Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
-
Vendég
Lemezjátszó
OFFTOPIC:
De még a fényképezőgép mindig nem. :taps:
A hang a lényeg a kép mellékes Nem nevetni kezdő vagyok :taps: Még csak tanulgatok beállitgatni
-
Vendég
Lemezjátszó
Köszi a véleményeket és a tippeket. A Rega nekem is szimpatikus, különösen mióta egy ilyen erősítő muzsikálgat itthon. Csak hát az ára, ugye. Találtam egy magyar forgalmazót, de 100K fölött kezdődik az ár. Az 1Xpression vajon hol van ebben a mezőnyben?
Szerintem Rega P3-at ne vegyél, sokkal inkább használtan egy Planar 3-at, valszeg bta is erre gondolt. Jól elzenélget majd az erősítőddel.
Pedig a másik mondatba, a biztonság kedvéért bele is írtam, hogy "Planar" A mai audiofil lemezjátszógyártók szégyene, hogy belépő szinten nem képesek nemhogy meghaladni, de még elérni se az öreg Planar 3 hangminőségét. A Goldring a tányér feljavításával meg tudta, csakhogy már az is történelem... aki még a GR2-nél is többre vágyik, keressen egy jó állapotú Systemdek IIX900-at, minimum Rega RB250 karral. Méginkább javaslom a kétmotoros Audio Note TT2-t, csak olyat elég ritkán szokták eladni. A HEED Orbit, vagy más jóminőségű motortáp mindegyiken sokat dob. Asztalka kötelező.
Hát, tényleg köszi, majd próbálkozom tovább, de ahogy elnézem, nem sok forog a piacon. Ja, és nem mellesleg, elértem a 200. hozzászólásomat!
-
Vendég
Lemezjátszó
Köszi a véleményeket és a tippeket. A Rega nekem is szimpatikus, különösen mióta egy ilyen erősítő muzsikálgat itthon. Csak hát az ára, ugye. Találtam egy magyar forgalmazót, de 100K fölött kezdődik az ár. Az 1Xpression vajon hol van ebben a mezőnyben?
Szerintem Rega P3-at ne vegyél, sokkal inkább használtan egy Planar 3-at, valszeg bta is erre gondolt. Jól elzenélget majd az erősítőddel.
Pedig a másik mondatba, a biztonság kedvéért bele is írtam, hogy "Planar" A mai audiofil lemezjátszógyártók szégyene, hogy belépő szinten nem képesek nemhogy meghaladni, de még elérni se az öreg Planar 3 hangminőségét. A Goldring a tányér feljavításával meg tudta, csakhogy már az is történelem... aki még a GR2-nél is többre vágyik, keressen egy jó állapotú Systemdek IIX900-at, minimum Rega RB250 karral. Méginkább javaslom a kétmotoros Audio Note TT2-t, csak olyat elég ritkán szokták eladni. A HEED Orbit, vagy más jóminőségű motortáp mindegyiken sokat dob. Asztalka kötelező.
- Subspinipes
- Újonc fórumos

- Értékelés: -1
Lemezjátszó
Probléma orvosolva Kösz.
Lemezjátszó
Üdv! Nos, ma lett egy lemezjátszóm, egy Dual CS-514-es.. teljesen működőképes, hangszedő, minden van benne.. viszont ha az erősítő phono bemenetére kötöm, akkor nagyon hangos búgást hallok (minnél feljebb tekerem a hangerőt, annál hangosabb) és szeretném megkérdezni, hogy ez miért lehet? Megjegyzem, nincs elő-erősítőm.. lehet, hogy amiatt? Jah, és a lemezjátszónál van ilyen nagyon kicsi villásdugó, az mire szolgál? Elnézést a nagy amatőrségért, csak nagyon új vagyok ebben.. és nem 3 oldalas ez a topic. Szóval, nagyon hangos búgásra kéne valami megoldás.
Az a földelés azt rá kell kötni az erősítőn valahol a phono bemenet környékén található földpontra, valószínűleg GND-vel van jelölve.
