Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Class D amp (tapasztalatok-vélemények)

SNY
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 15

Hozzászólás Szerző: SNY »

Sajnos itthon nem lehet beszerezni Hypex modulokat, csak rendelésre.

Lovenorb: Mérlegelni kell, olcsót akarsz, vagy jót.
A kettő ritkán teljesül egyszerre.

A Kapcsolóüzemű tápegységek pedig nem dolgozhatnak vissza (számottevő mértékben) a hálózatra, különben azonnal megbukna egy EMI/RFI vizsgálaton, és a gyártót az összes forgalomban lévő termék visszavásárlására köteleznék.

Ezért (is) találták ki a PFC-t, hogy pufferek (és egyenirányítás) töltőáram impulzusait szaggassa meg, hogy ne okozzon számottevő tozítást a hálózati feszültségben! (FCC Class B-nél nem kötelező, de alkalmazható)
Szintén ezért szoktak fólia kondenzátorokat tenni a kapcsitáp bemenetére, amit általában egy közös módusú szűrő követ, majd Y kondenzátorok az ÉV föld felé, majd újabb kondenzátor... stb...

Ki van ez találva rendesen, csak ezeken az alkatrészeken nem szabad spórolni...
Ez a tétel vonatkozik a PWM rendszerű kapcsolóüzemű tápegységekre.
Van azonban más működési elv is: pl. rezonáns tápok. ...kisebb zavarkibocsátás, stb..
Klikk..

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5319

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Csá Fülelek! 
+néztem a Hypexet. Jó cuccokat gyárt, de qrva drágán. Nem magyar fizuhoz vannak ezek méretezve. A 180 Wattos tényleg jó lenne nekem, de ezek mono modulok. Plusz hozzá a táp. Van az a SMPS180 jelzésű kapcsiüzemi tápegység. Na, azt nem értettem, hogy egy vagy két modult tud táplálni.

Üdv:
Norbi

Itt nézd meg az árakat.
Jobb hálózati trafós tápot használni hozzá, a kapcsolóüzemű tápok sajnos mindig visszafelé is dolgoznak a hálózatra. A hatásfok meg talán jelen esetben nem számít annyira...

lovenorb
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: lovenorb »

Csá Fülelek!

+néztem a Hypexet. Jó cuccokat gyárt, de qrva drágán. Nem magyar fizuhoz vannak ezek méretezve. A 180 Wattos tényleg jó lenne nekem, de ezek mono modulok. Plusz hozzá a táp. Van az a SMPS180 jelzésű kapcsiüzemi tápegység. Na, azt nem értettem, hogy egy vagy két modult tud táplálni.

Üdv:
Norbi

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5319

Hozzászólás Szerző: fülelek »

A TDA8950 műszakilag igen gyenge jószág. Az az erősítő, amelynek ennyire erősen frekvenciafüggő a torzítása -nem az abszolút érték az érdekes, hanem az, hogy ötször akkora 6kHz-en, mint 600hz-en-, rengeteg kombinációs torzítást szokott termelni (erről minden gyártó mélyen hallgat), az eredmény dinamikusnak tűnő ám közép és magastartományban meglehetősen agresszív hangzás.

A Hipex modullal sokkal jobban járnál, és úgy tudom, itthon is kapható.

(nincs semmilyen érdekeltségünk ezügyben)

Tomi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: Tomi »

Engem is érdekelnek a D osztályú erősítők. Most van nekem egy, de az most zajos lett, úgyhogy most dokibácsinál van. :kiraly: Találtam egy amerikai oldalt, ahol árulnak sok-sok erősítőt. A kérdésem az, hogy ezek kitek vagy előre elkészítettek?Ha USA-ból rendelnék, akkor mennyit kellene pluszba még ráfizetni?

http://connexelectronic.com/index.php/c ... qtbs4tip61

Csak, mert jó lenne otthon ilyet összeeszkábálni. Pontosan engem a TDA8950 IC keltette fel az érdeklődésemet. Azért kell kit, mert sehol nem találtam nyáktervet a neten.

