Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Hihi!
Vmi occsó kategóriás hfalkábelt keresek szélessávú hszóróhoz, olyan "meglepetés" kategóriára gondoltam. Van vkinek vmi jó tippje? Direktbe forrasztanám a hszóróhoz.
Előre is köcc!
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."
Kábelezzünk
Ötleteket várnék, hogy milyen kábeleket hallgassak meg (IC+HF) CA840C - YBA YA201 - Triangle Heliade ES rendszerben.
Köszönöm :kiraly:
Csak ötlet, próbáld ki néhai fórumtárs diy ic kábelét, megér egy misét.
Kábelezzünk
Sziasztok!
Vettem itt a fórumon egy Tacima CS929 passzív tápszűrőt. Ezt szeretném otthon beüzemelni. De ez úgy tűnik hogy csak földelés nélkül oldható meg. Mennyire fontos az erősítőnek és a PC + monitor-nak hogy földelt legyen? Az erősítőnél van valami hatása a hangra a földelés hiánya?
PC -> DAC: Sabre Buffalo II -> IC: Excalibur IC -> Amp: Pioneer A-A9-J, Amp power cable: Valhalla CuAgI -> Speaker Cable: Excalibur -> Speaker: Triangle Celius 202
Kábelezzünk
bta -
koszonom, azt hiszem dugoval egyutt elbattyogok egy uzletbe inkabb...
Kábelezzünk
A mostani felállásban a felbontás, a tér, a dinamika nagyon rendben van, és megtaláltam a megfelelő lejátszó programot, amivel élet is van a zenében,ez most az "egyetlen" problémám.
Szerinetm nem fogsz olyat találni, amivel a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad. Miből gondolod, hogy az összekötő kábel cseréje lenne célravezető? Netán a hangszórókábelé? ...
Pont ezért próbálkoznék vele, hogy kiderüljön, ennyivel megoldható-e a dolog.
-
Vendég
Kábelezzünk
Sziasztok,
gyors kerdes, tudja valaki, hogy a Kacsanal kaphato hore zsugorodo zsugorcsovek ugyanolyanok-e, mint amit barmelyik villamossagi boltban megvehetek vagy valamivel jobb minoseguek? Illetve a meretek, amik megvannak adva keruletet jelentenek vagy kilapitott allapotban merik a szelesseget? Egy Eichmann Bullett Plug RCA-hoz vajon melyik meret az optimalis?
Koszonom...
A legtöbb helyen kb. ugyanazt a minőséget kapod. A jóra az van nyomtatva, hogy Sumitube:) A méretet jobb helyeken eredeti/zsugorított átmérő vagy névleges átmérő/zsugorodási tényező formában adják meg. Az optimális méret nyilván függ a zsugorodási tényezőtől is.
Kábelezzünk
Sziasztok,
gyors kerdes, tudja valaki, hogy a Kacsanal kaphato hore zsugorodo zsugorcsovek ugyanolyanok-e, mint amit barmelyik villamossagi boltban megvehetek vagy valamivel jobb minoseguek? Illetve a meretek, amik megvannak adva keruletet jelentenek vagy kilapitott allapotban merik a szelesseget? Egy Eichmann Bullett Plug RCA-hoz vajon melyik meret az optimalis?
Koszonom...
- rozoga62
- Fórumlakó

- Értékelés: 95
Kábelezzünk
Ez szerintem is a hangfal választáson múlik leginkább.
Kerülni kell a fém magasakkal szerelt dobozokat, ha a lágyabb karakter a nyerő.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5288
Kábelezzünk
"csak a Krell magasai amellett, hogy nagyon tiszták és élethűek, néha bántóak."
ki kell dobni :kiraly:
-
Vendég
Kábelezzünk
A mostani felállásban a felbontás, a tér, a dinamika nagyon rendben van, és megtaláltam a megfelelő lejátszó programot, amivel élet is van a zenében,ez most az "egyetlen" problémám.
