Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Igen, kár hogy szétverték a piacot a nyomott árakkal.
Nagy kár érte....
Szétverték a piacot? Miért? Volt?
- Bartfay
- V.I.P.

- Értékelés: 90
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Igen, kár hogy szétverték a piacot a nyomott árakkal.
Nagy kár érte....
JZZ.hu hanglemez webshop, Bartfay Audio
- elektrorudi
- Fórumlakó

- Értékelés: 150
Lemezjátszó
Ez a lemezlejátszó megér-e ennyit? linkVagy ennyi pénzért van jobb, esetleg hasonló hangzású, egy egyszerűbb kivitelű 5120-as?
Az ilyen lemezjátszó 13-15e között szokott elkelni a Vaterán.
Ez az ár "enyhe" túlzás.
Lemezjátszó
Kár volt közbe szólnom, látom, Te jobban képben vagy.
Csak sűrűbben böngészem a vaterát, semmi több
Lemezjátszó
Huszonötért szokott lenni DUAL 505/3 (hangszedővel), ami szerintem jobb, a kinézete is kutúráltabb.
zene:
cd(k): micromega stage 1; PHILIPS CD450; PHILIPS CD670
LP: Thorens TD166 mkII, Goldring Eroica LX + CA Azur 640P;
erősítő(k): Primare A10 és Pointe Sima MkII;
hangsugárzó: Chario Hiper 2000 mkII;
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
film 2.0: Philips DVD 763SA
- viri
- V.I.P.

- Értékelés: 1663
Lemezjátszó
Most is van fönt egy másik 5120 fix 18ért AT fejjel. (igaz az lapos karos)Sztem egy Thorenset, Garrardot is ki lehetne fogni ennyiért. De ha mindenáron 5120 kell, akkor az jelentősen olcsóbban is szokott fent lenni (még 9000ért is láttam pár hónapja és nem kapkodtak érte)
Kár volt közbe szólnom, látom, Te jobban képben vagy.
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
Lemezjátszó
Most is van fönt egy másik 5120 fix 18ért AT fejjel. (igaz az lapos karos)
Sztem egy Thorenset, Garrardot is ki lehetne fogni ennyiért. De ha mindenáron 5120 kell, akkor az jelentősen olcsóbban is szokott fent lenni (még 9000ért is láttam pár hónapja és nem kapkodtak érte)
- viri
- V.I.P.

- Értékelés: 1663
Lemezjátszó
Ez a lemezlejátszó megér-e ennyit? linkVagy ennyi pénzért van jobb, esetleg hasonló hangzású, egy egyszerűbb kivitelű 5120-as?
Sztem nem.
A fej amúgy egész jó kis mindenvivő, de kb 4ezer Ft és 2ezer egy vadiúj tű bele. a maradék 19ből lehet izmosabb gépet is elcsípni.
Pédául?
Nem vagyok nagyon otthon a témában.
Erre én is kíváncsi vagyok, milyen izgalmasabbat lehet venni 19 eft-ért? De tényleg. Igaz, régebben 15-20-ért mentek,(de hát az infláció) szerintem elég kulturált állapotban van a képek alapján, nem rossz választás. Az első lemezjátszóm ilyen volt (lapos karral), ma már csak annyira emlékszem belőle, hogy a Darvas László unokaöccse vette meg tőlem.
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
Lemezjátszó
Sztem nem.
A fej amúgy egész jó kis mindenvivő, de kb 4ezer Ft és 2ezer egy vadiúj tű bele. a maradék 19ből lehet izmosabb gépet is elcsípni.
Pédául?
Nem vagyok nagyon otthon a témában.
Lemezjátszó
Sztem nem.
Lemezjátszó
Ez a lemezlejátszó megér-e ennyit? link
Vagy ennyi pénzért van jobb, esetleg hasonló hangzású, egy egyszerűbb kivitelű 5120-as?