Nem derül ki a leírásból, de tippem szerint ez már össze van rakva, csak ház, meg kábelezés kell hozzá. A szállítás mellett vámáfával kalkulálhatsz, de ha 100 dolcsi alatt maradsz (szállítással együtt), akkor jó eséllyel be tudod hozni vámáfamentesen.
potatomelon.wordpress.com

lovenorb
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: lovenorb »

Engem is érdekelnek a D osztályú erősítők. Most van nekem egy, de az most zajos lett, úgyhogy most dokibácsinál van. :kiraly: Találtam egy amerikai oldalt, ahol árulnak sok-sok erősítőt. A kérdésem az, hogy ezek kitek vagy előre elkészítettek?
Ha USA-ból rendelnék, akkor mennyit kellene pluszba még ráfizetni?

http://connexelectronic.com/index.php/c ... qtbs4tip61

Csak, mert jó lenne otthon ilyet összeeszkábálni. Pontosan engem a TDA8950 IC keltette fel az érdeklődésemet. Azért kell kit, mert sehol nem találtam nyáktervet a neten.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Én is küldöm pár nyelven, meg érdekel is a "D" class, de ebből csúnyán megbuknék... Nálatok is 60%-ig egyes, illetve fordításnál minden hiba 1 jegy mínusz? :kiraly:
Ja, kemények vagyunk mint a vídia.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Néha tanítok szakfordítókat, és az utolsó néhány gyakorló szövegre ők tehetnek javaslatot. Ebben a félévben ezt ajánlotta valamelyikőjük. Legalább nem mondhatják, hogy én tolom rájuk a mániáimat
ÐÏࡱá����������������;��þÿ ���������������%����������������þÿÿÿ��������ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿ
ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿ
ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿ
ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿýÿÿ
ÿÿÿÿÿþÿÿÿ������������$��� ��� ��������� ����
�������������������������������
����������������������

Én is küldöm pár nyelven, meg érdekel is a "D" class, de ebből csúnyán megbuknék... Nálatok is 60%-ig egyes, illetve fordításnál minden hiba 1 jegy mínusz? :kiraly:

endeavourSE
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: endeavourSE »

Na itt szépen elment a téma a jó drága D osztályú kütyük irányába. Viszont látóképbe került egy Project Amp Box, a mono változat és egy előfok. Azt ismeri valaki? Nem sokat lehet olvasni róla. Nem hallotta errefelé esetleg valaki?

Vendég

Néha tanítok szakfordítókat, és az utolsó néhány gyakorló szövegre ők tehetnek javaslatot. Ebben a félévben ezt ajánlotta valamelyikőjük. Legalább nem mondhatják, hogy én tolom rájuk a mániáimat :kiraly:
task_10.doc

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1534

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 7703

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

[/OFFTOPIC]Köszönöm a "kioktatást", de nem zavar (mindíg tanulhat az ember). Nyilván nem találtam már meg azt az oldalt, így nehéz alátamasztani amit írtam. De találtam egy hasonló készüléket, igaz ott szó sincs arról, hogy mi ihlette, és milyen kapcsolás van benne ...[OFFTOPIC]
Az ebay-en százával lehet kapni ilyen készülékeket,kitben és összeszerelve egyaránt.(Némelyik klón,másoknak viszont semmi köze a gyártóra jellemző külső ismertetőjegyeken kívül az eredeti készülékhez.)
Sőt!
Siltech,VDH,stb. kábeleket is árusítanak kilométerre!
Olyan szinten gagyi másolatok,hogy már a védjegynek számító "Siltech kék" szigetelés másolásánál megbukott a mutatvány,azok számára,akik nem színtévesztők.

Az internet egy olyan fegyver,amiből mindenki azt olvas ki amit szeretne.Tehát fegyver,ami néha visszafelé sülhet el... :foto:
Amennyiben nagyon hiszel valamiben,fél óra "guglizás" után megerősítést fogsz találni valahol,valakitől,aki hasonlóan gondolkodik.

Semmi köze nincs a LITE és társainak a JRDG termékekhez!
Ez nem azt jelenti,hogy rosszak.
Tisztességesen meg vannak azok építve,azért az árért amiért kínálják.
Ebben az egészben annyi a trükk,hogy aki 500dolcsiért megvásárol egy klónozott KIT-et,soha az életben nem fogja tudni összevetni egy eredeti JRDG termék(ek)kel.
A másik,amíg összepákázza otthon,olyan szinten elveszti az objektivitását és beleszeret a már sajátjának érzett "gyermekbe",hogy onnantól,erős csőlátásban fog szenvedni.
(Tisztelet a kivételnek...)

http://cgi.ebay.com/LITE-Hi-End-Power-A ... 3ca2b0bde2

http://cgi.ebay.com/LITE-Hi-End-Power-A ... 3a495cbd33

http://cgi.ebay.com.hk/Holland-Siltech- ... 0397736470

IcePower modul klónt meglepnél ha találnál...
Szerintem olyan olcsó az előállítási költsége a B&O-nél,hogy a klónozók inkább valami nagyobb, jó nehéz vasat koppintanak,amiért többet lehet kérni.

