Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Bodor Audio erősítők

Moderátor: Bodoraudio

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 742
Kapcsolat:

Bodor Audio erősítők

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

A hangjáról így másfél óra után még nem sokat írnék, csak hogy ígéretes a kicsike. Oldalanként 1.5kw táp segíti a rendíthetetlen működést stabilan tartani.

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Bodor Audio erősítők

Ugyan nem a végleges verzió,de elkészült a nagy végfok topp változata.

Hali
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Bodor Audio erősítők

Hozzászólás Szerző: Hali »

Ha minden igaz,jövő héten meghallgatható,a nagy végfok szériából a csúcsmodell.Nagyobb teljesitmény,remélhetőleg még jobb hang.
Kiváncsian várom, már igy is nagyon jó hang van nálatok!
Tice Powerblock IIIA ármtisztító- Sony DVD-S7700- Apoge Rosetta 200 AD/DA Firewire kártyával-Accuphase T101 Tuner - Pioneer PL 707 lemezjátszó-Technics 205 MM pickup - Philips AH 572 előfok beépített MM phono előfokkal-Philips MFB545 aktív hangfal.

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Bodor Audio erősítők

Ha minden igaz,jövő héten meghallgatható,a nagy végfok szériából a csúcsmodell.Nagyobb teljesitmény,remélhetőleg még jobb hang.

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Bodor Audio erősítők

Egy kis ízelítő az előfokból

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Bodor Audio erősítők

Mester! Sok jót hallottam felőled Pagrustól, jó lenne személyesen beszélgetni egy kicsit. Ha felém jársz, ugorj be egy kis dumcsira.

manta-z
Isten Hozott! :)

Bodor Audio erősítők

Hozzászólás Szerző: manta-z »

Gondolkodtam rajta ... inkabb nem is keresem a lehetoseget az osszehasonlitasra. Majd megtalal engem a lehetoseg ha ugy akarja
Szia KD mester!

Sajnos nekem nem Bodor féle erősítőm van, de ha gondolod szívesen benne lennék egy összhasonlító tesztben valamikor. A saját DIY végfokommal neveznék ha lehet.

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Bodor Audio erősítők

Gondolkodtam rajta ... inkabb nem is keresem a lehetoseget az osszehasonlitasra. Majd megtalal engem a lehetoseg ha ugy akarja
Na, ez már valami,gratula Addig, amíg csak arról van szó, hogy meg kell hallgatni valamit nincs is gond. Ha ebből messzemenő következtetéseket kell levonni azt már útálom. Itt a deszka, kontra bedobozolt és sokféle szempontnak megfelelni kényszerülő termékről van szó!

lamalas
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 373

Bodor Audio erősítők

Hozzászólás Szerző: lamalas »

- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)

- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése

- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása

- akusztikai mérések

- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése

lamalas
V.I.P.
V.I.P.

Bodor Audio erősítők

Feri arany szívű, de meg lennék lepve, ha ebbe belemenne, két okból:1. Ha egyszer megengedi, akkor mások is kérhetik, sok idő menne el vele
2. Szorosan kapcsolódik az előzőhöz: a Bodor Audio az egy munkahely, a DIY meg hobby, és Feri munkaidő végén siet haza
Szerintem keress valakit, akinek van ilyen erősítője (magánban tudok tippet adni), és kérd kölcsön tőle, vagy vidd el hozzá a tiedet.

Nem problema ... vagy megegyezek Ferivel vhogy vagy keresek vkit akinek van ilyen erositoje. Ha pedig nem jon ossze az sem baj, mert en mar megtalaltam azt az erositot ami nekem tetszik. Tehat en nem hajhaszom az osszehasonlitast, csak erdekel ha van lehetoseg ra.

- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)

- akusztikai mérések

pagrus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 3

Bodor Audio erősítők

Hozzászólás Szerző: pagrus »

... persze csak akkor ha Feri ki nem dob az ajton erositostol-mindenestul
Feri arany szívű, de meg lennék lepve, ha ebbe belemenne, két okból:
1. Ha egyszer megengedi, akkor mások is kérhetik, sok idő menne el vele
2. Szorosan kapcsolódik az előzőhöz: a Bodor Audio az egy munkahely, a DIY meg hobby, és Feri munkaidő végén siet haza
Szerintem keress valakit, akinek van ilyen erősítője (magánban tudok tippet adni), és kérd kölcsön tőle, vagy vidd el hozzá a tiedet.

lamalas
V.I.P.
V.I.P.