Lemezjátszó
A Denont a hozzá adott lapka súly nélkül használom. Ez most jó vagy rossz?
Az igazi kérdés igazából az, hogy pl a Sumiko Blackbird amennyivel drágább, annyival job-e mint a Denon. Mert pl volt nálam egy Benz MC20E2-H. Semmivel sem találtam jobbnak, mint a Denont, sőt. Szerintem a Denon ár/érték arányban eléggé nehezen múlható felül. De azért próbálkozom.
A Garrott Bros. hangszedőkről mi a véleményed (európai support pl)?
1) a Blackbird jobb mint a DL-160, de NEM ANNYIVAL mint a többlet…és Ezt így mérlegre tenni az audioban nem is célszerű/érdemes. Ha mégis mérlegre tesszük, akkor a 3-4000$$-os LO MC hangszedőkről és a passzoló hasonló árú vagy még drágább phono-fokozatokról is gondolkodjunk… …
http://www.audioasylum.com/cgi/m.pl?for ... 3&review=1
2) szerintem próbáld ki a plus súllyal a denont, és írd le, hogy Mit tapasztaltál;
3) JÓ véleménnyel vagyok a garrott brothers hangszedőkről, P77-esem volt is, és hallottam jópár, a garrott testvérek tragikus halála előtt átalakított decca hangszedőt (pl. The London Reference), de TAPASZTALATBÓL azt mondom, hogy akár a korábban említett ortofon vagy az azden, akár a nagatron 350E jobbak, és adott esetben OLCSÓBBAK mint a P77! Viszont arról NINCS tapasztalatom, hogy pl. a P77 hogyan illeszkedik az RB300-on?! Európai supportról nem tudok, csak (Én is) Ausztrálról… :taps:
Említésre méltó, hogy a garrott hangszedőket kissé megújítva (spec. felfüggesztés, spec. cantilever és parabolic diamond stylus) újra „forgalomba helyezték”. Lásd. az alábbi weboldalon minden hasznos info olvasható:
http://www.decibelhifi.com.au/prod736.htm
>
Ez nem lesz egyszerű szülés.
Kipróbálom a lapkát, aztán jelentkezem.
Köszönöm a kommenteket.
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2787
Lemezjátszó
csak kiváncsiságbol kérdem,a "lapos-t" miként értelemzed...
Én úgy értelmezem, hogy nem mélyek, magasak mennyisége, intenzitása stb., hanem mikor egy zenész egy hangszeren játszik valamit, akkor az mennyire nyilvánvaló hogy mit és hogyan és mennyire tud a hangulata hatni. Sok hifi berendezés, főleg a mai high-end irányzatok jó része nekem tud simán, tisztán, teresen, részletezően stb. szólni, de nagyon sok közülük pl. egy zongora előadásból, hangsúlyokból, ívekből, a zenész dinamikai játékaiból a lényeget elveszíti és csinál belőle egy szép tiszta, teres, egyenletes, de dinamikailag tök kisimított lendülettelen zongora hangot. Főleg a tonális dolgokra operál a legtöbb hifi szerintem és nem a zene dinamikai tulajdonságaira.
Na valahogy így. Megmutatni könnyebb nekem mint elmagyarázni.
Nem akartam én azt mondani, hogy a Benz rosszabb hangszedő lenne a Denonnál. Biztos, hogy neki megfelelő szinergikus rendszerben ő is hozza magát, hiszen annyi dicsérő jellemzést lehet róla olvasni a neten.
Csak arra hoztam példát, hogy a kérdező LP összeállításához nagyon hasonló körülmények között a Denon mennyire megtalálta a helyét, szerintem jó csapat úgy összesen.
De igaz, nincs hosszú távú tapasztalatom a Benz MC20-assal.
Ok
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Lemezjátszó
Hamarosan kapható, előrendelhető!!!!!!!!
Az ORTOFON rendkívül sikeres és elismert klasszikus hangszedője 25 év után újra kapható limitált példányszámban!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A legenda most egy kifejezetten ehhez a típushoz tervezett shellel, elegáns masszív tokban rendelhető.