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

[/OFFTOPIC]Köszönöm a "kioktatást", de nem zavar (mindíg tanulhat az ember). Nyilván nem találtam már meg azt az oldalt, így nehéz alátamasztani amit írtam. De találtam egy hasonló készüléket, igaz ott szó sincs arról, hogy mi ihlette, és milyen kapcsolás van benne ...[OFFTOPIC]
Toti,
ha úgy érzed kioktató voltam, elnézést kérek…
az igazság azonban az, hogy pont azt szerettem volna érzékeltetni, hogy milyen nehéz a következetes „Made In Akárhol” álláspontot tartani, mert valamelyik alkatrész, illetve részegység, valamint az egyes anyagok eredete szinte mindig megkérdőjelezhető. Talán jobb is úgy fogalmazni, hogy „tervezett és gyártott az USA-ban! Ennyi és nem több! És a „szamárságot” nem feltétlenül a kínai vélelmezésre értettem, hanem változatlanul a D-O-B-O-Z-O-L-Á-S-R-A. Profánul nem „lehet bajom” azzal (a globális piacokat ugyanis Nem Én írom!), hogy Kína „mindent visz”, … azaz majdnem mindent, és a JRDG éppen egy jellemző (jó) példája ennek a „majdnemnek”. Én tényszerű ember vagyok, és a hozzászólásaim is Ezt tükrözik...

...ezért mindjárt össze is foglalom, hogy jelen pillanatban mely amerikai gyártók késztermékei -és összeszerelés-mechanizmusai vonatkozásában, - eleddig még, a jelenlegi legjobb tudásom szerint - Ne keressünk Kínai érdekeltséget:

lemezjátszók:
Basis
Galibier Design
SOTA
Teres
VPI
Walker Audio

CDP:
Resolution Audio
Theta
Wadia

erősítők:
Aesthetix Audio
Atma-Sphere
Audio Research
Ayre
Balanced Audio Technology (BAT)
Berning Co.
Boulder
Conrad-Johnson
Convergent Audio Technology (CAT)
DeHavilland
Dodd Audio
Edge
Herron Audio
Hovland
Joule Electra
JRDG
Klyne Audio Arts
Lamm Industries
Manley
Modwright
Pass Labs
Quicksilver Audio
Rogue
Studio Electric
Spectral Audio
Modjeski Music Reference
TRL
VAC
VTL

hangfalak:
AudioKinises
Avalon Acoustics
Classic Audio Reproduction
Green Mountain Audio
GR Research
Magnepan
Martin Logan
Merlin Music
PBN Montana
Rockport
Sound Lab
Tyler Loudspeakers
Vandersteen
Wilson Audio

kábelek:
Audio Magic
Marigo Audio
MIT
Purist Audio Design
Silent Source
Synergistic Research
TARA Labs
XLO
VooDoo Cable

(a teljesség igénye nélkül!)
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 7703

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

A körítés nagyon nem mindegy, a hangi különbségek javarészt innen fakadhatnak.

Osztom a véleményt...

Van még ott azért Lundahl és sok apró finomság.
Tehát nem csak egy gyári ASP modul bedobozolásáról beszélünk.

http://review.u-audio.com.tw/reviewdeta ... viewid=120

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

toti71
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: toti71 »

zene:
cd(k): micromega stage 1; PHILIPS CD450; PHILIPS CD670
LP: Thorens TD166 mkII, Goldring Eroica LX + CA Azur 640P;
erősítő(k): Primare A10 és Pointe Sima MkII;
hangsugárzó: Chario Hiper 2000 mkII;
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
film 2.0: Philips DVD 763SA

NJ_
V.I.P.
V.I.P.

Egy német oldalon olvastam, de elő fogom keresni.
Egy német oldalon olvastam...
TEHÁT CSAK SEJTED...
:foto:

szóval, a JRDG kapcsán,
minden „boards”, és az összes modell minden fém munkája –és szerelése Colorado Springsben (Co) készül, USA.