Bodor Audio erősítők

Egyetertek en is Bigivel azzal a kiegeszitessel, hogy attol meg van ertelme osszehasonlitani 2 erositot (mondjuk DIY szinten), hogy az egyik full amator DIY a masik pedig szeria termek meg akkor is ha kis szeriaban manufakturalisan keszul. Csak annak nincs ertelme hogy ebbol messzemeno es vegervenyes kovetkezteteseket vonjon le az aki tesztelt. Mert lehet hogy annak az adott szemelynek az adott korulmenyek kozott jobb volt a DIY erosito, de ha vki mas is utanepiti azt a DIY erositot es osszehasonlitja ugyanazzal a gyarival, mar nem biztos, hogy ismet a DIY lesz a jobb. En azert szivesen elvinnem majd egyszer Feriekhez az altalam osszepakolt B5-ot egy hallgatozas erejeig ... persze csak akkor ha Feri ki nem dob az ajton erositostol-mindenestul

- akusztikai mérések

pagrus
Fórumlakó
Fórumlakó

Bodor Audio erősítők

Egyetértek.

Vendég

Bodor Audio erősítők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ha majd lesz nekem egy KD mester-féle erősítőm, olyan, aminek minden része a te munkád, akkor lehetne ilyen összehasonlításról szó, de akkor kösd fel a gatyádat, mert én láttam Bodor erősítőt belülről!

Szwsz még akkor sem, hix az egy DIY wmi lesz és nem wégtermék sorozatban.
Az öxxehasonlitásnak sincs sok értelme, hix teljesen szubjektiw, h kinek mi teccik.
Nyilwán mindenki a saját lowát dicséri és az xámára a nyerö.
Tehát ha KD ur majd gyárt erölködöket, akkor majd a wásárlok eldöntik, h mellik wasat részesitik elönyben.
Addig meddö a wita és az egéx hasonlitgatás is. Perxe xerintem.

pagrus
Fórumlakó
Fórumlakó

Bodor Audio erősítők

...(Ja pagrusnak írom, ha lessz rá még mód, akkor legyen szíves összehasonlítani a a végfokot, amit adtam a Bodor végfokkal. Kíváncsi lennék, az összehasonlítás kimenetelére. Persze ha már véglegesen be lett dobozolva-szerelve.)...

Ha bedobozolom az erősítődet, vagyis azt a két panelt, amire a hűtőbordát is én szereltem fel, akkor ugye a tápot én is csinálom hozzá? Mivel egy erősítő táp és doboz (fizikai elrendezés) nélkül nem erősítő, az ilyen módon általam készre szerelt cucc már csak részben a tied, nem tudhatjuk tehát teljes bizonyossággal, mitől szól jól vagy rosszul. Lehet, hogy azért lesz rossz, mert elszúrtam a vezetékezést...
Ha majd lesz nekem egy KD mester-féle erősítőm, olyan, aminek minden része a te munkád, akkor lehetne ilyen összehasonlításról szó, de akkor kösd fel a gatyádat, mert én láttam Bodor erősítőt belülről!

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Bodor Audio erősítők

mindenki járja a saját útját,s ez így van jól

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Bodor Audio erősítők

Hozzászólás Szerző: frankie- »

Mindig keresünk valami mást , mindig motoszkál valami a fejünkben, mindig kikell élni valahogy az alkotási vágyunkat.Ha belekóstoltunk nem tudunk le állni csak északa lessz nyugalom a fejekben ,talán. Mindig vonzani fog valami más módja ugyan annak az eléréséhez mint amit eddig próbaltál megvalósítani.

Nagyon szép, nemes gondolatok.

csabacenter
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Bodor Audio erősítők

Hozzászólás Szerző: csabacenter »

Az amit írtál nagyon jól esik mert a diy sokszor jobb mint a gyár sorozatgyártott cuccok.

