát, nem értem.Szerintem a külső zajoktól nyugodtan lehet zenét hallgatni.
Ha nem tudsz elvonatkoztatni tőlük, akkor nagy baj van. (mind kívül, mind belül)
Egy koncerten se tilthatod meg a melletted ülőnek, hogy kifújja az orrát, uram bocsá' köhintsen egyet. A széke meg nyekereg. Meg a rajta kívül ott ülő 2000 embernek is.

Természetesen otthon az ember csendre vágyik. Zenehallgatás közben meg pláne.
Szerencsére nekem nincs asztali gép a szobámban, a laptop és a NAS zaja olyan minimális, hogy az nem zavar.

HG ezt a példát azért hoztam fel, mert épp te mondtad, h a kutya sem halkitható le, de hisz miért kellene, ha az nem zavar? Viszont bent mellettem a számítógép zúgása bizony nagyon az tud lenne, már ha zúg...Tehát mint téma simán megállta a helyét ebben a topikban...Viszont a kutyás és villamosos példa nem , épp az általad felvázoltak miatt )

A számítógépes zenehallgatáshoz minden olyan téma hozzátartozik, ami a géppel és annak hangjával minőségével kapcsolatos...OLyan szinten egy topikot megkötni és korlátozni nem lehet, és badarság is lenne, ahogy azt te elképzeled..Hisz mi másról kellene szóljon a számítógép alapú zenehallgatás, mint a technikáról, fejlesztésről, kiaknázatlan lehetőségekről, műszaki és gyakorlati tapasztalatokról..Az, h ezek közül mit mennyi ideig tárgyalunk ki az a témától, érdeklődéstől függően változhat...

Nem arról volt szó, h kinek milyen szép fények vannak a házába, vagy , h milyen grafikai kártyája van, és miket játszik, vagy csinál a géppel, Hanem arról volt szó, h a számunkra zavaró zajokat, h lehetne kiszűrni a zenehallgatásból. Ehhez bizony a ventillátorok stb, zajkeltő egységekről beszélni kell, és tapasztalatokat észrevételet megosztani.

Vagy pedig akkor korlátozni kell és átírni a topik címét, és akkor senki sem beszél a gép által keltett zajról, és annak a kiaknázható lehetőségeiről )

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: venomer »

Egy koncerten se tilthatod meg a melletted ülőnek, hogy kifújja az orrát, uram bocsá' köhintsen egyet. A széke meg nyekereg. Meg a rajta kívül ott ülő 2000 embernek is.

Szerencsére nekem nincs asztali gép a szobámban, a laptop és a NAS zaja olyan minimális, hogy az nem zavar.

Nem értek egyet. Idegenben sokkal toleránsabbak vagyunk mint otthon. Előbbi 2 óra múlva véget ér és hazamegyünk. Az otthon már más.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Javaslom a téma átnevezését: "Számítógépes ventilátor hallgatás"-ra.Az utóbbi 200 beírás csak erről szólt.

Az utóbbi tizeniksz meg arról, hogy befejezzük-e a témát, újat nyissunk-e, vagy jó ez így. Tényleg, most sokkal jobb...

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Aki zajos helyen lakik az miért vesz drága hifit? Ugy is a kinti zaj zavarni fogja ) Érted mire gondolok.. )
Hát, nem értem.
Szerintem a külső zajoktól nyugodtan lehet zenét hallgatni.
Ha nem tudsz elvonatkoztatni tőlük, akkor nagy baj van. (mind kívül, mind belül)

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Néha ezt is ki kell tárgyalni
De miért pont itt?
Nekem aztán mindegy.
Csak szerintem a processzor hűtőknek, meg a házaknak, meg a ventilátoroknak sok közük nincs a számítógépes zenehallgatáshoz.
De lehet, hogy tévedek. Maximum annyiban, hogy a zajukkal zavarják a zenehallgatást.
De ezzel az erővel a szomszéd kutyájának a nemi életét is ki lehetne oldalakon keresztül tárgyalni telihold idején, meg a 4-es villamos gumiágyas nyomvonalának hiányosságait a körúton. Esetleg a 3 vagy 5 kamrás nyílászárók hatását a számítógép alapú zenehallgatásra.

HG teljesen igazad van, de ha most minden ilyen dolognak amit 10 hozzászóláson keresztül kibeszélünk és ennyi, sokkal feleslegesebb lenne új topikot nyitni...Ilyen 10 mondatos topikokkal van tele a fórum...Még mindig azt mondom, h ennyi elfér itt, mert része ez is...Abban egyet értek, h ennyi elég is volt, kibeszéltük mindenkinek nyujt egy kis plusz infót..A kutyaugatás nem szabályozható, de a gépről való zenehallgatás ami ott van melletted a szobában az igen, tehát része a zenehallgatásnak...Aki zajos helyen lakik az miért vesz drága hifit? Ugy is a kinti zaj zavarni fogja ) Érted mire gondolok.. )

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”