- Subspinipes
- Újonc fórumos

- Értékelés: -1
Lemezjátszó
Üdv! Nos, ma lett egy lemezjátszóm, egy Dual CS-514-es.. teljesen működőképes, hangszedő, minden van benne.. viszont ha az erősítő phono bemenetére kötöm, akkor nagyon hangos búgást hallok (minnél feljebb tekerem a hangerőt, annál hangosabb) és szeretném megkérdezni, hogy ez miért lehet? Megjegyzem, nincs elő-erősítőm.. lehet, hogy amiatt? Jah, és a lemezjátszónál van ilyen nagyon kicsi villásdugó, az mire szolgál? Elnézést a nagy amatőrségért, csak nagyon új vagyok ebben.. és nem 3 oldalas ez a topic. Szóval, nagyon hangos búgásra kéne valami megoldás.
Lemezjátszó
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
Miért nem keresel használtat felszokott bukkani, és az ára sem megy 100 fölé.
zene:
cd(k): micromega stage 1; PHILIPS CD450; PHILIPS CD670
LP: Thorens TD166 mkII, Goldring Eroica LX + CA Azur 640P;
erősítő(k): Primare A10 és Pointe Sima MkII;
hangsugárzó: Chario Hiper 2000 mkII;
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
film 2.0: Philips DVD 763SA
-
Vendég
Lemezjátszó
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 783
Lemezjátszó
Mostanában egy rendesebb lemezjátszó vételén gondolkodom. Most éppen jó árasítva van egy ilyen darab itt. Van valakinek tapasztalata vele?
Csehszlovák lemezjátszót?... :taps:
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Lemezjátszó
Mostanában egy rendesebb lemezjátszó vételén gondolkodom. Most éppen jó árasítva van egy ilyen darab itt. Van valakinek tapasztalata vele?
Nekem volt ilyenem.
Elsőre jó hang, de nagyon gyorsan unalmassá válik.
Egy jó hangszedő se segít.
Linn
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 202
Naim Nap 200
Optoma HD
Cambridge Audio BD
Arcam AVR
ProAc Response D25
Focal Aria 926
Exposure Classic XXII
Synthesis Nimis
PMC GB1
Sugden CD21 A21
Revox A77
Akai 650D
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 202
Naim Nap 200
Optoma HD
Cambridge Audio BD
Arcam AVR
ProAc Response D25
Focal Aria 926
Exposure Classic XXII
Synthesis Nimis
PMC GB1
Sugden CD21 A21
Revox A77
Akai 650D
Ez sem rossz, de ajánlom a Rega tört részéért az 1Xpression -ot 75-ért.
Lemezjátszó
Ez sem rossz, de ajánlom a Rega tört részéért az 1Xpression -ot 75-ért.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
-
Vendég
Lemezjátszó
Akkor már inkább egy Rega 3, rendes külső táppal... sokkal kevésbé megunható hang. Félre ne érts, a Rega Planart sem a gazdag, színpompás előadásmódjáért szeretik:)
-
Vendég
Lemezjátszó
Lemezjátszó
N J! Ott a nagy Amerikaban ahol minden van, és minden lehetséges, sikerult hallanod EZT ???
És ha igen, akkor vélemény?
Ati, köszönöm a kérdést, de sajnos/szerencsére igen röviden tudok rá válaszolni;
amikor először hallottam a technológiáról akkor MÉG nem érdekelt...mostanában pedig MÁR! nem tudom véleményezni, mert sem ismeretem, sem tapasztalatom nincs a lejátszóról.
üdv.
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
-
alfaati
Lemezjátszó
N J! Ott a nagy Amerikaban ahol minden van, és minden lehetséges, sikerult hallanod EZT ???
És ha igen, akkor vélemény?
- Drumagick
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 14
Lemezjátszó
Szia!
Én tőlük vettem a Shure M 97 XE hagszedőt, a szintén Aliscások által módolt
Teslámba: http://www.microsound.hu/article.php?article_id=1
Ha nekik nincs megpróbálhatod itt is, vagy esetleg az Ebay- en.
http://bolthely.hu/zovanyi/id/05827_Shu ... _hangszedo
Ezért az árért (kb 22000 ft.) szerintem nagyon jó vétel, főleg egy Lencoba.....