Ha az összehasonlításkor a te erősítőd esetleg jobb mint a Bodor Ferié akkor abbba fogod hagyni a kisérletezgetést? Ugye nem . Mindig keresünk valami mást , mindig motoszkál valami a fejünkben, mindig kikell élni valahogy az alkotási vágyunkat.Ha belekóstoltunk nem tudunk le állni csak északa lessz nyugalom a fejekben ,talán.
Mindig vonzani fog valami más módja ugyan annak az eléréséhez mint amit eddig próbaltál megvalósítani.

KD mester

Bodor Audio erősítők

Hozzászólás Szerző: KD mester »

Szisztok !Olvasgatom ezt a magasröptű eszmecserét bár egy kukkot sem értek belőle,
de szerintem akkor kellene összehasonlítani az erősítöket ha azt egy szak zsűri tudna bírálni ,vagy mind a két termék jelen van a piacon.Neve van,ki vívott magának egy bizonyos szintű elismsrést a tervező-gyártó ebböl él.A hangzás a fő profil.

Nagyon szépeket irtál, meg minden , de én csak egy saját célra való privát összehasonlítást szerettem volna, hogy mégis mennyire jó az annyira jó.

Én nekem eszem ágában sincs ilyesmiből megélni. Én csak a saját tervezésem szeretném minél jobban megítélni. A konstrukcióimat éppen ezért nem titkolom, hanem népszerűsítem a DIY-esek köreiben.

csabacenter
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Bodor Audio erősítők

Hozzászólás Szerző: csabacenter »

Szisztok !
Olvasgatom ezt a magasröptű eszmecserét bár egy kukkot sem értek belőle,
de szerintem akkor kellene összehasonlítani az erősítöket ha azt egy szak zsűri tudna bírálni ,vagy mind a két termék jelen van a piacon.Neve van,ki vívott magának egy bizonyos szintű elismsrést a tervező-gyártó ebböl él.A hangzás a fő profil.

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Bodor Audio erősítők

hasonlítgatni? minek

KD mester

Bodor Audio erősítők

Hozzászólás Szerző: KD mester »

Elég az, ha nagyjából eltaláltam, de lehet még egy két módja a kivitelezésnek.

(Az összes lehetséges elrendezést azért nem írtam le, de például még akár az is lehetne, hogy nincs átfogó negatív vcs, hanem helyette a Hawksford prof féle hibajelkioltás van, ami megtalálható az Etalon integra 1-ben is. Ezzel a megoldással azért sokkal könyebb jó hangminőséget elérni).

Egyébként feltennék Bodor Ferinek egy kérdést?

Most úgy öszintén, találkoztál olyan tranyós erősítővel, amivel a tiédet összemérve volt legalább olyan jó, mint a tiéd? (hangminőség terén)

(Ja pagrusnak írom, ha lessz rá még mód, akkor legyen szíves összehasonlítani a a végfokot, amit adtam a Bodor végfokkal. Kíváncsi lennék, az összehasonlítás kimenetelére. Persze ha már véglegesen be lett dobozolva-szerelve.)

Remélem a közel jövőben lessz egy ilyen összehasonlításra alkalom.

(otlm-nek annyit, hogy én se mutatnám meg neki semelyik kapcsolásom. )

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Bodor Audio erősítők

A végfokról az ismertetni kívánt infók, a weblapon megtekinthetők

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Bodor Audio erősítők

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Ja és nagyot tévedtem a "jóslási művelet során, vagy nem?

Majdnem,elmehetsz jósnak.Nekik sem megy jobban

Ja-ja! KD mester tud am josolni rendesen! Regebben egy masik forumon 1-2 szimulalt jelalakbol kitalalta egy erosito topologiajat

Ezzel szerintem arra akart utalni hogy nem találta el teljesen.

lamalas
V.I.P.
V.I.P.

Bodor Audio erősítők

Ja és nagyot tévedtem a "jóslási művelet során, vagy nem?

Majdnem,elmehetsz jósnak.Nekik sem megy jobban

Ja-ja! KD mester tud am josolni rendesen! Regebben egy masik forumon 1-2 szimulalt jelalakbol kitalalta egy erosito topologiajat

- akusztikai mérések

Lezárt

Vissza: “Bodor Audio”