de, hogy a szkeptikusoknak is (de csak egy fikarcnyit) igaza legyen, közelebbi pillantást vetve az USA-ban készült 312-es impozáns elülső elemére, ami „aircraft grade” alumínium ötvözetből készül, és aminek a (leg)jelentősebb alkotórészét bauxit ércből vonják ki a Föld (kitermelő) bányái valamelyikéből, ...tehát Valahonnan…láthatóan problémás, mert az almanach-ok szerint Ausztrália a bauxit első számú kitermelője, majd egyharmadnyi részesedéssel az össztermelésből, amit Kína, Brazília, Guinea, és Jamaica követet…De hol van az USA, ugye??
…és így már inkább Kínai mint Amerikai, nemde??
...
és ugyanezzel az erővel megvizsgálható az a nikkel is, ami bevonja azt záró csavart, ami pl. a fedél lemezt rögzíti ugyanahhoz az erősítőhöz…És azt a nikkelt sem az USA-ban vonják ki, hanem…a legvalószínűbb, hogy a Kanadából, esetleg Oroszországból importálják.

tehát a globalizációnak - jelenleg és momentán – határt szabni, Nemlehet…de szerencsére a szamárságoknak Igen.

Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hozzászólás Szerző: AVX »

Szerintem rosszul.
Tudnék róla,de én is tévedhetek kínai dolgokban is.

toti71
Nincs visszaút
Nincs visszaút

zene:
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)

NJ_
V.I.P.
V.I.P.

OFFTOPIC:

Azé Jeff Roland úrnak is készülnek elektronikák a távolkeleten, és még dobozolni sem kell, mert megszólalásig úgy néznek ki, csak "feliratoznia" kell   

Pl.? Típus? Megfelelője? Gyártója?

Kíváncsivá tettél.

HÁT MÉG ENGEM?!?!

TOTI, TUDOD, SEJTED VAGY TIPPELED??

ÉN TUDOM...DE MEGVÁROM... :foto:

Vendég

OFFTOPIC:

Azé Jeff Roland úrnak is készülnek elektronikák a távolkeleten, és még dobozolni sem kell, mert megszólalásig úgy néznek ki, csak "feliratoznia" kell

Pl.? Típus? Megfelelője? Gyártója?

Kíváncsivá tettél.

toti71
Nincs visszaút
Nincs visszaút

OFFTOPIC:

zene:

Dömy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Dömy »

hmmm,
ismét egy roppant sommás vélemény, amit persze pejoratíve értek, de így leírni...?!
D-O-B-O-Z-O-L-Ó?!  :foto:
akár a JEFF ROWLAND aki hasonló B&O modult használ...?!
azért Mr. Rowland elég régóta  d-o-b-o-z-o-l-g-a-t, és elég f@szán, a DIY förmedvények sokaságához képest...!
egyáltalán hallottátok már Ezeket a dobozoltakat?! Ha Igen, akkor milyen rendszerben? Ha Nem, akkor mi Ez a szöveg?!

AHÁNY CLASS-D  D-O-B-O-Z-O-L-Ó  ANNYIFÉLE HANG! AKKOR PEDIG HOGY VAN EZ??

A körítés nagyon nem mindegy, a hangi különbségek javarészt innen fakadhatnak.
AudioNL Prestige One MkII - Class-D amp - Néhai IC - D.I.Y. Litze Speaker Cable - Hiface - Marantz CD40 - ESS DIY DAC - stb...

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

Hozzászólás Szerző: kalmi »

NJ_
V.I.P.
V.I.P.

Az egyik elismert D amp: http://www.belcantodesign.com/Main_Int.html
Hagyjuk. A Bel Canto csak egy dobozoló cég. Icepower modulok vannak benne. Viszont az Icepower tényleg nagyon jó, nekem is van belőle rendesen.

"Hagyjuk. A Bel Canto csak egy dobozoló cég. Icepower modulok vannak benne."

hmmm,
ismét egy roppant sommás vélemény, amit persze pejoratíve értek, de így leírni...?!
D-O-B-O-Z-O-L-Ó?! :foto:
akár a JEFF ROWLAND aki hasonló B&O modult használ...?!
azért Mr. Rowland elég régóta d-o-b-o-z-o-l-g-a-t, és elég f@szán, a DIY förmedvények sokaságához képest...!
egyáltalán hallottátok már Ezeket a dobozoltakat?! Ha Igen, akkor milyen rendszerben? Ha Nem, akkor mi Ez a szöveg?!

AHÁNY CLASS-D D-O-B-O-Z-O-L-Ó ANNYIFÉLE HANG! AKKOR PEDIG HOGY VAN EZ??

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1534

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

A Bel Canto csak egy dobozoló cég. Icepower modulok vannak benne. Viszont az Icepower tényleg nagyon jó, nekem is van belőle rendesen.
Így van! A modulokkal kapcsolatban szeretnék Tőled kérdezni néhány dolgot. Majd privátban, ha nem gond.

Ne fogd vissza magad.

Megtettem. :foto:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”