Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Bodor Audio erősítők
Moderátor: Bodoraudio
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Értékelés: 742
- Kapcsolat:
Bodor Audio erősítők
Szevasz otlm, régi jó haverom.
Ha megnéznéd Bodor Feri honlapját, akkor már le is "kottázhatnád" a kapcsolástechnikát a rövid leírásból:
(A topológia valószínűleg a világ legelterjedtebb topológiája a Hans Paudola (vagy Borbely) féle topológia, szerintem nem találnánk benne semmi meglepőt).
Hagyományos-szimmetrikus differenciálerősítős bemenet. Valószínűleg hagyományos nagyjelű feszültségerősítő fokozat alacsony rezisztív jellegű terhelőimpedanciával (két ellenállás a kollektorkörben). A magas damping faktorból következik ez és a tripla darlingtonos végfokozat, az erős negatív visszacsatolás. A végfokozat feltehetőleg nem kompozit, hanem sima emitterkövető. 3-4 pár végtranyó, ami max 5-6 ide megfelelő típus közül lehet az egyik.
A csatolókondenzátorok hiánya (teljes DC csatolás, bemenet, visszacsatoló osztó is gondolom) külön DC hurok jelenlétét sejteti (DC servo), de ha Feri hozzáállása a dologhoz olyan a dologhoz, mint ami nekem lejött, akkor ezt is kihagyja és válogatott félvezetőket használ a differenciál erősítőkben jó hőkapcsolatban.
Ja és nagyot tévedtem a "jóslási művelet során, vagy nem?
Majdnem,elmehetsz jósnak.Nekik sem megy jobban
Bodor Audio erősítők
Ja otlm. A topológia nem jelent semmit. (de ezt már leírtam nem egyszer az audiodiy-en) A 20.000 forintos "Magnat autohifi" végfok, meg az összes Krell topológiája megegyezik. A Krellbe viszont meghallgatásokkal is tesztelték, hogy milyen alkatrésszekkel a legjobb a hangja.
(Javaslom a törhető IC foglalat használatát ilyen kísérletre pl: tranyók cserélgetésére.)
A mostani legjobb hangú végfokom kapcsolása olyan, hogy szégyellem érte magam, de évekig tartó kísérletek eredménye és azért szól jól, mert egyszerűen ki lettek választva bele a legjobb hangot adó félvezetők (amik más erősítőben valószínűleg nem sok különöset produkálnának). (A te kapcsolásaidról inkább nem nyilatkozok, de volt rá példa, hogy te is pont erre hivatkoztál.)
Mindennek ellenére azért kell érteni a villanytanhoz és tudni kell szó szoros értelemben mérnöki módon tervezni.
Tehát aki nem ért az analóg elektronikához elméleti síkon, az kísérletezhet amennyit akar, nem lessz eredmény, mert nem céltudatosan, szisztematikusan teszi.
Aki meg elhanyagolja a szubjektív módon történő fejlesztést, az csinál egy 1Khz-es színuszjellel tökéletesen működő erősítőt, de valószínűleg nem többet.
Ez a "zöldfülű forumos jelzőt" meg annak a feljebbmenőinek ajánlom, aki kitalálta ezt.
Bodor Audio erősítők
Szevasz otlm, régi jó haverom.
Ha megnéznéd Bodor Feri honlapját, akkor már le is "kottázhatnád" a kapcsolástechnikát a rövid leírásból:
(A topológia valószínűleg a világ legelterjedtebb topológiája a Hans Paudola (vagy Borbely) féle topológia, szerintem nem találnánk benne semmi meglepőt).
Hagyományos-szimmetrikus differenciálerősítős bemenet. Valószínűleg hagyományos nagyjelű feszültségerősítő fokozat alacsony rezisztív jellegű terhelőimpedanciával (két ellenállás a kollektorkörben). A magas damping faktorból következik ez és a tripla darlingtonos végfokozat, az erős negatív visszacsatolás. A végfokozat feltehetőleg nem kompozit, hanem sima emitterkövető. 3-4 pár végtranyó, ami max 5-6 ide megfelelő típus közül lehet az egyik.