Szerinetm nem fogsz olyat találni, amivel a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad. Miből gondolod, hogy az összekötő kábel cseréje lenne célravezető? Netán a hangszórókábelé? ...
Kábelezzünk
Sziasztok!
Tudtok esetleg olyan IC-t / HF kábelt ajánlani, ami kicsit lágyítja a hangot?
Igazából a magasakat kellene kicsit gömbölyíteni, némely felvételeknél túl harsányak.
A lánc:
Emu 1212M
Krell KAV-300i
Quad 12L2
Az IC és a HF kábel jelenleg Excalibur féle (meg a táp is, de ez nem tudom ,mennyire szól bele a magasak harsányságába + panel...), és a teljes lánc kb. neutrális lenne, csak a Krell magasai amellett, hogy nagyon tiszták és élethűek, néha bántóak.
Eddig NAD C352 volt az erőlködő, ezzel semmi ilyen jellegű probléma nem volt, ott más hiányzott, és egyértelműen az erősítő volt a gyenge láncszem.
A mostani felállásban a felbontás, a tér, a dinamika nagyon rendben van, és megtaláltam a megfelelő lejátszó programot, amivel élet is van a zenében,
ez most az "egyetlen" problémám.
A másik lehetőség úgy gondolom, egy magasakkal toleránsabb hangsugárzó lenne, de abból azt hiszem minden egyéb szempontból Quad szintűt csak sokkal drágábban találnék, ezért első körben kipróbálnék valamilyen emberi árú kábelt, ha tudtok valamit ajánlani.
IC-nél eléggé szűkíti a lehetőségeket, hogy RCA-RCA helyett jelenleg JACK-RCA asszimetrikust használok, de szóba jöhetne valamilyen JACK-XLR szimmetrikus kábel is.
Előre is köszi az 5leteket.
-
Vendég
Kábelezzünk
Most teljesen noname kábel van hozzá. nem bírtam ki hogy ne szóljon amíg nincs rendes kábel így bementem a media marktba és ott vettem...
nagy céljaim nincsenek, csak hogy nyugodtan aludjak :kiraly: tudván nem a kábel a leggyengébb pontja a hifinek. valami ami ár-érték arányban megfelelő és kategóriában is stimmel a CA, MS komponensekkel.
Ha az a célod akkor javallom ne mássz bele a kábelrengetegbe a MM-os Monitor kábel elég lesz(egyelőre).
Pontosan ezt akartam írni!
Nem rossz az a Monitor Joker kábel (nem tudom gogy az 1,5 vagy a 2,5-öst vetted?)!
Az említett 15e ft-ot inkább fektesd be egy tápkábelbe (ValhallA, HiVox... sokat hoz a konyhára), és mikor már "kevés" lesz a hangfal kábel (az lesz a gyenge láncszem) akkor majd cserélsz...
De első lépésben hallgasd minél többet a rendszered hogy megtudd hogy min kell változtatni... ha egyáltalán ...kell!?
2,5est.
ebben is cserélhető a tápkábel?
A kép szerint nem.Jobb szélén leledzik ugyebár és fix.
De át lehet alakitani,kevesebbet nem fog tőle érni.
De ezek kb ráérnek sztem egyelőre talaáld meg az alaphangot ami neked tetszik/kell/stb.
Kábelezzünk
Most teljesen noname kábel van hozzá. nem bírtam ki hogy ne szóljon amíg nincs rendes kábel így bementem a media marktba és ott vettem...
nagy céljaim nincsenek, csak hogy nyugodtan aludjak :kiraly: tudván nem a kábel a leggyengébb pontja a hifinek. valami ami ár-érték arányban megfelelő és kategóriában is stimmel a CA, MS komponensekkel.
Ha az a célod akkor javallom ne mássz bele a kábelrengetegbe a MM-os Monitor kábel elég lesz(egyelőre).
Nem rossz az a Monitor Joker kábel (nem tudom gogy az 1,5 vagy a 2,5-öst vetted?)!