FG-70 tű alumínium tűszárral
Szélessávú csillapító (WRD)
Nagy merevségű alumínium burkolat
Kiváló minőségű alumínium shell a csomagban
Lista ára: 152.750.-Ft
AXV forum spec. ár: 122.000.-Ft
Technikai paraméterek:
Kimenő feszültség 1000 Hz, 5cm/sec. 0,25 mV
Csatorna egyensúly 1kHz-en < 1,0 dB
Csatorna elkülönítés 1kHz-en > 25 dB
Csatorna elkülönítés 15kHz-en > 15 dB
Frekvencia tartomány 20-25.000 Hz
Frekvencia reagálás 20-20.000 Hz ± 2 dB
Követési képesség 315Hz-en, az ajánlott tűnyomás mellett > 80 µm
Oldalirányú dinamika igazodás 15 µm/mN
Tű tipusa Polírozott FG-70
Tű íve (radius) r/R 6/70 µm
Tűnyomás tartomány 1,6-2,0 g (16-20 mN)
Ajánlott tűnyomás 1,8 g (18 mN)
Tűszöge 20°
Belső ellenállása 5 Ohm
Ajánlott terhelési ellenállás > 10 Ohm
Hangszedő anyaga Aluminium
Hangszedő színe Gold
Hangszedő tömege 9 g
Kimenő feszültség 1000 Hz, 5cm/sec. 10 g
Ez melyik típus pontosan?
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
- Bartfay
- V.I.P.

- Értékelés: 90
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Hamarosan kapható, előrendelhető!!!!!!!!
Az ORTOFON rendkívül sikeres és elismert klasszikus hangszedője 25 év után újra kapható limitált példányszámban!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A legenda most egy kifejezetten ehhez a típushoz tervezett shellel, elegáns masszív tokban rendelhető.
FG-70 tű alumínium tűszárral
Szélessávú csillapító (WRD)
Nagy merevségű alumínium burkolat
Kiváló minőségű alumínium shell a csomagban
Lista ára: 152.750.-Ft
AXV forum spec. ár: 122.000.-Ft
Technikai paraméterek:
Kimenő feszültség 1000 Hz, 5cm/sec. 0,25 mV
Csatorna egyensúly 1kHz-en < 1,0 dB
Csatorna elkülönítés 1kHz-en > 25 dB
Csatorna elkülönítés 15kHz-en > 15 dB
Frekvencia tartomány 20-25.000 Hz
Frekvencia reagálás 20-20.000 Hz ± 2 dB
Követési képesség 315Hz-en, az ajánlott tűnyomás mellett > 80 µm
Oldalirányú dinamika igazodás 15 µm/mN
Tű tipusa Polírozott FG-70
Tű íve (radius) r/R 6/70 µm
Tűnyomás tartomány 1,6-2,0 g (16-20 mN)
Ajánlott tűnyomás 1,8 g (18 mN)
Tűszöge 20°
Belső ellenállása 5 Ohm
Ajánlott terhelési ellenállás > 10 Ohm
Hangszedő anyaga Aluminium
Hangszedő színe Gold
Hangszedő tömege 9 g
Kimenő feszültség 1000 Hz, 5cm/sec. 10 g
JZZ.hu hanglemez webshop, Bartfay Audio
Lemezjátszó
csak kiváncsiságbol kérdem,a "lapos-t" miként értelemzed...
Én úgy értelmezem, hogy nem mélyek, magasak mennyisége, intenzitása stb., hanem mikor egy zenész egy hangszeren játszik valamit, akkor az mennyire nyilvánvaló hogy mit és hogyan és mennyire tud a hangulata hatni. Sok hifi berendezés, főleg a mai high-end irányzatok jó része nekem tud simán, tisztán, teresen, részletezően stb. szólni, de nagyon sok közülük pl. egy zongora előadásból, hangsúlyokból, ívekből, a zenész dinamikai játékaiból a lényeget elveszíti és csinál belőle egy szép tiszta, teres, egyenletes, de dinamikailag tök kisimított lendülettelen zongora hangot. Főleg a tonális dolgokra operál a legtöbb hifi szerintem és nem a zene dinamikai tulajdonságaira.