A csatolókondenzátorok hiánya (teljes DC csatolás, bemenet, visszacsatoló osztó is gondolom) külön DC hurok jelenlétét sejteti (DC servo), de ha Feri hozzáállása a dologhoz olyan a dologhoz, mint ami nekem lejött, akkor ezt is kihagyja és válogatott félvezetőket használ a differenciál erősítőkben jó hőkapcsolatban.
Ja és nagyot tévedtem a "jóslási művelet során, vagy nem?
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Bodor Audio erősítők
Ja meg egy képet a beléről, ami alapján szintén nem kell a megélhetést félteni szerintem.Már bocsánat, de ennél nevesebb cuccokat is bármikor letöltök a netről, akkor meg részinformációk eltitkolása semmire nem magyarázat szerintem, de tiszteletben tartom Feri véleményét és nem erőszakoskodom.
Mégegyszer elnézést!
Oké,így egész más a kérés,megpróbálom kielégíteni a kiváncsiságod
Bodor Audio erősítők
Ja meg egy képet a beléről, ami alapján szintén nem kell a megélhetést félteni szerintem.
Már bocsánat, de ennél nevesebb cuccokat is bármikor letöltök a netről, akkor meg részinformációk eltitkolása semmire nem magyarázat szerintem, de tiszteletben tartom Feri véleményét és nem erőszakoskodom.
Mégegyszer elnézést!
Bodor Audio erősítők
Nem kapcsrajzot kértem, csak kicsit bővebb infót szerettem volna a kapcsolástechnikáról, mint pl. milyen osztály, milyen feszerősítő, milyen kimenőfokozat jellegét tekintve.
Csak azért, hogy az építők kiváncsisága is ki legyen elégítve, akik nem vesznek erősítőt.
Nem szándékoztam Ferit megsérteni, a kenyerét elvenni meg végképp távol álljon tőlem!
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Bodor Audio erősítők
Ok, tehát nincs benne semmi különös, ezért kell eltitkolni, nehogy ez kiderüljön !
De van benne különös! Az a rengeteg idő, fáradság, kísérletezés, rengeteg beleölt pénz, idegesség, stb.… /Lehet irigykedni/.
Sztem felesleges irigykedni...aki valaha is epitett erositot az tudja mi jelent ez. De ha valaki veszi a faradtsagot es nem csak (utan)epit hanem tervez, kiserletezik stb. (mint ahogy ezt irtad Feri) akkor az valami pluszt is alkot. Es ha mindezt megfejeljuk azzal, hogy ebbol szeretne megelni akkor en termeszetesnek veszem, hogy pl. a Bodor Audio (de mas cegek is) "titkoskent" kezelik az altaluk fejlesztett keszulekek belso felepiteset, konstrukciojat, stb. Ebbol a szempontbol nem is ertem otlm megnyilvanulasat ... de mind1, ez nem eloszor van igy
teljesen igazad van
Bodor Audio erősítők
Ok, tehát nincs benne semmi különös, ezért kell eltitkolni, nehogy ez kiderüljön !
De van benne különös! Az a rengeteg idő, fáradság, kísérletezés, rengeteg beleölt pénz, idegesség, stb.… /Lehet irigykedni/.
Sztem felesleges irigykedni...aki valaha is epitett erositot az tudja mi jelent ez. De ha valaki veszi a faradtsagot es nem csak (utan)epit hanem tervez, kiserletezik stb. (mint ahogy ezt irtad Feri) akkor az valami pluszt is alkot. Es ha mindezt megfejeljuk azzal, hogy ebbol szeretne megelni akkor en termeszetesnek veszem, hogy pl. a Bodor Audio (de mas cegek is) "titkoskent" kezelik az altaluk fejlesztett keszulekek belso felepiteset, konstrukciojat, stb. Ebbol a szempontbol nem is ertem otlm megnyilvanulasat ... de mind1, ez nem eloszor van igy
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése
- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása
- akusztikai mérések
- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Bodor Audio erősítők
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Bodor Audio erősítők
Hát ne is legyen benne semmi "különös", tegye a dolgát, nem is akarok tudni róla
(Teszi, rendesen megfingattam.)