Hello!
Köszi a tippeket!
Egyelőre várom a válasz e-mailt az Lp Gear-től, amiben NJ_ által ajánlott kombináció ára lesz remélhetőleg. Előzetes számításom szerint kb 40e Ft plusz szállítási ktg lesz, ami már több, mint kétszerese az eredeti hangszedő árnak. Ez pedig (számomra) már erősen megfontolandó sajnos.
főleg egy Lencoba.....
Ez nem volt szép így "látatlanba"... :kiraly:
Eladó: Core Audio prototípus monoblokkok
Lemezjátszó
Sziasztok!
Hangszedő választásban kérném a segítségeteket. Az aláírásomban szereplő Lencohoz keresek valamit, ami illene a rendszerbe hangzás és nem utolsó sorban ár szempontjából. A lemezjátszó Alisca moddos, ott a Shure M97xE hangszedőt ajánlották hozzá, de azt nem kaptam sehol. Aztán egy másik kereskedő a Goldring 2200-ast ajánlotta, de arra is tavaly november óta várok.
Szóval érdemes várnom valamelyikre, vagy vegyek mást, mondjuk az itt már többször ajánlott Denon DL-160-ast?
Szia!
Én tőlük vettem a Shure M 97 XE hagszedőt, a szintén Aliscások által módolt
Teslámba: http://www.microsound.hu/article.php?article_id=1
Ha nekik nincs megpróbálhatod itt is, vagy esetleg az Ebay- en.
http://bolthely.hu/zovanyi/id/05827_Shu ... _hangszedo
Ezért az árért (kb 22000 ft.) szerintem nagyon jó vétel, főleg egy Lencoba.....
Lemezjátszó
Üdvözlet mindenkinek !
Szeretném kiérni a hozzáértő emberek véleményét,egy kapott lemezjátszómhoz keresek tűt vajon milyet érdemes venni a "piacon" MM vagy a hírős MC -s valóban jóbb lehet? Melyiknek lehet jó dinamikája valaki ezt valaki azt dicséri ?
a kérdésből kiindulva, Én egy olyan 50/50% esélyt látok egy mozgó mágneses vagy egy mozgó tekercses hangszedő potenciális lehetősége között.
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
- piskatorisz
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 2
Lemezjátszó
Üdvözlet mindenkinek !
Szeretném kiérni a hozzáértő emberek véleményét,egy kapott lemezjátszómhoz keresek tűt vajon milyet érdemes venni a "piacon" MM vagy a hírős MC -s valóban jóbb lehet? Melyiknek lehet jó dinamikája valaki ezt valaki azt dicséri ?
- Drumagick
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 14
Lemezjátszó
NJ_!
Köszönöm a tippet, utánanézek!
A kar a lejátszó gyári eredetije, SME rendszerű, ha jól tudom a kifejezést (cserélhető shelles). Este tudok képet feltölteni, ha az segít valamit.
Eladó: Core Audio prototípus monoblokkok
Lemezjátszó
Még mindig nem tudom milyen hangszedőt volna érdemes választanom ehhez a Thorens TD-126 Mk3/SME 3009 S2 összeállitáshoz.Az erősítőm egy integrált Yamaha A-S2000 tud MC-t és MM-t is.
a Benz hangszedőkkel Nekem nincs tapasztalatom, de elég impresszívek ...
egy költségtakarékos MM megoldás a 3009 improved-hez, amely passzol hozzá -és SZVSZ érdemes a figyelemre:
orig. Shure M97xE + JICO SAS N97HE stylus (csere)
http://www.lpgear.com/Merchant2/merchan ... HN097HESAS
... a többi pedig már a Yamaha MM-fokozatán (is) múlik, (amelyet szintén nem ismerek) ... :kiraly:
Drumagick,
nem tudom milyen a Lenco-n a KAR, de a Shure M97xE-nél maradva, Ezt a kombinációt már korábban ajánlottam, Itt körbenézhetsz; lásd. fent!