Na valahogy így. Megmutatni könnyebb nekem mint elmagyarázni.
Nem akartam én azt mondani, hogy a Benz rosszabb hangszedő lenne a Denonnál. Biztos, hogy neki megfelelő szinergikus rendszerben ő is hozza magát, hiszen annyi dicsérő jellemzést lehet róla olvasni a neten.
Csak arra hoztam példát, hogy a kérdező LP összeállításához nagyon hasonló körülmények között a Denon mennyire megtalálta a helyét, szerintem jó csapat úgy összesen.
De igaz, nincs hosszú távú tapasztalatom a Benz MC20-assal.
- dixie-chicken
- V.I.P.

Lemezjátszó
Például Benz MC20-at is hallottam ettől jóval laposabban zenélni jóval drágább lemezjátszóban.
csak kiváncsiságbol kérdem,a "lapos-t" miként értelemzed:mélyhiábnyos,unalmas vagy mi ??? ...semmi gonoszkodás a kérdésben,én csipázom a Denon-okat (103,160/110/304 :taps: ) BM MC20 a rendszerben,azt nem mondom hogy az a világ vége,lehetne vitázni azon hogy Denon vs BM melyiknek hol van +/-,persze szwsz ez is megint izlés kérdése,csak a phono amplifikáció cseréjével,változik a hangja,annak is,és nem keveset,és közel sem bizti hogy a drága/drágább viszi a pálmát..
:taps:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
Lemezjátszó
Persze mert mint írtam is a DL110 jó partnere a Heed MM fokozatához de a kis Benznek kell az MC erősítés valami miatt...
Pedig papíron még magasabb is a kimeneti feszültsége kicsivel.
De persze én is bármit el tudok képzelni ha arról van szó mi mivel passzol és mivel nem.
Háát ez az...
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Lemezjátszó
Persze mert mint írtam is a DL110 jó partnere a Heed MM fokozatához de a kis Benznek kell az MC erősítés valami miatt...
Pedig papíron még magasabb is a kimeneti feszültsége kicsivel.
De persze én is bármit el tudok képzelni ha arról van szó mi mivel passzol és mivel nem.
Lemezjátszó
"pl volt nálam egy Benz MC20E2-H. Semmivel sem találtam jobbnak, mint a Denont, sőt."
Ez érdekes...Igaz én Dl103al vetettem össze sőt még Michell ellensúlyt is bevetetem hátha a denon tompasága megszűnik, de sajnos nem... Bezzeg a Kuzma Stogi karban nagyon jól zenélt a Denon...
Jaj és még valami nagyon fontos....Én erősítésnek egy Mellorn phonot használok és ott sokkal jobban szólt ha MCre csatlakoztattam...Tehát fals eredményeket szülhetett a kis MM Heed elektronikád is.
Nálam szólt jó darabig egy Rega Planar 3, RB300, Denon DL-110, Heed Pulsar MM phono összeállítás. Utóbbi mondhatni a Questar elődje, de én nem hallottam rosszabbnak annál.
Erről az összeállításról azt tudom elmondani, hogy valamiért nagyon egységes csapat, talán függetlenül attól, hogy mi mennyire fals, vagy nem fals a rendszeren belül önmagában. Szerintem ez nem csak ezen múlik és nem is ilyen egyszerű.
De tény, hogy éppen az élénkség szempontból tudott valamit így együtt, ami néha engem is meglepett. Például Benz MC20-at is hallottam ettől jóval laposabban zenélni jóval drágább lemezjátszóban.
Lemezjátszó
A Denont a hozzá adott lapka súly nélkül használom. Ez most jó vagy rossz?