Bodor Audio erősítők
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Bodor Audio erősítők
Topológia?
2db mono tranzisztoros erősítő 1-dobozban, csak a hálózati kábelnél kapcsolódnak össze. Nemsokára jön a kétdobozos monoblock változat, megnövelt teljesítménnyel, még egy kicsit finomított megoldásokkal.
Mivel én az életben nem fogok tőled sem erősítőt venni, inkább tervezni és építeni, nyugodtan fáraszthatsz a piszkos részletekkel is, nem csak semmitmondással.
Persze megértem ha hadititokként kezeled, bár nem fogja senki lekoppintani néhány részletesebb infó alapján, nem kell betojni!
Köszönöm megnyugtattál De a részletekkel inkább nem fárasztanálak,fáradj vele magad
Bodor Audio erősítők
Topológia?
2db mono tranzisztoros erősítő 1-dobozban, csak a hálózati kábelnél kapcsolódnak össze. Nemsokára jön a kétdobozos monoblock változat, megnövelt teljesítménnyel, még egy kicsit finomított megoldásokkal.
Mivel én az életben nem fogok tőled sem erősítőt venni, inkább tervezni és építeni, nyugodtan fáraszthatsz a piszkos részletekkel is, nem csak semmitmondással.
Persze megértem ha hadititokként kezeled, bár nem fogja senki lekoppintani néhány részletesebb infó alapján, nem kell betojni!
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Bodor Audio erősítők
A nagy erölködőkre gondoltam !Köszi!
A "nagyok" 300.000-tól indulnak. 130w 8ohm,0.5 ohm-ig stabil/600w/.
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Bodor Audio erősítők
Üdvözlet!
Megnéztem a honlapot és integrált erősítőkről nem sokat találtam.
Meg tudnád írni, hogy milyenek vannak és milyen árban?
Letét ellenében kipróbálhatók otthon a készülékek?
Előre is köszönet
Szia! Egy féle integráltat gyártunk, az ára 156.000ft. Letét ellenében hazavihető. 2x100w, 5 line bejárat, 1 pár hangfal kijárat, távirányító.
Bodor Audio erősítők
Üdvözlet!
Megnéztem a honlapot és integrált erősítőkről nem sokat találtam.
Meg tudnád írni, hogy milyenek vannak és milyen árban?
Letét ellenében kipróbálhatók otthon a készülékek?
Előre is köszönet
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Bodor Audio erősítők
Igen én is nagyra becsülöm a kézmüves egyedi,stilbutorkat,kerámiákat,festményeket!Annak csicsás aki nem ért hozzá!
Bodor Audio erősítők
Kiváncsi leszek a rendszerre.Majd benézek. De ezek a hangfalak nekem nagyon csicsásak.
Én láttam személyesen.
Ezek nem csicsásak,hanem kézzel festettek és főleg az olasz piacra szánta a cég.
Minden féle festéssel készítik.Mindegyik egyedi design.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Bodor Audio erősítők
mindenkit szeretettel várunk
Bodor Audio erősítők
Kiváncsi leszek a rendszerre.Majd benézek.
De ezek a hangfalak nekem nagyon csicsásak.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Bodor Audio erősítők
Ki bujkál a váza mögött?
A kollégám
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Bodor Audio erősítők
Bodor elő+ vég erősítő,HK 970 Bodor cd player,Black spot állvány,Kubala, music timbre és Bodor kábelek, és a hab a tortán ART&VOICE hangfalak.