Az említett 15e ft-ot inkább fektesd be egy tápkábelbe (ValhallA, HiVox... sokat hoz a konyhára), és mikor már "kevés" lesz a hangfal kábel (az lesz a gyenge láncszem) akkor majd cserélsz...
De első lépésben hallgasd minél többet a rendszered hogy megtudd hogy min kell változtatni... ha egyáltalán ...kell!?
2,5est.
ebben is cserélhető a tápkábel?
Kábelezzünk
nagy céljaim nincsenek, csak hogy nyugodtan aludjak tudván nem a kábel a leggyengébb pontja a hifinek. valami ami ár-érték arányban megfelelő és kategóriában is stimmel a CA, MS komponensekkel.
Hát akkor Isten hozott a kihúzkodók-bedugdolók klubjában... Nem unatkozunk, mert világszerte legalább soxázmillióan vagyunk! :kiraly:
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Kábelezzünk
Miért? :kiraly:
Többek között a tápkábel miatt is!
De mindenképpen meg kellene hallgatni pár kábelt egymás mellett... hogy reális képet tudj alkotni róluk, az emlékek csalókák lehetnek!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Ötleteket várnék, hogy milyen kábeleket hallgassak meg (IC+HF) CA840C - YBA YA201 - Triangle Heliade ES rendszerben.
Köszönöm
Kimber, Evidence Audio, DNM!
Semleges és nagy felbontású kábelek!
És csak annyit hogy egy ÚR vagy!!!
Köszi Kimberre is gondoltam már, ill. Coincidentre.
"A zene egyfajta mantra, amely megnyugtatja a lelket. Ugyanúgy szükségünk van rá, mint az ételre."
/Michael Jackson/
Kábelezzünk
Köszönöm
Köszi Kimberre is gondoltam már, ill. Coincidentre.
"A zene egyfajta mantra, amely megnyugtatja a lelket. Ugyanúgy szükségünk van rá, mint az ételre."
/Michael Jackson/
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Kábelezzünk
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
/Michael Jackson/
Kábelezzünk
/Michael Jackson/
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Kábelezzünk
-
Vendég
Kábelezzünk
Kábelezzünk
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Kábelezzünk
hali,
egyelőre 2.0hoz kellene. a keret pedig, annyi hogy 15.000ből kijöjjön a 2x2,5 méter, lehetőleg szerelve de nem feltétlenül. nem hiszem hogy egy nagyon drága kábelt érdemes lenne venni.
Az apróban van jó pár frankó kábel!
És vannak itt "gyártók ill. fejlesztők" is... akiknél érdemes érdeklődni! :kiraly:
Milyen kábel van most és mit szeretnél elérni?
Látatlanban a DNM kábelt ajánlom (ez is megtalálható az apróban)...
Kábelezzünk
Sziasztok,
cambridge audio 540r v2, és mordaunt short 906i közé keresek hangszórókábelt.
Tudtok valamit ajánlani esetleg? Gyártót vagy akár konkrét típust is! A konfigból látható hogy a csilliárdos árkategória kiesik:) Olyat keresnék amelyik nem butítja le egyik komponens tudását sem.
Üdv
Csak a frontokhoz kell... vagy a sokpontegyhez?
Hány méter kellene?
Mennyi lenne a keret ft/m?
hali,
egyelőre 2.0hoz kellene. a keret pedig, annyi hogy 15.000ből kijöjjön a 2x2,5 méter, lehetőleg szerelve de nem feltétlenül. nem hiszem hogy egy nagyon drága kábelt érdemes lenne venni.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Kábelezzünk
Sziasztok,
Tudtok valamit ajánlani esetleg? Gyártót vagy akár konkrét típust is! A konfigból látható hogy a csilliárdos árkategória kiesik:) Olyat keresnék amelyik nem butítja le egyik komponens tudását sem.
Üdv
Csak a frontokhoz kell... vagy a sokpontegyhez?
Hány méter kellene?
Mennyi lenne a keret ft/m?
Kábelezzünk
Sziasztok,
Üdv