Az igazi kérdés igazából az, hogy pl a Sumiko Blackbird amennyivel drágább, annyival job-e mint a Denon. Mert pl volt nálam egy Benz MC20E2-H. Semmivel sem találtam jobbnak, mint a Denont, sőt. Szerintem a Denon ár/érték arányban eléggé nehezen múlható felül. De azért próbálkozom.
A Garrott Bros. hangszedőkről mi a véleményed (európai support pl)?
1) a Blackbird jobb mint a DL-160, de NEM ANNYIVAL mint a többlet…és Ezt így mérlegre tenni az audioban nem is célszerű/érdemes. Ha mégis mérlegre tesszük, akkor a 3-4000$$-os LO MC hangszedőkről és a passzoló hasonló árú vagy még drágább phono-fokozatokról is gondolkodjunk… …
http://www.audioasylum.com/cgi/m.pl?for ... 3&review=1
2) szerintem próbáld ki a plus súllyal a denont, és írd le, hogy Mit tapasztaltál;
3) JÓ véleménnyel vagyok a garrott brothers hangszedőkről, P77-esem volt is, és hallottam jópár, a garrott testvérek tragikus halála előtt átalakított decca hangszedőt (pl. The London Reference), de TAPASZTALATBÓL azt mondom, hogy akár a korábban említett ortofon vagy az azden, akár a nagatron 350E jobbak, és adott esetben OLCSÓBBAK mint a P77! Viszont arról NINCS tapasztalatom, hogy pl. a P77 hogyan illeszkedik az RB300-on?! Európai supportról nem tudok, csak (Én is) Ausztrálról…
Említésre méltó, hogy a garrott hangszedőket kissé megújítva (spec. felfüggesztés, spec. cantilever és parabolic diamond stylus) újra „forgalomba helyezték”. Lásd. az alábbi weboldalon minden hasznos info olvasható:
http://www.decibelhifi.com.au/prod736.htm
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
Lemezjátszó
"pl volt nálam egy Benz MC20E2-H. Semmivel sem találtam jobbnak, mint a Denont, sőt."
Ez érdekes...Igaz én Dl103al vetettem össze sőt még Michell ellensúlyt is bevetetem hátha a denon tompasága megszűnik, de sajnos nem... Bezzeg a Kuzma Stogi karban nagyon jól zenélt a Denon...
Jaj és még valami nagyon fontos....Én erősítésnek egy Mellorn phonot használok és ott sokkal jobban szólt ha MCre csatlakoztattam...Tehát fals eredményeket szülhetett a kis MM Heed elektronikád is.
Nálam szólt jó darabig egy Rega Planar 3, RB300, Denon DL-110, Heed Pulsar MM phono összeállítás. Utóbbi mondhatni a Questar elődje, de én nem hallottam rosszabbnak annál.
Erről az összeállításról azt tudom elmondani, hogy valamiért nagyon egységes csapat, talán függetlenül attól, hogy mi mennyire fals, vagy nem fals a rendszeren belül önmagában. Szerintem ez nem csak ezen múlik és nem is ilyen egyszerű.
De tény, hogy éppen az élénkség szempontból tudott valamit így együtt, ami néha engem is meglepett. Például Benz MC20-at is hallottam ettől jóval laposabban zenélni jóval drágább lemezjátszóban.
- dixie-chicken
- V.I.P.

Lemezjátszó
A Garrott Bros hangszedőkről mi a véleményed (európai support pl)?
ausztrál support
http://www.decibelhifi.com.au/category35_1.htm
árak AUS-ban,képzeld el ha ezt megfejelik Vám/Áfa/EU-ban+nagyker/kisker :taps: ...havernál volt szerencsém egy P77-eshez,Well Tempered Classic-ban,és a Garrott fivérek által javasolt rögzitést alkalmazván,csak annyi hogy zjó,natyon
:taps:
Lemezjátszó